Collector Tins 2013

Pozdrav svim čitateljima. Nešto je kriza u vezi blogova u zadnje vrijeme, pa sam malo ranije odlučio objaviti svoj blog da ne izgubimo čitatelje. Znate da svake godine dobivamo nove tinove koji uglavnom reprintaju karte iz najnovijih boostera. Ove godine će nam doći u rujnu na police dućana i turnira. KONAMI je odlučio da najesen izdaje 3 tina od kojih su poznate dvije Secret Rare karte, a o ostalima do srpnja možemo samo razmišljati jer tada objavljuju konačnu listu. Zato vam pišem ovaj blog da vam pokažem karte koje bi po sadašnjem stanju u Yu-Gi-Ohu trebale biti dio Collector Tina 2013. Ako karte koje ću vam pokazati izađu u Tinu, većina deckova je upotpunjeno tako da po Tinu mogu biti ispunjene tek 2 karte. Ove godine su jubilarni 10.tinovi pa bi moglo doći do neke nagrade igračima od strane KONAMI-ja.

Collector Tin 1

Cover card: Tidal, Dragon Ruler of Waterfalls

Tidal je tek izašao u LTGY i to kao Rare. Novi Elemental Dragoni su već popularni, a Tidal će biti puno ljepši kada dođe Secret. Odličan effect ga krasi pa se može svrstati u različite WATER deckove. Odličan je za kombinaciju sa Rank 7 XYZ monsterima.

High Priestess of Prophecy

High Priestess of Prophecy je top Spellbook decka. E sad, vjerojatnost je vrlo mala da izađe kao reprint Super Rare u tinu jer joj cijena trenutno premašuje cijenu od 700 kn. Bilo bi i vrijeme, jer bez nje nema logike raditi Spellbookove. Za ovu kartu ( od svih ) sam najmanje siguran da izlazi u tinu. Vidjet ćemo što kaže KONAMI. A ni meni ne bi bilo drago da dođe Super Rare ( jer bi mojoj pala cijena ).

Black Luster Soldier – Envoy of the Beggining

Da, istina je. BLS je službeno potvrđen u tinu/tinovima. Još se ne zna da li će se ta karta naći u oba tina ili u samo jednom. Trenutno jedna od najtraženijih karti će dobiti još jedan reprint. Nakon što je stigla u Gold Seriesu i LCYW-u, sada će doći ( po prvi put ) kao Super Rare. Mislim da je vrijeme da se vrati na Ban Listu, pa kada ga budemo otvarali u tinu ćemo vidjeti da nam je sada “nepotrebna”, jer sa dolaskom u tinu više nema nikakve mogućnosti da se igra. Mislim da znate zašto.

Abyss-Sphere

Jedna Trap karta koja svojim sadržajem Mermaile obara s nogu, pa zapravo ih uništava na kraju protivnikovog kruga, može biti aktivirana u Battle Phase-u u kojem zove ( skoro uvijek ) Mermail Abysslinde koju ću spomenuti u sljedećem tinu. Mislim da ovo da ne možeš aktivirati spell karte je bezveze jer ionako je brzo uništena, a onda… Izašla je u ABYR kao Ultra/Ultimate Rare. Nešto što Mermaili trebaju 3 komada u decku. Velika je vjerojatnost da se ova karta pojavi u jednom od tinova.

Queen Madolche Tiaramisu

Kada se već vrtimo oko ABYR, ova karta stvara novi tip effecta: navikli smo na vraćanje u ruku, uništenje, removiranje, dok ova karta vraća direkt u deck. Nema karte koja bi osim Veilera i takvih stvari negatirali ovaj effect. Naravno da se radi o Madolchema jer se jedino oni oslanjaju na 0 monstera u grave-u pa sve rade kako bi karte vratili u deck, pa što ne bi protivnika s ovim dokrajčili. Mislim da ima dosta razloga da se nađe u Tinu ove godine.

Završili smo Collectible Tin 1, a karte bi trebale biti:

CT10 – 001 Tidal, Dragon Ruler of Waterfalls

CT10 – 002 High Priestess of Prophecy

CT10 – 003 Black Luster Soldier – Envoy of the Beggining

CT10 – 004 Abyss-Sphere

CT10 – 005 Queen Madolche Tiaramisu


Collector Tin 2

Cover card: Blaster, Dragon Ruler of Infernos

Sličan kao Tidal samo FIRE, dolazi removiranjem 2 Fire/Dragona iz ruke/groblja. Također Rare iz LTGY. Odličan spoj u Rank 7 XYZ monstera. Može se igrati u FIRE deckovima kao npr. Fire Garunix, Laval, Flamvell…

Mermail Abyssmegalo

Megalo, glavna i najskuplja karta u Main Decku Mermaila. Dolazi discardiranjem 2 WATER-a iz ruke pa onda uzima Abyss-  Spell kao Sphere, pa opet tragedija za protivnika jer je polje puno. I onda ste sigurno discardali nekog Atlanteana koji nešto uzima/uništava. Brzo i lako? Još ima dodatak da ako žrtvujete WATER-a može ovaj potez lupiti dvaput. Riba iz dubine mora. Mermaili više neće dobivati nikakav boost, ali to ne znači da će slabiti.

Brotherhood of the Fire Fist – Tiger King

Tiger King može ući u različite Beast-Warrior deckove s kojima uzima Fire Formation ( Tenki ) pa uzmemo 1 lv 4 ili manje Beast-Warriora. Izašao je u prošlom CBLZ-u i mislim da ima šanse da se pojavi u novom tinu. XYZ koji je uvijek 1. u prizivanju kod Fire Fistova. Ima moć da negira effecte svih non-Beast-Warrior-type monstera na polju.

Ally of Justice Catastor

Pa Catastor… Mašina koja mrzi kada izađe iz tame, tako da kada se sukobi sa nekim non-DARK-om, odmah ga uništava. Catastor ima hrpu razloga da dođe u tinu. On je, naravno, već potvrđen ( kao i BLS ). Neki od razloga su:

1. Premoćna karta koja uništava polje ( ne treba mu veći ATK od ovoga ).

2. Lako prizivanje – lv 5 je i nema nekih zahtijeva za prizivanje.

3. Izašao je u jednom jedinom editionu HA01 ( Hidden Arsenal ) kao Secret Rare zbog Ally of Justice-a, a zapravo je promijenio sve deckove koji ga mogu prizvati.

Opet nam se vraćaju Synchroi.

Cardcar D

Cardcar D je najpoznatija karta s kojom ćete vući karte i nju u svaki deck stavite kako bi osvježili hand. Svi govore da je dobra ali ne mogu naći mjesto za nju u decku jer je mjesto već popunjeno, a igračima smeta to što uzima normal summon. Potražnja bi se povećala i igrivost bi se povećala kada bi Cardcar D došao Super Rare u Tinu.

Završili smo Collectible Tin 2, a karte bi trebale biti:

CT10 – 006  Blaster, Dragon Ruler of Infernos

CT10 – 007 Mermail Abyssmegalo

CT10 – 008 Brotherhood of the Fire Fist – Tiger King

CT10 – 009 Ally of Justice Catastor

CT10 – 010 Cardcar D

Collector Tin 3


Cover card: Number 11: Big Eye

Ovo bi trebala biti Cover karta posljednjeg tina koji izlazi ove godine u studenom. Veliko oko budno prati i sa cijenom koja joj je skočila od 50 $ na 100 $=600 kn. Trenutno ruši rekorde po cijeni, ali i po effectu. Spominje se kao XYZ vrlo lakog prizivanja u deckovima Elemental Dragonima, super kombinacija Tidal+Blaster=Big Eye. Odličan je u Spellbookovima zbog kombinacija lv 7.

Mermail Abysslinde

Kao super rare karta bi mogla izaći i ova mala sirena. Stvorena je, zajedno sa Sphereom da napravi opću katastrofu protivniku, jer nakon što je uništena doziva nekog Mermaila sa 2400 ( Megalo ) ili 2700 ( Leeda ). Čak i ako protivnik ne želi uništiti nju jer zna što će se dogoditi Sphere ima moć samouništenja. Još jedna karta koja ima veliku mogućnost upasti u Tin.

Spellbook of the Master

 Još jedna Secretica ovaj put iz CBLZ-a koja je top za u jednom potezu aktivirati što više Spellbook karti te tako na Spellbook of Judgmentu ili Spellbook Star Hallu skupiti što više Countera koji će na kraju jako puno pomoći. Ovo je moja treća odabrana Spellbook karta pa ako sve tri izađu Spellbook bi mogao postati jedan od deckova koji će se najviše igrati. Pogledajte postotak Spellbook deckova na većim natjecanjima: Regional, Spring Challenge i sl. Ovo će im biti prva prilika na Državnom natjecanju ove godine. Iako će ono biti prije dolaska tinova u Hrvatsku, nadam se da će neko imati Spellbook deck i visoko se plasirati.

Thunder Sea Horse

Ova karta nema baš veliku cijenu, ali po svom effectu ima mogućnost da se nađe u Collection Tinu 2013. Svojim effectom se već zavukla u obitelj Hunder ( Mahunder, Pahunder, Sishunder ). Jedina mu je mana ona sa special summonom pa se sa prizvanim čudovištima ( ako ih želimo spojiti ) treba pričekati sljedeći turn. Dobra je i u kombinaciji sa Wattovima pa tako može uzeti 2 Wattcobre kao target. Ograničava ju to što uzima samo Thundere. Sve u svemu, odlično za tin.

Gear Gigant X

Gear Gigant X je karta koja je svojim izlaskom već našla puteve po kojima će ići, a evo nekih primjera:

1. Gadget: Spoji npr. Tin Goldfisha i Red Gadgeta ( special ) — eff — uzima Yellowa — eff Gigant X-a — uzima Tin Goldfisha i tako spaja sljedeći potez.

2. Geargia: Accelerator+Arsenal se spoje, a eff Gigant X uzima Armora koji će effectom opet nekoga prizvati i tako ispočetka.

3. Machina: Neki Gadget + Gearframe — eff Gigant X-a koji uzima nekog Machine-a koji će biti discardiran za Fortressa.

Također je Secretica iz REDU.

Završili smo Collectible Tin 3, a karte bi trebale biti:

CT10 – 011 Number 11: Big Eye

CT10 – 012 Mermail Abysslinde

CT10 – 013 Spellbook of the Master

CT10 – 014 Thunder Sea Horse

CT10 – 015 Gear Gigant X

Znam da sam sa nekim kartama pretjerao da bi trebale izaći u Tinu, ali budući da je ovo jubilarna 10. godina Tina, pa bi iz KONAMI-ja mogli malo “počastiti”. Ako želite možete sudjelovati i u anketi.

Više na: Anketa – Collectible Tin 2013.

To bi bilo to od ovog bloga, naravno uz blog napišite komentar za moj blog. Pozdrav do sljedećeg bloga. 

9 misli o “Collector Tins 2013

  1. Mecha Phantom Beast Dracossack ti je izdan kao Secret rare u LTGY.

  2. Budite anketirani i doznajte na kraju mjeseca koji ste tip igrača – koristite link ( Anketa ) u tekstu.

  3. Stranica mi je nedostupna ali kad bih mogao glasao bih za broj 1 jer imam Tiger Kinga za Deck onog Ultra Rare iz Cosmo Blazera.

  4. Mislim da si neke karte pogodio, ali ne vjerujem da ce tinovi biti toliko dobri. Dracosack nece doci jos kao ni Judgment Day. Ono sto bi moglo najvjerojatnije doci je Big Eye, Cardcard D, Gear Gigant i Priestica.

  5. Evo, vidio sam da je potvrđeno, pa ću zamijeniti BLS i Catastora sa nekim dvjema kartama.

  6. Neke stvari se uopće ne nagađaju da će uopće izačkao reprint ko da je konami retardiran pa da dracosacoa koji nije jos ni 3 dana vani i kosta 200 dolara reprinta, bolesno glup blog

  7. Dragossacka i Judgment sam izbacio iz bloga jer su to najskuplje karte iz bloga te sam stavio Catastora i BLS-a jer su potvrđeni od strane KONAMI-ja. Uglavnom sam pazio da ne stavim neke najskuplje karte, ali prošle godine su reprintane neke traženije karte poput ovih: Scrap Dragon, Photon Strike Bounzer, Tour Guide i sl.

  8. Ovdje samo BLS, Catastor, veliko oko i mozda gear gigant imaju logike. Ostalo naravno da nece biti u tinu.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.