COTW: Construction of God!

Pozdrav, dobrodošli u moj još jedan ovotjedni tj. kraj-tjedni COTW. U zadnjem COTW-u smo analizirali malog Synchro Heralda čija moć nije u napadanju ali zato ovaj tjedan imamo Fusion monstera koji je izvanredan i u napadanju i sa svojim effectom.

Ovaj COTW donosi detaljnu analizu o najjačem (već starom i poznatom ali još pretjerano jakom) članu Shaddoll obitelji – El Shaddoll Constructu!

1 “Shaddoll” monster + 1 LIGHT  monster
Must first be Fusion Summoned. If this card is Special Summoned: You can send 1 “Shaddoll” card from your Deck to the Graveyard. At the start of the Damage Step, if this card battles a Special Summoned monster: Destroy that monster. If this card is sent to the Graveyard: You can target 1 “Shaddoll” Spell/Trap card in your Graveyard; add it to your hand.

Construct je izdana u Duelist Alliance setu kao Ultra/Ultimate rare karta te je bila i ostala šef Shaddoll archetypea. U OCG-u izdana je kao Nephilim (ne Construct jer bi navodno bilo uvredljivo nekim religijama) te napravljena po uzoru iz Hebrejske mitologije kao stvorenja koja su pripadala rasi divova  i “sinova Bogova” i “kćeri muškaraca” a naselili su područje Kanaana (zemlja iz drugog tisućljeća smještena zapadno od Jordana i Mrtvog mora). Uz tu verziju podrijetla Constructa postoji ih još kao da je pali anđeo i treće dijete Adama i Eve. Fun zar ne? Na artu primjećujemo nešto kao uzice koje se koriste u kazalištu gdje su upravlja lutkama, a upravo na artu svih drugih Shaddolla vidimo da su oni spojeni na uzice i da se s njima kontrolira a sve te druge Shaddolle možemo vidjeti  u pozadini kod Constructorice. U dnu se vide poprilično umanjene verzije drugih Shaddolla a u samom vrhu vidimo El Shaddoll Windu.

Prijeđimo na ono glavno, a to je sama karta, njene mogućnosti, načini priziva i ostalo. Odmah vidimo da je Fusion monster čime zahtjeva neku spell kartu koja omogućuje njen pravilan priziv što je ovome decku olakšano jer je dobio i to dvije takve karte: Shaddoll Fusion i El Shaddoll Fusion. Nadalje traži 1 Shaddoll monstera i 1 light monstera za svoj priziv. Eh da, taj light monster je caka tu jer Shaddoll monsteri su 95% DARK atributa ali da bi olakšali priziv uz deck se kombinira i Artifact archetype koji su light atributa ili neki monsteri poput Effect Veilera. Shaddolli ipak imaju i Shaddoll Core, continious trapicu koja omogućuje da se substituira za bilo koji atribut koji nam je potreban kod prizivanja Shaddoll Fusion monstera, a nedavno su dobili i novu spell kartu koja na neki način kombinira Core i Fusion. Zanimljivo kod Constructa je da je ona bila i jedini i Fairy-type dok su svi ostali Spellcaster. 

Uglavnom, u Shaddoll decku najmanji problem je nju prizvati ali kada to uspijemo dobivamo velike pluseve. Prvo što vidimo je instant plus kojeg dobivamo čim je prizovemo a to je da možemo poslati jednog Shaddoll monstera iz decka u grave. S obzirom da se Shaddoli vrte oko svojih flip effecata i tog da ako su poslani effectom na groblje možemo iskoristiti njihov drugi effect, Constructorica nam to omogućava na vrlo jednostavan način. Možemo poslati  Shaddoll Falcoa koji će iskoristiti svoj effect da se SS face-down i kasnije možemo njegov flip effect iskoristiti za eventualno rebornanje Constructorice. Nadalje u effectu primjećujemo da je kinda Catastor effect koji Constructorici omogućava da prije damage stepa uništi svakog monstera s kojim se bori ako je taj isti monster bio Special Summonam.  Trenutačna meta se vrti oko Special Summonanja tako da Constructorica može prijeći preko više-manje svih monstera koji su trenutačno najviše igraju, monsteri koji imaju više napada od nje najčešće su Special Summonani te ona naravno s lakoćom prelazi preko njih. Uz 2800 ATK i 2500 DEF to  je čini odličnim monsterom za punjenje protivničkog gravea monsterima. I za šećer na kraju (zaista 3x plusa kod nje je činu vrhunskom kartom) kada je na bilo koji način poslana na groblje omogućuje nam da dodamo jednu Shaddoll Spell/Trapu kartu iz gravea u hand a to će najčešće biti Shaddoll Fusion ili Core s kojim ponovno možemo  Summonati Constructoricu. Iako je slaba na Spell/Trap karte kao Mirror Force i Raigeki to što nam omogućava dodavanje karte iz groblja ublažava tu slabost. Uz nadolezeću metu slabost Constructorice je što nemože unišiti karte poput Qliphort Diska ili Towersa ukoliko su one Normal Summonane a da pritom ne uništi sebe. To je mala mana uz sve ostale mogućnosti i brzinu koju daje decku.

I na kraju, ukoliko igrate Shaddolle znate da je Construct must-have a može se uklopiti i u Lightsworne. Igraču daje prednost čim je prizvana, u borbi je praktički neuništiva i još nam omogućava vraćanje Shaddoll Spell/Trap karte iz gravea te je sve to učinilo da upravo na OCG listi padne na Limited liste zajedno s Windom. Kod nas još i na najavljenoj listi za siječanj nije hitana listom tako da Shaddolli još haraju prostorima TCG-a.

Eto toliko od ovotjednog COTW-a, enjoy, comment, rate, do whatever you want. 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.