Deck report: HazyKingTefnuit

Pozdrav! Danas ću vam predstaviti svojevrsnu vlastitu kreaciju s kojom sam igrao na Spring Challengu i plasirao se na 22. mjesto. Deck je spoj 3 različita Archetype-a koji iznenađujuće dobro funkcioniraju zajedno. Naravno deck nije tier 1 niti će biti jer ima mogućnost dead handova, ali može zajebati protivnika. Da ne duljim previše, predstavljam vam HazyKingTefnuit deck!

 

Od kad su prvi put objavljeni, Hazy Flame-ovi su mi se odmah svidjeli zbog njihove mogućnosti da odu u rank 6 kao Bounzera i Ptolemysa, to što su svi beateri od 1900+ ATK i ono najbolje, ne mogu biti targetani protivnikovim kartama. Nadalje Fire Kingovi su također postali moja ljubav čim su izašli, a pogotovo Garunix – hodajući, neuništivi, 2700 ATK, Dark Hole. U početku se nisam mogao odlučiti koji Archetype igrati, pogotovo jer Fire Kingovima nije došla jedna od glavnih karti, pa sam ih pokušao ujedniti u jedan deck. Recimo da sam uspio. Dodao sam Tefnuit Engine zbog bržeg prizivanja rank 6 monstera, Tribute fodera i manje dead handova s 4 lv 6 monstera od kojih ni jednog ne možeš pozvati.

Prijeđimo na objašnjenje pojedinačnih karata. Opisat ću samo one najbitnije.

 

Hazy Flame Cerbereus

Cerbereus

Jedna od ključnih karti ovog decka. Glavna je tražilica decka s kojom najčešće tražim Perytona ako u ruci imam neki način da ga pozovem ili idem po Hazy Pillar da mogu svoje Hazy Flameove prizivati bez žrtve. Ako ga vučem u prvom turnu, vrlo vjerojatno ću ga normalno prizvati i setati ili Torrential ili ništa i čekati da vidim da što protivnik igra i kako će odigrati. Nakon što mi ga uništi, na temelju onoga što je odigrao i onog što imam u handu, potražit ću kartu koja mi treba. Također ima 200 DEF što znači da je Rekindling i Firedog target.

 

Hazy Flame Peryton

Peryton

Rescue Rabbit ovog decka. Jedina mana mu je to što ne može biti Special Summon-an s Monster Rebornom i COTH i to što smije aktivirati efekt samo jednom po potezu. Peryton mi također služi i za rješavanje mrtvih Garunixa i lv 6 monstera u handu i usput puni grave s 200 DEF monsterima koje poslije možemo prizvati Rekindlingom i otići za game. Najčešće s Perytonom odem po Cerbereusa i Sphynx i onda efekt Sphynx (kojeg ću uskoro objasniti) i ako imam sreće odem u rank 6 ili mogu ostati s njima dvojicom i tući protivnika. Dobra strana Peryton, a i većine karata u ovom decku je to što na njih ne utječe Skill Drain koji možete igrati u Sideu i koji smeta većini deckova.

 

Hazy Flame Sphynx

Sphynx

Prizivam ga najčešće s Perytonom ili tributam Tefnuita i dobijem Tyhone #2 i onda mu aktiviram efekt. Efektom najčešće biram monster ili spell pošto čine većinu decka. Tako da prije aktiviranja efekta uvijek prebrojim monster i spell u handu i graveu da vidim šta bih mogao izabrati. Čak i ako ne pogodim mogu otići u rank 6 s Tyhone-om ili ostati i čekati slijedeći turn.

 

Fire King High Avatar Garunix

Garunix

Uf, koliko nebrojenih rage-quitova sam dobio kad sam prizvao ovu kartu. Karta je broken. Pošto je prizivam skoro uvijek s Onslaught-om, odlazi u grave u EP i vraća se u protivnikovoj SP i bum, uništava sve monstere osim njega. Ako protivnik odgovori s Solemn Warning/Judgment na priziv Garunixa se opet vraća jer je uništen. Garunix ne dolazi nazad samo ako aktivira Solemn na aktivaciju u graveu. Također, ako protivnik aktivira BTH, CED i slično što najviše šteti karti, možete chainati Lance ili Circle i preživjeti. Čak i ako protivnik prijeđe preko 2700 ATK, zahvaljujući drugom efektu Garunixa možete prizvati nekog drugog Fire Kinga, osim njega, iz decka. Karta je problem kad je u handu jer je se onda teško riješiti, osim ako imate Perytona i onda njegovim efektom pošaljete Garunixa u grave kako bi bio target za COTH, Reborn ili Circle. Karta je jednostavno bomba.

 

Flamvell Firedog

Firedog

1900 ATK beater koji nakon što uništi monstera može prizvati iz decka monstera s 200 DEF kojih, hvala bogu, ima dosta. Tako da najčešće zovem Cerbereusa, Laval Lanclorda i Hippogriffoa. To su sve monsteri s 2000+ ATK koji lako prijeđu preko svega, a Cerbereus je i tražilica. Također je Rekindling target pa mogu otići u onih malo rank 4 što igram. Najviše služi da prijeđe preko monstera i prizove Cerbereusa.

 

Hieratic Dragon of Tefnuit

Tefnuit

Karta koja je pridonijela brzini decka. U najboljem slučaju kad igrate drugi, a u handu imate Perytona, nekog random fire monstera i Tefnuita, prizoveš Tefnuita, što će iznenaditi protivnika ili će pomisliti da igra protiv Hieratica. Zatim ga tributaš i prizoveš Perytona, dobiješ Tyhone #2 iz decka i aktiviraš efekt Perytona po Cerbereusa i Sphynx, efekt Sphynx. Ako pogodiš imaš 4 lv 6 fire monstera na fieldu i možeš otići u 2 rank 6 kao što su Bounzer, Ptolemys, Basilitrice ili otići u Basilitrice s 4 materijala.

 

Onslaught of the Fire Kings

Onslaught

Nemam riječi za ovu kartu. Pozoveš što god ti treba iz decka. Najčešće idem u Garunixa pa stavim protivnika na laganu vatricu nek se kuha ili odem po Cerbereusa koji se uništi na kraju EP i dobijem njegov efekt. Ili ako trenutno u ruci imam Perytona, a nemam načina da ga pozovem, pozovem nešto da tributam za njega. Karta je odlična!

 

Rekindling

Rekindling

Još jedna u nizu karata koja vam donosi game. Karta je potencijalan ban-materijal. U ovom decku ima puno FIRE monstera s 200 DEF koji više-manje brzo završe u graveu. Rekindling nije strogo karta kojom idete po game nego možete s njom pozvati koliko god monstera imate i tributati za Perytona ili slično.

 

Circle of the Fire Kings

Circle

Dalje nastavljam niz odličnih karti. Kartu možete koristiti na slijedeće načine: ako pri summonu nekog FIRE monstera protivnik chaina s tipa BTH, CED i sl. , vi chainate Circle i izbjegnete, još bolje ako je uništio Garunixa ili Cerbereusa; ako trebate otići za game, napadnete sa svim monsterima i protivniku je ostalo još nešto sitno – aktivirate ovo, uništite jednog monstera koji je napao i odete u grave po nekog monstera s dovoljno ATK i gg.

 

Hazy Pillar
Pillar

Da spomenem još ovu kartu koja vam daje mogućnost da prizovete Hazye bez tributa što je vrlo lijepo, posebice kad spustite beštije od 2000+ ATK. Igram je 1 jer ju je stvarno lako searchati preko Cerbereusa, a nema ništa gore od dva Hazy Pillar u handu ili kad vam game ovisi o slijedećem drawu i vi vučete Hazy Pillar. Također vam omogućuje attachati nekog Hazya iz handa ili fielda na nekog XYZ-a. Ovaj efekt spasio me je par puta. Dobra je posebice u kombinaciji s Basilitrice.

 

Call of the Haunted i Torrential Tribute

COTHTT

Više-manje jedine trap karte koje vam trebaju. COTH je dobar jer može prizvati iz grave tribute foder, prizvati monstera za game ili, kako ga najviše volim koristiti, kao chain na MST i Heavy Storm i onda u najboljem slučaju idem po Garunixa koji je zbog efekta COTH uništen „by card effects“, dolazi slijedeći potez i uništava sve. TT je dobar jer može zeznuti dosta deckova, ali ovom decku ne jer se efekti monstera aktiviraju kad su uništeni.

 

Hazy Flame Basilitrice

Basilitrice

Ultramega čiken BLS! Karta je vrh. S ovim deckom ju je prelako prizvati i najčešće ima 2 materijala ili 5, ako želim malo stallati i lagano ubijati. Kao što vidite karta može banishati jednog monstera, što je odlično jer vas riješi boss monstera ili nekih koji vam smetaju. Kad ostanete bez materijala možete otići u Gaia Dragon ili ako imate Hazy Pillar attachati pa još malo banishati.

 

Number 6: Chronomaly Atlandis i Number 25: Force Focus

AtlandisFocus

Ove dvije karte zajedno naprave jedan vrlo lijepi combo koji sam morao izvesti kad sam igrao protiv Final Countdown decka i nisam mogao doći do njegovih LP. Prizvao sam Force Focusa, na što je se on začudio i nije shvaćao zašto. U slijedećem potezu sam ga uništio prizvavši nekog monstera i chainom s TT što mu je još više bilo nejasno. U slijedećem potezu prizvao sam Number 6 i spustio mu životne bodove na pola. Par poteza poslije još jedan napad s Bounzerom direkt i sveo sam ga na 1300. Ušli smo u time i, pošto sam imao više LP, pobijedio sam.

 

Decklista:

3x Hazy Flame Cerbereus

2x Hazy Flame Sphynx

2x Hazy Flame Hippogriffo

2x Hazy Flame Peryton

2x Fire King High Avatar Garunix

2x Flamvell Firedog

3x Hieratic Dragon of Tefnuit

1x Tyhone #2

3x Onslaught of the Fire Kings

3x Circle of the Fire Kings

1x Hazy Pillar

2x Hieratic Seal of Convocation

2x Forbidden Lance

2x MST

2x Rekindling

1x Heavy Storm

1x Monster Reborn

2x TT

2x COTH

2x Fiendish Chain

3x Hazy Flame Basilitrice

2x Photon Strike Bounzer

2x Gaia Dragon, the Thunder Charger

1x Number 6: Chronomaly Atlandis

1x Number 25: Force Focus

1x Inzektor Exa-Beetle

1x Sword Breaker

2x Constellar Ptolemys (kad izađe)

1x Numer 39: Utopia

1x Maestroke the Symphony Djinn

 

Hvala vam što ste pročitali moj blog, nadam se da vam se svidio.

Do slijedećeg puta, vaš Traceur.

15 misli o “Deck report: HazyKingTefnuit

 1. Molio bih da ako dislajkate da barem ostavite neki komentar da znam sta trebam popraviti. Hvala.

 2. Maštoviti deck,a osim toga je i originalna ideja.Mislim da bi fire kingovi kao i hazy beast mogli biti tier 3 možda i 2 ako dobiju dobar support.

 3. Hvala na komentaru 🙂
  Fire Kingovi bi mogli biti odlicni samo da izade Yaksha i Wolfberk. Ne mogu se mjeriti s E-Dragonima ali je deck dobar.

 4. Najbitnije karte su otporne na Skill Drain, a to su: Cerbereus i Peryton. Također je i Graunix djelmoično. Ako bude uništen vratit će se na field ali zbog skill draina nece nista unistiti.

 5. ovaj fire king avatar garuniks je fejk lazna slucajno sam je spasio zbog arta i prociao 2006 eagloe umjesto 1996 kazuki takahasi blog je i onako bez veze

  p.s.
  ne citajte ovaj blog :(((( glup je

 6. ovaj avatar garunks je fejk pise 2006 eagloe ljudi ne citajte evaj glupi blog

 7. To što je možda neki slika fake ne znači da je blog loš.
  Blog je dobar i ovo lajkam.

 8. Dino, kakve veze slika ima s blogom? Ako je blog los zbog toga, onda moja krivica. Slobodno napisi blog pa mi pokazi kako treba napisati.

  Monarch: nema veze s tim target efektom. Njihov se efekt aktivira u graveu.

  Bome nakupilo se dislajkova, mora da ne valja blog 😛

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.