LLDS 2016. Stage 1, report turnira

Evo nakon jako dugo vremena, odlučio sam se napisati report turnira. Zašto baš ovaj turnir? Jednostavno, jer je kratak.
Deck kojeg sam igrao je, vjerojatno moj all time favorite, madolche. Nakon reporta će biti i decklista.

Runda 1, vs Budić, Blueyes.
Nisam vidio Budića od summera gdje je, ako se ne varam, igrao neke shaddolle, a znam da voli i infernoide. Tako da ne znam što igra, ali svejedno idem prvi (kasnije ću objasnit malo o odlučivanju idem li prvi ili drugi)

Game 1:
Početni hand mi je 3 Madolche Magileine, Madolche Puddingcess, Twin Twister. Igram prvi i samo summonam magileine i tražim.
Budić aktivira The Melody of Awakening Dragon i sad znam što igra, blueyes deck. Ima Return of the Dragon Lords, stvara Number 46: Dragluona pomoću kojeg summona Blue-Eyes White Dragon iz ruke, a ima i drugi Return i Silver’s Cry i tako brzo završava prvi game.

Game 2:
Otvaram Speedroid Terrortopa, Madolche Hootcake i Brilliant Fusion i stvaram unbreakable field koji je poanta decka. Jos je i Light-imprisoning Mirror bio setan.

14340008_10210316523220136_841088966_o
Game 3:
Otvara s Melody i summona Number 38: Hope Harbinger Dragon Titanic Galaxy i seta jednu kartu u spell/trap zonu. Ja opet otvaram solidno, Terrotop, Twinster, Hootcake, Instant fusion.
Pokušavam se riješit backrowa s Twinsterom, kojeg protivnik negira s Titanicon. Znači da je vjerojatno neka bitna karta, pa idem s Terrortopom čistit. Terrortopa negira Solemn Warning. Normal summonam Hootcakea i zavrtim, ali radim missplay jer zaboravljam da je aktivrao Warning i da je na 6000 lp i ostavljam ga na 500lp umjesto da sam ga ubio taj potez.
On ima Blue-Eyes Alternative White Dragona i tunera pa mi skoro počisti cijeli field, ali se ne moze riješiti Hootcakea, i idući potez zaboravlja zašto su madolchei jaki (i zašto ce uvijek biti jaki) i misli da je siguran s Azure-Eyes Silver Dragonom. No Madolche Queen Tiaramisu samo shuffla u deck bez targetanja i destroyanja i pobjeđujem.

Runda 2, vs Renato, Oddeyes Magician Pendulum

Game 1:
Idem prvi jer imam velike šanse za Naturia Beasta, ali povlačim 2 Twistera (što nije loše), Magileine i 2 beskorsne karte i samo searcham i setam twistere i molim se da nema Sky Iris i 4 skale. Nema iris tako da samo stavlja skale koje uništavam twisterom. Stavlja Odd-Eyes Pendulum Dragona i završava potez nakon što si je addao pendulum monstera u ruku.
To znači da mu idući potez spuštam Naturia Beasta što je dovoljno za pobjedu 2 poteza kasnije.

Game 2:
Renato igra prvi i summona samo Amorphage Slotha (na kojeg ja imam malo outova).
Početni hand mi je 3 twister, Madolche Chateau, Brilliant Fusion. Jedna karta mi daje nekakve šanse, i bam, topdeck Madolche Anjelly koja zove Madolche Puddingcess koja ubija slotha s effectom.
Main phase 2 aktiviram Brilliant Fusion na kojeg dobijem Maxx “C”.
Ima Iris i Dragonpit Magiciana u skali na polju i 4 u ruci, razmišljam isplati li se vrtit do Naturia Beasta i dat mu još 7 karata. Na kraju se odlučujem vrtit jer ako je išao prvi, vjerojatno nije sideao outove (ili eventualno jedan).
Combo: Madolche Puddingcess Chocolat-a-la-Mode vraća Anjelly u deck, dovodi Hootcakea, Hootcake summona Madolche Mewfeuille, skupa idu u Meliae of the Trees, koja baca Glow-up Bulba u grob. Aktiviram Madolche Chateau koji vraća Mewfeuille, u deck i opet Chocolat-a-la-Mode može aktivirati effect i summona bilokojeg od level 4 madolche monstera. Bulb dolazi iz groba i stvara Naturia Beasta.
Iiiiii nema out u 12 karata u ruci i pita me koliko karata imam u decku. Mislim da je bilo 26 karata u decku tako da nije imao šansu izdeckat. Za 2 poteza pruža ruku. Gg

jellytkrt3m

Finals, vs Modesto, PKBA

BA mi nisu baš dobar matchup, jer kao što ste dosad mogli skužiti, lagan pristup Naturia Beastu je ono kako deck uglavnom pobjeđuje u ovoj meti, a to je protiv BA deckova beskorisno. Jedino što mogu stavit na polje (osim 2 trapa koja ne mogu nikako searchat) je Abyss Dweller. A to mi nije baš nešto jako i zato se odlučujem ići drugi u nadi da ću povuć jedan od 4 hand trapa koja igram (2 Effect Veiler, Maxx “C”).

Game 1:
Otvara Beatrice, Lady of the Eternal, Dante, Traveler of the Burning Abyss i setan Solemn Strike s Maxx “C” u ruci. A ja nemam Maxx “C”-a. Nuff said.

Game 2:
Opet puštam da igra prvi, i ovaj put imam Effect Veiler i Flying “C” u ruci i tako ga usporavam prvi potez. Nažalost, ostatak handa mi je očajan i samo setam Electromagnetic Turtle. Iduća 2 poteza se gledamo, a ja vučem još 2 Flying “C”-a zaredom, a treba mi bilokoji madolche monster da zavrtim combo, pa odlučujem malo napadati s Gem-Knight Seraphinite povečavajući mu napad odbacivanjem beskorisnih Madolche spellova iz ruke. Nakon još nekoliko poteza povlačim Madolche Magileine i tako stvaram Madolche Queen Tiaramisu i pobjeđujem.

Game 3:
Igra prvi, ja nemam ni jedan hand trap. On ima Tour Guide From the Underworld, stvara 2 Dantea i Beatrice, i setan Phantom Knights’ Fog Blade. No, ja nemam najgori hand i, uz jedan missplay protivnika, stvaram field s Abyss DwelleromM-X-Saber Invoker, Madolche Hootcake, Gem-Knight Seraphinite. Dweller + Electromagnetic Turtle mi daju još jedan potez u kojem pokušavam počet comeback. Stvaram Tiaramisu i čistim polje, nakon čega stvaram i Mechquipped Angineera za obranu. Ali i to je nedovoljno zbog jako puno resursa koje je protivnik sakupio, pa on stvara Leviair the Sea Dragon, The Phantom Knights of Break Sword i Beatrice i tako čisti polje i osigurava si pobjedu potez kasnije.
Sve u svemu, jako dobar match duel, zaslužan finala.

Nakon turnira otvaramo jedan tin, 2 boostera i 3 OTS. Top 3 nagrade su bile Twin Twisters, Nirvana High Paladin (kojeg sam ja uzeo) i Fog King.

Dobijam pozivnicu za idući stage LLDS-a koji će se održavati u Ljubljani u 11. mjesecu.

Decklista:

madolchede

Rok

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.