Anti-Spell Fragrance_Simorgh lockdown

Pozdrav svima!

Danas ćemo govoriti o deck-u koji se ne igra u našoj meti, ali negdje na bliskom istoku u OCG-u je ovaj Lockdown deck ugledao svijetlo dana. Riječ je o Anti-Spell Fragrance-Simorgh Lockdown deck. Deck se u OCG-u počeo igrati dolaskom edicije PTDN-Phantom Darknes u kojoj je izašao Dark Simorgh.

 

Idemo se sad baciti na sam deck. Poanta deck-a? Znači poanta deck-a je vašem protivniku onemogučiti aktivaciju Spell i Trap karti a to ćemo postići tako da pomoću masovnog draw-anja dođemo do željenih karata u ruci, a to su Dark Simorgh te Anti-Spell Fragrance.

Problelemi deck-a? Najveći problem deck-a je to što u isto vrijeme kad bi željeli lock-ati protivnika morali bi imati u ruci Simorgh-a i Fragrance, a do njih se dosta teško dolazi. Također problem ovog deck-a je jako slab Wind support kojeg ima malo ili se ne može dobro ukomponirati sa Dark supportom. I zadnja stvar je što je deck spor u dovođenju Simorgh-a i Fragrance-a.

Prijetnja deck-u? Najveće prijetnje decku su monsteri koji imaju efekt removal-a znači da imaju povlasticu uništiti vaš Fragrance ili Simorgh-a. Te karte su: Elemental Hero-Stratos koji nije uzalud restrict-an, Gladiator Beast Bestriari kojeg je u GB-ovima kad zakuha lako pozvati da pomete field, Breaker the Magical Warrior koji je u ovoj meti vrlo jak jer je na unlimited što znači da je dozvoljeno igrati tri Breaker-a.

Sad ćemo prijeći na glavne karte deck-a:

Dark Simorgh

 

Dark   Winged-Beast/Effect   level*******   2700/1000

 While this card is face-up on the field its Attribute is also treated as WIND. You can remove from play 1 DARK monster and 1 WIND monster from your Graveyard to Special Summon this card from your hand. You can remove from play 1 DARK monster and 1 WIND monster from your hand to Special Summon this card from your Graveyard. Your opponent cannot Set any cards on the field.

 Ova karta je Brain deck-a. Možete ga pozvati iz groblja ili iz hand-a, a ako se odlučite pozvati ga iz groblja pripremite se za malo poveći cost jer uzahtijeva jednog Wind i jednog Dark monster-a iz ruke da ih remove-ate iz igre. Dosta zar ne! Napokon se ne javlja on afamozna rečnica (this card can only be Special Summoned by) što znači da ga možete pozvati tribute-anjem dvaju vaših čudovišta. Također Dark Simorgh se tretira kao i Wind i Dark monster što je super, jer gad vam je u groblju možete ga iskoristiti za prizivanje drugoga.

 

Fortune Lady Dark

Dark   Spellcaster/Effect   Level*****   ?/?

This card’s ATK and DEF are equal to its Level x 400. During each of your Standby Phases, increase the Level of this card by 1 (max 12). When a face-upFortune Ladymonster you control destroys an opponent’s monster by battle and sends it to the Graveyard, you can select and Special Summon 1 “Fortune Lady” monster from your Graveyard.

 Fortune Lady-ice nam u ovom decku nisu radi dobrog efekta, već radi Dark i Wind supporta te jedne ajko dobre spell karte za njih o kojoj ćemo poslije. Primjećujete vjerojatno da je Level 5 monster što joj još više otežava pozivanje.

 

Fortune Lady Wind


 

Wind   Spellcaster/Effect   Level***   ?/?

 

This card’s ATK and DEF are equal to its Level x 300. During each of your Standby Phases, increase the Level of this card by 1 (max 12). When this card is Normal Summoned, you can destroy a number of Spell or Trap Cards your opponent controls equal to the number of face-upFortune Ladymonsters you control.

Ova Lady nam je Wind support za pozivanje Dark Simorgh-a te se slaže uz Fortune Lady Dark.

 

Dekoichi the Battlechanted Locomotive


Dark   Machine/Effect   Level****   1400/1000

 FLIP: Draw 1 card. For each face-upBokoichi the Freightening Car” you control, draw an additional card.

 Za ovu kartu ne trebam nešto posebno govoriti. Vidi se da je Dark-ovac što znači Dark suport u ovom decku, te je uz to Draw pawer kojeg nikad dosta u ovom deck-u.

 

Gold Sarcophagus


 Normal Spell Card

 Select and remove from play 1 card in your Deck. During your second Standby Phase after this card’s activation, add the removed card to your hand.

Ova Spell karta nam služi za brže dovođenje potrebnih karata kao što su: Dark Simorgh i Anti-Spell Fragrance. Pričekate svoje 2 Standby Phase i dobit ćete kartu koju ste tražili.

 

Fortune’s Future

Normal Spell Card

Select 1 of your removed from playFortune Ladymonsters and return it to the Graveyard. Then draw 2 cards.

 Ova karta je pre broken za ovaj deck, jer vraća vam remove-ane Fortune lady-ije iz igre natrag u groblje te vam omogućava ogroman power. Znači vratili ste si jednu  Fortune Lady te zbog tog vukli 2 karte, zar to nije super?

 

Pot of Duality

 

Normal Spell Card

 Reveal the top 3 cards of your Deck, add 1 of them to your hand, then shuffle the rest back into your Deck. You can only activate 1 “Pot of Duality” per turn. You cannot Special Summon a monster(s) during the turn you activate this card.

 Pot of Duality je karta koja pristaje u ovom decku. Prvo što nam omogućuje je izbor znači mi odabiremo kartu koju želimo. Drugo, omogućava filtraciju deck-a, Treće, daje stabilnost deck-u.

 

 Anti-Spell Fragrance


Continuous Trap Card

 Both players must Set Spell Cards before activating them, and cannot activate them until their next turn.

 Continuous Trap karta koja koja nam sa Dark Simorgh-om omogućava Lockdown koji ne ide bez ove karte. Problem ove karte je što ju je dosta teško dobiti a to otežava posao deck-a, no kad spustite Dark Simorgh-a i Fragrance protivnik mora biti masni topdeck-er i imati sreće dosta da se izvuće iz te situacije.

 

Usefull stuff for Deck:
B
roww, Huntsman of Dark World ( daje draw power, super za discard)
Morphing Jar (omogućava novi hand što je super)
Night Assailant (vraća Morphing Jar i ostale Flip effect)
Upstart Goblin (draw power)
Hand destruction (baca nepotrebno i vućete novo)
Allure of Darkness (Draw power, target Dark-ovci čega imate napretek)
Dark World Dealings (discard višak i vučete)
Divine Wrath (negira effecte protivnikovih monster koji su vam prijetnja)

 

Monsters (15)
3 Broww, Huntsman of Dark World
3 Dark Simorgh
3 Fortune Lady Wind
3 Dekoichi the Battlechanted Locomotive
1 Morphing Jar
1 Night Assailant
1 Fortune Lady Dark

Spells (17)
2 Gold Sarcophagus
3 Pot of Duality
2 Hand Destruction
3 Fortune’s Future
1 Allure of Darkness
1 Card Destruction
3 Dark World Dealings
1 Monster Reborn
1 Dark Hole

Traps(8)
2 Anti-Spell Fragrance
2 Divine Wrath
1 Royal Oppression
1 Solemn Judgment

2 Solemn Warning

Toliko od mene. Vaš Vugy aka Spel Striker!

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.