Heroji se vraćaju u akciju

Pozdrav svima koji čitaju moj blog. Danas sam odlučio pisati o nečem starom, ali novom. Mislim da su Heroji najbolji izbor. Oni su spoj starih i novih karti koje se koriste u igri. Budući da su stigli novi Masked Heroji E-Heroi su se okrenuli u nove pravce te su se počeli koristiti karte kojima prije ne bi bilo mjesta u decku. Deck se sastoji od vrlo malo čudovišta ( 14 ) i mnoštvo Spell karti ( 20 ) koje čine bolesne comboe. Krenimo sa monsterima.

E-Hero Bubbleman

Karta koja je odličan primjer između vremena Yu-Gi-Oha. Prije bi ju u vatru palili kao najbezvezniju Commonicu, a sada je to punopravni član E-Hero decka. Vrlo koristan efekt je da dolazi specijalno ako igrač nema karti osim ove karte te se pritom spaja u XYZ-a ili u Fusion ( sa Super Polymerization ili Miracle Fusion ). Water je pa ga jednim čarobnim Mask Changeom možemo pretvoriti u:

Masked Hero Acid/Masked Hero Vapor

Kada vas netko pita koji je bolji – što biste odgovorili? Npr. da su oba dva odlična, ali svaki za svoju priliku. Acid u combou sa Zerom uništava cijeli field dok se Vapor probija kroz nepoželjne Mirrorice, Dark Hole, Bottomless, T.T. Acid ubija sve Spell/Trap karte pa ako to učini protivnikovi monsteri gube 300 ATK-a. A sada karta koja ih priziva:

Mask Change

Mask Change je jedina karta koja priziva Masked Hero monstere ako se žrtvuje HERO monster sa istim Attributom kao i tributano čudovište. Odličan combo je sa Zerom kada se aktivira Mask Change ( Zero čisti čudovišta ) a Acid koji dolazi čisti spellke i trapke= prazan protivnikov field. Što više reći osim da je ovo Quick-Play Spell karta koja se može igrati u Battle Phasu nakon napada na monstera.

E-Hero Neos Alius Evocator Chevalier

 

Došli smo do dva Beat Down Gemini monstera sa ATK-om 1900. Mnogi ga ne bi preporučili u decku ( pričam o Evocatoru ), ali ima nekoliko prednosti: – puni grave s Warriorima ( Miracle Fusion/Solidarity ), – jedini je Fire te omogućava brzo prizivanje Nova Mastera koji puni hand. O neos Aliusu nema puno priče osim da je brzi LIGHT Gemini E-Hero. Važno je da oni budu Gemini zbog:

Gemini Spark 

Quick Spell karta kojoj je važno da su gornja dva monstera Gemini je Gemini Spark koja žrtvuje lv 4 Gemini monstera da uništi kartu na polju te igrač vuče 1 kartu, odlična taktika protiv baš svega jer je brza karta… 

 

Super Polymerization

Karta koja je dušu dala za spajanje u E-Hero fuzije. Ova karta je nastala u PTDN boosteru prije E-Heroa novije povijesti.  Bacanjem karte spaja 1 protivnikovo Attribute čudovište i svoje E-Hero čudovišta. ( Spell, Trap ili effecti karti ne mogu biti aktivirani na aktivaciju ove karte. ) Odvlači protivniku čudovište u najuzbudljivijem trenutku.

 

Miracle Fusion

Još jedna karta za spajanje koja spaja removiranjem čudovišta iz groblja. Nema se šta za reći osim da se nakon brzo obavljenog XYZ summona dovlači Fuzija iz Fusion decka.

 

E-Emergency Call, Reinforcement of the Army i Solidarity

Tri ubitačne karte: koja kombinacija, pa vidljivo je da su u decku samo WARRIORI i to lv 4 ( u Main Decku ) pa se Armyin efekt pretvara u: Add 1 Monster Card from your deck to your hand. E-Call jasno uzima Heroja, a Solidarity svim monsterima puni 800 ATK-a.

 

E-Hero Stratos Photon Thrasher

Stratosa sam skoro zaboravio, ali evo ga – još jedan E-Call ( samo ovaj uzima bilo kojeg HEROja ) ili ubija Spell/Trap karte za svakog drugog Heroja. Dobar je za miksanje u fuzije. Ali bože zašto je WIND??? To je glupo jer ima i boljih fuzija od Great Tornada. A drugi pored njega je Thrasher koji dolazi Special ako se ne kontrolira čudovište. Ne može napadati ako vlasnik ima drugo čudovište, ali to mu nije potrebno jer se on mixa u Xyz-a te je LIGHT ( The Shining ).

E-Hero Ice Edge

Ice Edge se inače ne preporuča u Herojima jer “nema koristi”. E tu dolazi on koji skače sa mogućnosti. Kada napravi protivniku štetu ubija Setanu Spell/Trap kartu ( protivnik ima Bottomless – što nije rijetka slučajnost ). Ice Edge će napasti direktno ubiti tu kartu i onda će se uz Mask Change pretvoriti u Masked Hero Vapora ili Acida.

Decklista ( 40 ):

Monsters ( 14 ):

3x E-Hero Bubbleman

2x E-Hero Ice Edge

3x E-Hero Neos Alius

1x E-Hero Stratos

3x Evocator Chauxalier

2x Photon Thrasher

Spells ( 20 ):

1x Dark Hole

2x E- Emergency Call

2x Gemini Spark

1x Heavy Storm

2x Mask Change

3x Miracle Fusion

1x Monster Reborn

2x MST

1x ROTA

3x Solidarity

2x Super Polymerization

Traps ( 6 ):

2x BTH

2x Mirror Force

1x Solemn Warning

1x T.T.

Extra deck ( 15 ):

2x E-Hero Absolute Zero

1x E-Hero Escuridao

1x E-Hero Gaia

1x E-Hero Great Tornado

1x E-Hero Nova Master

2x E-Hero the Shining

1x Masked Hero Acid

1x Masked Hero Vapor

2x Blade Armor Ninja

1x Gagaga Cowboy

1x Heroic Champion – Excalibur

1x Number 39: Utopia

Nakon Deck liste vam mogu još reći što je loše za Heroje/što ih usporava;

– Macro Cosmos i svakakve vrste Remove decka: s njim heroji gube Mask Change, Super Polymerization i Miracle Fusion zato jer karte ne završavaju u groblju, već van igre

– Gozen Match koji im dozvoljava samo jedan Attribute pa time se Heroji moraju odlučiti na samo 1-2 čudovišta budući da imaju izmixane Attribute

To bi bilo sve od mene za danas, žao mi je što nisam još nešto objasnio, ali mislim da se o Herojima nema baš puno za reći. Pozdrav do sljedećeg bloga, DarkMonarch.

10 misli o “Heroji se vraćaju u akciju

 1. Ne, ovo nije Bubble Beat nego neka vrsta decka kojoj je uvijek važno da ima monstera sa preko 2500 ATK-a pa bio to Neos Alius ( +Solidarity ) ili to The Shining ili neki Masked Hero. Važno je samo da preuzme kontrolu nad igrom i da protivniku oduzme što više karata – naravno uzalud.

 2. E ovaj se deck ne igra…nigdje
  Igra se max 10 monstera i oba tipa decka idu na otk
  1. primjer – stratos, 3 bubblemana, 2 aliusa, 3 gawayna i thrasher…
  2. primjer – stratos, 3 bubble, 2-3 aliusa i zephyros (zna se dodat gawayn ili thrasher)
  deckovi su jako slicni i imaju odlican draw power zbog a hero lives, warrior returning alive i e-call/rota combosima s stratosom i bubblemanom.
  fora s mask changom ne funkcionira dobro kao ovaj deck zato jer je potreban jos koji gemini monster i onda uz to gemini spark…previse karata koje se odnose na samo pola monstera…
  problem tvog decka je sto pokusava biti sve i na kraju bude jako malo toga

 3. Ljudi najbolje da se poubijate. Ako ćete se svađati onda se svađajte van Planeta. Uzmite boostere i gađajte se njima………….U.Ž.I.V.A.J.T.E……………………..

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.