Nationalsi 2012 : report povratnika

Nationalsi 2012. Što reći? Trnovit je ponovni ulazak u natjecateljsku arenu nakon dvije godine odsutstva. No imao sam plan i strategiju, koja se ukonačnici ispostavila kao ne toliko loša i ne najgora. U nastavku saznajte što se krije iza tajanstvene „deset“ taktike, koja me plasirala do Top8-a.

Dakle, pošto sam čvrsto bio odlučio da ću igrati na ovogodišnjim Nationalsima, bilo bi logično pretpostaviti da ću se za iste i spremiti. Nabaviti karte, testati, upoznati metu, složiti side deck na vrijeme i poduzeti sve ostale pametne korake koji vode ka dobrom plasmanu.

Mda, to sve bi svakako bilo pametno učiniti s moje strane.

No kao što to po običaju biva, život je odlučio interferirati, i nisam učinio ništa od navedenog. Dva tjedna prije Natsa iz Amerike naručujem Chaos Dragone, koji mi se doimaju kao najtočniji omjer cijene-snage. (Iskreno, očekivao sam da će C. Dragoni dignuti Natse, no eto, to se nije ostvarilo.) U nekoliko pokusnih partija koje sam odradio na Dnu, moj kombinatorički um razradio je strategiju koju sam kasnije prekrstio u „plan 10“.

Decklista za koju sam se odlučio je sljedeća:

Monsters: 29
1 Black Luster Soldier – Envoy of the Beginning
1 Dark Armed Dragon
1 Gorz the Emissary of Darkness
3 Red-Eyes Darkness Metal Dragon
3 Lightpulsar Dragon
3 Darkflare Dragon
3 Chaos Sorcerer
3 Eclipse Wyvern
3 Lyla, Lightsworn Sorceress
3 Ryko, Lightsworn Hunter
2 Card Trooper
2 Tragoedia
1 Plaguespreader Zombie

Spells: 11
3 Solar Recharge
2 D.D.R. – Differnet Dimension Reincranation
1 Charge of the Light Brigade
1 Allure of Darkness
1 Future Fusion
1 Monster Reborn
1 Dark Hole
1 Heavy Storm

A taktika „plan 10“ se sastojala od 4 zlatna pravila:

1. Monsteri koji nisu zmajevi ulaze u deck samo ako pripremaju teren zmajevima. Veileri, vrane i slične pizdarije ne dolaze u obzir. Nisu zmajevi. Nisu veliki. Elem, smrde.

2. Uvijek igraš drugi.

3. Uvijek FTK-aš s preko 10 000 damagea.

4. Treći krug je late game, i treba ga se izbjegavati kao vrag tamjan.

Taktika je stvarno djelovala besprijekorno, i od 17 partija, koliko sam ih (mislim) ukupno odigrao, 9 puta sam ispoštovao sva pravila, FTKajući kao gospodin. Ključni faktor za ostvarenje trećeg, ključnog pravila bile su dvije karte: svima poznata mainstream bomba Future Fusion i nevjerojatni special summon tech D.D.R. – Different Dimension Reincarnation.

Od svojih 9 FTKova, 5 dugujem D.D.R.-u, 4 dugujem Future Fusionu.

Uobičajeni play jest nekakav mill (Solar Recharge, Charge, Trooper), stavljanje Light/Dark foddera u grave (potencijalno i Wyverna), banishanje REDMDa, zatim discard zmaja iz ruke za D.D.R., koji diže REDMDa, koji diže discardanog zmaja. I to je već oko 5300 dmga (ako se summona pulsar npr.). Zatim je dovoljno začiniti stvar s normal summonom, dodati još jedan special summon (darkflare/pulsar/CS/BLS), i tu smo. Negdje između 8 000 i 10 000 dmga.

I tako krećem.

Prvu rundu nalijećem na nekakav antimeta Raioh/Skill Drain/Necrovalley isuskrist neugodan deck. No čovjek ne povlači apsolutno ništa obje partije, i ubijam ga relativno brzo.

Drugu nalijećem na Inzektore. Swarmam nehumano i prelazim i to. Priznajem da i ovdje imam jako dobre handove, za razliku od protivnika koji povlači dosta loše.

Treću nalijećem na Karla Mrvića – mirror match (i on igra Chaos Dragone). Sad, pošto je Karlo bolji igrač i testao je, ne očekujem puno, no ipak, s potpunom vjerom u „plan 10“, krećem u okršaj.

Prva je vjerojatno moja najgore odigrana partija na cijelom turniru. Igram drugi, ulazim u BP Wyvernom i napadam Ryka. Ostajem bez Wyva, i polje je čisto. Onda upadam u dubokoumno razmišljanje, zbrajanje i pizdarije, odlučujem da mogu ispoštovati pravilo 3 (FTKaj s preko 10 000) te zaboravljam da sam već odradio BP. Krećem sa swarmom, a Karlo me blijedo gleda. U jednom trenutku, napominje:
Karlo: Stari, ti znaš da si ti već bio u BPu i da ja ne znan koji k ti sad zbrajaš?

Činim epični facepalm, i endam. Ubija me u sljedeća dva kruga. Loshost at its finest.

Drugu ispoštujem 3. Pravilo, FTKajući.

Treću u late gameu topdeckam Dark Hole pa Monster Reborn za win. Guzica sam, ali sreća je takva, prevrtljiva i nepouzdana. Obećajem Karlu da ću nastaviti pobjeđivati i ne bih li mu bio jeben tajbrejker.

Sljedeća partija, ona protiv antimete bila je (OPET) obilježena mojim missplayevima i općenito groznom igrom. Povedem 1:0, i onda igram sporo i grozno. Drugu me protivnik pobjeđuje nakon što sam 2 puta prodao dobivenu partiju. I tako i završava jer više nema vremena, 1:1, draw.

I eto me, stojim 3:0:1 nakon četiri runde. Ne toliko loše kao rezultat, ali definitivno dokaz da sam van svega i da će mi trebati još nekoliko turnira i dosta praćenja mete da dovedem svoju igru nazad u red.

Idemo dalje.

Život me prvo stavlja nasuprot Dode, koji igra zmajeve najduže u Hrvatskoj, i veliki je poznavatelj vrlina i mana decka. Igrom slučaja, i prvu i drugu poštujem 3. Pravilo (FTK), tako da njegovo iskustvo i skill nisu uspjeli doći do izražaja, na moju sreću. U drugoj je bilo vidljivo da je gotovo kad je počeo discardati Vrane (ne poštujući prvo pravilo „plana 10“), što nije zaustavilo swarm.

Nakon brze partije s Dodom, gle čuda, opet mirror match. Mladi protivnik preko puta mene kreće, i vidim da želi otvoriti Future Fusionom, kada ono uzvik – Deckcheck!

Sreća je opet na mojoj strani. Taj me deckcheck vrlo vjerojatno spasio.

Deckovi nam se vraćaju, nema warninga niti sankcija, samo sitne izmjene oko protektora, i nastavljamo.

Opet bivam sretnom guzicom i dva puta poštujem 3. pravilo – imam 5:0:1.
NAPOMENA: Moram primijetiti da ne znam kako bi završilo da nije bilo početnog deckcheka koji je zaustavio Antonijevo otvaranje.

I eto me, na prvom stolu u JOŠ JEDNOM mirror matchu. Dečko preko puta mene ima 6:0. Otvara se jako dobro obje, dok su moji handovi ispodprosječni, osobito u drugoj, gdje je dečko u prvom krugu odvozio 3 Rechargea i 1 Charge, strpavši pola decka u grave. Neuspješno pokušavam pružiti otpor, i gubim 2:0.

S 5:1:1 i jedinim porazom od frajera koji vozi 7:0, dosta sam siguran da upadam u T8. Po objavi standinga, vidim da sam u pravu, 5. sam po poretku. S jedne strane jebeno, s druge, ne toliko, jer je 4. Rodin, koji igra one God-awful igračke koje ne poznajem niti minimalno. Jedino što znam je da ću ostati bez ruke u roku od odmah jer ima nekakav kombo koji valjda prvi krug radi +1000 ili tako nešto nesveto.

Pitam Mrvića i Pavlovića za savjet, i velikodušno mi odgovaraju: Igraj prvi ili umri. Zahvaljujem se obojici na tom dubokom uvidu u sve.

I eto me u T8, rukujem se s Rodinom i krećemo.

Naravno, gubim na kocki.

Sakati mi 3 karte iz handa i koti se ko bog isus, čitam sve ikada i samo blesavo klimam glavom. Nisam imao šanse, dokrajčio me dost brzo (ako ne računamo vrijeme koje sam potrošio da pročitam sve te nove karte).

0:1
S druge strane, imam potrebu primijetiti da sam sve 3 partije vukao ispodprosječno, samo sam u drugoj, onoj koju sam dobio, povukao 1 Recharge i 1 Charge. U ostalima niti Rechargea, niti Future Fusiona, nit Allure, nit Charge. Mala nesreća, mda, karmička odmazda za 9 FTKova, pretpostavljam.

Drugu krećem prvi, otvaram se nešto sitno s 1 Solar Rechargom i 1 Chargeom koji namještaju solidan grob, i nedugo zatim uspjevam pregaziti preko nešto crnih monstera i stvarčica koje mi stoje na putu. 1:1

Treću se on otvara, ali ne vozi svoj op combo, što mi daje nade da imam šansu. No nakon brzog pogleda u hand, koji je apsolutno govno, shvaćam da neće baš ići. 2 MSTa, BLS, Pulsar, Darkflare, Gorz. Nije najgore, ali bogami usrećio bi me nekakav mil ili išta što mogu spustiti. Ovako setam mst i šaljem krug dalje. Povlačim CSa. Fantastično. On krene voziti kombo, pobije mi 3 karte, i ja sam na redu. Povlačim REDMDa. On ide i ja sam na jako malo. Topdeck ili kraj, mislim si, on se isto ponešto istrošio u međuvremenu. A topdeck je… Još jedan REDMD. Fackinjebenotastično. Bacam zamjeve na stol i pružam ruku Rodinu, to je to.

Kasnije je dignuo Natse, eto, barem nešto J

Uzimam svoju hrpicu boostera, playmat i protectore, pozdravljam drage ljude, i nakon cjelodnevne borbe krećem prema doma.

Sve u svemu, jako sam zadovoljan rezultatom ali podosta razočaran svojom igrom.

Hvala svima koji su došli i doprinijeli ovogodišnjim Natsima, još jednom, iskrene čestitke cijelom T8 i našem novom državnom prvaku.

Lijepi pozdravi i do čitanja,

Hals

6 misli o “Nationalsi 2012 : report povratnika

  1. “Monsteri koji nisu zmajevi ulaze u deck samo ako pripremaju teren zmajevima. Veileri, vrane i slične pizdarije ne dolaze u obzir. Nisu zmajevi. Nisu veliki. Elem, smrde.”
    Hahahah! Koji si ti fucking car! 😀
    Šteta što nisi naletio na mene i moje Agente, iako to nije ni čudo jer sam imao rezultat 1-6 hahah xD

  2. “dečko koji vozi 6:0” je Alen Mehmedović, bio j 4. tako da te i to može tješiti 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.