Deck Profile No. 2: Vitezovi 21. stoljeća

Dobaaar daaaaan! Dobrodošli u još jedan moj blog u kojem ću vas pokušati upoznati s dekom kojem su tema warriori, a glavne karte su izlazile u više boostera, GAOV, REDU, ABYR i par karata je izašlo u CBLZ. Vjerojatno je jako malo ljudi čulo za ovaj deck, ili neki proovi ili trollovi. A sad za vas sve ostale predstavljam vam Noble Knight Deck! Kao što sam spomenuo karte su izlazile u više boostera, a i ovaj deck se teško nosi s današnjom metom, pa je zato vjerojatno ostao tako inkognito. Deck nije Tier 1 niti će ikad biti, čak nije ni Tier 3, no zato ga je još i zabavnije igrati jer protivnik ne zna kako deck uopće radi i koji  je cilj decka.

Krećemo s opisom decka, a tu, na početku se nalazi vanilla i uz vanillu tu je uvijek zeko. 

Noble Knight Artorigus + Rescue Rabbit

Što reći o ovom? Obična vanilla s dobrim ATK i DEF, a gdje god je vanilla tu je i zeko. Jedini problem je što se često događa da je drugi zec mrtav ili oba ako ste prethodno povukli dvije vanille. No, ova vanilla nije u decku samo radi zeke, tu ima još pokoja karta koja radi combo s vanillom i činu ju živom. 

Noble Knight Gawayn + Genex Ally Birdman

Još jedan beater, ima 1900 ATK i k tome effekt koji super ide uz zeku. On se može special summonati u defense ako imate LIGHT vanillu na polju. Slično kao Geargiacceleratorov prvi effekt. Samo trebate dovesti vanillu na field i onda odmah summonati ili tražiti ovog macana s Rotom. Naravno uz njega ide i Genex Ally Birdman kojeg možete summonati uz uvjet da vratite face-up monstera s fielda u hand. Vrlo jednostavno. Imate vanillu, summonate Gawayna, dignete ga u ruku da prizovete Birdmana, te onda opet možete summonati Gawayna. Tako možete lagano doći do potrebnog Synchra ili Xyza. No, da ne bi mislili da ovo samo radi uz vanille, možete ovo napraviti i uz effekt monstera, kao što je ovaj:

Noble Knight Medraut

Još jedan jaki warrior koji ima effekt. E sad, effekt mu kaže da je Normal Monster dok je face-up na polju pa može poslužiti za Gawayna što mu daje 6 karata uz koje se može summonati. A što ako nemamo Gawayna u handu? Zato je tu drugi effect koji Medrauta čini Effect Monsterom što on zapravo i jest. On može dobiti svoj effect jedino ako ga se equipa Noble Arms Equip Spell kartom. Tada postaje Dark level 5 monster i ako ne kontroliramo više monstera, možemo pozvati iz decka jednog Noble Knight monstera osim Medrauta, pod uvjetom da uništimo equipani Spell. U većini slučajeva to će biti ovo momče:

 

Ignoble Knight of Black Laundsallyn

Ovo je prvi i jedini Ignoble Knight no to nije uopće bitno. On u svom imenu ima Noble Knight pa može poslužiti za Medrauta. Često je dead draw pa se igra 1 ili 2 no često ga nema u decku pa malo usporava combo s Medrautom. Što se effecta tiče on čini vanille živima jer kaže da se može prizvati iz handa ili gravea ako pošaljemo jednu vanillu s fielda u grave. Također ima drugi effect koji nije previše bitan no važi ga spomenuti. Tributanjem jednog Noble Knighta  dodajete u hand Noble Arms kartu iz decka. U svakom slučaju je dobro što je level 5, a zašto. počitajte u nastavku.

 

Noble Arms – Caliburn + Noble Arms – Arfeudutyr

Evo to su te famozne equip spellice koje spominjem cijelo vrijeme. Ima ih 3 različitih no ja sam odlučio igrati samo dvije. Jedna od tih je promica koja je izašla uz Cosmo Blazer, a druga je iz Abyss Risinga. Znači ove dvije karte imaju dio effecta potpuno isti. Možete samo kontrolirati jednu od svake, te kad se uništi možete ih ponovo iz gravea equipati na warrior Noble Knight monstera, no taj effect možete iskoristiti samo jednom po potezu. Svaka od tih spellica ima još svoj poseban effect. Caliburn kaže da equipani monster dobiva 500 ATK, te da jednom po potezu možete dobit 500 LP. Arfeudutyr traži da equipani monster gubi 500 ATK, no onda možete uništiti jednu setanu kartu koju protivnik kontrolira.

Sada dolazimo do jednog od glavnih playeva u decku. Za to će vam trebati Medraut, Laundsallyn i jedna od ove dvije spellice. Započinjemo summonanjem Medrauta te equipanjem spellice na njega. Koristimo effect spellice (ubijemo setanu kartu ili dobimo life), te ju potom uništavamo Medrautovim effectom da bi pozvali Laundsallyna iz decka. Budući da je spellica uništena možemo ju ponovno equipati na Medrauta, dobiti njen effect, te overlayati Medrauta i Laundsallyna u nekog xyza rank 5. Znači iz dvije karte u ruci dobivamo nekog rank 5 xyza i još 1000 LP ili smo se riješili protivnikovih setanih spellica ili monstera. Za ovaj deck ovo je nešto predobro, a postiže se samo s dvije karte, a u slučaju da nemate Laundsallyna u decku, možete tražiti nekog level 4 monstera i onda ići u rank 4 umjesto u rank 5. 

 

Artorigus, King oft he Noble Knights + Power Tool Dragon

Artorigus je jedini xyz s Noble Knight temom za kojeg trebaju dva level 4 Noble Knighta. Također je povezan s Noble Arms spellicama jer kad je xyz summonan možemo targetat do 3 Noble Arms iz gravea s različitim imenima i equipat it na Artorigusa. Također ima effect koji kaže da detachanjem 1 materijala možete uništiti onoliko Spell/Trap karata na polju koliko je Noble Arms karti equipano na Artorigusa. Effect nije toliko loš koliko njegov ATK. Da 2 Noble Knighta daju xyza s 2000 ATK je jako loše, no ATK se može povećati Caliburnom. Također je dosta loš za first turn zec, jer vjerojatno ne ćete imati Noble Arms u graveu.

Što se tiče Power Toola on se igra zbog Birdmana, ali i zato što je povezan s equip spellicama. Znači to je Synchro level 7 koji ima effect da jednom po potezu možete izabrati 3 equip spellice iz decka i vaš protivnik izabire jednu od njih koju možete dodati u ruku,a ostale vraćate u deck. Dobro je što effect dopušta biranje istih spellica pa ako vam točno treba neka odrađena, samo izaberete 3 takve i protivnik tada nema izbora. Još ima effect koji štiti Power Toola ako je equipan jer se onda može uništiti spellica umjesto njega samoga. ATK i DEF su poprilično dobri, te DEF ga može često sačuvati još jedan pozet pa opet možete dodavati kartu.

 

To je bilo to od pojedinačnog objašnjavanja karti i comboa, pa sada slijedi deck lista:

Monster: 19

2 Rescue Rabbit

3 Noble Knight Artorigus

3 Noble Knight Gawayn

3 Noble Knight Medraut

1 Ingnoble Knight of Black Laundsallyn

2 Genex Ally Birdman

2 Thunder King Rai-Oh

2 Photon Thrasher

1 Honest

 

Spell: 14

3 Noble Arms – Caliburn

3 Noble Arms – Arfeudutyr

1 Mage Power

1 Monser Reborn

1 Dark Hole

1 Heavy Storm

1 Pot of Avarice

1 Reinforcement of the Army

2 Forbidden Lance

 

Trap: 7

2 BTH

2 Mirror Force

1 Solemn Warning

1 Solemn Judgment

1 Starlight Road

 

Extra: 15

2 Artorigus, King oft he Noble Knights

1 Photon Papilloperative

1 Number 39: Utopia

1 Heroic Champion – Kusanagi

1 Heroic Champion – Gandiva

1 Starliege Paladynamo

1 Maestroke the Symphony Djinn

1 Blade Armor Ninja

1 Number 16: Shock Master

1 Tiras, Keeper of Genesis

1 Adreus, Keeper of Armageddon

2 Power Tool Dragon

1 Stardust Dragon

 

I na kraju ovog bloga možemo zaključiti da se radi o jednom zanimljivom decku kojem treba još malo supporta da bi se mogao nositi s današnjom metom. U svakom slučaju vrijedi ga isprobati na DNu jer ćete se zabaviti, i natjerati protivnika na rage. To bi bilo to za danas od mene. Slobodno komentirajte ono što vam se sviđa te molim vas da mi ukažete na neke greške koje radim.

 

Do sljedećeg puta

– TLM1818 –

 

 

9 misli o “Deck Profile No. 2: Vitezovi 21. stoljeća

  1. deck ima jebene combe i može biti vrlo neugodan protiv backrow deckova koji nisu najjaći u ovoj meti i zbog toga noble knightovi nisu došli do izražaja ali sve ostalo mi se sviđa u blogu

  2. drago mi je da vam se blog svida, a sto se slike tice, ja nisam mjenjao…

  3. Jebo majku dek je predobar, tier 2 sigurno. Samo ovo je neka sugava verzija.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.