Deck analyse – Demise OTK

Sve najbolje poštovanim članovima naše male zajednice. Nakon svekolikog razmišljanja i da budem iskren prakse, odlučio sam ipak napisati o OTK-u s kojim sam postigao brdo pobjeda i sjajnih OTK-ova.  Riječ je o OTK-u koji je ponovno zaživio popularnost vraćanjem Demisea na 3 i Megamorpha na 2. Sve vam je jasno,tu sam da vam predstavim istestan build ove autopilot mašine koja gotovo da ne preže ni pred čime.

Demise kao Demise ima slavnu povijest, jedan od najstabilnijih OTK deckova svih vremena koji zapanjuje svojom moći brzog postizanja istog. Ne zaboravimo da imamo državnog prvaka kojeg je Demise OTK deck doveo do pobijede. No krenimo…

This card can only be Ritual Summoned with the Ritual Spell Card, “End of the World“. You can pay 2000 Life Points to destroy all cards on the field, except this card.

Po samom efektu da se zaključiti da je effekt razoran te da je potrebno vremena da bi se ovog momka pustilo u igru ali da vas pritom osigura a ne da dozvoli protivniku da njegov efect okrene sebi u koristZa prizivanje je najpogodniji Advanced Ritual Art(u daljnem tekstu ARA)te sporedni End Of the World/Contract With The Abbys.

Select 1 Ritual Monster in your hand. Send Normal Monsters from your Deck to the Graveyard whose total Levels are equal to that Ritual Monster’s. Ritual Summon a card with the name of the selected Ritual Monster from your hand.

 Stvar koja nas tu muči jesu normal monsteri koji su potrebni da se pozove Demise i ispuni efekt ARA-a.Pošto sam deck testao i po mojem mišljenju je najstabilniji “buba” engine najpogodniji su kukci koji imaju kasniju namjenu special summona Doom Dozera.Bubetine decka su sljedeće.

 

Sve se temelji na uklapanju ovih buba u deck tako da budu targeti za Aru,Doom Doozera te naravno Trade In.Doom Dozer je jedna krasna karta te je i sam Trade In target što je jako pozitivno.Nadam se da počinjete uviđati smisao.Sve su karte ubačene s razlogom i sve karte imaju svoju bitnu ulogu.

Ova po meni najstabilnija verzija koju testam neko vrijeme temelji se na jednoj jedinoj karti koja je ključ formata,vjerujte mi na riječ.

Reprezentativna i spominjata karta je sljedeća:

 Cilj je spustiti kombo a pritom ili očistiti stol Giant Trunadeom ili osigurati stol Trap Stunom. Deck se temelji na par osnovnih komboa.

ARA+Demise+Doom Dozzer+Megamorph za točno 8000 štete.

ARA+Demise+Geartown(Ancient Gear Gadjiltron Dragon)+Megamorph/Doom Doozer

Zasigurno ste već shvatili poantu,deck ispucava sve resurse u jednom jedinom turnu te je bitno osigurati 90%-tnu prolaznost komboa.Zaključili smo da je za kombo potrebno minimalno 4 karte do kojih vjerujte mi nije teško doći.Upravo radi brojnih tražilica deck teško odgovara na Thunder King-Raioha te na karte tipa Gorz,Fader etc…Sve u svemu bitno je naglasiti i opisati načine “kopanja”komboa.

 Osnovne karte su:

 

Sada vidimo da osnovno spuštanje Demise nije nimalo teško jer pomoću ovih karata imamo određeni dio koji nedostaje.No tu su također karte koje su potrebne a da ove zvijeri nisu u nadležnosti pronaći.

Here it is,karta iznimne važnosti :

 

Sarc nam omogućuje traženje osnivnih karata komboa tako da je deck sasvim solidno postavljen i teži ka savršenstvu.Iako sam po sebi nema nikakve obrane ima mogućnosti tjeranja ka boli i strašno je eksplozivan u svakakvom pogledu.Čujte ništa nije savršeno osim Effect Veilera koji je hebiga nepoznanica i otkriće formata ali on me i dalje ne sprečava da odigram stvari kako spada.

Iako deck ima strašnu mogućnost kopanja i dalje nam fali draw power,ali ne zadugo.Vrlo bitna karta decka su Trade in i Reckles Greed,jer život nije fer,right?

Reckles je sam po sebi igra dvosjeklog mača ali pošto se deck tina kroz Trade In,Terraforming,Sarc,te ostalih 6 tražilica nije uopće teško odigrati 2-3 Recklesa u jednom jedinom turnu.Trade In je ovdije s razlogom jer ima točno 10 targeta potrebnih da bi se ispunio dio efekta ovog predivnog filtera decka.

        

Dolazimo do finalne verzije koja igra field spell kako bi preko Demiseovog efekta specialno pozvala monstera koji sa megamorphom daje game.

Finalna lista :

Monsters:20
3 Demise King of Armageddon
3 Ancient Gear Gadjiltron Dragon
2 Doom Doozer
2 Metal Armored Bug
3 Manju of the Ten Thousand Hands
2 Senju of the Thousand Hands
1 Sonic Bird
3 Insect Knight
1 Neo Bug

Spells:16
2 Geartown
1 Terraforming
2 Gold Sarchophagus
3 Trade In
1 Advanced Ritual Art
2 Contract With the Abyss
2 Megamorph
1 Giant Trunade
1 Dark Hole
1 Monster Reborn

Traps:
3 Trap Stun
3 Reckless Greed

Nadam se da vam se analiza koliko toliko svidjela,izbjegavao sam pretjerano tupljenje u prazno.Do sljedećeg puta,pozdravlja vas

Mario Šubarić aka Ris

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.