Winter Challenge 2013 by Nocturnus

Long time no see! Prvo da vam svima zaželim sretnu i uspješnu 2013. i najavim svoj povratak u Yu-Gi-Oh! vode. Naime, u 2013. nas je uveo jedan od najboljih turnira u Hrvatskoj do sad, te sam se odlučio i sam napravit report i podijeliti s vama sveukupan dojam. Turnir je za mene bio jako uspješan i postigao sam što sam i ciljao, a jedan od tih ciljeva, ako ne i najveći je bio ući u TOP 8!

Četvrtak ujutro, ludnica na kolodvoru, jedva sam pronašao bankomat za predignit novce da bi uopće mogao ić na Winter, i sreća jedan je radio, inače nebi bilo ništa od ovoga, ali eto, hvala Bogu, sve je dobro ispalo na kraju. Nakon 5 sati neudobne vožnje i 45 minuta sna, iskrcavam se. Sutradan, nalazim se sa ekipom iz Zagreba da testamo i da nabavim sve što mi je potrebno za Winter. Čak je bio i lokalni turnir koji sam osvojio što mi je dalo dodatno samopouzdanje prije velikog eventa.

Nakon čitave noći testanja odspavam pola sata-sat te me Tin budi i idemo u Frankopansku. Tamo sam sreo i par svojih Splićana. Drago mi je što sam ih vidio u popriličnom broju i zaželio im sve najbolje prije eventa. Sjednem kao i obično nasuprot Boškovića, dobivam boostere gdje pullam Abyss-Sphere i odmah nabavim 3. Kagemushu super rare koju pulla Slovenac pored mene. Klinac do mene pulla Megala ali nažalost bio je svjestan njegove vrijednosti. Sa pullanim Abyss-Spherom praktički otplaćujem upad, te se nadam najboljem, da topam.

ROUND 1: Six Samurai vs. Blackwing

Igram protiv klinca koji je pullao Megala, zaželim mu sve najbolje te 1. runda počinje. On igra prvi te otvori sa Whrilwindom i Shurom te searcha Kaluta. Dobar opening hand ali svakako ne bolji od mog. Seta 2 karte i enda. Ja odigram storm te on ostane paf, tu sam napravio +2. Zatim odigram 2 SS United-a, Kageki+Kagemusha, draw 4, Shi En, SS Kizan te reborn po Kagemushi. Idu svi za 5000 štete, te Kizan i Kagemusha idu u Barkiona. Očito, 1-0 za mene. Drugi duel je malo bio napetiji jer nisam imao baš dobar opening hand. On je igrao prvi te opet otvori sa Whirlwindom ali ovaj put Borom i seta 4, naravno dolje je Solemn Judgment ili Starlight, jer nitko nece riskirat Storm 2 puta. Ja se pokušavam nekako riješit njegovog backrowa ali jako neuspješno. 2 Icarusa su me doslovno pojela. 1-1. 3 duel otvorim opet double United ali bez Shi-Ena već Irou i Kizan, drawam još jednog Kizana te idem u Shock Mastera što ga potpuno locka i dobivam 3. duel sa lakoćom. 

ROUND 2: Six Samurai vs Six Samurai

Isto neki klinac, sa ne baš najboljim Six Samurai buildom. Bacamo kockicu te dobivam uvjerljivo sa 6 protiv 2. Otvorim sa SS Unitedom, jednim ovaj put, summon Kagemusha+Asceticism, draw 2 od Uniteda, idem u Shi-Ena te setam Magatamu, Warning i Judgment. Ipak malo previše kontrole, zar ne? On počinje sa set monsterom i 2 set S/T. Spustim LSS Enishia te Kizana, Shi-En napada setanog Kagemushu te Kizan i Enishi idu za 4300 LP-a. Njegov potez, drawa kartu te vidi da nema izlaska i predaje se. Duel 2 on otvori sa Naturia Beastom gdje već meni nastaje problem jer sam otvorio sa Reinforcements Of The Army i Shien’s Smoke Signalom te nisam imao baš previše opcija. Moj turn, drawam Compuls, setam Compuls i mrtvu Magatamu te endam a on u endu odigra MST po Magatami, sreća za mene. Napada sa Naturia Beastom te dobiva Compuls. Natezali smo se par poteza, ali na kraju sam ipak ja pobijedio top deckajući Reborn koji vraća mog Zanjia te spustim Kizana i gazim njegovog Excalibura kojeg je spustio potez ranije. Kizan napada za game i to je 2-0.

ROUND 3: Six Samurai vs Darkworld

3. runda počinje te sjednem nasuprot lika koji igra Darkworld, ne baš najdraži mi  matchup.  Zaželim mu sreću te duel počinje. Dobivam na kockici te krećem prvi. Iskreno, ovo mi je bio najbrutalniji opening hand protiv Darkworldova ikad, otvorio sam mu sa Beast+Barkion te setao Compuls, Prison i Warning. Tip kad je vidio Beasta i Barkiona i postao svjestan svoje situacije je samo napravio jedan elegantni facepalm te nakon 3 poteza dobivam duel. Duel 2, on igra prvi te otvori sa Dragged+Snow te mi izvrti svakakva čuda, pokušavam se borit ali pošto mi zna gotovo cijeli hand, uvjerljivo dobiva duel 2. Duel 3 sam otvorio sa Gatewayom te spustio Shock Mastera i Shi-Ena. Gospoda odrade svoj posao te vozim 3-0. Poprilično sam zadovoljan.

ROUND 4: Six Samurai vs Wind-Up

Kad sam vidio da igram 4. rundu protiv bivšeg voditelja Yu-Gi-Oh!-a u Splitu, Karla Mrvića, iskreno sam pucao od sreće. Pružamo jedan drugome ruku te počinjemo duel. Ja igram prvi te otvaram sa Shi-Enom i setam Double-Edge te endam. On otvara sa Wind-Up Rabbitom i seta 5. Moj turn, SS-am Kizana na što on igra MST po setanom Double Edgu koji ja chainam na što on ne reagira baš najsretnije. Igra mi Solemn Judgment po Double Edgeu.. Kažem sebi, setan je vjerojatno Prison te 2 ostale karte su bait. Napadam te Kizan i Shi-En idu preko Rabbita i njegovih LP-a. On ostaje sa jako malo opcija i brani se pokoji turn nakon čega ja dobivam. Duel 2, uredno sideamo, te se ne sjećam baš najbolje ovog duela, on je setao monstera i 2 karte dolje. Ja uredno spuštam Shi-Ena te ga neko dobro vrijeme kontroliram sa istim. Nakon par poteza naswarmam vojsku Samuraia te dobivam 2-0. Nikad sretniji, dobio sam na Winteru po meni najboljeg igrača u Hrvatskoj i vozim 4-0. Nakon pauze odem s Mrvićem i ekipom do Konzuma na ručak te se nakon nekih pola sata vraćamo na 5. rundu.

ROUND 5: Six Samurai vs Chaos Dragons

Igram protiv Slovenca za kojeg sam znao da igra Dragone, inače moj najteži matchup. Tip je izgledao jako nervozno iz nekog razloga. Ugl, ja igram prvi, otvorim sa Zanji+Kizan i Grandmaster, spustim Roacha te setam Magatamu,Prison i BTH. On počinje sa Lylom koja dobiva Bottomless. Drawam Warning, setam ga i endam, ne napadajući jer bi Tragoedia mogla bit problem isto kao i Gorz. On seta Ryka i enda. Ja spustim Iroua što zgazi Rykoa bez flipa, Roach za 1900 na što on spusti Tragoediu sa 4 u handu ali dobije Warning te je to 1-0 za mene. Duel 2 on otvori sa Rai-Ohom, kojeg također ne volim baš previše kao Samurai player. Naime, imao sam idealan hand protiv Rai-Oha. United, Kageki+Kagemusha, draw 2, Asceticism targeta Kagekia od 1700, spustim Enishia iz decka koji ima 2200 i gazi Rai-Oha, spustim Shi-Ena i setam Rivalry Of Warlords, Warning, Prison i BTH. Uskoro dobivam i drugi duel te i match. Vozim 5-0

ROUND 6: Six Samurai vs Wind-Ups

Opet Slovenac, činio se kao jako dobar lik, ali se ispostavilo da je i jako dobar igrač. On je dobio na kockici te je otvorio sa Factory, Magician i Shark a ja bez Maxx “C”-a, šmrc. Pokušavao sam nešto izvesti ali nije išlo. On dobiva duel 1. Nakon sideanja sam pokuvao Rivalry u opening handu te sam ga iskontrolirao i nije mogao dovesti vojsku igračaka zbog tog Rivalrya. Nekako se riješio Rivalrya te je imao Zenmainesa, Mestroka i 300 LP.a dok sam ja imao Grandmastera u handu te na fieldu Kagemushu i Kagekia ali nisam mogao dovest Shi-Ena niti Catastora jer su bili obojica u graveu. Manje više, mrtvo. Prebacim Kagemushu u def te endam. Nakon njegovog dugog premišljanja odluči se prebaciti Maestroka u napad te mi ubiti Kagekia kojeg sam ostavio u ATK kao bait, te gubim 100LP-a, ali taj potez ga je koštao duela. Top deckam MST i rušim setanu kartu, ne sjećam se točno koja, mislim da je bila nebitna i spustim Grandmastera koji ide preko Maestroka za točno 300 LP-a i dobivam teškom mukon duel 2. Duel 3, on je otvorio Magician Shark ali ovaj put mi je Maxx “C” napravio +2. Ja otvorim sa Gatewayom te nakon par turnova dobivam i imam 6-0.

ROUND 7: Six Samurai vs Karakuri Geargia

U 7. rundi, rundi koja odlučuje tko će bit 1. u swissu sam izgubio na kocki te je on igrao prvi. Igrača sam već pozvanao sa Regionalsa od kojeg sam izgubio 1. rundu, ime je o Slovencu, 3. na eventu, Jakobu Mateju. Ne sjećam se skroz duela jer je bio manje više nebitan jer sam svakako u TOP 4 u swissu i osvajam box. Dobio sam duel 1 ali sam izgubio naredna 2, drawao sam jako loše duel 2 i 3. 

To je to, 3. sam u swissu, i u TOP 16 ispadnem protiv Fabijana i njegovog Zeca 😀

TOP 16: Six Samurai vs Dino Rabbit

Bacamo kockicu, obojica dobivamo 6 nakon čega on gubi i ja igram prvi. Otvorim sa, inače mojim dobrim prijateljom, Shi-Enom i 3 setane. Ne sjećam se točno kako je otvorio samo se sjećam da sam se svega elegantno riješio i da su Kizan Irou Enishi i Shi-En bili dovoljni za OTK. Duel 2, nakon sideanja on počinje prvi te otvori sa Saberesaurusom i 2 setane. Ja setam Magatamu i Judgment te enda. On napada, ATK prolazi te enda. Ja odigram Gateway te SS-Elder i Asceticism. Spustio sam Shi-Ena i ekipu a Judmgnet i Magatama su spriječili setane stvari koje je imao, mislim da su to bili T.T. i Compuls. Dobivam i tako prolazim u TOP 8.

TOP 8: Six Samurai vs Toolbox

U TOP 8 sam igrao protiv nekakvog Tollbox decka, ugl najveći problem je bio taj što nisam znao protiv čega igram. Prvi turn otvorim dosta ofenzivno, SSS po Kagemushi, summon Kagemusha i SS Kizan preko Uniteda, drawam Asceticism te idem u Shi-Ena. Shi-En napadne i ide u GK Guarda koji ga bounca. Setam 4 i endam. Nakon nekog vremena spustim ga na low HP ali Creature Swapovi su me ubili te gubim 1. duel. 2. duel sideamo te stvarno neznam što da sideam. Duel 2 otvorim slično kao i duel 1, United, summon Kagemusha, Asceticism ali nazalost dobijem Maxx “C”-a. Odlučim se ići u Beasta te setam 3. On seta monstera i jednu S/T i enda te ja u endu odigram MST na njegov Mirror. Ja napadnem sa Beastom te to bude mrtvi Snowman nakon čega Rebornam Beasta i endam turn. Tip odigra Debrisa i digne Snowmana nakon čega sam prisiljen odigrat Compuls na jedno od to dvoje te odaberem Snowmana jer ne želim reprizu. Nakon par turnova izdominira me i gubim. 

Nakon izgubljenog TOP 8 duela, idem do Zvonka da skupim svoje nagrade. Dobivam Megala kojeg se na licu mjesta riješavam. Još ostanem malo da vidim kako će završiti TOP 4. Na kraju su Mrvić i Urh završili u finalu nakon čega Mrvić nažalost gubi od Urhovih agenata. Sve u svemu, jako dobar event, dosta ljudi i dosta novih lica. Jedno lijepo i nezaboravno iskustvo. Čestitam svima u TOP-u na uspjehu te se nadam da če na sljedećem eventu biti još više igrača. Do tada, lijepi pozdrav od Nocturnusa. 

 

8 misli o “Winter Challenge 2013 by Nocturnus

  1. Fin report,čestitke na uspijehu.Vidim da je netko vidio unitede i pokoja vrata,a to je uvijeg fino.Neka je još više samuraja jer je time veća šansa da će topati,kao zadnja 3 eventa u nas.Bravo majstore!


  2. Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yugiohpl/public_html/v7/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

    @Nocturnus sta ti ne igras isti deck ko pobjednik Indianapolis nije skroz isti ali imas isti main deck

  3. Isti main deck? Linkaj mi da vidin njegov deck, ja san cua da su Samurai digli YCS Indi i jos jedan prije tog al nzn uopce njegovu deck listu, strane evente slabo pratim inace

  4. To mi je vec i reklo par ljudi ali iskreno nisan provjerava na netu slicnost, sad san tek progugla i cini se da je stvarno dosta slicno, ali u sidu ima dosta razlike+on ne zovi Dark Hole ali inace, nije mi ovo bas drago, moram nesto prominit…

  5. sve ti je isto osim sta si stavio dark hole umjesto 3 six samurai united

  6. 3 Six Samurai United?? Ja mislim da to svaki Samurai deck igra, vidia san decklistu na forumu jednom sad, svoju sam vec izminija, fala što si to primjetio jer me inače te stvari živciraju

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.