Rok’s Decks (part 1) – Chow Len

Evo mog prvog deck profila. Riječ je o Chow Len Beatu s kojim sam išao na Winter Challenge. Razlog zašto sam odabrao taj deck je prilično jednostavan – ostali deckovi su mi dosadili, a znam da ovaj deck može puno toga postić ako hoće.

Siguran sam da se više od pola čitatelja pita tko je to ‘Chow Len‘? Evo onda odmah odgovora.

Chow Len the Prophet

Once per turn: You can declare either Spell or Trap, and target 1 Set card in your opponent’s Spell & Trap Card Zone; look at that target, and if it is the declared card type, that card cannot be activated this turn.

Naizgled loša karta (nije daleko od toga) s dovoljno velikim napadom i premalom obranom (neki bi rekli taman malom 😛 ), ali u kombinaciji s nekim drugim kartama je vrlo jaka i osigurava najvažnije playeve u decku (o kojima ćemo malo kasnije).

Pazite da vaš protivnik može chainat targetanu kartu!

Jezgra decka:
Flamvell – Rekindling

Rekindling


Special Summon from your Graveyard as many FIRE monsters as possible with 200 DEF. During the End Phase, remove from play all monsters that were Special Summoned by this effect.

Flamvell Firedog


When this card destroys an opponent’s monster by battle and sends it to the Graveyard: You can Special Summon 1 FIRE monster with 200 or less DEF from your Deck, except “Flamvell Firedog”.

Znači deck se više-manje bazira na pravljenju pluseva s Firedogom, te punjenju grave za Rekindling. Firedog može zvati Magiciana ili Chow Lena, ovisno o situaciji u kojoj se nalazite, jer vam prva opcija omogućuje lvl8 Synchro Monstera ili rank4 Xyz Monstera, a s drugom opcijom možete ili rank4 monstera ili ostaviti Firedoga i Chow Lena na polju za idući potez (ako već imate obrane u spell/trap zoni). Rekindling treba pažljivo odigrati, ako vaš protivnik ima nekoliko ili bar jednu setanu kartu, a vi ne znate koja je to karta, nemojte riskirati, u tom slučaju aktivirajte Rekindling samo ako je prijekopotrebno (da game ovisi o tom), a inače se prvo uvjerite koje karte su setane. U puno situacija sam summonao Chow Lena dok u groblju imam, recimo, 3 FIRE monstera (u ruci Rekindling ofc), a moj protivnik je imao jednu setanu (najčešće Solemn Warning ili Torrential Tribute koje se ne isplate aktivirati na tako lošeg monstera kao Chow Len 😛 ).

Support:
Uz vatrene monstere tu su još Card Trooper, Effect Veiler i Rai-Oh.
Trooper je must u decku jer je sam po sebi beater od 1900ATK, ali još pomaže u bacanju FIRE-a u graveyard (mill), te kao draw power (kojeg u ovom decku fali).
Effect Veiler je jedini Hand Trap (hand trap = nešto što možeš baciti iz ruke pod protivničkim potezom da mu zaustaviš ili ometeš planove) kojeg koristim jer radi dobro s Firedogom. U puno situacija kada igram drugi, a imam ta dva monstera u ruci, imam velike šanse za win. Jer puno deckova sad počinje s nekim malim monsterima (Tour Guide, Wind-Ups, LSS – Kageki, Earth/Venus, Centipede, Stratos…) koje zaustavim Veilerom i tako postanu hrana za mog Firedoga 🙂
Rai-Oh-a ne treba previše objašnjavat. Jedna od najboljih karata s kojom možeš otvoriti duel – zaustavlja traženja (o kojima ovise dosta današnjih deckova) te može negirati inherent special summon.

Spellovi su većinom sve Staple-ovi (staple = karta koja se igra u skoro svakom decku jer je jednostavno dobra) s izuzetkom ‘Forbidden‘ brigade koja mi osigurava monstere od protivničkih removala i pomaže Firedogu da pregazi i neke monstere jače od njega.

Trapovi su tipični removali + tri primjerka Call of the Haunteda koji su tu da vraćaju pale borce. Jer nema jačeg playa nego chainanja CotH-a na effect neke tražilice dok je Rai-Oh u grobu ^^ . CotH se još koristi i sa Card Trooperom za draw power (jer kada je CotH uništen tada je i čudovište uništeno, a to vam može ići u korist ako vam protivnik targeta CotH s Mystical Space Typhoonom dok vi imate Troopera u grave-u).

Extra deck za ovaj deck = svi univerzalni rank4 Xyz-ovi i lvl8 Synchro-i (+ Catastor i Black Rose Dragon za Monster Reborn/CotH situacije)

E sad, karte/deckovi koje jako smetaju ovom decku i protiv kojih se radi Side Deck su:
– sve karte koje banishaju vaše monstere (Macro Cosmos, Dimensional Fissure, D.D. Crow…)
– karte koje lockaju grave (Necrovalley..)
– ostali ‘meta’ deckovi (meta = deckovi koji se najviše igraju na određenom području/eventu)

Decklista

Main Deck (40):

Monsters (15):

2x Effect Veiler
3x Chow Len the Prophet
3x Flamvell Firedog
1x Flamvell Magician
3x Thunder King Rai-Oh
2x Card Trooper
1x Neo-Spacian Grand Mole

Spells (14):

3x Rekindling
2x Mystical Space Typhoon
1x Heavy Storm
1x Dark Hole
1x Monster Reborn
1x Book of Moon
2x Forbidden Dress
3x Forbidden Lance

Traps (11):

1x Starlight Road
2x Solemn Warning
1x Solemn Judgment
2x Bottomless Trap Hole
2x Torrential Tribute
3x Call of the Haunted

Extra Deck:

1x Number 16: Shock Master
1x Evigishki Merrowgeist
1x Number 39: Utopia
1x Gem-Knight Pearl
1x Maestroke the Symphony Djinn
1x Photon Papilloperative
1x Gagaga Cowboy
1x Ally of Justice Catastor
1x Black Rose Dragon
2x Stardust Dragon
1x Scrap Dragon
1x Red Dragon Archfiend
1x Colossal Fighter
1x Thought Ruler Archfiend

Side Deck:

1x Effect Veiler
2x Fossil Dyna Pachycephalo
2x Kinetic Soldier
2x Liberty at Last
2x Imperial Iron Wall
2x Soul Drain
2x Night Beam
1x Mystical Space Typhoon
1x Closed Forest

————————————————–

Izlaskom Cosmo Blazera dolazi dosta novog supporta za FIRE deckove pa tako i za ovaj, što znači da će biti još i bolji i stabilniji.

_______________

Pišite u komentare što bi ste više željeli. Još ovakvih deck profila (underground deckovi) ili profili tier deckova? I naravno pišite kritike, jer one najviše pomažu novom piscu poput mene.

Hvala, i do slijedećeg članka pozdrav! May the force be with you all…

-roverandom

Rok

Jedna misao o “Rok’s Decks (part 1) – Chow Len

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.