Cotw: Veseli demon – Archfiend Eccentrick!

cotw

U ovih godinu dana otkako smo imali prilike igrati s Pendulum kartama, nikad zapravo nismo vidjeli neku generičku Pendulum kartu. Što na neki način zapravo i ima smisla. Kada bi bilo nekoliko generičkih Penduluma koji bi se ubacili u bilo koji deck, doveli bi neke deckove na novu brzinu i, kao što sam napomenuo u jednom od prošlih članaka, igra bi postala prebrza i, vrlo vjerojatno, nimalo raznolika. Izlaskom novog seta, Clash of Rebellions, po prvi puta vidimo generičku Pendulum kartu koju bi valjalo ugrabiti što je ranije moguće. Riječ je o Archfiend Eccentrick

Arcfiend Eccentrick  
LIGHT / Fiend / Pendulum / Effect
Level 3 / 800 ATK / 1000 DEF

Pendulum Effect: You can target 1 other Spell/Trap Card on the field; destroy both it and this card. You can only use this effect of “Archfiend Eccentrick” once per turn.
Monster Effect: You can Tribute this card, then target 1 monster on the field; destroy it. You can only use this effect of “Archfiend Eccentrick” once per turn.

Zašto je onda ova karta toliko dobra? Bilo koja karta koja ima mogućnost uništavanja čudovišta ili Spell/Trap karte je vrijedna spomena među igračima. Što je manje karata potrebno da se riješe opasnosti, to više mjesta imate za svoj „game plan“, tj. za strategiju svog decka. Archfiend Eccentrick ima u sebi ugrađen efekt karata poput Exiled Force (njen monster efekt) te Mystical Space Typhoon (njen Pendulum efekt). Dobra je i zbog činjenice da može koristiti i za Pendulum Summon kako biste brže upotpunili svoju stranu polja čudovištima.

Ova karta ima sinergije i u Superheavy Samurai decku koji koristi samo čudovišta. Korisna je kao Mystical Space Typhoon koji taj deck ne koristi jer čudovišta tog decka imaju efekta samo ako nemate Spell i Trap karte u groblju. Istina da kada se jednom iskoristi, neće se više moći vratiti preko Pendulum Summona da se iskoristi opet, no u animeu smo imali prilike vidjeli kako Noboru Gongenzaka koristi Pendulum karte pa možemo zaključiti kako ćemo u budućnosti moći koristiti Archfiend Eccentrick u Superheavy Samurai decku ne samo kao Mystical Space Typhoon, već i Exiled Force.

Strategije u Pendulum deckovima  
S time svime navedenim, vrijeme je da kažemo nešto i o Pendulum strategijama s ovom kartom. Više je nego očito: Stavimo je u Pendulum zonu, uništimo protivničku Spell/Trap kartu, postavimo Pendulum skale, prizovemo je iz Extra decka nazad na polje preko Pendulum Summona, aktiviramo njezin Monster efekt i uništimo jedno protivničko čudovište. Poprilično devastirajuće, znam… I što je najbolje, taj se combo može koristiti u skoro svim Pendulum deckovima (u Zefra i Qli je nećemo moći prizvati na polje nazad, nažalost). Možemo je koristiti kao visoku Pendulum skalu dok ne izvučemo Penduluma s visokom skalom koji je bolji na njenom mjestu te ih samo „zamijeniti“.

Archfiend Eccentrick je dobra i s još jednom kartom iz Clash of Rebellions koju smo imali prilike vidjeti i u Crossed Souls: Advance Edition – Wavering Eyes. Čak i da ne igrate Pendulum deck, možete ih staviti u Side deck protiv Pendulum deckova. Kada protivnik stavi drugog Penduluma u Pendulum zonu, flipate Wavering Eyes, uništite mu Pendulum zone te tražite, pogađate, Archfiend Eccentrick da uništite još nešto! U decku baziranom na Pendulumima ovaj combo postaje još bolji jer s Wavering Eyes možete potražiti i bilo koju drugu Pendulum kartu koja vam u tom trenutku zatreba.

Ok, ako je Archfiend Eccentrick toliko dobra, mora biti nešto loše kod nje, zar ne? Jedino što bih loše mogao izdvojiti su slab napad i obrana, iako, realno, nećete je koristiti tako često da napadnete protivnik. Ili možda čak uopće. Kao level 3 moguće ju je prizvati u gotovo bilo kojem Pendulum decku pa se to ne može gledati kao nekakva loša stvar.

Povezanost s drugim kartama:
Možda ste primijetili da je ova karta slična nekim drugim kartama, točnije da je slična karti Archfiend Heiress. Istog su levela, tipa i imaju sličan napad, jedina razlika je u atributu. Po nekakvoj logici, Archfiend Eccentrick je nadograđena verzija Archfiend Heiress pa možemo zaključiti da je po nekakvoj priči, koju ćemo možda otkriti kroz slike nekih drugih karata koje budu izlazile u idućim edicijama, Archfiend Heiress nakon nekog vremena postala Archfiend Eccentrick te kasnije, nakon što je ostarila nekoliko godina, Archfiend Empress. Isto tako, valja napomenuti kako sve tri karte imaju manje „demonski“ izgled od ostalih Archfiend čudovišta.

Osobno mišljenje:
Karta je odlična. Mislim da se nema ništa više za reći oko nje. „Splashable“ je, iskoristiva u gotovo svakom decku i sve u svemu karta koju ćemo često vidjeti u igri. Postoji mogućnost da bude zabranjena na idućoj ili onoj kasnije listi zabranjenih karata (ban listi), no za to možemo samo čekati i vidjeti. Činjenica da je Secret rare znači da ćemo je teže dobiti i da će odmah u startu porasti u cijeni na veliko, no za takvu kartu nije ni čudo. Moj savjet: ugrabite je što prije možete!

– Do sljedećeg puta, Kiryu.

Kiryu

Hello world!

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.