Cotw: morski parazit

Evo, nisam dugo pisao nikakve blogove pa sam se sad odlučio na jedan Card Of The Week (COTW). U ovom blogu ću vam opisati jednu veoma moćnu kartu na koju svakako treba obratiti pažnju. Ta karta se zove Drill Barnacle. Ima jedan zaista dobar efekt koji ako se ne zaustavi u pravom trenutku bude poguban za cijeli dvobj. Zanima vas? Nastavite čitati.

DrillBarnacle-GENF-EN-C-UE

This card can attack your opponent directly. Each time this card inflicts Battle Damage to your opponent by a direct attack: This card gains 1000 ATK.

To je taj zlokobni efekt koji omogućava da se protvnik uništi za max. 5 poteza. Dakle ne samo da omogućava direktne napade kao recimo  Nightmare horse http://yugioh.wikia.com/wiki/Nightmare_Horse, nego dobiva i po 1000 napadačkih bodova kad napada direktno. Upočetku je ranjiv, tj. kad je prizvan jer započinje dvoboj kao čudovište od samo 300 atk, što je prilično loše. Ali ako to pogledamo s bolje strane bottlomes trap hole mu ne može ništa. + za njega. Ranjiv je prva 2-3 napada. Dakle otprilike je izložen opasnosti dok ne dođe do 3300 atk. Tada je jači od većine čudovišta koja se igraju danas u meti. Da bi došao do tih suludih napadačkih sposobnosti treba mu 3 napada što i nije baš puno. Na Dueling Networku (DN) sam bio igrao protiv Dark world decka. Ostalo mi je oko 2000 lp. Zatim sam aktivirao dark hole te uništio sva čudovišta na polju. Onda sam prizvao drill barnacla te napao prvi put, drugi, put, treći… Taj mali morski parazit je došao do 4300 atk. To je najčešće i njegov napadački maksimum jer protivnik rijetko ima viša od 8000 lp.

Treba ga osigurati od protivnikovi spell/trap karata, jer je lako moguće da nastrada upravo od njih, mada je meni drill barnacle u 95% slučajeva bio žrtva protivnikovih čudovišta u prva dva poteza. Ali to nikako ne umanjuje njegov potencijal i svestranost. U zadnje vrijeme je sve više onih monotonih deckova koji te ube u dva-tri poteza. Potpuno suprotno ova karta je prilično zabavna. Od svega je najvažnija stvar da je ona i zabavna, ali ona može bez problema donijeti i pobjedu. Također i prednost je što je samo 3. levela tako da može izbjeći level limit area-b. Karte koje je mogu zaštiti su recimo swords of revealing light koji sprječavaju protvnika 3 kruga, točno onoliko koliko joj treba da postane prava zvjer. Tu su i solemn judgment, te solem warning, kao i bottlomes trap hole, threating roar…  od spellova i trapova je može zaštiti popularni forbidden lance. Dodatnu napadačku moć joj dodjeljuje zanimljiva spell karta ego boost koja se aktivira u borbenoj fazi. Prilično je flexibilna, te se može igrati u praktički svakom decku.Također današnja su meta atlantean/mermail deck koju su wateri pa se po atributu može uklopiti tamo. Po tipu je aqua.

Izdana je u Generation Forcu (GENF) prvi put. Dosada nije imala reprint. Izdana je kao common karta. To mi je prilično čudno, ja bi ju stavio barem kao rare. Prilično je jeftina ( oko 5 kn ).   To znači da je prilično dobavljiva. Ima je i u animi.
 Zanimljivo je to da u animi ima slabiji efekt nego u stavrnosti. A to se rijetko događa.

ANIMA EFEKT:

When this card inflicts battle demage to your opponet, it gains 1000 atk.

Malo slabije, nema direktnog napada, ali nema veze. Važan je stvarni efekt, a ne anima eff. Zar ne? 😉

Prednosti i nedostaci:

+                                        –

direktni napadi                     0 obrambenih bodova

jak napad                             ranjiva na pell/ trap karte

niski level                              upočetku slab napad

Pošto je to čudovište level 3, može biti xyz material za xyz čudovišta trećeg ranga, kao što su: number:30 acid golem, wind-up zenmaines, numver 17: leviatan dragon…

Mogučnost su neogrničene, samo ih valja dobro iskoristiti. Ja ga osobno igram 1 primjerak, jer nemam mjesta za 3.  Ali svakako preporučam da se igraju 3 primjerka u nekom water decku koji nema veliku vatrenu moč.

Ovo je moj prvi COTW, pa se nadam da je dobar. Do sljedećeg puta, Vaš Dark master!

VICTORY!

4 misli o “Cotw: morski parazit

  1. :/…Dobar blog samo si mogao neku kartu iz CBLZ ili REDU…Ovako je sup

  2. hvala!
    odabrao sam ovu kartu jer mi ima veoma zanimljiv i moćan efekt, pa sam ju htio pokazati ostalima da ne ostane onako neka mala skrivena commonica iz genf-a
    dosadno mi je pisati o kartama koje svi znaju

    i baš mi je drago što mi je blog završio na na naslovnici 😀

  3. Ta je karta super! I ja je isto imam… Prije sam ju koristio, ali sam je poslije izbacio iz spila jer sam ga, naravno, modificirao, a ja cesto modificiram svoj spil. Trenutno koristim dragon light deck, a on mi omogucije brzu pobjedu, lako je nadvladati protivnika 😉

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.