Cotw: Twin Twisters – double the fun!

Prije otprilike pola godine napisao sam članak o MST-u i njegovim naprednim verzijama, koja je bolja u kojoj situaciji i koju od njih tri bi valjalo igrati u više deckova. Od onda je izašla još jedna napredna verzija MST-a u obliku karte Twin Twisters, a zašto ona polako, ali sigurno zamjenjuje MST u većini deckova, razjasnit ćemo u ovom članku. Prije toga, valjalo bi se prvo upoznati s kartom…

Twin Twisters
Quick-Play Spell Card

Discard 1 card, then target up to 2 Spell/Trap Cards on the field; destroy them.

Karta vrlo jednostavnog, ali poprilično jakog efekta. Baš kao i MST, ovo je Quick-Play Spell karta koja uništava ostale Spell i Trap karte na polju. Za razliku od MST-a, kako bismo iskoristili ovu kartu, moramo odbaciti jednu kartu iz ruke. S obzirom da ova jedna karta uništava dvije, a još je k tomu i Quick-Play, taj dio efekta je sasvim razumljiv. No ako je MST kojeg sam toliko hvalio u onom članku bio standard skoro otkako je izašao i bio korišten u svakom decku, zašto ga ovo zamjenjuje? Razlog je očit – ova karta je bolja. Danas je igra toliko napredovala da odbaciti jednu kartu iz ruke za uništavanje dvije karte nije nikakav problem. Čak štoviše, postoji puno deckova kojima odgovara da se neka karta tako odbaci kako bi se lakše iskoristio njen efekt.

Ova karta je prije svega namijenjena uništavanju Pendulum skala. S obzirom da nije problem oporaviti se ako nam je uništena jedna skala, Twin Twisters će u meti gdje je Pendulum glavni deck svakako naći mjesto prije MST-a jer uništava obje skale. Bez obzira igra li protivnik Pendulume ili ne, Twin Twisters može uništiti dvije karte pa svakako može biti devastirajući za deckove koji se baziraju na back-rowu. Najbitnija stvar kod ove karte je što ima dio efekta koji kaže “up to 2 Spell/Trap Cards on the field” što znači da ukoliko protivnik ima samo jednu Spell/Trap kartu na polju, možemo uništiti samo tu jednu bez da uništavamo neku svoju. Da na karti piše samo “2 Spell/Trap Cards on the field”, morali bismo uništiti i jednu svoju što svakako u većini slučajeva nije optimalno.

S obzirom da za ovu kartu moramo odbaciti jednu kartu iz ruke kako bismo je odigralo, ova karta će najbolje mjesto pronaći u deckovima koji profitiraju od karata u groblju. Trenutno najrelevantniji primjeri takvih deckova bili bi Burning Abyss čiji bi se efekti aktivirali odmah pri dolasku na groblje te Phantom Knights koje iz groblja banishamo kako bismo iskoristili njihove efekte.

Osobno mišljenje:
Twin Twisters je karta za koju smatram da je trebala prije ili kasnije izaći kada su najavljeni Pendulumi. Bez obzira što za početni Pendulum summon je potrebno ići u -2, jedna karta za uništavanje jedne skale jednostavno nije dovoljna kao takva. Odlična stvar kod Twin Twistersa je činjenica da je generička, tj. nema arhetipska ograničenja. Cost za odbacivanje jedne karte je opravdan; da ga nema, karta bi jednostavno bila prejaka. Svakako bih vam preporučio da si ovu kartu nabavite što prije jer će vam sigurno pomoći više u nego MST u sada već sve više situacija, iako ni MST i dalje nije za baciti.

– Do sljedećeg puta, Kiryu.

Kiryu

Hello world!

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.