Guide:Six Samurai

Dobrodosli na Prvi Official Six Samurai vodic, ovde cu se potruditi da vam napisem sve sto je potrebno da znate o Six Samurai arhitipu kao i komboima koje mozete izvoditi, deckove koje mozete praviti itd. Unutar ove teme su sve karte, efekti i komboi za svaku od njih. Postavljajte takodje svoje deck liste ili dajte komentare za poboljsanje ovog vodica. Moram da napomenem da je ovo work in progres tako da ocekujte dalje dopune i izmene.Bez daljeg odugovlacenja krecemo.

2.SAMURAI LEKCIJA IZ HISTORIJE

Potrudicu se da budem kratak ali informativan, Samuraji su bili ratnicka klasa sluga u starom Japanu.Iako su imali mnostvo svakodnevnih obaveza i treninga, njihova glavna uloga je bila jednostavna: zastita poglavara zemlje/provincije tj. Cara/shoguna. U cilju ostvarivanja ovog zadatka podvrgavani su rigoroznim treninzima borilackih vestina i uceni umetnosti ubijanja.Uceni su da prigrle smrt na bojnom polju i tako eliminisu strah koji se javljao na istom. Ako se ti ne plasis smrti za razliku od svog neprijatelja imas takticku prednost nad njim koja je kljucna i koja se ne sme zanemariti.Iako na prvi pogled zvuce varvarski, sustina njihovog ucenja je cenjenje zivota i drugih sve dok to ne znaci neuspesno izvrsavanje duznosti tj. ocuvanje prestola ili Sogunata. Svaki disciplinovani samuraj je izbegavao konflikt i nasilje ako je to bilo moguce a za najbolje od njih cesto su bile dovoljne i reci koje su bile ostrije od ostrice njihovog maca.Sa druge strane put pravog samuraja je put koji je tezio samo jednoj stvari… casti. Iako je ova osobina ne tako cesta danas, za njh je predstavljala formu svakodnevnog zivota i pravila ponasanja prema drugim ljudima.Ova osobina je toliko bila ukljucena u njihove zivote da bi samurai, koji bi bio osramocen, radije oduzeo svoj zivot nego nastavio da “zivi u sramoti”. Ponovo, za neke bi ovo zvucalo varvarski i prazno, ipak zbog tog jakog osecaja casti smatraju da neispunjenje nihovih duznosti zahteva placanje najvece cene. Nasuprot ovome imali su i pacifisticku stranu naime govorili su da je mac orudje za ubijanje i da se njegova upotreba mora izbegavati kad god je to moguce a ako se posegne za njim da se mora uciniti ono za sta je napravljen.Na kraju samuraji su bili dobro obuceni ratnici, mozda ne svi ali oni koji su osecali ogroman ponos prema svojim duznostima bi rigorozno trenirali i usavrsavali svoje vestine. Kenjutsu – Put maca, je vrsta macevanja stvorena sa jednom svrhom, ubijanje protivnika sa sto manje pokreta.Pravom samuraju negov mace je bila i njegova dusa ne samo secivo, vec produzetak njega samog. Veoma veliku paznju poklanjali su ocuvanju svojih oruzja i nacinu na koji su ga koristili u borbi. Vrlo cesto u taktici jedan na jedan ratovanja javlja se metod hvatanja neprijatelja u zamku koju je sam sebi napravio, iskoristiti njegovu snagu protiv njega i zatim ga oboriti jednim prelepim pokretom.
Taj duh je i ono sto je olicenje arhitipa Six Samuraja i u nasoj omiljenoj karticnoj igri Smile

3.KAKO ARHITIP RADI, PODTIPOVI I STRAYEGIJE

Kako samuraji rade?

Ovaj segment se moze sumirati jednom recenicom: kako god vi hocete da rade.Iako vecina ovo zanemaruje postoji mnogo strategija koje se mogu primeniti u sastavljanju vaseg deck-a i igrackih taktika sa ciljem da se samuraju koriste tako vrse funkciju koju vi zelite a sve u domenu vase teme.Vecina citalaca ove teme verovatno ocekuje od mene da im otkrijem tajne i kazem kako tacno treba da igra svoje samuraje. Iskreno ja to ne mogu.Stojim iza toga da je to nemoguce jer upravo vi ste ti koji to morate sami da odlucite i naucite kako da ih igrate. Ovo je naravno slucaj zbog njihovog raznovrsnog arsenala. Da li hocete da swarmujete? Da li zelite da kontrolisete ceo duel? Da li zelite da unistite protivnika sa neverovatnom snagom napada? Da li biste napravili svoje samuraje nepobedivim u borbi sa izborom par kljucnih karata? Da li zelite da ucinite protivnika toliko slabim da izgubi svu nadu u cilju ubijanja vaseg Shi-ena u borbi? Da li zelite da ucinite svoje samuraje gotovo besmrtnima, iscrpite protivnikove resurse i zadata finalni udarac?Da li zelite da koristite samo stare samuraje ili kombinaciju stare i nove generacije?Kako vasi samuraji funkcionisu zavisice od toga kako ste odgovorili na prethodna pitanja odnosno sta hocete da vasi samuraji rade. Budite pametni u svom odabiru i razmislite o svojim snagama i slabostima i zatim ili dodajte jos snage da kompenzujete main deck ili dodajte side deck stvari koje ce vam koristiti.

Podtipovi i Strategije

U ovom delu cu vam predstaviti build teme ili kako ih neki ljudi zovu podtipove ili teme unutar Six Samurai arhitipa, i stragetije kao i kako da ih koristite efektivno. Ispod je lista tema koje se mogu koristit i kratak opis,objasnjenje nekoliko karata koje se javljaju u decku. Neke od njih ce naravno biti teze za oblikovanje deck-a od drugih ali poenta je da pokusate da ih napravite tako da rade.Ovo znaci da treba biti kreativan sa kartama.Naravno primam sve vrste sugestija za nove teme i karte koje se mogu koristiti u vec postojecim temama. Dodacu na kraju i vase ime cisto kao credit vodicu Smile

Evo par tema koje su mi pale napamet:

The Swarm

Cilj je jednostavan: napuniti polje sa cudovistima i podrzati ih tako da uniste protivnika sa brojnoscu, efektima …

The Trickster

Strategija iza ove teme je mogucnost da se protivnik obmane i tako povredi samog sebe tako sto ce upadati u zamke. Karte koje se pojavljuju u ovoj temi su Cunning of the Six Samurai, Magic Cylindar, Magical Arm Shield, Enemy Controller, Ojama Trio i Creature Swap u kombinaciji sa Scapegoat cisto da nabrojim par. Taktika zahteva obmanu i zakopavanje protivnika svojom sopstvenom lopatom Smile

The Invincible

Ova tema se vrti oko cinjenja vasih cudovista neunistivih u borbi i koriscenje zamki i negiranje efekata kao podrsku dok ih gazite sopstvenim efektima i ATK pojacivacima.Karte koje se javljaju su Mist Body, Legendary Ebon Steed, Spirit of the Six Samurai i Shien’s Squire.

The Phoenix

Ova tema se zasniva na koricsenju groblja. Jednostavno unistena cudovista se non stop vracaju. Karte koje treba uzeti u obzir su: Return of the Six Samurai, Backs to the Wall, The Warrior Returning Alive.
Shien’s Footsoldier, Debris Dragon, Call Of The Haunted, Double-Edged Sword Technique

The Returning
 Ovo je tema slicna prethodnoj osim toga sto se vrti oko nabijanja karata u groblje za Enishi-ja, Shien’s Chancellor-a i Legendary Six Samurai Enishi-ja a onda ih izbvacivati iz igre da bi na kraju iskoristili Return from the Different Dimension. Moze se koristiti i Asceticisam sa Enishi-em i Irou-om, a u isto vreme ubaciti kao tech kartu Chaos Sorcerer-a, pa onda opet vratiti sve sa RFDD. Dobre karte za ovu temu su Soul Release, Magical Merchant, Pot of Avarice.

The Cannon
Zvezda ovog decka je The Six Samurai – Yariza. Deck bi trebao da se vrti oko zakljucavanja cudovista visokog nivoa ili jednostavno gazenje sa cistom snagom ostalih samuraja i Yariz-e kad svi zajedno opale direct attack. Sa lock kartama igra se Hand i Yaichi zarad povecane zastite od backrow-a i velikih pretnji.

Karte o kojima treba razmisljati su Gravity Bind, Level Limit – Area B, Solidarity, United We Stand i Breakthrough! Shi En je u buildovima sa Level Limit i Bind-om koriscen uglavnom za negate. Naravno treba cuvati i svoj Masakani Magatama za one poteze kada morate da se obezbedite od Black rose dragon-a ili drugih nuke karata. Poslednja karta koja se koristila u proslom formatu je ROyal Oppression ali posto je banovana mozemo samo da se nadamo da ce je vratiti i da ce lock biti jos bolji jer ovaj build ne radi mnogo special summon-ovanja.

The Murderer
 Ova tema se vrti oko Nisashi-a. Nagruvajte ga sa Solidarity i United We Stand i koristite maksimalni broj karata koje negiraju zamke itd. Hand of the SIx Samurai je jedan od nacina na koji cete otvoriti prolaz za svog 3000 beatsticka koji ce udariti 2 puta i zadati 6000 dmg. Kageki je ovde takodje dobar jer mozete da ga prizovete u prvom krugu. Karte koje treba uzeti u obzir su: Royal Decree, Trap Stun, Xing Zhen Hu, Musakani Magatama, i Breakthrough!.

The Draw-Cut

Cilj ove teme je da u prvom krugu unistite svog protivnika sa 8000 ili tokom druge battle faze.Karte koje odugovlace pomazu u nastojanju da se ostane veran temi, pogotovo one koje ostavljaju prazan put ka zivotnim bodovima. Karte kao sto su Compulsory Evacaution Device, Double-Edged Sword Technique i Six Strike – Triple Impact takodje i Great Shogun Shien sa jos 2500 stete je jako dobar izbor za ovu temu. Kao dodatak karte kao sto je Nisashi,United We Stand pomazu da se stigne do mete brze.Ovo je jos jedan bild u kom Breakthrough! sija.
Napravio sam ovkav build sa Nisahi-jem OTK mi je bio na umu. Sa solidarity, 2 Gateway kauntera i United We Stand napucao sam Shi Ena na 7800 ATK Smile

The Suicide

Ova tema pokusava da pobedi u duelu ili da unisti oba protivnika u isto vreme. To radi tako sto koristi kombinaciju Backs to the Wall i Self-Destruct Button. Karte koje se igraju su Upstart Goblin, Solemn Warning and Solemn Judgment za skidanje svojih poena. Napravio sam varijantu ovoga sa svojim main deck-om i zacudio se kako dobro moze da radi. Smile

The Inferno
 Ovo je burn tema.Stavite karte kao sto su Magic Cylindar, Ceasefire, Ojama Trio, Just Desserts. Prve dve karte su sjajne u global cak i van teme.Ovo je dobra varijanta za probati sada kada su Warrning i Judgment popularni.

The Farmer

Ovde je slucaj samo o farmovanju Bushido countera. Odrzavajte ih na polju i koristite po svom nahodjenju. Karte koje se koriste su: Shien’s Daredevil, Temple of the Six i Six Strike – Thunder Blast.

The Punching Bag

Ovo je prilicno komicna tema napravljena tako sto je uzeta u obzir mogucnost nanosenja stete Solidarity-a i United We Stand. Cilj ove teme je da uvecate zivotne poene svog protivnika i da ga neprestano “udarate” nakon toga. Karte koje treba uzeti u obzir su Soul Taker, Usptart Goblin, The Paths of Destiny i Gift Card. Takodje dobra ideja je da se uspostavi neka vrsta locka sa recimo Xing Zhen Hu i Shi En-om kako bi se osiguralo divljanje dok vise ne mozete da “krpite” svog protivnika Smile

The Futility

Ovaj tip kljucuje oduzimanje protivnikovih ATK poena a tom prilikom boostovanje svojih sa magijama dok negirate efekte kartama kao sto su Forbiden Chalice i Lance i lockujete zamke sa Decree-om, Trap Stun-om,Xing Zhen Hu i Musakani. Karte koje su dobar izbor su: Shien’s Castle of Mist, Burden of the Mighty, Swift Samurai Storm!, Shrink,Command Knight.

The Overwhelming

Ovo je klasican beat-down. Koristi se maksimum trap i effect negacija zajedno sa Solidarity i United we stand. Mist Body ili Spirit of the Six Samurai su takodje dobri izbori koji se mogu ubaciti u deck.

The Sapphire Flame

Ovaj build se zasniva na Shinai i Mizuho kojih se igra 2-3. Ovaj build pokusava da napravi takozvani Red-Blue Loop, sa Gateway of the Six, Six samurai United, Shiens Dojo i Temple of the six. Ovde se igra dosta karata koje negiraju. Six Strike – Triple Impact i Six Strike – Thunder Blast bi trebali da se igraju takodje.

The Shogun

Ova teme se vrti oko Grat Shogun Shien, kojih se igra 2-3. On se najbolje koristi sa novijim samurajima da bi se uspostavio brzi swarm. Dobra karta za ovakav deck je Six Scrolls of the Samurai sa Double edgde sword Technique kao kombo.

The Original

Ova tema se vrti oko “starih” samuraja. Dakle zasniva se na starijim kartama i nekim novim suppport kartama. Karce koje se igraju su Cyber Dragon zbog cestog summonovanja, Shiens Scheme,Shine’s Footsoldier, Shien’s Squire. Jedini novi six samuraj koji se igra je naravno Shi En. i on se moze napraviti u kombinaciji sa Squier-om i bilo kojim samurajem cetvrtog lvl-a.

The Alliance

Ovde pokusavamo da spojimo najbolje od oba sveta kako bismo napravili jaku temu. Ovo je jako raznovrsna tema i postoje mnogo stvari koje treba uzeti u obzir. Zavisice od taktike koje odaberete, tako da bi trebalo birati cudovista koja se baziraju na vasem stilu. Kageki je apsolunto cudoviste koje morate imati u deck-u, medjutim dobre karte su i Asceticisam i druge tematske karte koje hocete da igrate, naravno necu ni da spominjem Gateway, Smoke Signal itd. Jako je fleksibilan build.

4.PROSLOST

Stari samuraji: Zanji,Irou,Yaichi,Kamon,Nisashi,Yariza, Hand of the Six Samurai i Grandmaster of the Six Samurai, zavise od teme kako bi preziveli : timski rad. Uglavnom su bili beskorisn sami, ali uz nekog od svojih saboraca,bili su u stanju da ucine mnogo toga svm protivniku.U istinu Grandmaster je bilo ulje u njihovom motoru zato sto je mogao biti specijalno pozvan i dati svom saborcu njihov efekat odnosno jedinstvenu sposobnost.Fluidnost ovog tipa je bila u neravnotezi jer su se previse oslanjali na Grandmastera i imali su niske poene za odbranu. Karte koje su ih dovodile u ovu poziciju dozvoljavale su da budu brzo unisteni.Madjutim vecina Samuraj karata ima mogucnost da zrtvuju drugog samuraja koji bi bio unisten umseto njih ako ne dozive nuke. Ovo je bio dosta dobra sposobnost koja se cesto cak i zanemarivala i to je cinilo razliku izmedju pobede i poraza u mnogim situacijama. Ono sto moramo napomenuti je i njihovo posebno union cudoviste odnosno Spirit of the Six Samurai. Dotacicemo se i ove karte.Medju njima su se nalazile i Great Shogun Shine i Enishi Shines Chancellor.

Sada cu dati profil svake od karata i objasniti njihovu namenu, pocevsi od Zanji-ja mog omiljenog “starog” samuraja.The Six Samurai – Zanj

4 Stars; Light; Warrior; 1800 ATK/1300 DEF

Ovo je nekada bio glavni beatstick deck-a pored Grandmasteta (ukoliko niste koristili Cyber Dragon-a kao ja).On ima sposobnost da unisti bilo sta sto napadne pod uslovom da na polju postoji jos jedan samuraj sa drugacijim imenom. Ovo je jako korisno u mnogim situacijama. Ponavljam moze da ubije bilo sta.Ako vam je potrebno nesto sto ce unistiti cudoviste koje vam zadaje nevolje Zanji je to, cak i ako ne prezivi povuci ce protivnika sa sobom.
Ova karta je takodje korisna protiv stall karata kao sto je Spirit Reaper ili od skora pojacani Marchmallon.

 

 

The Six Samurai – Irou

4 Stars; Dark; Warrior; 1700 ATK/1200 DEF

Ova karta ima mogucnost da unisti bilo koje face-down cudoviste bez toga da ga flipuje. U kombinaciji sa Book of Moon ovo je sjajna karta.Recimo ako sumnjate da je Ryko face-down, Irou ce ga unistiti bez brige. Sada kada je Book of Moon ogranicena novi samuraji se fokusiraju na swarmovanje i synchro lock sa Naturia Synchronima, tkao da ova karta nije toliko neophodna ali je sjajna za side deck i neprevazidjena u starim buildovima.

 

The Six Samurai – Yaichi

3 Stars; Water; Warrior; 1300 ATK/800 DEF

Ova karta ima mogucnost da unisti jednu setovanu kartu magije ili zamke uzamenu za nemogucnost napada u tom krugu. Iako se targetovana karta moze chainovati, koristi ovog cudovista su nebrojne. Taguje Bottomless Trap Hole. Ubija Mirror Force i Dimensional Prison. Lista ide u nedogled.

The Six Samurai – Kamon

3 Stars; Fire; Warrior; 1500 ATK/1000 DEF

Ova karta je slicna Yaichi-ju, sa razlikom da unistava jednu face up kartu magije ili zamke na polju. Ova karta je postala igriva sa dolaskom Gravekeeper-a i takodje u samuraj duelima (mirror mechevima). Unistava Future Fusion, Necrovalley, Royal Decree…Dobra side deck karta.

The Six Samurai – Nisashi

4 Stars; Wind; Warrior; 1400 ATK/700 DEF

Ova karta ima mogucnost da udari dva puta u istoj battle fazi naravno ako je pored njega jedan od njegovih saboraca. U Solidarity buildovima ova karta je zver.Nista ne tumara po polju kao 2200 – 3000 beatstick koji moze da udari dva puta kada support karte ociste polje. Gateway counteri takodje mogu da napumpaju ovu kartu tolko da moze da zavrsi partiju u jednom krugu.

The Six Samurai – Yariza

3 Stars; Earth; Warrior; 1000 ATK/500 DEF

Yariza ima mogucnost da napadne direktno ponovo ako se pored njega nalazi jos jedna samuraj. U globalu ima mali atk i ako se ne igra Solidarity build ova karta nije bas sjajan izbor. U deckovima koji se znasivaju na cistom napadu karte kao sto su Solidarity i United We Stand mogu od ove karte da naprave zver.

Hand of the Six Samurai

3 Stars; Fire; Warrior; 1600 ATK/1000 DEF

Pored drugog Six Samuraja ova karta moze da trigutuje jednog od njih, ukljucujuci i sebe kako bi unistila cudoviste koje protivnik kontrolise. Ono sto je jako bitno ovo se mozes raditi onoliko puta koliko imate cudovista za zrtvu.Ova karta je, u nemogucnosti da nadjem drugu rec, broken Smile . Iako je Gateway of the Six sada na 1, dok je bio na 3, ako ste imali dve na polju to je bila nocna mora za vaseg protivnika.Dozvoljavala je da prodjete kroz deck, nadjete Grandmastera, specijalno ga pozovete sa 4 countera, zatim ga zrtvujete da ubijete sudoviste. Ona iskoristite countere da ga vratite sa groblja i onda ga ponovo pozovete. I tako napravite loop. Da li moram da kazem vise?

Grandmaster of the Six Samurai

5 Stars; Earth; Warrior; 2100 ATK/800 DEF

Ova karta se moze specijalno pozvati kada imate na polju jos jednog samuraja. Ova karta je sjajna jer moze da napumpa Gateway of teh Six i Six Samurai United Countere kao i Shines Dojo ujedno pomazuci svojim saborcima sa svojim sposobnostima. Doadtno ako je unistena efektom vaseg protivnika,mozete dodati jednog samuraja sa droblja u svoju ruku, ukljucujuci i njega samog.Ova karta se smejala u facu kartama kao sto je bila Royal Oppression. Jedina zackoljica je sto ne mozete imati dva primerka na polju u isto vreme.

 

Spirit of the Six Samurai

3 Stars; Earth; Warrior; Union; 500 ATK/500 DEF

Ova karta se moze nakaciti na bilo kog Samuraja time im dodati 500/500 boost i dati im mogucnost vucenja dodatne karte ako taj samuraj unisti cudoviste. Takodje to cudoviste je neunistivo sve dok je on atachovan, tj. mozete upotrebiti njegov efekat i unistiti njeg umesto karte na koju je zakacena.Dodatno ova karta se moze otkaciti i specijalno pozvati na polje tako da je mozete iskoristiti da napumpate countere na Gateway-u recimo. U kombinaciji sa recimo Grandmasterom i Six Samurai United, mozete unistiti cudoviste i vuci 3 karte za malo napora.Nije mi jasno sto se bar jedan od njih ne koristi u svakom Six Samurai deck-u. Pojacava samuraje, dodaje countere i cini ih neunistivim. Ocigledno postoji nesto pogresno sa idejom o 3000 ATK Shi En-om koji je neunistiv jedan potez pored njegovog efekta. Pretpostavljam da je mrtva u ruci ponekad ali je isto tako i Gateway of the Six, Six Samurai United, Mystical Space Typhoon, i Heavy storm kada nemate nista na polju i u ruci i imate 1800 zivotnih bodova. Da ovo je tako losa karta.U buildovima koji se zasnivaju na Mist Body i Legendary Ebon Steed ova karta je sjajna. Ako obratite paznju videcete i da je ovo zapravo duh naseg Legendary Six Samurai Shinaia

Chamberlain of the Six Samurai

3 Stars; Earth; Warrior; 200 ATK/2000 DEF

Najgore za kraj, obicno vanilla cudoviste koje nema sta da trazi u deck-u … cak i oni koji koriste Burden of the MIghty i Shiens Castle of Mist. Jednostavno postoje mnogo bolje karte i opcije nego da imate ovako nesto da vam zauzima mesto u deck-u . Inace jos jedan zanimljiv detalj je to da je ovo zapravo Kageki u svojim poznim godinama.

5.SADASNJOST

 

Sa dolaskom Storm of Ragnarok boostera dosao je i blagoslov svim ljubiteljima samuraja, swarm i lock down.Jak. Nekoliko novih cudovsta je imalo mogucnost da se specijalno pozove ili pozove druge, sa izlaskom Shien’s Smoke Signal sve to je moglo da se uradi jako lako. Pozvati 5 cudovista na polje u roku od dva kruga nije bilo neuobicajno sa novim cudovistima koja su stupila na scenu i predvodila juris. Nazalost sa ovim je dosla i situacija u kojoj su svi zaboravli na “stare” samuraje. Zanji i Irou su izgubili mesto sa dolaskom drugih, brzih cudovista, a Yaichi je postao tech izbor. U svakom slucaju, dva totalno drugacija stila iako stari nije bilo toliko losiji od novog. Ovo se moze gledati i kao “Support” sekcija” jer cemo videti kombo karata i posvetice im se malo vise paznje u ” Varijante buildova ” sekciij kad bude gotova.

Sada cu navesti “nove” Samuraj karte i cudovista koja se koriste u vecini deckova danas, pocevsi od Kizana mog omiljenog “novog” samuraja.

Legendary Six Samurai – Kizan

4 Stars; Earth; Warrior; 1800 ATK/500 DEF

Ovo je ustvari mladji Grandmaster. Ako imate drugog samuraja ne ukljucujuci Kizana, mozeta specijalno pozvati ovu kartu iz ruke. Dodatno ako kontrolisete jos dva samuraja, dobija pojacanje od 4 poena odnosto 300 poena odnosno 2100 ATK poena. Jednom recju, sjajno. Ovaka karta se ciklira za Hand za Gateway i United countere, napumpajte te countere, swarmujte polje. Napumpavanje napada cini da kuglom za rusenje protivnikovih zivotnih poena.

Legendary Six Samurai – Kageki

3 Stars; Wind; Warrior; 200 ATK/2000 DEF

Ova karta daje jos brzine Samurajima kao arhitipu. Kada je ova karta Normalno prizvana, mozete specijalno pozvati bilo koje Six Samuraja cetvrtog ili manjeg nivoa iz ruke.U kombinaciji sa Kagemusha of the Six Samurai kartom, dobijate instant Shi Ena. Takodje obe karte se mogu traziti pomocu Smoke Signala koji je poslednjom listom vracen na 2 primerka, tako da su Shi en i Beast, Barkion u prvom krugu vrlo cesti danas.Koristi ove karte su mnogostruki. Pomaze oko Hand Mizuho poteza. Ako igrate stariji build sa starijim kartama dobar je dodatak.Takodje ima pozamasan broj poena za odbranu. A pored svega toga ako se na polju nalazi jos jedan samuraj sa drugim imenom ova karta dobija jos 1500 ATK poena tako da ukupno sa pumpanjem ima 1700. Laka meta za Asceticisam i prizivanje Enish-a o kome ce biti reci kasnije.Ni jedan build ne sme proci bez ove karte u mainu.

Legendary Six Samurai – Mizuho

3 Stars; Fire; Warrior; 1600 ATK/1000 DEF

Kao sto smo za Kizana rekli da je “mladji” Grandmaster tako cemo isto reci da je Mizuho zapravo mladja Hand of the Six Samurai. Ima isti efekat kao Hand ali je ogranicen na jednom po krugu i moze da unisti bilo sta na polju.Dodatno ako je Shinai na polju moze se specijalno pozvati iz ruke. Mogucnost da svoj efekat koristi samo jednom po krugu govori u korist Hand koja ipak ostaje superiornija karta. Takodje sa dolaskom ove kartei Shinaia u proslom ( a i u ovom) formatu postojao je loop uz pomoc kojeg ste mogli da imate beskonacno mnogo countera na vasem Gateway-u u kombinaciji sa jos jednom counter kartom npr Six Samurai United ili Dojo zbog cega je Gateway i otisao na jedan primerak po deck-u.

 

 

Legendary Six Samurai – Shinai

3 Stars; Water; Warrior; 1500 ATK/1500 DEF

Cini se da su ova karta i Mizuho stvoreni jedni za drugo.Kada je Mizuho face up na polju, ova karta se moze specijalno pozvati iz ruke. Kada se ova karta iskoristi kao tribute, citaj Mizuho, Hand, mozete dodati samuraja sa groblja u svoju ruku sve dok to nije Shinai.Kao sto sam pomenuo kada je Gateway of the Six bio na 3, Red and Blue loop je rodjen. Pretpostavljam da je ime doslo od elemenata Vatra i Voda ili zato sto je jedan samuraj crven a drugi plav Smile. U svakom slucaju sve se vrtelo oko ove dve karte.Radi lakseg objasnjenja loop-a uzecemo primer kada je Gateway bio na 3, mada se moze uraditi i sa Six Samurai Unitedom ili Dojo-om umesto drugog Gateway. Dakle normalno pozovete jednog od njih, trazite drugog i specijalno ga pozovete. Onda iskoristite countere da nadjete drugu Mizho i specijalno je pozovete. Zatim tributujete prvu Mizuho da ubijete nesto. Nakon toga iskoristite Gateway countere da je vratite i specijalno pozovete opet. Nova mizuho dozvoljava vam da zrtvujete ovu drugu i tako u krug sa recikliranim counterima. Ako vam nije jasno kako sve ovo radi, nadjite klip na youtube-u ili slicnim sajtovima nije toliko zbunjujuce kako se cini. Da nastavimo, sa kartom Mass Driver ovo je bio jednostavan FTK. Zato su i Mass Driver i Gateway dobili ban.

Legendary Six Samurai – Enishi

4 Stars; Light; Warrior; 1700 ATK/700 DEF

Ovo je jednostavno MVP karta u trenutnom formatu. Kada sam je povukao u svom prvom Storm of Ragnarok bossteru usla je u moj build. U to vreme malo ljudi je zapravo shvatalo koliko je ova karta dobra.
Ima par zanimljivih sposobnosti. Kada kontrolisete samuraja sa drugim imenom za vreme bilo cijeg, ponavljam bilo cijeg kruga, mozete poslati 2 samuraja van igre sa groblja da biste vratili jedno face up cudovise u ruku. POred toga, kao i Kizan ako imate dva samuraja sa drugacijim imenom ova karta dobija dodatnih 500 ATK poena sto je stavlja na 2200.U Asceticisam buildu je nezamenljiva i meta joj je napumpani Kageki ili ako igrate Irou-a, mada iako zanimljiv i koristan efekat ove karte vas moze brzo ostaviti bez resursa na duge staze zxato treba biti operezan.Imao sam mecheve gde sam uspevao da vratim dva OP Synchro cudovista samo sa ovom kartom. Da li moram da kazem nesto vise?

 

 

Kagemusha of the Six Samurai

2 Stars; Earth; Warrior; 200 ATK/ 1800 DEF

Ova karta i Kageki su najbolji prijatelji. Kagemusha pored toga sto je tuner ima i sposobnost da preusmeri evekat koji targetuje jednog face up samuraja kojeg kontrolisete na sebe. Malo ljudi ovo shvata ali on ne sluzi samo za Synchro u Shi ena,vec protiv karata kao sto su Compulsory Evacuation Device i recimo Book of Moon a i karta ima dobar broj DEF poena.

Legendary Six Samurai – Shi En

5 Stars; Dark; Warrior; 2500 ATK/1400 DEF

Ova karta je jedna od najboljih karata ikada napravljenih. Jednom po potezu mozete negirati magiju ili zamku koju kontrolise vas protivnik osim ako to nije counter zamka. Ovo znaci da karte kao sto su Mirror Force, Dark Hole, Smashing Ground itd. postaju beskorisne ako niste naterani da negirate nesto pre toga. Dodatno, a iskreno ponekad mi je i smesno to sto ova karta takodje deli osobinu sa ostalim samurajima koji mogu da zrtvuju drugog da spasu sebe.Sa lakocom sa kojom se poziva ovo je kicma svakog Six Samurai decka. U formatu pre nego sto je Gateway otisao na 1 uspevao sam da uvedem i po 3 Shi ena u prvom krugu. Danas iako sjajna karta deli mesto sa Naturia Synchronima kao sto su Beast i Barkion i cesto biva odbacena kao opcija u korist vec pomenutih.

6.SUPPORT KARTE

U ovoj sekciji cu pomenuti svaku kartu koja je napravljena sa ciljem da se igra u Six Samurai deckovima. Ovo je work in progress tako da nemojte zameriti ako nesto preskocim u ovom delu. Sve karte su poredjane po alfabetnom redu.

 

Great Shogun Shien

7 Stars; Fire; Warrior; 2500 ATK/2400 DEF

Neko ce videti veliki nivo i reci da je ovo gubljenje dva cudovista na prvi pogled. Ali ova zver se moze specijalno pozvati kada kontrolisete 2 ili vise face up Six Samurai cudovista.Takodje protivniku dozvoljava aktiviranje samo jedne magije ili zamke po potezu. Na prvi pogled ucinilo mi se da vidim potencijalni Lockdown sa Shi Enom, ali iz razloga sto bi aktivacija bila negirana i dalje se protivniku dozvoljava upotreba jos jedne karte. Ipak -1 je -1 i ova karta je sjajna u swarm buildovima.Shogun takodje ima mogucnost unistavanja drugog samuraja zarad opstanka na polju.

Enishi, Shien’s Chancellor

Six Stars; Light; Warrior; 2200 ATK/1200 DEF

Jos jedna jako dobra karta. Ova krta zahteva da izbacite dva Six Samurai cudovista sa groblja iz igre da bi se specijalno pozvala. Jednom po krugu mozete se odreci napada zarad unistenja jednog cudovista koje vas protivnik kontrolise. Kao sto pretpostavljate ovo nije bas korisno u ranoj fazi igre ali kasnije ova karta moze biti delic koji vam je potreban za potpuno zakljucavanje polja. Njegov dovoljno visok nivo ATK poena osigurava da ce se zadrzati na polju neko vreme pogotovo ako imate Shi Ena kao podrsku u negiranju.

Shien’s Daredevil

4 Star; Earth; Warrior; 1600 ATK/1000 DEF

Ova karta dobija Bushido counter kada je normalno pozvana i to maksimalno jedan. Ovaj counter mu dodaje 300 ATK poena i jednom po krugu mozete skloniti jedan counter i staviti ga na nesto drugo na sta se mogu staviti Bushito counteri.Karta je jako interesantna i sjajna za deckove koji farmuju busido countere. Mozete dodati counter na Six Samurai United i povuci kartu. Takodje moze dodati counter na Temple of the Six ili Shines Dojo. Takodje napumpavanje na 1900 ATK poena ne skodi.

Shien’s Footsoldier

2 Stars; Earth; Warrior; 700 ATK/200 DEF

Ova karta vam dozvoljava da specijalno pozovete jedno Samuraj cudoviste sa treceg nivoa iz decka ako je ubijena u borbi.Zapravao moze biti jako dobra karta u starijim buildovima, iako nikad nije videla mnogo igre. Moze pozvati Hand of the Six Samurai i Yaichi-ja bez oslanjanja na Gateway of the Six. Danas moze izvesti Kagemushu brze tkao da se nadam da ce ova karta videti malo vise igre.

Shien’s Squire

1 Star; Earth; Warrior/Tuner; 300 ATK/700 DEF

Kao i prethodna i ovo je pristojna karta koju malo ko koristi. Kada bi Samurai trebao da bude unisten u borbi, mozete izbaviti ovu kartu iz ruke i spreciti da se to desi tokom celog kruga (ovaj detalj mnogi ne uzimaju u obzir).Ova karta bi bila nezamenljiva u starijim buildovima a i danas je dobra ako u decku igrate shiens dojo, posto je tuner zajedno sa Kizanom ili bilo kojim drugim samurajem cetvrtog nivoa dobijate Shi Ena.Nazalost danas ova karta ima ogranicenu korisnost, osim ako ga specijalno ne pozovete sa Kagekijem, pracenog specijalnim pozivanjem Kizana a zatim Shi Ena ili mocnog Stardust Dragona i Scrap Dragona. Takodje sa Grandamasterom daje instant Brionac, Dragon of the Ice Barrier.Ljudi bi stvarno trebali da uzmu u razmatranje koriscenje ove karte i u novim i u starim buildovima.

Elder of the Six Samurai

3 Stars; Earth; Warrior; 400 ATK/0 DEF

Sta reci osim da sada samuraji imaju svog Cyber Dragona. Ova karta se moze specijalno prizvati iz ruke ako nemate cudovista na polju a vas protivnik ima.Ovo je postala jedna od kljucnih karata danas u Asceticisam buildovima koja takodje omogucava Shi Ena ili Naturia synchrone u prvom krugu. Jednostavno sjajna karta ako nemate Kagekija u ruci.

Shien’s Advisor

Four Stars; Earth; Warrior; 1200 ATK/ 400 DEF

Kada je ova karta normalno pozvana a vi kontrolisete jos jednog face up samuraja, mozete reci jedan tip cudovista.Sve dok ova karta ostane face up na polju, cudovista vec naglasenog tipa ne mogu napadati ili biti specijalno pozvana.Ovo je jako pristojna side deck karta protiv tematskih deckova, ( Dark World, Agenti, … ) Medjutim vecina dobrih deckova danas ne koriste samo jedan tip cudovista. Takodje to sto mora da bude pored drugog Six Samurai cudovista Advisor mora da ostane face up na polju pomalo smanjuje njegovu vrednost u side decku. Ako je vasa meta puna tematskih deckova, svakako ukljucite ovu kartu u side.

Asceticism of the Six Samurai

Quick-Play Spell

Ova karta je spas samuraja protekla dva formata. Ova karta zahteva da izaberete jedno Six Samurai cudoviste koje kontrolisete face up na polju, da biste specijalno pozvali samuraja iz decka koji ima razlicito ime ali isti ATK. To cudoviste umire nakon End faze. Takodje nigde ne navodi da je potreban originalni atk tako da mozete koristiti i countere sa Gatewaya da pojacate ATK cudovistima kao i karte kao sto su Solidarity itd. da biste pozvali novo cudoviste na polje.

Ova karta je jako interesantna. Hajde da na brzinu prodjemo kroz mete.

Kizan na 1800 moze da dovede Zanjija. Sajajan kombo kada morate da se otarasite problematicnog cudovista a nemate resursa, brz pristup lvl 4 XYZ cudovistima.

Kizan na 2100 moze da dovede Grandmastera. Dobar izbor za tih 4200 poena steta kojih vas deli od pobede.

Hand of the Six Samurai moze da dovede Mizuho. Ovo nije potrebno osim ako nemate pojacanje. Mada uvek mozete da zrtvujete Mizuho i ubijete neko cudoviste ako ste ocajni.

Kamon moze da dovede Shinaia. Ovo nimalo nije korisno, ne vidim kako to moze da vam pomogne u bilo kom slucaju.

Legendary Six Samurai Enishi moze da dovede Iroua

Legendary Six Samurai Kageki sa 1700 ATK dovodi Enishija. Ovakav kombo nekad moze da preokrene duel u vasu korist.

Elder moze da dovede Kagemushu. Instant Shi EN.

Ako uzmemo u obzir i mogucnost koriscenja countera za napumpavanje ATK poena dolazimo do jos zanimljivih kombinacija.

Hajde da pogledamo sta sve mozemo da dovedemo za tih dodatnih 500 ATK.

Mizuho i Hand obe dovode Grandmastera.

Yaichi moze da dovede Zanjija i Kizana.

Kagemusha sa dodatnih 4 countera boosta moze da dovede Nisashia. Brzi Sync za Brionaca ili drugog synchrona sestog nivoa.

Kageki sa 6 counera dovodi Iroua. Mada niko nece iskoristii 6 countera na ovako nesto.

 

Cunning of the Six Samurai

Quick-Play Spell

Ova karta omogucava vam da posaljete jedno Six Samurai cudoviste koje kontrolisete na groblje i tako pozovete drugo sa bilo cijeg groblja.Sjajna tech karta i sa mirror matcheve.Takodje zaobilazi neke problematicne karte, dodaje countere na Six Samurai United i Gateway, i moze vam dozvoliti jos jedan napad sa vreme iste Battle faze. Karte koje zaobilazi su Bottomless trap hole, Dimensional Prison, Magic Cylindar itd.Dobar izbor i za buildove koji favorizuju hit and run strategije.

Gateway of the Six

Continuous Spell

Mislim da ime ove karte govori sve, ona je vas prolaz kad napadu i put ka kraju vaseg protivnika.Ova karta ima tri razlicita efekta i radi na principu countera. Counteri su dodati po dva svaki put kad se samuraji normalno ili specijalno pozovu na bilo cijoj strani polja. Uzmite u obzir da ovo ne vazi za Double Edge Sword Technique. Obe karte su vracene nazad u isto vreme, zbog toga dobijate samo countere za jedno od cudovista koje je vraceno na polje. Nisam sigurna da li i Back to the Wall radi po istom principu ako neko zna, molim vas prosvetlite me.

Efekti koje dobijate sklanjanjem countera za ove karte su:

2 countera : Mozete izabrati jedno face up Six Samurai ili Shien cudoviste i dodati mu 500 ATK bodova.

Ovo je lepo. Pomaze vasim samuraima da pregaze stvari vece od njih. Takodje se odnosi i na karte kao sto su Great Shogun Shien ili Enishi, Shien’s Chancellor. Nisashi isto obozaxva ovu kartu, dozvoljava mu da udeli 3800 poena stete sa samo dva countera! U buildovima koji se zasnivaju na cistoj ATK moci, pogotovo ako je Nisashi ukljucen, ovo pojacenja moze da znaci brzu smrt za vaseg protivnika.

4 countera: Mozete da dodate jedno Six Samurai cudoviste iz decka ili groblja u ruku.

Pre Storm of Ragnarok, ova karta je bila na 3 i bila je pokretac celog decka. Grandmaster je bilo karta koju ste zeleli da povucete pored nje za tih brzih 4 countera. Danas ovu kartu mozete da napunite jako brzo.

Hajde da uradimo neko hipoteticko prizivanje.

Pozovemo Kagekija, specijalno pozovemo Kagemushu,zatim synchro Shi en. Specijalno pozovemo Grandmastera.Specijalno pozovemo Kizana.To je 10 contera sa kojim mozete da radite sta hocete,pored toga mozete iskoristiti countere kojes te dobili prizivanjem Shi Ena da stavite Kizana ili Grandmastera ako ih vec nemate u ruci i upotpunite vas napad.Pored vec pomenutog Red and Blue Loopa, dozvoliti 3 ove karte je cisto ludilo. Samurai bi konstantno ubijali u prvom ili drugom krugu hiljadu puta vise nego sto to cine sada. Konami je u ovom slucaju ipak ukljucio vijuge kad je pravio ban listu.

6 countera: Specijalno pozivanje Shien cudovista sa groblja
Ovaj efekat se retko koristi ali to ne znaci da ne beskoristan. U deckovima koji se vrte oko Great Shogun Shien ovo je veoma dobar efekat. Enishi, Shine’s Chancellor se takodje vraca sa ovim.Ovo moze znaciti taj finalni momenat swarmovanja polja kada su Shogun ili Enishi na groblju.

Legendary Ebon Steed

Equip Spell

Ova karta dodaje 200 ATK poena samuraju na kog je prikacena i umire u borbi umesto samuraja.Moze biti korisna. Ovo iako malo pojacanje nekad moze znaciti mnogo prilikom gazenja protivnickog cudovista ali samuraji vec imaju dosta stvari u svom arsenalu tako da nije toliko bitna. Ovu kartu bi bilo lepo uzeti u obzir u Invincibility buildovima, kada Spirit of the Six Samurai ne bi bila bolja karta sa istom svrhom.

Shien’s Castle of Mist

Field Spell

Jednostavno oslabljuje cudovista koja napadne samuraj za 500 ATK za vreme nanosenja stete.
Ova karta je sjajna u Solidarity deckovima koji kriste zamke i efekte za negiranje kao podrsku.

 

Six Samurai United

Continuous Spell

Karta dobija counter svaki put kada se Samurai normalno ili specijalno prizove, maksimum dva. Ako je posaljete na groblje vucete broj karata jednak broju countera na njoj.
Ovde nema sta da se objasnjava, staple u svakom Samurai decku. Inace moze biti dobra troll side deck karta protiv samuraja Wink

Six Scrolls of the Samurai

Quick-Play Spell

Ova karta vam dozvoljava da zrtvujete 2 face up Six Samurai cudovista da biste pozvali jednog Great Shogun Shiena iz decka.U saradnji sa Double Edge Sword Technique ovo je vrlo lako. A i pomaze kod OTKa, vratite dva cudovista i udarite za kraj partije, pogotovo ako igrate karte koje negiraju zamke i SOlidarity.Kao sto pretpostavljate sjajna je u Shogun deckovima tkaodje mozete iskoristiti Double Edge da prizovete Shi Ena, i naterate protivnika da iskoristi sve svoje resurse da ga negira jer ako to ne uradi nece imati drugu sansu.

 

 

Six Strike – Triple Impact

Normal Spell

Ova karta ima tri razlicita efekta, i moze se koristiti samo ako imate 3 ili vise face up Samuraja. Dobijate mogucnost da birate koji aktivirate:

Unistiti sva face up cudovista koja protivnik kontrolise

Unistiti sve face up magije i zamke koje protivnik kontrolise

Unistiit sve face down magije i zamke koje protivnik kontrolise

Jos jednom pitanje je zasto niko ne igra ovu kartu? Ova karta vrisi OTK, a sa Musakani, tesko ju je zaustaviti. Nije toliko tesko dovesti 3 samuraja na polje u jednom krugu. Ne mogu da uradim ili kazem nista sto bi dovoljno naglasilo ovo. I ovo je sjajna karta u timu sa Double Edged.

Temple of the Six

Field Spell

Ova karta dobija conter svaki put kada je samuraj normalno ili specijalno prizvan i za svaki od njih cudovista koja vas protivnik kontrolise gube 100 ATK poena.
Ova karta se donekle moze gledati kao alternativa za Gateway counter skupljanje, a sa Six Samurai United, efikasno ste stvorili sterdstva za 4 countera po svakom prizivanju samuraja.

Shien’s Dojo

Continuous Spell

Ova karta dobija Bushido counter svaki put kad se Six Samurai cudoviste normalno pozove ili specijalno pozove. Mozete da posaljete ovu kartu na grovlje i specijalno pozovete jedno Six Samurai ili Shein cudoviste iz svog decka, ciji jenivo jednak ili manji od broja countera na ovoj karti.Lepo pojacanje sada kada vise nema Gatewaya na tri. Gotovo da garantuje Shi Ena kada pozovete cudoviste sa Kizanom. Takodje daje brzinu decku i samom arhitipu.Jedino sto mi sene svidja je to sto ne ostaje na polju nakon sto se counteri skinu ali boze moj mozda je previse trazim.

Normal Trap

Ova karta vam dozvoljava da specijalno pozovete koliko god je to moguce samuraja sa groblja po cenu snizavanja svojih zivotnih bodova na 100. Kao dodatak nijedan igrac ne moze da prizove vise od jednog samuraja sa istim imenom kao ime samuraja kog vec kontrolise.Odmah se vidi da korist zapravo nije dovoljno velika trosku koji nalaze. Moze da bude sjajna karta nakon sto Black Rose ocisti polje a obojica imate malo resursa na raspolaganju.Naravno nije bolja od Double Edge, ali ima svoje mestu u deckovima koji koriste Self Destruct Button,koji sam napravio skoro kao sredstvo samoubistva ako ne mogu da zavrsim partiju…i radi Smile

Breakthrough!

Normal Trap

Mozete izabrati jednog face up samuraja i ako to cudoviste ubije protivnikovo cudoviste u borbi, svi ostali Samuraji i Great Shogun Shien mogu da napandnu direktno do kraja Battle faze.I sad ponovo moje cuveno pitanje, sto niko ne koristi ovu kartu? Nikad nisam video kartu koja vristi OTK vise od ovoga. Sa izlaskom Musakani ova karta mi vrslja po glavi u tandemu sa Backs to the Wall i Double Edged Sword Technique posebno u Solidarity buildovima. Ne znam sta vise da kazem o njoj ali jednostavno je …. mind blowing.

Double-Edged Sword Technique

Normal Trap

Omogucava da specijalno prizovete dva samuraja sa groblja u poziciji napada. Do karaj end faze, unistite oba i pretrpite stetu jednaku njihovom napadu.Jos jedna divna Samurai karta. Sa dolaskom Shi Ena, ova karta je instan synchro. Nista nije vise frustrirajuce nego kada vas protivnik ubije Shi Ena a vi vec u sledecem krugu vratite cudovista kojim ste ga prizvali i ponovo uradite synchro prizivanje.Iako je staple u svim deckovima pogotovo je dobra u OTK buildovima.

Musakani Magatama

Counter Trap

Ova karta trazi da imate jednog face up samuraja u zamenu za to da vi radite neke bolesne stvari. Mozete da aktivirate ovu kartu kada vas protivnik uradi bilo sta sto bi unistilo kartu na polju. To znaci Solwmn Warning/ Judgment, Dark Hole, Black Rose Dragon, cak i Ally of Justice – Catastor i Dark Bribe.Flipujete ovo i negirano je.Jedna rec….BROKEN! Iako treba uzeti u obzir da karta ne moze biti aktivirana ako nema cudovista na polju, pokusate da sumonujete jedno, protivnik iskoristi Warrning ili Judgment, jer te karte negiraju uslov pod kojim se Musakani aktivira.

Return of the Six Samurai

Normal Trap

Ova karta omogucava specijalno prizivanje jednog samuraja sa groblja ali je unisten na kraju poteza. Iako korisna Double Edge radi bolje posao. U svakom slucaju, ova karta je dobra za deckove koji se tematski vrte oko ozivljavanja, gde bi bila koriscena pored Double Edged Sword Technique.

Shien’s Scheme

Normal Trap

Aktivirate ovu kartu kada je samuraj kojeg kontroliste ubijen u borbi. Tada mozete da prizovete dva samuraja iz ruke.Iskreno ova karta nije toliko dobra u sadasnjoj meti samuraja jer se svi oni maltene specijalno prizivaju medjusobno. Ali u starim samurajima, ova karta je nezamenljiva. Ako hocete deck koji ne ukljucuje “nove” tje legendary samuraje, ovo je nacin na koji cete pomoci sebi u odrzavanju brzine, pogotovo uz Shien’s Footsoldiera.

Six Strike – Thunder Blast

Normal Trap

Omugucava vam da skineta jedan Bushido counter sa polja da uradite dve stvari: Izaberite jedno cudoviste koje kontrolise protivnik, unistite ga ili izaberite jednu kartu koju kontrolise vas protivnik vratite je u ruku.Ova karta je prilicno dobra, iz ociglednih razloga. Ubija bilo koje cudoviste ili moze da vrati face down stvari kao sto je Mirror force pre udara za kraj igre.

Swift Samurai Storm!

Continuous Trap

Ova karta se aktivira svakog kruga kada prvi samuraj napadne. Nakon toga svi ostali samuraji koje kontrolisete dobijaju po 300 ATK do kraja kruga.Sjajna karta u OTK deckovima koji igraju Yarizu sa Solidarity kartom i u OTK deckovima u globalu. Staviti ovo u deck sa dva Magic Cylinder je jednostavno sjajno.

Swiftstrike Armor

Continuous Trap

Ova karta se aktivira kada povucete Samurai cudoviste. Mozete ga specijalno pozvati nako toga.Ponovo dolazimo u situaciju da ova karta nije toliko korisna sa svim ostalim i novim kartama. U starijim deckovima moze biti korisna, ali zaista nije bas najbolji izbor pored ostalih karata koje postoje.

Six Style – Dual Wield

Normal Trap

Ova karta se aktivira samo kad kontrolisete jednu face up kartu, cudoviste u napadu i vas protivnik objavi napad. Mozete vratiti dve karte koje vas protivnik kontrolise na polju u ruku.Karta zahteva veoma konzervativan stil igre, koji swarm stil bas ne voli. Ovo je pristojna karta za malo strpljivijeg igraca koji voli da potpuno kontrolise svog protivnika. U paru sa Return of the Six Samurai ova karta moze fino da posluzi.

8 misli o “Guide:Six Samurai

 1. Dobro je, ali dosadno i predugo. Ovoliko laprdanja ni ja nikada nisam napisao (a pišem jako duge članke).

  Ne moraš opisivati svaku kartu posebno.

 2. stvarno si se potrudio, ali to je nepotrebno
  čitao sam dosta toga, ali kad vidiš koliko još imaš, ne da ti se

 3. Thanks a bunch for sharing this with all people you
  actually know what you are speaking about!
  Bookmarked. Please additionally visit my web site =).
  We may have a link trade arrangement among us

 4. Excellent, what a website it is! This weblog provides helpful information to us, keep
  it up.

 5. I’m impressed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s both educative and amusing,
  and without a doubt, you have hit the nail on the head.
  The issue is something which too few people are speaking intelligently about.
  I am very happy that I stumbled across this during
  my hunt for something regarding this.

 6. Perfectly composed articles , thankyou for selective information .

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.