COTM: Rescue Rabbit

 Pozdrav svim čitateljima. Vjerojatno vas zanima zašto je naslov drukčiji jer je uobičajeno da se piše COTW kao Card of the Week, a ja sam napisao COTM. Ovo je moja verzija, a ona znači Card of the Month ( karta mjeseca ). Mjesec travanj je završio i ova karta je bila veoma značajna protekli mjesec. U njoj ću vam predstaviti jednu po efektu veoma interesantnu kartu koja je svojim izlaskom u boosteru PHSW izazvala različite reakcije, stizali su novi deckovi i rađale se ideje u kojim se sve deckovima može Rabbit igrati, a najveće pitanje je bilo “Kako ju nabaviti?”, Secretica visoke cijene trebala je i onima kojima nije posve trebala – kolekcionarima. Priča kaže da kada je u nekoj tvornici bila zarobljena u metalnoj kutiji sa 5 boostera i 4 druge karte: potpuno je izgubila točkice pa je umjesto Secreta postala Super Rare.

 

Pa ajde da upoznamo ( svima već poznatog ) RESCUE RABBIT-a:

Bogat je za jednog zeca i otkud mu taj mobitel: sigurno mu treba kako bi iz decka zvao 2 Lv 4 ili manje Lv 4 monstera koji su kasnije najbolji za brzi XYZ. Ogromni stop su mu: T.T., Effect Veiler, Maxx “C” ( više za vlasnika nego za njega – protivniku min.2 karte ), Fiendish Chain, Solemn Warning, Skill Drain… Lako se uvuče svugdje ( baš svugdje ) gdje ima mjesta za njega i nekoliko normal monstera.

KOMBINACIJE RABBITA U DRUGIM DECKOVIMA:


Evilswarm

Heliotrope je kao dar stvoren da bude Normal monster kako bi ga Rabbit mogao zvati. Bahamut je nešto drukčija priča jer on po efektu odmah mijenja igru: uzima igru u svoje ruke. Ophion je tu da pomogne ovom decku jer Evilswarmi nemaju igrivog Lv 5 ili većeg monstera, a drugi dio efekta uzima jednu Evilswarm Spell/Trap kartu, najčešće Pandemic/Infection. Ourobus se može prizvati ako imaš još nekog lv 4 monstera, osim Rabbitova 2 Heliotropea. Ima 3 različita efekta koja se vrte u krug, a sva 3 su dosta dobra: 1. KARTA NA POLJU U RUKU — 2. DISCARD 1 KARTU — 3. REMOVIRANJE KARTE IZ GROBLJA. Ako ste primjetili svaki ima razliku 200 ATK-a i 300 DEF-a. I tu je Rabbit obavio posao.

Dino-Rabbit

Ovdje je napravljen čak i deck Dino-Rabbit koji stvara XYZ-e Evolzar, pa i neke druge sa Rankom 4. Ova 2 gore Normal Monstera su po meni najbolja jer imaju najjači ATK od te skupine pa ako ih se izvuče ipak nisu beskorisni. Također su kao i Rabbit izašli u istom boosteru, a i oni su reprintani u tinu. Raspravlja se koji je bolji: Dolkka koja sa -1 negatira i uništava effect monstera ili Laggia koja sa -2 negatira Spell/Trap ili Summon monstera i uništava ga. ( Napišite u komentar koji vam je bolji ). Ali kada su obje na polju ( jer Leviair lako vrati removiranog i effect se opet ponovi ).

Elemental Heroes/Warrior-type monsters

Još jedna kombinacija, ovaj put za Warrior XYZ monstere. Može se koristiti samo za Sparkmana ili za oboje, dobro je za oboje, ali Noble kada se izvuče nema neku pretjeranu svrhu ( osim za XYZ ). A XYZ-i ako protivnik ima prazno polje mogu napraviti OTK, npr. Heroic Excalibur — detach 2 Sparkmans — Miracle Fusion ( 2 Sparkmans ) — E-Hero The Shining — i na polju npr. Neos Alius — 1900+4000+3200=9100 lp. Dok Armor Ninja omogućava dupli napad na protivnikove monstere ili na njegove bodove.

 

Fire Fist deck/Beast-Warrior-type deck

 Za Fire Fire – Tiger King-a potrebna su 2 Beast-Warriora, a Gene-Warped Warwolf je dobar za to jer može biti brzo prizvan iz decka zbog effecta Rabbita. Kada je King prizvan direktno uzima Fire Formation kartu i stavljaju na polje, ako je Spell ( npr. Tenki ) odmah možeš uzeti jednog Beast-Warriora. Materiale miče kako bi negirao efekte SVIH non-Beast-Warrior-type monstera na polju, nešto kao Veiler.

 

 

 Harpie Lady/Winged Beast-type monsters

 U Harpie lady decku ili nekim Winged Beastima isto uzima neke WIND monstere koje su spojene u nekog XYZ-a. U posljednjem izašlom boosteru je izašla karta Lightning Chidori koja sa effectom rastura i značajno usporava protivnika: kada je XYZ prizvana vraća Set kartu na dno decka, a po potezu može maknuti 1 material kako bi vratila 1 face-up kartu protivnika na vrh decka. Ne ide joj u prilog što je Thunder ( a za Winged Beaste bi bilo bolje da je i ona u toj skupini zbog npr. Icarus Attack-a ). Svakako bi bilo bolje da ima nešto više ATK-a jer ju sa ovim ATK-om može uništiti jedno prosječno lv 4 čudovište.

Ovo je bio moj blog 1. COTM ( Karta mjeseca ) Rescue Rabbit. Predstavio sam vam najčešće kombinacije u koje se uklapa Rescue Rabbit samo je potrebno prostora u decku, a ako vi imate neke XYZ monstere Rank 4> probajte i Rabbita sa nekim Normal monsterima.

Zahvaljujem vam se što ste našli vremena da pročitate moj blog. Napišite u komentar pohvale i kritike. Pozdrav do sljedećeg bloga, DarkMonarch. 

15 misli o “COTM: Rescue Rabbit

 1. Blog je dosta dobar. Sviđa mi se ideja o COTM kao karta mjeseca jer je nešto novo a kako je mjesec završio ovo je odlično za upravo sad objavljivanje.
  Meni je bolji Evolzar Laggia jer može uništiti samouništenje od nekih karata.

 2. Pohvaljujem jer je blog stvarno dobro i opširno napisan, malo previše nepotrebnih stvari baljegaš za moj ukus, ali oke je. Još jedna negativna stvar je što je to Rescue Rabbit kojeg svi znamo, možda bolje da si našao neki deck s Rabbitom za kojeg je malo ljud čulo.

 3. Smrdi ti Zeko. Svi znaju za njega i karta je vec ostarila i izvakana i prezvakana na mnogo blogova. Svi znamo sta se sa njom moze i ovo nije nista novo. I previse nepotrebnih stvari govoris.

 4. Ovo sam napravio kao kartu mjeseca, a koliko vidim okolo upotrebljavala se ona ovog mjeseca X puta.

 5. Kao netko tko je počeo yugioh igrati još 2004, nisam ni najmanji fan takvih karti,ali tekst je sasvim ok jer je objasnio neke strategije koje se mogu s njom odigrati, ali karta je svejedno bezvezarija kad ju se usporedi recimo s double edge swordom od samuraja…

 6. Znaci ti si toliko ocajan da si samo promjenio jedno slovo u imenu bloga da dobijes te boostere. Ovo nije nista drugo nego COTW samo sto umjesto w ide m. Zec je prestara karta i ni po cemu nije bio znacajan za ovaj tjedan, a kamoli mjesec. Drugima si zamazao oci uvodenjem svoje nove “kategorije” za blogove, a zapravo ovo nije ni po cem posebno. Nema smisla!

 7. I da, naravno da se tako puno igrao kad je to zec. on ce se igrat sve dok se ne bana. po tvome bi svaki mjesec trebao pisati o zecu i tgu?

 8. Josko, CotW (Card of the WEEK) i CotM (Card of the Month) su članci koji bi se trebali pisati jednom tjedno, odnosno mjesečno. I u njima user odabire bilokoju kartu (ne onu koja se najviše igra LOL ) i opisuje ju čitateljima.
  CotW bi se trebao pisati svaki tjedan jer kao što ime kaže to je card of the week.
  Tako da mislim da je naziv CotM puno bolji jer nema smisla zvat članak CotW a pisat jednom mjesečno.

 9. To nije razlog da se blog popljuva kada se drugima sviđa i ostali misle da je ok napisan, a ja se neću žaliti na nečije mišljenje. I da pišem blog za boostere ( koji većina misle ), već davno bih prestao jer npr. prošli mjesec nisu dijelili boosteri i uvijek se smisle neki razlozi ( ili ne ) kao za naslov. Ja se trudim da naslov bude originalniji, a ne da nazovem blog Zec. Nemam ništa protiv jer se blog ne sudi po imenu. I ako nešto ne dobijem ili dobijem i dalje ću pisati blogove i to 2-3 na mjesec. Hvala na komentaru.


 10. Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yugiohpl/public_html/v7/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

  @facepalm samo vidi sta je darkmonarch reko:
  “Ovo sam napravio kao kartu mjeseca, a koliko vidim okolo upotrebljavala se ona ovog mjeseca X puta.”
  @darkmonarch naravno da drugi misle da je dobro napisan jer si promjenio slovo u imenu i zato kaj svojim klincima prijateljima govoris da lajkaju tvoj blog..

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.