Na brzinu o novom siteu, blogeru i voteu

Eto novog sitea, zovemo ga V6.2, šesta je verzija, a i u skladu je našeg 7. rođendana. Trebao je biti samo V6, ali u međuvremenu smo promijenili kompletno dizajn. 😀 Kako ga koristiti za izvući najbolje od njega za vas? Putem bloga. No prije svega, potrebno je registrirati se. 

Što je to blog?

Blog je po definiciji: “publikacija na internetu (webu) koja sadrži prvenstveno periodičke članke u obrnutom vremenskom slijedu – najnoviji članci nalaze se na vrhu stranice.” Ili laički rečeno, prostor na kojemu vi pišete svoje tetkstove, objavljujete slike, video ili neki drugi sadržaj. Oni su uglavnom undividualni, ali mogu biti i grupni npr. Tako da možete vidjeti što je jedan autor sve pisao, svi tekstovi, slike, videi su blog autora. Najbolji primjer možete vidjeti ovde. Preko njega bilo tko može pisati o deckovima, kartama, događajima, iskustvima i tako dijeliti informacije sa ostalima, a usput autori sami sebe “uzdižu” i na taj način postaju poznati u zajednici.

Postali smo platforma za pisanje blogova.

Štos je u tome da više neće biti samo odabrani ljudi, tzv. writeri koji će pisati za site. Svaki korisnik može napraviti account na siteu i tako napraviti svoj profil uz kojeg dolazi i osobni blog. Svaki korisnik može napisati članak o bilo čemu vezano za Yugioh. Hoće li biti novi proizvod, report sa turnira, analiza decka, intervju sa nekim, karta dana, satirički se osvrnuti na našu zajednicu ili nešto sasvim treće – na vama je. Svaki korisnik dobiva svoj javni kutak iz kojeg će moći djelovati i pisati svoj sadržaj – taj sadržaj biti će dostupan svima na osobnim blogovima. Evo, moj osobni blog od sada je ovaj.

Odabrani blogpostovi.

Dobra volja svakog korisnika je da piše svoj blog, no ako je on zaista dobar, biti će odabran da se pojavi na početnoj stranici, tj. postat će odabrani blogpost. Tri najčitanija blogposta, tj. njihovi autori biti će nagrađeni sa najnovijim boosterima koji će biti poslani na njihovu kućnu adresu. 🙂

Iskoristi site i blog za vlastitu promociju

No zašto tu stati? Moj osobni savjet vam je da pokušate napraviti “brend” od svog bloga. Svatko od vas može započeti neku vrstu kolumne ili biti najbrži i najbolji u predtsavljanju novog proizvoda. Ovim putem možete postati poznat u yugioh zajednici zbog svojih zanimljivih tekstova. Onima koji se budu iskazali vjerojatno ćemo i mi sami davati tematske “bedževe” kao npr. “reporter zagrebačkih turnira” ili pak “najbolja deck analiza”. Svatko od vas može postavljati svoje slike ili pak video sa youtubea.

VOTE DOWN OR UP?

Napravili smo i posebni “vote” sustav. To je sustav koji ima svaki članak, a korisnici mogu preko njega davati +1 ili -1, tj. thumb up ili thumb down (palac gore ili palac dole) i na taj način reći što misli o članku – je li on dobar ili nije.

Bilo je dosta kada su samo “odabrane” osobe oblikovale yugioh zajednicu i donosile novosti, sada je vrijeme da se svi igrači uključe u izravno u oblikovanje zajednice, a oni najbolji u tome biti će itekako istaknuti.

Želim vam pametno korištenje ove platforme u koju smo uložili mnogo truda te se nadamo da ćete uživati u njoj.

Kako započeti svoj blog

white dragon & Xicer

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

4 misli o “Na brzinu o novom siteu, blogeru i voteu

  1. Starijih blogova ima, ako pak misliš na svoje ti konkretno ih nemaš iz razloga kojeg sam ti rekao na PM na forumu. Opcija za publish/unpublish dolazi u sutrašnjem updateu

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.