Masked Sladoled Deck

Dame i gospodo, nakon malo kemijanja, napravio sam poprilično zabavan deck na DN koji vam želim sada predstaviti. Sigurno se pitate wtf. I šanse su da će te se to pitati dok ne isprobate ovaj deck jer na papiru izgleda kao random mješavina svega i svačega. Cilj decka je zapravo mlaćenje protivnika dok vi diktirate smjer igre koliko je to moguće. Ovaj bi deck da mogu igrao na lokalnom turniru, za regionalni ga možda treba još doraditi, ali ovaj deck još nemožete igrati jer nam je jedna ključna karta iz OCG-a, tj. Judgment of the Light edicije, koja bi kod nas trebala doći iduća ako se ne varam.

rescue rabbit oc o u o by nelliee-d4rmcjj

Rescue Rabbit

Ovaj svima dobro poznati zeko nam služi za brze xyz igre. Omogućava nam da igramo onog xyz monstera koji nam upravo sada treba. On je bitan dio decka. Igramo Sabersaurusa jer je dobar beater i s njime možemo zvati Evolzar Dolkku i Laggiu. Pozvati Laggiu je dobar prvi potez ako krećete prvi jer poprilično ograničava protivnika,a protivnik će vjerojatno misliti da igrate Dino-Rabbit deck, iako to nije jedini s Evolzarima :p Također igramo Gem-Knight Garneta jer ima 1900 napada, a 0 obrane. Monsteri s 0 obrane su nam bitni. It is a part of a greater design.

 Foto héroe elemental stratos

Heroji

Heroji nam služe za brze xyz igre i pozivanje moćnih Masked Heroa. Igramo Stratosa jer je on Stratos, Bubblemana jer nam pomaže u brzim xyz summonima i Oceana jer ima dobrih (ne) 1500 napada i koliko toliko koristan efekt. U ovom decku Bubbleman nije toliko bitan niti brz kao u dedicated E-Hero i Bubble Beat deckovima ali je koristan. Glavni razlog za igranje njega i Oceana je taj što su WATER tj. njima pozvamo Masked Hero Acida i Vapora ( Ice Edga nisam uzeo jer je level 3 ali ga budem još isprobao). Acid nam je uglavnom korisniji od Vapora ali i Vapor ima svoju svrhu, iako mi je Acid zasad uvijek bio bolji izbor. Zadnji od heroja kojeg igramo je Evil Hero Infernal Gainer. Ne, ček, šta? Opet onaj wtf? ( I kad smo opet već kod tog wtf da vam odmah kažem da od fuzija igramo samo Masked Heroje,a ne E-Heroje ^^ ) Njega igramo jer ga možemo tražiti sa Stratosom i koristiti za Mask Change. E, sad zašto ne Wildheart. Zato jer IG ima 0 obrane. Zato. I efekt mu je beskoristan.

genf-en097

Mask Change

Ovom kartom koristimo naše heroje kako bi pozvali Masked Heroje. Masked Heroji su poprilično jaki ali najveća prednost ove karte je ta što je Quick-Play. Njome možemo potrošiti protivničke karte koje targetaju našeg heroja ili napasti našim herojem i onda ga pretvoriti u Masked Heroja koji onda opet može napasti u istom Battle Phase-u. Igram dvije jer mi se 3 čini previše.

jotl-jp038

Chamenleon

Cannot be Normal Summoned unless you control no Level 5 or higher monsters. When this card is Normal Summoned: You can target 1 monster with 0 DEF in your Graveyard; Special Summon that target in face-up Defense Position. Its effects are negated. You cannot Special Summon other monsters, except from your Extra Deck, during the turn you activate this effect.

Ovaj nam je momak jedna od ključnih karti i također karta koja je nažalost dostupna samo u OCG-u (zasad) . Zbog njega uvijek imamo priliku mjenjat smjer igre, bilo tako da njime diktiramo protivniku što da radi ili tako da ga čuvamo u ruci kao back-up plan. Nekada je mrtav zbog Masked Heroa i Gorza ali  u današnjom se meti malo monstera dugo drži na polju tako da on zapravo nije mrtav nego trenutno poluživ. Efekt ovog momka nam daje free level 4 monstera iz groblja ukoliko taj monster ima 0 obrane. Zato igramo Gem-Knight Garneta i Evil Hero Infernal Gainera. Dakle, imamo 6 targeta za njega koji zahvaljujući zecu i E-Hero Engine-u (ako ga tako smijem nazvati) stižu u grob za čas, dok ovog mališana tražimo s našim King of the Feral Impsom. Dakle, njime idemo u rank 4 xyz monstera, zar ne? Pa ne ako ne moramo, jer je ovaj mališan ujedino i level 4 tuner. Njime najčešće idemo u level 8 Synchroa, poput Stardust Dragona. swag swag swag

Extra Deck

Sada ćemo nabrzaka pojasniti extra deck tj. ključne karte u njemu.

1369047455-15403800

King of the Feral Imps

Ovog kralja vragova lako prizivamo pomoću Heroja i Kagetokagea. Njime si punimo hand i uzimamo po potrebi ili Chamenleona iz decka kako bismo idući potez igrali Synchroa/xyza ili Kagetokagea da igramo xyza (to je ujedino i razlog zašto igramo Kagetokagea, a ne Tin Goldfisha). Njime možemo po potrebi uzeti i Reptilianne Vaskiia ako ga stavimo u side deck protiv elemental dragonsa.

EvolzillaVSMechaEvolzailla

Evolzari

Kad već igramo zeca, mogli bi i ove beštije. Nećemo ih moći spamati kao Dino-Rabbit ali šanse da ih pozovemo su nam poprilične. Mogli bi bez Dolkke ali to svakako ne preporučam.

 masked hero acid by brubio1010-d69hi7y

Masked Heroji

Igramo Vapora, Diana i Acida x2 obojicu. Acid je jednostavan za razumijeti (na slici je manga verzija karte, efekt mu je malo drukčiji). Dian je moj najdraži. Kada prijan Dian pošalje protivničkog monstera špicem u pičku u groblje, mi možemo pozvati bilo koje level 4 ili manje heroja iz decka na polje. Ako je to Stratos, možemo ili uzeti heroja u ruku ili, budući da je prijan Dian također heroj, raznjeti jednu Spell/Trap kartu na polju. Uz pametno igranje Mask Changea, možemo od jednog monstera u BP-u dobiti 3 napada ^^

StardustDragonTU06-EN-R-UE

Synchrosi

Najbitniji bi vjerojatno biti Stardust Dragon jer štiti naša velika čudovišta, Red Dragon Archfiend jer ima 3000 napada i gazi skoro sve te Scrap Dragon jer za cijenu jedne naše karte uništimo protivniku jednu njegovu koja bi nam inače bila problem. Dobar izbor je još i Crimson Blader (guglajte ga) jer 2800 napada nije malo, a elemental dragone poprilično koči, a i Prophecye može malo usporiti.

Ovo je dakle osnova decka, dolje se nalazi slika mog decka na DN-u. Malo isprobavam neke stvari, poput malo trapova, mnogo Forbidden Lanceova itd. Ovaj je deck jako zabavan, od svim matcheva koje sam odigrao, a bilo ih je dosta, izgubio sam samo dva, iako nisam imao nekim čudom mnogo prilike da ga iskušam protiv top tier deckova.

B9JeCiw

Evo nadam se da ste uživali, kao što rekoh, na papiru je deck sranje ali u igri je dosta igriv. Šansu su velike da ću ga složiti kada dođe Chamenleon i nadam se da smo rješili sve wtfove u vašoj glavi. Razlog zašto sam deck nazvao Masked Sladoled je jer mi je početna ideja bila deck s Masked Herojima, a 20 cm lijevo od mog laptopa je zdijela pojedenog sladoleda koja je tu od jučer i već se miris mlijeka osjeti u sobi :p

11 Komentara

  1. Dobar blog!Posto si opisivo preko 10 karta mogo bi bit nagrađen!A sro se tice decka neznam jer nisam vidio ovakav deck nikada

  2. deck nije top tier, vjerojatno ni tier 2 ali da je sranje, mislim nick je gore u komentaru ako me ulovite na dnu online ja sam spreman prezentaciju napraviti ^^

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: