Yet another interview: try to guess who is, again.


,,I must have dreamed a thousand dreams.Been haunted by a million screams.But I can hear the marching feet.They’re moving into the street.’’

 

Inače imam običaj započeti svaki članak, interviju, report ili recenziju sa nekim motom. Pa sam tako odlučio i sa ovim intervijom. Pokušat ću ga napisati kao i prošli, a nagrada je još uvijek ista, cookie! Već se pitate tko je ovaj put na redu, pa to sami morate ponovno otkriti. Pokušat ću vam ostavljat tragove kroz tekst, a I morat će te malo istraživati po forumu da bi doznali o kome je riječ, naravno prvi trag se krije u naslovu, a na vama je dag a prepoznate, no da ne dužim mnogo bio bi red da vam predstavim svoga sugovornika.


Jedan je od (možemo tako reć) popularnijih usera na forumu, talentirana i posebna osoba, voli kako sam kaže crtati, fotografirati, pisati, svirati, kampirati, a i jedna od velikih strasti mu je Parkour, a slobodno vrijeme, kojeg kako sam kaže ima na pretek provodi sa djevojkom i to najčešće daleko od gradske prašine i smoga. Kao nickname koristi Alter Ego Light Yagamia, protivnik svega što nam društvo nameće tj. kako je on naziva matrice. Osim već prije spomenutog nicka, koristi i još nickname Dark Indigo. Veliki je poklonik Japana kao i njegove kulture te sam za sebe kaže da je otaku, ali u pozitivnom smislu. Osim svega gore navedenog sluša i svira JRock, a mašta mu nema premca. Tko je ovaj misteriozni čovjek pokušajte saznati kroz tekst.

0.Možeš li se predstaviti u nekoliko kratkih crta?

Nikada mi ti nije išlo, predstavljanje drugima i govorenje stvari o sebi. Zato i volim Internet jer možeš biti što poželiš. Ali hajde! Zovem se Moreno, imam 23 godine I dolazim iz Rijeke. Grubo rečeno sam slobodni umjetnik i pobunjenik za sve ono što nam ova matrica nalaže. Crtam, fotografiram, pišem, sviram i bavim se Parkourom, i svime što želim. Slobodno vrijeme kojeg imam ga napretek provodim sa curom najčešće po šumama i pokušajima odrastanja.

 1. 1.Svi te znamo kao Alter Ego Lighta Yagamia (Jap. – Killer), možeš li još jednom ponoviti svoje pravo ime.

 

Kao što sam napisao već zovem se Moreno. A ,,Killer’’ je samo jedan od mojih Alter Ega, inače sam i Dark Indigo.

2.   Kada se počinješ ozbiljnije baviti Yu-Gi-Oh-om?

Nemam se namjeru počet ozbiljnije bavit Yu-Gi-Oh-om. Imam namjeru redovitije ići na natjecanja samo iz razloga jer sam se sprijateljio sa nekoliko. Usera pa da se upoznamo uživo i nabacimo koji duel i da dokažem nabrijanoj djeci da nije najvažnije imat cijeli Deck od secret, ultra i super rare karti, nego da se mora imati i nešto u onome što nose na ramenima.

 1. 3.Sječaš li se kako si započeo sa ovim TCG-om koji je skinuo sa trona Magic The Gathering?

To je bilo prije jedanaest, sada već prije dvanaest godina. U to vrijeme je bio popularan Pokemon TCG i naravno svi su se s njime bavili, a onda se dogodio Booom, došao je Yu-Gi-Oh Anime kod nas i u svijet su sa njim došli i Starter Deckovi, Metal Raider Boosteri i slično ako se dobro sječam(Ipak sam star xD). Tako sam i ja počeo sa tim. Još uvijek se sjećam trčanja kući iz škole da gledam Yu-Gi-Oh koji je tada bio na TV-u, toga se vjerojatno sjećaju i malo stariji igrači. Sa je došao prvi Deck, početak dueliranja po školi, ulici Almus Novoj i Land Of Magicu dok je još bio u Rijeci.

 1. 4.Sječaš li se svoga prvoga decka?

Kakav je bio? Ne sjećam se točno u kartu, ali znam da je bio Chaos Deck jer ga igram i sada. Svi su igrali sa Starter Deckovima jer je tako bilo u Anime-u, a ja sam već tada slagao sam Deck jer nije bilo smisla igrat sa Yugijevim Starter Deckom. Mislim ono, ne znam na čemu je Konami bio da pusti u prodaju takav Deck.

 1. 5.Što ti se sviđa u Yu-Gi-Oh-u?

Cijeli koncept mi se sviđa u Yu-Gi-Oh-u ako misliš na TCG. Jednostavno zabavno teška i zahtjevna igra. Ne znam što više da napišem jer sam sve objasnio u ova tri epiteta. I kao što sam napisao u prošlom Intervju-u taj osjećaj otvaranja boostera, duela, slaganja decka, trade-a, ma to se mora iskusit. Iako mislim da svi znaju o čemu pišem. A što se tiče Anime-a isto. Dobar i zanimljiv anime, koji se svakako mora pogledat. Pun dobrih i subminalnih tema, mitologije, sada u zadnjem ZEXAL-u su i entiteti, matrica itd. Svaki glavni lik je super okarakteriziran i oživljen, sa svojim manama i vrlinama i jako se lako vezati za njih. Toliko o tome. J

 1. 6.Što te potaklo na igranje?

Potakao me Anime. I to nešto novo za čime je poludio cijeli svijet, iako uvijek radim suprotno od svijeta, ali ovaj put nešto me privuklo. I obožavam mozgati i takve izazove i to je uglavnom zašto sam počeo. I naravno Art i jer je sve to iz Japana. 😀

 1. 7.Kada kažem das i poseban onda izričito mislim na avatar koji koristiš, a on naravno odstupa od svega do sada, čak si jedno rekao da se to zove Visual Kei, možeš li neupućenima objasniti što je posrijedi.

Haha. Neobično izgledam za današnje standarde koji su blago rečeni jako kruti. Ili si šmeler, cajkaroš, reper, metalac ili nažalost Emo. Uglavnom da, drago mi je što se još sjećaš toga. To je stil osoba koji slušaju Jrock iliti Japanski Rock. Stil je nastao oko 1600-te godina u Kabukiju a danas je malo moderiziran i više je Dark nego prije. Kabuki je tradicionalno Japansko kazalište, a pošto su u to doba žene bile degradirane više nego danas samo su muškarci smjeli glumiti u kazalištima te su naravno oni glumili i ženske uloge, u ženskim kimonima i našminkani. Isto se portetiraju i japanski Bogovi, demoni i duhovi. Inaće Visual Kei je znači osebujan, feminiziran a opet mačo stil muškaraca i Jrock sceni. Tako sam i ja Visual Kei jer slušam i sviram tu vrstu muzike. Ima i stil Oshare Kei koji je vesela strana Visual Kei-a sa veselom i pomalo tupom muzikom dok se Visual Kei bazira na tekstovima koji prate stvarne probleme današnejga društva, između ostaloga. Najprije moram nešto napomenuti, a to je: da su današnji Emachi preuzeli taj stil od VK-a i preokrenuli cijeli smisao svega. Za više informacija i bendove malo googlajte.

 1. 8.Smatraš li se nerdom?

Kratko.NE!

 1. 9.Smatraš li se otakuom (u pozitivnom kontekstu)

U pozivnome smislu da. Ali ne Japanski Otaku koji vrebaju male školarke, njihove gaćice, vjenčaju se sa Sailor Moon posteljinom itd. Ja sam Hrvatski Otaku, fan i ljubitelj Japanske kulture, igri, filmova i anime-a. Naravno I japanske hrane.

 1. 10.Možeš li nabrojati top 10 usera sa foruma i obrazložiti zašto su baš oni top?

A joj. Ovo će biti teško, jer ne volim izdvajat osobe ali hajdemo.

White Dragon je jedan od, ne zato jer je admin nego je fora i zanimljiva osoba. Na nekoj čudnoj razini smo se našli. Za jednoga admina je pošten, neuobražen i uvijek dostupan.

Naravno ti, isto ne znam što bi stavio kao razlog. Ali imamo slična razmišljanja u vezi nekih stvari i koliko toliko slične interese iako bi to mogao napisati za svakoga tu jer igramo svi Yu-Gi-Oh. GB King je zanimljiv i voli moj project domonotoniriziranja karata. Gatsumoro, Prorok, lukakostrena i evilclone su na listi jer sam se našao sa njima barem ovako virtualno, i mogu sa njima popričati. Naravno ne smijem zaboraviti   Gamblelovera, Otakona i Traceura. Eto to je to. Njih sam izdvojio ali ima još fora usera i svatko tko voli moj rad spada tu, naravno tko ne voli isto.

 1. 11.Najdraže jelo?

Lazanje i Sushi koji ja napravim.:D

 1. 12.Najdraže piće?

Voda, neki sokovi koji imaju što menje gluposti u sebi i čajevi.

13. Od koga si nasljedio dar za crtanje?

Ja sam Indigo, tako da samo imam taj dar.U mojoj obitelji nitko nema dara za crtanje, tako da sam ga samo posudio od matrice, ali to je sada malo dublja tema, nije za ovaj portal ni uzrast većine. Ali recimo da ga samo imam, i sam ga razvijam.

14. Što bi poručio blogerima u usponu koji pokušavaju ili će pokušati imitirati
    tvoj rad?

A što da im poručim. Neka ih nitko nikada ništa ne obeshrabi i neka budu spremni na kritike, neka me ne pokušavaju kopirati jer ne znam dali će uspjeti, samo neka rade svoje. Koliko god bilo dobro ili loše neka se ponose sa time, ali, jedno veliko ali, budite subjektivni prema svome radu, i ako jednostavno ne valja, ostavite rad na stranu i pročitajte ga za mjesec dana, i biti će puno bolje. Dobit ćete novih ideja za izmijeniti to što ste napravili, nemojte prvi što napišete staviti nekome na kritiku jer ćete se opeći. Toliko o tome od mene.

15. Posljednja misao.

,,Rather than love, than money, than fame, give me truth.” Od Thoreaua.

 

,, Morpheus:The Matrix is everywhere, it is all around us, even now in this very room. You can see it when you look out your window, or you turn on your television. You can feel it when you go to work, when you go to church, when you pay your taxes. It is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth.

Neo: What truth?

Morpheus: That you are a slave, Neo. Like everyone else, you were born into bondage… born into a prison that you cannot smell or taste or touch. A prison for your mind.”

 

Blitz pitanja:

1. Najdraži Anime?

Tu ima dosta toga ali izdvojio bi sve od Miyazakia pogotovo My Neighbor Totoro, onda Akira i još neki Anime koji nisu za javnost.J
2. Najdraža Manga?

Uzumaki, Gyo te svi radovi od Junji Ito-a, Kaga Shintara, Maura Suehira te Death Note, Genocyber, Human Clock i dosta.J

3. Najdraži film?

Ichi The Killer, Hachi: A Dogs Tale, Into The Wild, Oldboy, Dom za vješanje, Rain Man, Aragami, Battle Royale, Tesuo: The Ironman, The Elephant Man i Eraserhead. I dosta filmova 40-50-ih godina Japanske i Europske produkcije. Bolje da ne idem dalje.:D

4. Najdraža serija?

Twin Peaks, The Walking Dead, Carnivale, Dead Like Me.

5. Najdraži Žanr?

Svejedno dok je film ili serija zanimljiva.

I to bi bilo to, nadam se da sam nadmašio svoj prošli rad i da ste zadovoljni, a kao I prošli put vam dajem zadatak da odgonetnetne identitet sugovornika. Nadam se da se te se zabavili i da vam je bilo zabavno i zadnja napomena, ukoliko želite pogađat ostavite u komentarima svoja mišljenja.

I kao zaključak ostanite tu, jer uskoro slijedi Infernal Deck Project. Deck No. 1: Delg Dimension. Toliko od mene.

Pozdrav od Infernala

Jedna misao o “Yet another interview: try to guess who is, again.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.