Zombie Madness

Pozdrav!

 

ZOMBIE: Hello, you little boy!
BOY: Hello, Mr. Zombie! What do you want?
ZOMBIE: I want your tasty brain.
BOY: Sorry, I cant give it to you. I need it.
ZOMBIE: Never mind! I will take it anyway!

Danas ću vam govoriti o zombijima. Ponešto o toj kulturi i najvažnije o decku.

Od kuda početi? Hmm…počnimo prvo s uvodom što su zombiji odakle potiću te zatim o decku što je i najvažnije.

BEGINING AND GLORY:

Dakle, zombiji (Haičanski-zonbi)su stvorenja koja su poluživa ili polumrtva te se vjeruje da ih kontrolira osoba kao čarobnjak ili vještica. Prvi put se javljaju u zapadnoafričkoj Vodum religiji, a proslavili su ih Amerikanci u New Orleans-u koji su se smatrali nasljednicima te stare izumrle zapadnoafričke religije. A cijeli svijet ih je upoznao kroz prvi horor film o zombijima Night of the living death režiranog i napisanog od strane George A. Romero-a 1968.godine poznatog režisera horor filmova 20. stoljeća.

CULTURE:

Zombiji se dakle u književnosti javljaju u romanu napisanom 1929.godine pod imenom The magic Island, a napisao ga je Wiam Seabrook koji je bio opsijednut zombijima i magijom. U 20. i 21. stoljeću Zombiji postaju dio kulture i mode današnjice.

TELEVSION:

Jedan od najpoznatijih zombi-tematske televizijske nastupe je 1983.godine Thriller, Michael Jackson kratki film i video spot, u režiji John Landis-a. U današnjici je normalno da svaku drugu kasnu većer se prikazuje horror film sa zombijima. Od serija najpoznatije su:

Buffy ubojica vampira, Dosje-x a na Bliskom istoku: Gimnazija mrtvih, Samurai Champloo, Tokyo Majin Gakuen Kenpucho, YuYu Hakusho, te mnogi drugi koji spadaju pod horor žanrove.

 VIDEO GAMES:

Zombiji i duhovi su oduvijek popularna tema video igara( btw. Noob-ovski je reći igrica) pogotovo u FPS- First Person Shooter igrama. Najpoznatije igre su: Resident Evil, Dead Rising, The House of the Dead, CarnEvil i Left 4 Dead, Half life, Dead rising, Serious Sam…

Koncept polumrtvih zombija često se javlja u video igrama te statistike bilježe da su takve igre i najprodavanije u svijetu

 CARD GAMES:

Izvan video ogara zombiji se pojavljuju i u kartama. Najpoznatije su: Magic the Gathering, Dungeons & Dragons, Yu-gi-oh….

 To bi bilo to o kulturi, a sad ćemo se osvrnuti na našu omiljenu igru i prićati o Zombijima. Prva [zombie] karta u Yugioh-u se pojavila u prvom starter decku.

Bio je to Dragon Zombie, Level***, ATK/DEF: 1600/0. Skromna karta sa solidnim napadom ali bez effect-a. Zombiji su se intenzivnije počeli igrati nakon dolaska structure decks: Zombie madness. Zombie deck se fokusirao na masovni swarm zombie čudovišta sa velikim napadom. Nakon bann-a karte: Card of Safe Return, zombiji se sve manje i manje igraju pa do današnje mete gdje su jako zapostavljeni. Dokaz tome da zombiji nisu smeće dokazao je i Lukas Prinz koji je na YCS- Paris-u sa svojim Zombie deckom ušao u top 8 te pobrao mnogobrojne skuplje deckove za sobom. Njegovi zombiji su se također bazirali na masovni swarm kao i u Zombie deckovima prošlih meta. No sad ćemo prijeći na glavne karte Zombie deck-a:

Plaguespreader Zombie

Dark   Zombie/Tuner   level **   400/200

You can return 1 card from your hand to the top of the Deck to Special Summon this card from your Graveyard. If you do, remove this card from play when it is removed from the field.

Dakle, PSZ- Plaguspreader Zombie je tuner što nam u ovom deck-u daje synchro support. Naime kad ga iskoristite i on vam se nađe u groblju, vratite jednu kartu iz ruke na vrh deck-a te ga možete ponovno pozvati na field, nakon toga kad je aktiviran effekt ako je maknut sa field-a removan je iz igre. Karta je resctricted što znači da možete igrati samo jednu takvu.

 

Mezuki

Earth   Zombie/Effect   level ****   1700/800

You can remove from play this card from your Graveyard to Special Summon 1 ZombieType monster from your Graveyard.

Mezuki, je također zombie. Lako se poziva pomoću Pyramid Turtle-a. On vam u ovom decku služi da vratite removanog PSZ-a kako bi mogli ponovno aktivirati njegov effekt.

 Pyramid Turtle

Earth   Zombie/Effect   level ****   1200/1400

When this card is destroyed by battle and sent to the Graveyard, you can Special Summon 1 ZombieType monster with 2000 or less DEF from your Deck.

On nam služi za pozivanje potrebnih zombija. Ne moram govoriti da gotovo svi zombiji imaju manji deff od 2000 bodova tako da ih većinu možete i pozvati pomoću ovoga effecta.

Zombie Master

Dark   Zombie/Effect   level****   1800/0

Once per turn, you can send 1 Monster Card from your hand to the Graveyard to Special Summon 1 Level 4 or lower ZombieType Monster from either player’s Graveyard.

Ova karta je glavni swarm-er monstera u decku. Služi za vraćanje monstera iz groblja natrag na polje, što je super za zombije jer se oni i baziraju na swarm-anju.

Goblin Zombie

Dark   Zombie/Effect   level****   1100/1050

When this card inflicts Battle Damage to your opponent, send the top card of their Deck to the Graveyard. When this card is sent from the field to the Graveyard, add 1 ZombieType monster with 1200 or less DEF from your Deck to your hand.

Ovaj zombi je također jedan od glavnih, kada nanese štetu protivniku protivnik mora millati 1 kartu s vrha deck-a što može biti kobno za protivnika, zatim kad je poslan u groblje, možete iz decka u ruku si stavti jednog zombija sa 1200 ili manje u deffensu. Znači Hello (Plaguspreader Zombie, Mezuki, Zombie Master, Pyramid Turtle, 1l Blud….)

Spirit Reaper

Dark   Zombie/Effect   Level***   300/200

This card cannot be destroyed by battle. Destroy this card when it is targeted by the effect of a Spell, Trap, or Effect Monster. If this card successfully attacks directly, your opponent randomly discards 1 card.

Najpoznatija stall karta u igri. Protivniku diže živce jer ga se teško riješiti, a osim toga protivniku može unišiti dobar hand.

 Book of Life

Normal Spell Card

Special Summon 1 ZombieType monster from your Graveyard and remove from play 1 monster from your opponent’s Graveyard.

Book of Life je broken karta za zombije, vraća ih u ˇživotˇ natrag na polje te uz to imate povlasticu removati 1 monstera iz protivničkog groblja.

 Usefull stuff for zombies:

-Dark Armed Dragon ( card removal, relativno ga je lako pozvati jer igrate dosta dark monstera.)
-Tragoedia (birate mu level to znači da možete i odabrati kojeg synchroa želite, lako se priziva,te zaustavlja OTK deckove)
-Caius the Shadow Mnarch (card removal, staple monarch, omogućava kontrolu fielda)
– Blackwing-Gale the Whirlwind ( Rješava se svih monstera s napadom 2600 pa na niže, tuner je)
– Gorz, the Emmesary Of Darkness ( Zaustavlja OTK, veliki ATK, te poziva tokena)
-Glow-up Bulb (tuner, možete ga ponovno pozvati iz groblja)
– Thunder King Rai-oh ( beatstick, negira special summon protivnikovog čudovišta)
– Chaos Sorcerer ( monster removal, lako se poziva)
– Allure of Darkness ( draw power za darkovce, a njih imate napretek)
– Burail form a Different Dimension (vraća removane karte natrag u groblje)
– Pot of Duality ( služi za filtriranje, daje stabilnost, mogućnost izbora)

 

 Idemo sad na deckliste, ono što vas većina traži:

 Zombies by Lukas Prinz:

 Monsters: 19
3 Goblin Zombie
3 Caius the Shadow Monarch
2 Pyramid Turtle
2 Spirit Reaper
1 Blackwing – Gale the Whirlwind
1 Dark Armed Dragon
1 Mezuki
1 Plaguespreader Zombie
1 Zombie Master
1 Gorz the Emissary of Darkness
1 Tragoedia
1 Effect Veiler
1 Glow-Up Bulb

Spells: 14
3 Pot of Duality
2 Book of Life
2 Mystical Space Typhoon
1 Allure of Darkness
1 Giant Trunade
1 Mind Control
1 Burial from a Different Dimension
1 Monster Reborn
1 Dark Hole
1 Book of Moon

Traps: 8
2 Solemn Warning
2 Bottomless Trap Hole
1 Mirror Force
1 Torrential Tribute
1 Solemn Judgment
1 Call of the Haunted

Extra Deck: 15
2 Revived King Ha Des
1 Mist Wurm
1 Stardust Dragon
1 Scrap Dragon
1 Dark End Dragon
1 Colossal Fighter
1 Black Rose Dragon
1 Blackwing Armor Master
1 Brionac, Dragon of the Ice Barrier
1 Gaia Knight, The Force of Earth
1 Magical Android
1 Ally of Justice Catastor
1 Naturia Beast
1 Chimeratech Fortress Dragon

Side Deck: 15
2 Cyber Dragon
2 Thunder King Rai-Oh
2 Puppet Plant
2 Nobleman of Crossout
2 Dimensional Prison
2 Malevolent Catastrophe
1 Royal Oppression
2 Chain Disappearance

Holy crap, from where are thoose monsters came:

Nice hand,man:

 

Napominjem čovijek nije pobijedio samo zato što je znao igrati sa zombijima nego je znao složiti i koristiti dobar side-deck.

Toliko od mene! Huge kisses from Vugy aka Spell Striker!

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.