Yosenju deck

U zadnjih 6+ mjeseci sam se malo ulijenio i prestao pisati članke, ali evo me nazad. Da ne duljim, današnji članak je o Yosenjuima, decku koji se početkom ove godine pojavio u Secrets of Eternity i Secret Forces. Jednostavna anti-meta kaciga za igrati, ima dosta prostora za trapove koji remete duševni mir sudionika na drugoj strani polja, može swarmati polje glodavcima, OTK-ati, raditi rank 4 što god hoćete. Nema puno karata u archetypeu vrijednih predstavljanja, pa da to odmah riješim.


Ova 3 monstera su poznati kao Kame. Banda nekih prljavih vjeverica, svi padaju u Bottomless sa 1500, 1600 i 1800 i svi imaju efekt da normal summonate još jednog Yosenju monstera iz ruke taj potez. Dakle 5 monstera na fieldu ako dobijete takav hand. Kama 1 bouncea (vraća u ruku) bilo koju face-up kartu (monster, spell, trap) ako kontrolirate još jednog Yosenju monstera, jednom po Kami 1 koju kontrolirate. Kama 2 napada direktno za pola damagea, Kama 3 searcha bilo koju Yosenju kartu (monster, spell, trap) kad drugi Yosenju napravi damage. Jednom po potezu, ne može tražiti sebe. 3 komada od svakog, oni su 60-75% monster counta u decku.


Yosenju Tsujik je potencijalni 2000 beater koji izbjegava Bottomless, ali za razliku od Kami nema efekt da dodaje normal summon. Može dati 1000 bilo kojem Yosenjuu na polju ili može biti discardan u damage stepu za +1000 na nekom Yosenju monsteru. U oba slučaja pomaže prijeći velike monstere s malim Kamama. Jedan u ruci i jedan na polju i sve ispod 3000 ATK je sigurna meta.
Sve ostale Yosenju karte su nevažne. Pendulumi su jednostavno loši i prespori, Secret Move je predvidljiv i skoro uvijek beskoristan pod protivnikovim potezom, a gluposti kojima ne znam imena ne zaslužuju spomen.


 


Od monstera se još igra ovaj tip jer je broken. Ne da searcheve, blokira 1 inherent summon bilo koje vrste. Kao sina rođenog ga čuvat, sam pobijedi neke match-upe ako ostane živ (RIP Qliphort, Nekroz).

Možete techati stvari poput Kycooa the Ghost Destroyera i BotFF Beara i Gorille ako mislite da ćete imati korist od toga. Trebali biste znati što očekivati od svojih locals, prilagodite se tomu.


 


Karte za konzistenciju. Tenki traži sve Yosenjue koji se igraju i daje mali boost, Pot of Duality je više koristan nego što smeta jer ne special summonate toliko često. Thunder King smeta objema kartama, pazite na redoslijed kojim ih odigrate. Dodati <a href=”http://yugioh.wikia.com/wiki/Upstart_Goblin” target=”_blank”>Upstart Gobline</a> ako ih volite koliko i ja.


 


Dolazi pendulum format, ne znam kako ćete se bez ovog snaći. Osim stvari u main decku, dodati i side deck prijetnje (Anti-Spell Fragrance koji vrijedi i mainati, Spell Shattering Arrow, Twister).


 


Trap u esenciji stavljate što imate. Mirror Force, Solemn Warning, Bottomless Trap Hole, Vanity’s Emptiness su obvezni. Ovo gore stavljate ako imate. Fiendish je najvažniji. Lose 1 Turn je već pao u cijeni zbog reprinta u Astral Packu 8, biti će ga lakše nabaviti. Mind Crush je stvar ukusa, samo je karta koju smatram jako dobrom i igram je gdje mogu.


 


Castel je jeftiniji od Chidorija, ali u određenim situacijama lošiji. Kokoš miče 2 karte i može namjestiti loš topdeck. Castel se 100% rješava Royal Decreea ili neke takve gluposti. Igrajte oboje ako imate, korisni su svaki u određenim okolnostima.


 


Rank 4 koje ne može igrati puno deckova jer zahtijevaju attribute/type monstere. Korisni u pokojoj situaciji, odredite sami. U svakom slučaju jako niska cijena za ono što dobijete.


Random rulingsi za neke gore navedene karte:

1) Ako Yosenju Kama monster na summonu popije BTH/TT i dalje možete normal summonati dodatnog monstera ako ste pravovremeno najavili aktivaciju efekta jer efekt nije negiran, samo je karta uništena.
2) Protivnik može na Chidorijev efekt na summonu chainati face down kartu i time spriječiti stavljanje na dno decka.
3) Kama 1 efekt za bouncanje targeta kartu.
4) Kama 2 može mijenjati metu napada ako se stanje na polju promijenilo nakon deklaracije napada. To uključuje i promjenu u napad direktno.
5) Kama 3 NE može tražiti sebe i MORA neki drugi Yosenju napraviti damage.
6) Thunder King Rai-Oh ne može negirati summon preko efekta monstera, spell ili trap karte. Može negirati pendulum summon samo ako se priziva samo jedno čudovište.
7) Nema special summona potez koji aktivirate Pot of Duality. Nemojte to zaboraviti.

Još stvari za zapamtiti:

1) Bez overextendanja, nema puno načina da se vratite u igru ako se zabijete s 4 monstera u Mirror Force ili Torrential Tribute.
2) Pravilno announceajte summon i efekt svaki put, eliminira potencijalne probleme s protivnikovim odgovorom.
3) Kama 3 dodaje Yosenjua kojeg nemaš. Doslovce kvantna fizika.

Pros/cons:

+ puno dobrih match-upa s meta deckovima
+ jeftin kompetitivan deck
– teško održavaju card advantage
– mass removal ih pojede za doručak

Lista za kraj:

M: 15
3 Yosenju Kama 1
3 Yosenju Kama 2
3 Yosenju Kama 3
3 Yosenju Tsujik
2 Cardcar D
1 Thunder King Rai-Oh

S: 10
3 Fire Formation – Tenki
3 Pot of Duality
2 Mystical Space Typhoon
1 Raigeki
1 Dark Hole
1 Dimensional Prison

T: 14
3 Fiendish Chain
3 Mirror Force
3 Lose 1 Turn
1 Solemn Warning
1 Vanity’s Emptiness
1 Macro Cosmos
1 Torrential Tribute
1 Bottomless Trap Hole

E: 15
2 Lightning Chidori
2 Gagaga Cowboy
1 Brotherhood of the Fire First – Tiger King
1 Harpie’s Pet Phantasmal Dragon
1 Abyss Dweller
1 Diamond Dire Wolf
1 Castel, the Skyblaster Musketeer
1 Dark Rebellion Xyz Dragon
1 Daigusto Emeral
1 Number 80: Rhapsody in Berserk
1 Number 82: Heartlandraco
1 Number 101: Silent Honor ARK
1 Number 103: Ragnazero

 

Inače, da nešto kažem na kraju, ovaj članak se dosta razlikuje od onog što sam prije pisao, što je bilo nadugačko i naširoko. Je li vam bolje ovako, gdje odmah prijeđem na stvar i objasnim kako neke osnovne stvari rade ili trebam pisati sve efekte itd itd? Prednost ovog je što vas ne straši zidina teksta i napišem članak u nekih sat vremena. Mana je što možda nekima nedostaju detalji i žele više savjeta.

railz0

Monarchsi moraju umrijet.

6 misli o “Yosenju deck

  1. ako protivnik igra y k bilo koju ja imam tt da li ja mogu pitati da li zeli aktivirat eff kako bi ih navuko sto vise ili nejmam pravo

  2. Odličan blog 🙂
    I ziko, dobro pitanje, pošto piše immediate to je efekt koji protivnik mora prvi iskoristiti, znači nakon summona, ako vidiš da protivnik ne prizove više ni jednu kamu, možeš aktivirat tt
    a sad dal možeš pitat, mislim da ne, ali nije ni potrebno zbog efekta

  3. Naravno da možeš.Ako želi aktivirati efekt ili ne želi,ti bi trebao pitati u slučaju da imaš nešto (tipa torrential)

  4. znaci on prizove kamu 1 jqa ga pitam do u use a ef on kaze yes ja onda cekam dok nekaze ne i tada na zadnje prizvano pokupi mi torrential to znaci imam tu soluciju izbora

  5. Da, protivnik mora najaviti hoće li koristiti eff Kame odmah na summonu ili ne. Ako ne najavi, imaš ga pravo pitati. Ako ne najavi i prizove novog, a ti si imao Veilera, Fiendish ili Warning da mu negiraš efekt, možeš tražiti da vrati play jer nije najavio efekt i onda još i saznaš što ima u ruci. Na kraju krajeva, sam si je kriv ako ne igra pravilno.

  6. hvala much svima iako sam prve karte kupio kod kineza i na pijaci sad vec davne 2002 yugioh nikada nije nestao iz mog srca kroz svo to vreme osim fudbala koji je i tada bioo meni nesto najdraze to se i do sada nije mjenjalo ygo je moj najdrazi hobi ali rulinge stvarno nisam nikada citao sve sam rulinge steka preko yugi of destini kaiba power of chaos i joey the passion ali vidim da mi treba jos skila al sam inace osvojio svaku kartu na tim igrama hehee

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.