COTW: Ignister prominence, the blasting dracoslayer

Vrijeme je za novi cotw! Dobro, možda ne baš cotw jer nije izašao već par mjeseci, ali bi se moglo reći cotm (card of the month). Isto zvuči ok. Zvjezda ovog članka je Ignister prominence, the blasting dracoslayer (kako moćno ime). Prekrstit ću ga u Ignister. Pa započnimo!

 

Slikovni rezultat za Ignister prominence, the blasting dracoslayer

1 Tuner + 1 or more non-Tuner Pendulum Monsters
Once per turn: You can target 1 Pendulum Monster on the field or 1 card in the Pendulum Zone; destroy it, and if you do, shuffle 1 card on the field into the Deck. Once per turn: You can Special Summon 1 “Dracoslayer” monster from your Deck in Defense Position, but it cannot be used as a Synchro Material for a Summon.

 

Radi se o vatrenom synchro čudovištu osmog stupnja s pomalo neobičajnim uvjetom prizivanja koji je polovično generičan. Ne traži poseban archetype za priziv, no traži pendulum čudovište što bitno ograničava broj deckova koji ju mogu prizvati. Lagano se da prizvati u dracoslayer decku (uopće naziv karte ne upućuje na to) te može i zablistati u yang zing decku. U dracoslayer decku ćete upotrijebiti Luster pendulum, the dracoslayer koji je pendulum tuner čudovište četvrtog stupnja i Master pendulum, the dracoslayer koji je vanilla pendulum četvrtog stupnja. A u yang zing koristiti ćete tuner Jiaota, the darkness of yang zing drugog stupnja te Zefraniru, the secret of yang zing koji je pendulum šestog stupnja.

E sad, zašto bismo ga koristili? Zato jer ima razoran efekt, posebno ako protivnik koristi deck s pendulum kartama. Jedanput po potezu možemo uništiti pendulum čudovište bilo na polju gdje su čudovišta, bilo na pendulum polju, i kad ga uništimo zamješamo jednu kartu s polja u deck. U čemu je fora? To što ne piše s čije strane polja. Što u principu znači da ako protivnik ima pendulum čudovište, jednostavno ga uništimo i onda mu još zamješamo kartu u deck. Naravno, ako protivnik ne posjeduje pendulum kartu, možemo uništiti i svoju kako bi aktivirali efekt. I važan je dio kad kaže da zamiješa karte u deck, čak ni ne targeta. S tim se otvaraju brojne nove mogućnosti. Pošto ne uništava, neće se aktivirati efekti u groblju (tipa još uvijek aktualni burning abyss). Zgodno za zaobići naporne efekte. Ali kao da to nije dovoljno, ni ne targeta, pa se mogu zaobići i karte koje nemogu biti targetane tipa blue eyes chaos max dragon koji je sa svojih 4000 napada tvrd orah. I ne samo on, brojne druge karte koje nemogu biti uništene efektima, ni targetane su podložne ovoj karti. Naravno, možete se riješiti i naporne spell/trap karte, pošto će se vratiti u deck, a ne u ruku, kao što to često biva. U krajnjoj liniji možete vratiti i svoje karte natrag u deck, iako ne vidim kad bi to baš pomoglo. Uglavnom, protivniku možete napraviti efektom čisti -2, a i sa svojih 2850 napada, može preći preko većine čudovišta te napraviti -3 ili napadom direktnom učiniti poštenu štetu. Istina, ako ga protivnik prebaci u obranu, s 0 obrane lako ga se uništi, no to uglavnom neće biti slučaj. A u dracoslayer decku je on glavni pokretač igre, pošto ima i drugi efekt koji se odnosi samo na dracoslayere. Jednom po potezu možete specijalno u obranu iz decka prizvati dracoslayer čudovište, ali ne može biti korišteno kao synchro materijal, no to ne smeta, s obzirom da dracoslayer može prizivati i xyz i fusion čudovišta svog archetypa. Tako da nama radi +1. Svakako korisno.

Jako dobra karta sve u svemu, s razlogom je završila na ban listi, te se smije koristiti do 1 primjerak karte u extri. Karta koja svakako ima razoran učinak, te pravilno upotrijebljena može raditi prevagu u dvoboju. Uvijek mi je drago vidjeti synchro čudovište koje žari i pali, ipak nisu zaboravljena zbog dolaska xyz i relativno novih pendulum čudovišta. Ignister svakako zaslužuje naći svoje mjesto u extri, te ako koristite pendulum deck, slobodno ubacite kojeg tunera kako bi si otvorili prostor za priziv Ignistera.

Toliko od mene, nadam se da vam se svidio cotw, do idućeg čitanja!

Vaš, Dark Angel

 

Victory!

2 misli o “COTW: Ignister prominence, the blasting dracoslayer

  1. Po meni najbolji syncho za pendulume.Nadam se da ce COTW bit karta tjedna,a ne mjeseca ?

    1. karta godine hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.