Infernal Deck Project, Deck No.1: Delg Dimension (Part 1)

 

 ,, People cannot gain anything without sacrificing something. You must present something of equal value in order to gain something. That is the principle of equivalent exchange in alchemy. ’’ Alphonse Elric

 

 

Nakon manjeg uvoda u čari izrade fun deckova vrijeme je da vam predstavim deck na kojemu radim već duže vremena i koji je već dosta testiran na Dueling Networku (napominjen da je testano na rating sektoru). Osim testanja mnogo sam vremena proveo u konzultaciji sa svima nama poznatim fun deck makerom, Otakonom, te sam ga doveo do skorog savršenstva, no još uvijek treba na njemu raditi. Osim što sam vam odlučio predstaviti verziju 0.2, moram napomenuti da je u planu unaprijeđivanje istoga decka na potpuno novu verziju koja bi trebala biti Macro orijentirana, no o tome drugom prilikom, ali sigurno ćete i o toj verziji čitati. Pa da krenem na predstavljanje decka kroz članak koji sam osmislio kao manju trilogiju na već navedenu temu. Prvi na redu su monsteri koje sam odabrao za deck, no zbog navođenja comboa bit će tu i spominjanja spell karata, kao i trap karata. Pokušat ću vam kroz ovaj

članak objasniti i pojasniti kako deck funkcionira, naravno osim što je deck fun on mora biti i kompetetivan, ali o tome više u nastavku koj slijedi.

Stvaranje Decka:

Kao što ste već primjetili odlčio sam se držati citata iz Full Metal Alchemista koji kaže:

,, Ljud ne mogu dobiti nešto bez žrtvovanja nečega. Moraš žrtvovati nešto jednake vrijednosti da bi dobio nešto. To je osnovni zakon o jednakoj razmjeni u alkemiji ‘’

 

Ovo sam odabrao da bi vam približio osnovni koncept sa kojim krećem u stvaranje fun decka, a to znači da bi sa istim deckom postgao rezultat on mora, ne može, već mora biti jednako dobar u duelu, što znači da moram upregnuti moždane vijuge i shvatiti mnoge stvari, a ujedno i stvoriti deck sa što manje dead handova i drawova, osim toga moram pronaći jedinstven odnos monster, spell trap karata te tako stvoriti jednake šanse za povlačenje pravih karata u samom početku duela

. Stvaranje decka bilo je teško jer sam imao samo tri ključne karte i viziju koja je dugo čekala da bude realizirana, no nakon malo mozganja krenuo sam.

Odabrao sam nekoliko ključnih karata, te sam odredio strategiju na kojoj ću zasnovati deck, a ona je bila vrlo jednostavna, iskoristiti effect Delg the Dark Monarcha na najbolji mogiči način. Vrijeme jeda vam predstavim kako deck radi.

Delg the Dark Monarch

 

 

‘’When this card is Normal or Special Summoned, you can select up to 2 cards in your opponent’s Graveyard, remove them from play. Then send the same number of cards from the top of their Deck to the Graveyard. During the turn it is Normal or Special Summoned, this card cannot attack.’’

 

 • Kada je ova karta normalno ili speciajalno prizvana, možeš odabrati do dvije karte u protivnikovom groblju i izbaciti ih iz igre.
 • Zatim pošalji jednak broj karata sa vrha protivnikova decka na groblje.
 • Tjekom poteza kada je ova krata normalni ili specijalno prizvana ona ne može napasti.

Karta je odlična, iako ne kao i Caius the Shadow Monarch, ali opet može naći mjesto u nekoliko deckova. Prvi na pamet mi padaju Macro deckovi gdje Delg može raditi velike probleme u kombinacijama sa Macro Cosmosom, Dimensional Fissureom ili Banisher of the Radianceom, svakako karta u takvome okružju radi velike probleme deckovima koji se baziraj na graveyardu poput Lightsworna, Zombia i svih drugih deckova sa graveyard bazom. Svakako to što je spellcaster je olakotna okolnost jer ga možemo koristiti u spellcaster deckovima u kombinaciji sa Seret Village of the Spellcaters i naravno glvani combo koji je prisutan u ovome decku je sa Magical Dimension, no o tome nakon par natuknica koje je dobro znati, a tiču se rullingsa za ovu kartu:

 • You remove cards and then send cards from the Deck to the Graveyard. They do not happen at the same time.
 • You can activate Delg’s effect if your opponent has only 1 card in the Graveyard, but not if they have no cards in their Graveyard.
 • You can activate Delg’s effect even if your opponent has less than 2 cards in their Deck. If you remove more cards than they have remaining, you send as many cards as possible.

Rullingse je uvijek dobro znati jer se može doći do nesuglasnica, a u tom trenutku štedite sebi i protivniku vrijeme, te voditelju živce koje gubi za svaka zapitkivanja oko rullingsa koje je tako lako pročitati i primjeniti, jer tako stvaramo predodžbu kako kartu najbolje korisiti, a da pri tome ne kršimo njena pravila. Svakako važno je napomenuti da vas ne mogu prevariti na turnirima, ukoliko ste upoznati sa pravilima.

Nadalje sljedeći dio Delg comboa je spell karta Magical Dimension, koju sada spominjem jer vam moram, ne, imam potrebu vam odmah objasniti glavne comboe decka te onda navesti ostale karte koje su korisne u decku, a kako sam članak podjelio u tri djela imam dovoljno prostora za obradu svake karte ponaosobno, tako da vam ponovno prestavljam.

Magical Dimension

‘’ If you control a face-up SpellcasterType monster: Target 1 monster you control; Tribute it, then Special Summon 1 Spellcaster-Type monster from your hand, then you can destroy 1 monster on the field.’’

 

 • Ako kontroliraš licem prema gore spellcaster čudovište: ciljaj jedno čudovište pod svojom kontrolom, žrtvuj ga te specijalno prizovi jedno spellcaster čudovište iz svoje ruke.
 • Zatim uništi jedno čudovište koje tvoj protivnik kontroira.

Karta koja daje spellcasterima poseban ,,tretman’’ jer u svakom trenutku možemo dovesti pojačanje iz ruke u ovom slučaju Delga koji će aktivirati svoj effect, osim toga možemo i uništiti jedno čudovište koje protivnik kontrolira. Valja spomenuti da je quick play karta te je uvijek spremna kao odgovor na razne prijetnje poput Dark Armed Dragona, Judgement Dragona ili nekih drugih monstera kojih se trebamo riješiti. Svakako karta ima nekoliko rullingsa koji nam idu u korist.

 • The effect which destroys a monster does not target that monster.

Svakako dobra vijest, ali Stardust Dragon nam može poremetiti planove da ostvarimo drugi dio effecta karte, no još uvijek imamo našega monstera, nadalje jedan nam rulling brani da zovemo spellcastera, ako nemamo drugoga na polju, da nije tako onda bi karta bila skroz druga priča no i ovako je dobra.

 • You cannot activate this card if you have no SpellcasterType monster in your hand

Upravo ste mogli primjetiti da gore navedeni rulling nam I neide baš u prilog, razlog tomu je što moramo imati spellcastera na polju da bi aktivirali effect karte, no kao što sam već prije naveo ukomponirali smo je u spellcaster deck pa nam ne stvara veliki problem. Nadalje osim Magical Dimension, Delg the Dark Monarch comboa, možemo igrati na Magical Exemplar combo, što znači da ćemo skupljati countered a bi specijalno prizvali Delga bilo iz handa ili pak groblja. Pa obradimo malo Magical Exemplara.

Magical Exemplar

 

‘’Each time a Spell Card is activated, place 2 Spell Counters on this card. Once per turn, you can remove any number of Spell Counters from this card to Special Summon a SpellcasterType monster from your hand or Graveyard whose Level is equal to the number of Spell Counters you removed’’

 

 • Svak put kada je spell karta aktivrana, stavi dva countera na ovu kartu.
 • Jedan put po potezu makni bilo koji broj spell countera sa ove karte da bi specijalno prizvao spellcaster čudovište iz ruke ili groblja čiji je level jednak broju maknutih countera sa karte.

Karta je odlična za spellcaster deckove, osim mogučnosti prizivanja čudovišta visokog napada, možemo ga koristiti i u kombinaciji sa Night End Sorcererom koji je ujedno I level 2 tuner, te nam daje mogućnost synchro summona, no o ovome combou u sljedećim djelovima reporta. Važno je spomenuti da je karta odlična u kombinaciji sa Toon Table of Contest koji joj daju counter boost te nam tako omogućava prizivanje jačih monstera i traži nam Toon Gemini Elf koja je dobar beatstick.

Nakon svega što sam naveo, moram navesti i rullingse koji su poprilično dobri za nas igrače, barem se meni tako čini, stoga evo jedina dva koja su nam potrebna da bije pravilno koristili.

Sa ovime završavam prvi dio Delg Dimension reporta u nadi da vam se svidio, te da ćete čekati sljedeći dio gdje ću vam prezentirati monster karte koje su koristne u decku te ga tako čine kompetetnijim, nadalje nakon toga slijedi završni dio gdje ću vam pojasniti uloge spell i trap karata u decku u kojem ću ujedno i navesti neke techeve koje e dobro koristiti u ovakvoj vrsti decka. Toliko od mene u ovome uodnom dijelu, nastavite pratiti ove reporte na siteujer će ubrzo doći i nastavak te ne zaboravite da fun deckovi mogu biti jednako dobri kao i tier deckovi. Do sljedećeg puta doviđenja.

Infernal

To be continued…

 

One comment

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.