WoW! kako oni imaju dosadan posao!

I tako baš si razmišljam što napisati za slijedeći report surfajući po najnovijim OCG news site-ovima. Vidjevši ništa posebno ( čak ni izlazak Ra), odlučih se napisati još jedan report o deckovima koji nam se kriju u „susjednim“ zemljama.

OCG je naravno jednu ediciju dalje od nas, a tako i njihov Metagame. Absolute Powerforce donio je podosta zaboravljeni Archetype, na koji nas je samo podsjetio Cat-Synchro. Gravekeepers!

Tri karte koje su omogućile igrivost Gravekeeper decka su naravno:
Necrovalley… grave hate at it’s finest! Ova karta zadaje glavobolje mnogim Grave-oriented deckovima, dok druge dvije karte izašle u Absolute Powerforce bivaju:

Gravekeeper’s Descendant
DARK Types: Spellcaster/Effect Level: Level 4 ATK/DEF: 1500/1200
Activate by tributing 1 other face-up “Gravekeeper’s” monster. Destroy 1 card your opponent controls.

Hand of The Six Gravekeepers!??! … ne, ova karta je za nijansu bolja: iako nema mogućnost uništavanja vlastitih karata, ima mogućnost targetiranja protivnikovih Spell/Trapova, dok Hand targetira samo Monstere.

Gravekeeper’s Stele
Spell
Select 2 “Gravekeeper’s” monsters in your Graveyard and add them to your hand. This effect cannot be negated by the effect of “Necrovalley”.

+1? Why not?… sve one potrošenje Gravekeepere, sada ćemo ponovno koristit, Descendant će dobiti dodatnu hranu,  a Spy će ponovno kotiti vašu stranu polja Monsterima koju zahvaljujući Necrovalley, zadaju podosta veliki Punch! Također ova karta daje vam da se oporavite nakon vlastitog Royal Tribute-a.

S ovim dodatnim supportom, Gravekeeperi su stvarno igrivi, no što bi bio neki današnji deck da nije Synchro orijentiran.Gale, s kojim će teško tko moći pregaziti vaše monstere, dodajmo Summoner Monk-a sa svojim Lvl 4 Tunerima (koji naravno odlično funkcioniraju sa Spy-em, Mind/Brain CRTL): Soldier of Mist Valley/Rose Warrior of Revenge/Flamvell Magician, te minijaturni ET engine (radi nedostatka OCG alternative).

Imamo jake napadače i stabilan Beatdown, Anti-Meta aspekt, dosta postojanu prisutnost na terenu i Synchro Power. U dosadašnjim reportovima (koliko sam to ja zamijetio), GKSynchro upao je u Top 4 na 4, i dignuo jedan turnir… solidni rezultati ako uzmemo u obzir da su tamo još uvijek svi pod dojmom Charge-a.

Po meni deck pokazuje mnoštvo potencijala, te igrivost bez rezerve.
Naravno evo neke osnovne liste da se orijentiramo:

Monsters
3x Gravekeeper’s Commandant
2x Gravekeeper’s Assailant
2x Gravekeeper’s Descendant
3x Gravekeeper’s Spy
2x Gravekeeper’s Guard
2x Soldier of Mist Valley/Rose Warrior of Revenge/Flamvell Magician
1x Summoner Monk
1x Blackwing – Gale The Whirlwind
2x Krebons

Spells
1x Heavy Storm
1x Mystical Space Typhoon
1x Brain Control
1x Mind Control
2x Allure of Darkness
3x Necrovalley
2x Gravekeeper’s Stele
3x Royal Tribute
2x Book of Moon
1x Emergency Teleport

Traps
1x Mirror Force
1x Torrential Tribute
1x Solemn Judgment
2x Rite of Spirit

Evo baze kako bi deck trebao izgledati… no naravno postoji mnogo varijacija…

U pravilu dobivate ideju… konstantan Necrovalley na polju, te kontrola preko njega i Royal Tribute, swarm/pressence sa Spy-em (abusanje Book of Moon), te Synchro s brojnim Tunerima i reciklaža s GK Stelle i Rite of Spirit + Staple.

Magician’s Circle je jedna o karti koja si se svakako isplatila igrati ovdje kao support Swarmu, no kao što sam rekao mnogo je buildova…

Eto to bi bilo to, uživajte 😉
Srdačno
Tipka između Entera i Enda
na klasičnoj tastaturi

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.