Kokki Burn

Nadam se da ste dobro pročitali naslov ovog članka, jer se upravo tako zove jedna od mojih nedavnih kreacija. 🙂

O čemu se radi zapravo. Riječ je o kombinaciji Burna, agresije s elementima Skill Draina koji countra 80% današnjih deckova. Deck će vas vjerojatno podsijećati na nekadašnji BaBurn, što je i razumno zbog sličnog trap lineup.

Da ne duljim, slijedi deck lista:

Monsters: 19
3 Ryu Kokki
2 Cyber Dragon
3 Pyramid Turtle
3 Giant Rat
3 Momonga
3 Exiled Force
1 Morphing jar
1 Sangan

Spells: 8
2 Book of Moon
1 Premature Burial
2 Pot of Avarice
1 Monster Reborn
1 Heavy Storm
1 Level Limit Area-B

Traps: 15
3 Just Desserts
3 Secret Barrel
3 Skill Drain
1 Ojama Trio
1 Magic Cylinder
1 Ceasefire
1 Gravity Bind
1 Mirror Force
1 Torrential Tribute

Još jednom. Deck je poprilično kompleksan, bitno je da shvatitie kako funkcionira. Obratimo pozornost na trap lineup. gotovo stabdardno poput Baburna. Deesserts, Barreli, Trio, Cylinderi, Ceasefire, Bind, te “staple” trapice. Ok, klasično za Speed Burn. Ono što se uvelike razlikuje je Skill Drain. On uglavnom diktira monster lineup. Čak 95% monstera radi dok je na polju, no najvažnije je da apsolutno svi monsteri funkcioniraju dok nije na polju. Što znači da će te se snalazi bez njega, a s njime da će te zadavati protivniku gadne glavobolje. Skill Drain protiv nekih deckova ako se pravillno odigra može značiti čista pobjeda.

Monster lineup. Na prvi pogled odmah vidite da se radi o hrpi povezanih monstera, iznimke su Morphing Jar, Sangam, te Cyber Dragoni. Ovakav monster lineup, s Giant Ratovima u prvom planu može igrati ulogu kakva vama u određenom trenutku najviše odgovara. Giant Rat povezuje, Pyramide, Momonge s exiled forceom. Za agresiju su tu naravno Cyber Dragoni, te Ryu Kokkiji. No za stall je tu gotovo sve drugo, Momonge mogu stalati, kao i Kokkiji i Pyramide. Univerzala je Rat, u bilo kojem pogledu. Exiled je tu pak kao support za agresiju i za ozvlačenje iz teških situacija, kao npr. riješavanje Jinza s terena. Možda vam nije jasno zašto bi kokki bio stall. No beštija od 2400 atk-a i 2000 deffensea s Book of Moonom na dva čini jednu neuništivu prepreku. Što je još bolje, ide s DDV-om koji je u sideu. 😉

Sangan i Morphing su tu i jedini uljezi vjerojatno. Sangan je univerzalna tražilica, radi s Skill Drainom. Dok je morphing jedini koji ne radi dok je Skill Drain na polju. No zbog njegovog efekta definitvno se isplati igrati. Nije problem ako samo jedan monster ne radi s Skill Drainom.

Spell lineup. Poprilično jednostavan. Jedino za izdvojiti je 2 Pot of Avarice, 2 Book of Moon i Level Limit – Area B. Pot of Avarice je očigledno zbog velikog broja tražilica, nije problem u malo vremena nakupiti 5 monstera u graveu. Book of Moon je tu radi countranja, te spriječavanja karata poput Smashing Ground, Brain Control, a i zbog obrane je potpuno dobra. level Limit Area B je čisti stall.

Strategija, te kako igrati deck.
Zapravo mnogo ovisi o početnom hadnu. Ono što mogu reći iz testiranja jest da će te mnogo partija počinjati s ss Cyber Dragon, Exiledom riješiti x monstera i napasti direkt. Agresivan start. Dok je drugi start taj da počnete s većim brojem setanih s/t karata (moleći se da protivnik nema storm, ovo je low budgete deck, nema bribova) s kojim će te burnati opponenta i čekati pravi trenutak za napasti. Kao što sam reko, bitno je znati tempirati Skill Drain. Pokušajte s napadim skinuti što više lp-a, no treba znati kada je dosta agresije i kada treba prijeći na burn. Burnom će te riješiti veći broj partija ako dobro igrate. Iskorisitite sve te tražilice koje su povezane da dođu na polje monsteri i tako smanjiti si broj karata u decku kako bi ste povuklu brže ono što vam treba pošto će te u većini slučaja moći birati monstere. Zatim vratiti sve te monstere u deck s pot of avariceom i napraviti advantage. Ako postavite svoju igru kako treba opponent vam neće moći apsolutno ništa razbiti osim napadima. Skill Drain će negirati sve monster efekte, Book of moon će vam donekle šititi monstere od spellica i trapica, te jedino što će vam ostati jest napadanje, na što će biti vaši monsteri dobro pripremljeni. A ako vam to zasmeta uvijek imate tu LLAB i Gravity Bind.

Slabosti decka
Iz odigranih partija, ima nekoliko stvari koje će vas uništiti. To je naravno Ryu Kokki u handu. on je stvoren da bude u decku i dođe na polje pyramidom. Ako vam stigne u hand nećete imati apsolutno nikakav način da ga se riješite osim summonom na polje ili pomoći Morphing jara. Tu je zatim neki deck koji je očiglednije brži od vašeg, te jedino što vas može spasiti jest Skill Drain, no to nema nikakvu tražilicu. Prevelik broj karata za burnanje vas može također uništiti ako nemate monstera. Bitno je dati vremena protivniku da se “razvije” i sakupi karte zbog Barrela i Dessertsa. Veliki broj krivo tempiranih karata je ubitačan.

Prednosti decka
Na prvom mjestu je zasigurno Skill Drain. Način da countrate 80% deckova samim main deckom, a da pritom imate savršeni deck koji s time neće imati problema. Iako nemate veliki draw power, vaša sposobnost da “izvrtite” monstere i stanjite deck pomoći če vam da dobijete karte koje će vam biti otrebne. Neznan se hvaliti, ali deck odlično funkcionira.

Što još mogu reći iz testanja. Jedini problem s kojim se je ovaj deck susreo je DAD return Deck (prije 9.5.). Zbog ogromnog draw powera uvijek će povući storm koji će vam odnseti pola fielda. Dok s ostalim deckovima poput klasični zombiji, monarchi, toolboxi, sporiji burnovi… ima potpunu prednost nad njima. loši handovi i topdeckovi su presudni kod poraza.

Jedan od odličnih načina de nasmijete protivniku jest slijedeći: imate kokkija na polju, f/d Skill Drain, a opponent summona Grand Mola te napada kokkija da vam ga vrati u hand. okrenete Skill Drain na napad, mole se zabije i pokupi 1500 dmg-a. hell yeah baby! 😀

Riječ za kraj, deck je izrazito zabavan kada se savlada, a nebih se čudio da postigne neke veće rezultate jer funkcionira odlično.

wd

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.