CotW 27052007

Jedna od novijih karata. Naravno i jedna od glavnih karata za neke u svome decku. Dakle današnji COTW jest Great Shogun Shien. Karta koja razbija monarche na vrlo ekonomičan način.

Great Shogun Shien
Attribute: FIRE
Level: 7
Type: Warrior/Effect
Atk: 2500
Def: 2400
Rarity: Super Rare
Effect:If you control 2 or more Six Samurai monster you can Special Summon this card from your hand Your opponent can activate only 1 Spel/Trap Card each turn If this card would be destroyed you can destroy a Six Samurai monster you control instead

Njegove sposobnosti su vrlo poželjne u današnjoj igri. Prva stvar kod ove karte koju možemo zapaziti jest ta da je se može sp summonati ako na polju imate dva ili više samurai monstera. Što njima dakako ide u prilog jer je decktype vrlo brz i imaju neobično veliku swarm sposobnost što već dugo vremena nismo mogli vidjeti (tu mislim na deckove sa marauding captainom,a ne na cyber dragona koji je staple)
Stoga,ako imate dva samurai monstera mozete ga sp summonati, čak nemoraju niti biti različitih imena što je najbolje. Dakle drugi dio njegova efekta kaže da dok je on na polju (sa ili bez samurai monstera/ima) protivnik može aktivirati samo jednu kartu po potezu. Protivniku srezati resurse je uvijek bila dobra stvar :),
a zadnji dio kaže da ako treba biti destroyan možete destroyati nekog drugog samurai monstera što također može puno pomoći jer ipak ima veliki napad i obranu što je uvjek plus.Uostalom tko danas igra čudovište jače od 2400napada a da nije monarch? Dakle dodajmo ovo sve na monstera koji ima 2500 napad i može se sp summonati i imamo jedno vrlo podcijenjeno čudovište 😉 ljudi ga radi razloga što je lv 7 igraju samo jednog u decku,što je meni naravno bezveze malo, ali opet kako tko voli igrat samo nek igra. Dakle najbolji način za dovesti ga na polje je naravno pretrpan deck sa samuraima i ROTA-ima koji nam dovlače što god nam treba. Mislim dovesti ovog monstera na polje je zbilja smijurija. Dakle moj potez,spustim normalnog samuraia,sp summonam grandmaster of the six samurai to su već dva samurai monstera na polju što je naravno podloga za great shogun shiena. Dok su poduprti zamkom zvanom royal decree vaš protivnik je prilično nemočan jer ako u tom trenu nema taj lightning vortex (što se lako countera sa my body as a shield) on je najvjerojatnije izgubio.
Dakle ova karta je jedna od najvažnijih u samurai decku koji je jako brz i jednostavno…jako jak ako se dobro odigra 😛
Ako ovaj deck ne uđe u top 5 u lijepoj našoj na državnom priznajem da ću biti vrlo začuđen. 🙂
No da ne pričam samo dobre stvari evo i par loših,on je monster lvla 7 znači dvije žrtve…to je manje više to. Nema loših strana ili nekakvih drawbacka da se nemože sp summonat iz groblja ili tako nešto.Jednostavno dobra karta za jaki decktype koji je dobro supporta.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.