Spring Challenge tournament report: Drugoplasirani

Pozdrav ljudi, evo odlučio sam se okušati u blogerskim vodama zbog nedavnog uspijeha na zadnjem eventu. Eto počnimo, mnogo toga se događalo tjedan koji je prethodio Spring challengeu, Kosta i ja smo testirali različite karte u našim buildovima iako on još nije bio siguran koji će deck igrati (chaos dragon ili inzektor). Meni je isto pravilo razliku to jer ima par karata iz inzektora koje su mi trebale za deck.

Dan prije turnira smo bili na roštilju do jutarnjih sati tako da se i nismo bog zna što naspavali. Pojavio sam se u Frankopanskoj oko 9, naoružan litrenim sokom. Nakon brze kave obavio sam neke tradeove, rentove i nabavio više manje sve što mi je trebalo za završiti deck, hvala dotičnima. Skoro pa sam još i zakasnio sa predavanjem deckliste, Zvonko je taman držao zadnji poziv. Očekivao sam malo veći turnir tako da sam ostao pomalo iznenađen sa skromnih 6 rundi swissa. Objavljen je seating i naravno sjedim pored Sekića i Slunjskog kao po običaju :D. Nisam apsolutno ništa povukao iz boostera. Nedugo zatim, objavljena je prva runda, iznenađen brzim razvojem događaja krenuo sam prema stolu br.4 ako se dobro sjećam.

Round 1 Wind-Up vs Random light beatdown

Ovdje neću ulaziti previše u detalje, obadva gamea sam dobio u 2. turnu, dečko iako simpatičan jedva da je znao pravila. lagan win, u tom trenutku mislim na tiebraker kako će mi biti loš.

Nakon kojih pola sata čekanja počinjem sa drugom rundom na stolu br.1

1:0

Round 2 Wind-Up vs Legendary Six Samurai

Ispričavam se, ali ne sjećam se imena protivnika, počeo je prvi. Nije imao prebroken prvi hand, sjećam se samo shi-ena u prvom potezu. Srećom imao sam wind-up kittena i dalje je rabbit plus factory učinio svoje.

Game 2 igra prvi, otvori odlično. Sjećam se samo da me je drugi potez ostavio na 1000LP, ali zahvaljujući Gorzu i Tirasu sam uspio preokrenuti i taj dvoboj.

2:0

Tin i ja obojica smo zadovoljni početkom turnira i očekujemo idućeg protivnika.

Objavljeni su pairingsi i vidim da igram slijedeću rundu sa Zagijem, obojica znamo što drugi igra budući da smo si međusobno isposuđivali karte.

Round 3 Wind-Up vs Chaos Dragons (Zagi)

Krenuo sam prvi, imao sam OK hand, čini mi se da sam otvorio sa Wind-Up Rabbitom i Dimensional Fissureom. Zagi nakon tužnog izraza lica je settao monstera i prepustio mi potez. Točno mi je trebao još taj turn da uspijem izvrtiti loop, kada je ostao bez većine karata u handu vidio sam da je imao Future Fusion, ali budući da nije imao odgovora na Dimensional Fissure izgubio je 2 turna kasnjie.

Side-inam još 2 Dimensional Fissurea i 2 BTH. Zagi je opet otvorio sa Future Fusion kojeg je ovaj put uspješno aktivirao, ja nisam imao odgovora na njegove velike zvjeri i izgubio sam u slijedeća 2 poteza.

Game 3. Povukao sam odličan hand, izbio sam Zagiju iz handa Future Fusion (opet!), a ostale monster karte sam poslao u banished zonu zbog Dimensional Fissurea. Završio sam potez sa Number 39: Utopia i Tiras, Keeper of Genesis. Pobijedio sam dva poteza nakon sa direktnim napadima od njih dvojice, na kraju Zagi mi je pokazao ostatak mrtvih karata u handu i prokomentirao kako mu se čini moj deck jako zabavnim, složio sam se i poželio mu sreću u budućim rundama.

3:0

Budući da se prošla runda malo odužila u roku od 5 min sam započeo svoju 4. rundu protiv Varaždinskog igrača, Anđelka Slunjskog.

Round 4 Wind-Up vs Inzektor (Slunjski)

Prva runda je dosta kratko trajala, Slunjski je igrao prvi, ja sam imao dosta dobar hand pobijedio kroz 2 turna sa Tiras Utopia beatdownom.

Round 2, nakon što Slunjski nije napravio neki veliki play prvi turn ja sam odlučio započeti sa Wind-Up Rabbitom. Svašta se tu događalo, znam da je rabbit cijelo vrijeme ostao na polju. U jednom trenutku ja sam imao tirasa i rabbita na polju i Gorza u ruci. Osjećao sam se jako sigurno jer znam da inzektori teško prelaze Tirasa budući da ga ne mogu uništiti sa effektima. Nakon podužeg razmišljanja Slunjski je uspio equipati mislim inzektor centipeeda sa Giga Mantisom I hornetom uz pomoć Monster Reborna i tako ga pojačati na 2900ATK, pregazivši mog Tirasa, napao je Rabbita te je on pobjegao svojim efektom i spustio sam Gorza budući da je replayao napad u moj prazan field. Međutim nije mi ni Gorz nešto puno pomogao budući da ga je samo uništio pomoću hornetovog effekta, a token je bio neznatan, smotao sam vidjevši svoj topdeck MST.

Round 3 se sjećam da smo obojica povukli solidan hand ali njegov prvi play sam uspio zaustaviti sa Solemn Warning. napao sam ga za 4100 štete. Slunjski summona dragonflya i igra Mind Control na mog Wind-Up Rabbita. Shvaća da je to bila velika greška budući da je Rabbit samo odskočio sam fielda i Slunjski je ostao samo sa dragonflyem, preko kojeg sam onda prešao slijedeći turn za game.

4:0

Zadovoljan odlazim na pauzu znajući da već sada imam velike šanse ući u top 8. Nakon jednosatne pauze moj protivnik je Matej Jakob

Round 5 Wind-up vs Karakuri (Jakob)

Prvu rundu Jakob je odlično pročitao mog Gorza u handu i zbog toga nije napao sa najjačim monsterom na fieldu. Nakon što sam dobio Starlight Road na moj Heavy storm mogao sam se samo nadati da će me Gorz spasiti.

Jakob je Imao jaki Field pressence koji je sačinjavao Brionac, Stardust, Karakuri Shogun Burei i Karakuri Merchant, spusio sam gorza nakon stardustovog napada jer sam ostao na 1100LP.  Burei je uništio tokena, a Brionac je vratio Gorza u ruku bacivši Dimensional Prison. U handu sam imao Wind-Up Rata i Monster Reborn, a u graveu Wind-up Soldier i Wind-up Magician. Jakob je imao samo navedene monstere na fieldu. Pozvao sam Number 17:Leviathan Dragona i Tirasa. Leviathan je pregazio Brionaca, a Tiras Stardusta te svojim effektom uništio Bureia. Ostavši bez fielda Jakob je izgubio slijedeći turn.

Round 2 je bila prilično brza, devastirao me sa naturijama koje je doveo pomoću emergency teleporta.

Treću rundu sam krenuo dosta dobro, poskidali smo si nešto LP. Dosta toga mi je u magli, mislim da je to bio game kad smo oboje pozvali Chimere. znam samo da sam u jednom trenutku topdeckao Rata i sputio mu preostale LP na 0  pomoći Zenmaitya i Wind-Up Rabbita.

5:0

Moj zadnji protivnik u swissu je bio Miha Flisek. Igrao sam protiv njega na Winter Challengeu gdje smo obojica igrali drugačije deckove nego sada pa mi je bilo zaniljivo vidjeti kako će se ovaj put odvijati stvari.

Round 6 Wind-Up vs Inzektor (Flisek)

Flisek je započeo prvi setajući monstera. Ja sam počeo sa loopom discardajući mu čitav hand uz pomoć Pot of Avarice. Napao sam setanog Sangana, Flisek je uzeo Dragonflya u hand budući da sam mu discardao Horneta. Budući da nisam imao backrowa bio je to lagan plus za Fliseka uništivši mog Leviathna i zenmaitya. Opalio sam Dark Hole, uzeo Solemn Warning sa Pot of Duality jer sam znao da onda ovisi o topdecku budući da mu je trenutno jedina karta koju ima dragonfly u handu. Pozvao sam Huntera ako se dobro sjećam i napao. Kao što sam očekivao pozvao je dragonflya na kojeg sam odigrao solemn warning, međutim nisam očekivao da mu je topdeck bio Monster Reborn. To je bilo dovoljno da Flisek odnese pobjedu u game 1.

Game 2 je bio gotov dosta brz nakon početnog sporog otvaranja napravio sam veliki push za game.

Game 3 sam otvorio sam settanim magicianom. Flisek je napao sam Jurrac Guaibom ali nije mogao preći preko magiciana. Slijedeći potez je pozvao još jednu Guaibu i krenuo pozvati Evolzat Laggiu, ali ju je zaustavio Solemn Judgment! Nakon par poteza Flisek je ostao samo na Zenmainesu, u tom trenutku je proglašen TIME! Ja sam ima zid od 3 Zenmaitya, chaos utopije i još nečega kroz što nije mogao proći tako da sam pobjedio zbog više LP nakon 5 poteza.

6:0

Nisam prezadovoljan saznanjem da mi je protivnik Šime sa svojim jazbina deckom jer vidim da imam dosta slabosti budući da su mi svi monsteri relativno slabi, a njegov deck igra dosta agresivno.

Top 8 Wind-Up vs Jazbina (Šime)

Prvu partiju sam bio doveden u tešku situaciju nakon što sam platio Warning i Judgment, a Šime je imao Gorza i Injektion Fairy Lily. Imao sam 2 Wind-Up Rabbita na polju i Wind-up kittena, u njegovom end phaseu sam aktivirao eff rabbita banishao Kittena kako bi mu resetirao effekt. Ovaj game je dosta dugo trajao i nisam više imao nijednog wind-upa u decku, jedino sam imao zadnjeg Rata u handu. Nakon malo pažljivijeg razmišljanja, došao sam do načina koji mi je osigurao pobjedu; Kittenom sam vratio Gorza u ruku, Pozvao sam Rata i dignuo iz groblja Sharka, aktivirao sam effekt drugog Rabbita i banishao Iskorištenog Rata. Pozvao sam Leviair the Sea Dragona uz pomoć 2 Rabbita i vratio natrag Rata s kojim sam dignuo drugog Sharka te nastavio dalje i napravio Adreusa sa Sharkovima, to je onda bilo dosta za pobjedu u game 1.

Game 2 Šime je napravio jedan napad sa Lily preko mojeg monstera. Imao sam smashing ground i dosta dobar hand tako da sam naswarmao wind-upe i pobijedio kroz slijedeća 2 poteza.

Relativno lagana pobjeda za ono što sam mislio da će mi biti težak match-up.

Top 4 Wind-up vs Legendary Six Samurai (Sekić)

Ako se dobro sjećam počeo sam prvi i otvorio dosta jako, Sekić je isto imao ok hand pa smo se malo natezali, ali na kraju su ipak wind-upi prevladali

Game 2 igra prvi i setta 1 spell/trap. Ja započinjem sa hunter shark kombo, ali vraća mi huntera u hand sa compulsory evacuation device. Slijedeći turn spušta Gateway, Dojo, United i OTK-a me!

Game 3 ima Shi-ena i stvari ne izgledaju dobro za mene, međutim uspio sam povući Kinetic Soldiera koji mi je uz malu pomoć od backrowa sam donio pobjedu u game 3 i nastavak u finale!

Nakon te runde sam shvatio da se na drugoj strani igra tek top 8 tako da sam sjeo tamo i promatraju potencijalne suparnike u finalu. Uskoro se izbog sveo na 2 Slovenca, Jakoba i Kovačića. Moram priznati da bi rađe da je Jakob dobio jer sam stvarno htio igrati ponovno protiv njega, a i DW mi baš nije ugodan deck za igrati protiv. Međutim što je tu je.

Finals Wind-Up vs Dark World (Kovačić)

Izgubio sam na kocki i unatoč dosta dobrom handu, Kovačić je u svom prvom potezu izbio mog sharka sa dragged down i time si osigurao jednosmjernu ulicu budući da sam se dalje mogao samo braniti setanjem monstera te nisam imao nikakav play.

Usideao sam još 2 Dimensional Fissurea i 2 Shadow Imprisoning Mirrora

Drugu rundu isto nisam povukao dobar hand tako da nisam niti napravio neki veći play, Kovačić je počeo sa dragged down, a uslijedio je i DWD. Međutim, sa svim tim drawovima povukao sam i Heavy Storm kojim sam uništio sve karte koje je Kovačić trenutno imao i time osigurao pobjedu u game 2 napadajući sa Hunterom za game.

Treću rundu sam povukao totalno sranje, Factory, Magician, 2x Hunter i još su bile 2 spellice koje mi nisu nešto puno pomogle. Ova partija je bila gotova unutar 3 minute.

Čestitao sam Kovačiću i proslijedili smo prema slikanju koje je bilo prekinuto tučom između Golca, Sekića i Križnika. Nakon kraće rasprave stvari su dovedene pod kontrolu.

Evo još neki plusevi i minusevi sa ovog eventa

Pros:

 • 6:0 nakon swissa i dolazak do finala (you don’t say)
 • nagrade
 • Kosta je osvojio side event
 • zadovoljan svojom igrom znajući da ništa nisam mogao bolje odigrati nego što jesam

Cons:

 • relativno loš pull iz boostera na početku i na kraju
 • kosta nije toppao
 • izgubio u finalu bez prilike da bude makar zanimljivo

Eto to bi bilo to od mene, nadam se da vam je bilo zabavno čitati moj prvi report, Deck listu nisam pisao jer ju imate na coveru od eventa 😉

Pozz.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Spring Challenge tournament report: Drugoplasirani

Pozdrav ljudi, evo odlučio sam se okušati u blogerskim vodama zbog nedavnog uspijeha na zadnjem eventu. Eto počnimo, mnogo toga se događalo tjedan koji je prethodio Spring challengeu, Kosta i ja smo testirali različite karte u našim buildovima iako on još nije bio siguran koji će deck igrati (chaos dragon ili inzektor). Meni je isto pravilo razliku to jer ima par karata iz inzektora koje su mi trebale za deck.

Dan prije turnira smo bili na roštilju do jutarnjih sati tako da se i nismo bog zna što naspavali. Pojavio sam se u Frankopanskoj oko 9, naoružan litrenim sokom. Nakon brze kave obavio sam neke tradeove, rentove i nabavio više manje sve što mi je trebalo za završiti deck, hvala dotičnima. Skoro pa sam još i zakasnio sa predavanjem deckliste, Zvonko je taman držao zadnji poziv. Očekivao sam malo veći turnir tako da sam ostao pomalo iznenađen sa skromnih 6 rundi swissa. Objavljen je seating i naravno sjedim pored Sekića i Slunjskog kao po običaju :D. Nisam apsolutno ništa povukao iz boostera. Nedugo zatim, objavljena je prva runda, iznenađen brzim razvojem događaja krenuo sam prema stolu br.4 ako se dobro sjećam.

Round 1 Wind-Up vs Random light beatdown

Ovdje neću ulaziti previše u detalje, obadva gamea sam dobio u 2. turnu, dečko iako simpatičan jedva da je znao pravila. lagan win, u tom trenutku mislim na tiebraker kako će mi biti loš.

Nakon kojih pola sata čekanja počinjem sa drugom rundom na stolu br.1

1:0

Round 2 Wind-Up vs Legendary Six Samurai

Ispričavam se, ali ne sjećam se imena protivnika, počeo je prvi. Nije imao prebroken prvi hand, sjećam se samo shi-ena u prvom potezu. Srećom imao sam wind-up kittena i dalje je rabbit plus factory učinio svoje.

Game 2 igra prvi, otvori odlično. Sjećam se samo da me je drugi potez ostavio na 1000LP, ali zahvaljujući Gorzu i Tirasu sam uspio preokrenuti i taj dvoboj.

2:0

Tin i ja obojica smo zadovoljni početkom turnira i očekujemo idućeg protivnika.

Objavljeni su pairingsi i vidim da igram slijedeću rundu sa Zagijem, obojica znamo što drugi igra budući da smo si međusobno isposuđivali karte.

Round 3 Wind-Up vs Chaos Dragons (Zagi)

Krenuo sam prvi, imao sam OK hand, čini mi se da sam otvorio sa Wind-Up Rabbitom i Dimensional Fissureom. Zagi nakon tužnog izraza lica je settao monstera i prepustio mi potez. Točno mi je trebao još taj turn da uspijem izvrtiti loop, kada je ostao bez većine karata u handu vidio sam da je imao Future Fusion, ali budući da nije imao odgovora na Dimensional Fissure izgubio je 2 turna kasnjie.

Side-inam još 2 Dimensional Fissurea i 2 BTH. Zagi je opet otvorio sa Future Fusion kojeg je ovaj put uspješno aktivirao, ja nisam imao odgovora na njegove velike zvjeri i izgubio sam u slijedeća 2 poteza.

Game 3. Povukao sam odličan hand, izbio sam Zagiju iz handa Future Fusion (opet!), a ostale monster karte sam poslao u banished zonu zbog Dimensional Fissurea. Završio sam potez sa Number 39: Utopia i Tiras, Keeper of Genesis. Pobijedio sam dva poteza nakon sa direktnim napadima od njih dvojice, na kraju Zagi mi je pokazao ostatak mrtvih karata u handu i prokomentirao kako mu se čini moj deck jako zabavnim, složio sam se i poželio mu sreću u budućim rundama.

3:0

Budući da se prošla runda malo odužila u roku od 5 min sam započeo svoju 4. rundu protiv Varaždinskog igrača, Anđelka Slunjskog.

Round 4 Wind-Up vs Inzektor (Slunjski)

Prva runda je dosta kratko trajala, Slunjski je igrao prvi, ja sam imao dosta dobar hand pobijedio kroz 2 turna sa Tiras Utopia beatdownom.

Round 2, nakon što Slunjski nije napravio neki veliki play prvi turn ja sam odlučio započeti sa Wind-Up Rabbitom. Svašta se tu događalo, znam da je rabbit cijelo vrijeme ostao na polju. U jednom trenutku ja sam imao tirasa i rabbita na polju i Gorza u ruci. Osjećao sam se jako sigurno jer znam da inzektori teško prelaze Tirasa budući da ga ne mogu uništiti sa effektima. Nakon podužeg razmišljanja Slunjski je uspio equipati mislim inzektor centipeeda sa Giga Mantisom I hornetom uz pomoć Monster Reborna i tako ga pojačati na 2900ATK, pregazivši mog Tirasa, napao je Rabbita te je on pobjegao svojim efektom i spustio sam Gorza budući da je replayao napad u moj prazan field. Međutim nije mi ni Gorz nešto puno pomogao budući da ga je samo uništio pomoću hornetovog effekta, a token je bio neznatan, smotao sam vidjevši svoj topdeck MST.

Round 3 se sjećam da smo obojica povukli solidan hand ali njegov prvi play sam uspio zaustaviti sa Solemn Warning. napao sam ga za 4100 štete. Slunjski summona dragonflya i igra Mind Control na mog Wind-Up Rabbita. Shvaća da je to bila velika greška budući da je Rabbit samo odskočio sam fielda i Slunjski je ostao samo sa dragonflyem, preko kojeg sam onda prešao slijedeći turn za game.

4:0

Zadovoljan odlazim na pauzu znajući da već sada imam velike šanse ući u top 8. Nakon jednosatne pauze moj protivnik je Matej Jakob

Round 5 Wind-up vs Karakuri (Jakob)

Prvu rundu Jakob je odlično pročitao mog Gorza u handu i zbog toga nije napao sa najjačim monsterom na fieldu. Nakon što sam dobio Starlight Road na moj Heavy storm mogao sam se samo nadati da će me Gorz spasiti.

Jakob je Imao jaki Field pressence koji je sačinjavao Brionac, Stardust, Karakuri Shogun Burei i Karakuri Merchant, spusio sam gorza nakon stardustovog napada jer sam ostao na 1100LP.  Burei je uništio tokena, a Brionac je vratio Gorza u ruku bacivši Dimensional Prison. U handu sam imao Wind-Up Rata i Monster Reborn, a u graveu Wind-up Soldier i Wind-up Magician. Jakob je imao samo navedene monstere na fieldu. Pozvao sam Number 17:Leviathan Dragona i Tirasa. Leviathan je pregazio Brionaca, a Tiras Stardusta te svojim effektom uništio Bureia. Ostavši bez fielda Jakob je izgubio slijedeći turn.

Round 2 je bila prilično brza, devastirao me sa naturijama koje je doveo pomoću emergency teleporta.

Treću rundu sam krenuo dosta dobro, poskidali smo si nešto LP. Dosta toga mi je u magli, mislim da je to bio game kad smo oboje pozvali Chimere. znam samo da sam u jednom trenutku topdeckao Rata i sputio mu preostale LP na 0  pomoći Zenmaitya i Wind-Up Rabbita.

5:0

Moj zadnji protivnik u swissu je bio Miha Flisek. Igrao sam protiv njega na Winter Challengeu gdje smo obojica igrali drugačije deckove nego sada pa mi je bilo zaniljivo vidjeti kako će se ovaj put odvijati stvari.

Round 6 Wind-Up vs Inzektor (Flisek)

Flisek je započeo prvi setajući monstera. Ja sam počeo sa loopom discardajući mu čitav hand uz pomoć Pot of Avarice. Napao sam setanog Sangana, Flisek je uzeo Dragonflya u hand budući da sam mu discardao Horneta. Budući da nisam imao backrowa bio je to lagan plus za Fliseka uništivši mog Leviathna i zenmaitya. Opalio sam Dark Hole, uzeo Solemn Warning sa Pot of Duality jer sam znao da onda ovisi o topdecku budući da mu je trenutno jedina karta koju ima dragonfly u handu. Pozvao sam Huntera ako se dobro sjećam i napao. Kao što sam očekivao pozvao je dragonflya na kojeg sam odigrao solemn warning, međutim nisam očekivao da mu je topdeck bio Monster Reborn. To je bilo dovoljno da Flisek odnese pobjedu u game 1. 

Game 2 je bio gotov dosta brz nakon početnog sporog otvaranja napravio sam veliki push za game.

Game 3 sam otvorio sam settanim magicianom. Flisek je napao sam Jurrac Guaibom ali nije mogao preći preko magiciana. Slijedeći potez je pozvao još jednu Guaibu i krenuo pozvati Evolzat Laggiu, ali ju je zaustavio Solemn Judgment! Nakon par poteza Flisek je ostao samo na Zenmainesu, u tom trenutku je proglašen TIME! Ja sam ima zid od 3 Zenmaitya, chaos utopije i još nečega kroz što nije mogao proći tako da sam pobjedio zbog više LP nakon 5 poteza.

6:0

Nisam prezadovoljan saznanjem da mi je protivnik Šime sa svojim jazbina deckom jer vidim da imam dosta slabosti budući da su mi svi monsteri relativno slabi, a njegov deck igra dosta agresivno.

Top 8 Wind-Up vs Jazbina (Šime)

Prvu partiju sam bio doveden u tešku situaciju nakon što sam platio Warning i Judgment, a Šime je imao Gorza i Injektion Fairy Lily. Imao sam 2 Wind-Up Rabbita na polju i Wind-up kittena, u njegovom end phaseu sam aktivirao eff rabbita banishao Kittena kako bi mu resetirao effekt. Ovaj game je dosta dugo trajao i nisam više imao nijednog wind-upa u decku, jedino sam imao zadnjeg Rata u handu. Nakon malo pažljivijeg razmišljanja, došao sam do načina koji mi je osigurao pobjedu; Kittenom sam vratio Gorza u ruku, Pozvao sam Rata i dignuo iz groblja Sharka, aktivirao sam effekt drugog Rabbita i banishao Iskorištenog Rata. Pozvao sam Leviair the Sea Dragona uz pomoć 2 Rabbita i vratio natrag Rata s kojim sam dignuo drugog Sharka te nastavio dalje i napravio Adreusa sa Sharkovima, to je onda bilo dosta za pobjedu u game 1.

Game 2 Šime je napravio jedan napad sa Lily preko mojeg monstera. Imao sam smashing ground i dosta dobar hand tako da sam naswarmao wind-upe i pobijedio kroz slijedeća 2 poteza.

Relativno lagana pobjeda za ono što sam mislio da će mi biti težak match-up.

Top 4 Wind-up vs Legendary Six Samurai (Sekić)

Ako se dobro sjećam počeo sam prvi i otvorio dosta jako, Sekić je isto imao ok hand pa smo se malo natezali, ali na kraju su ipak wind-upi prevladali

Game 2 igra prvi i setta 1 spell/trap. Ja započinjem sa hunter shark kombo, ali vraća mi huntera u hand sa compulsory evacuation device. Slijedeći turn spušta Gateway, Dojo, United i OTK-a me!

Game 3 ima Shi-ena i stvari ne izgledaju dobro za mene, međutim uspio sam povući Kinetic Soldiera koji mi je uz malu pomoć od backrowa sam donio pobjedu u game 3 i nastavak u finale!

Nakon te runde sam shvatio da se na drugoj strani igra tek top 8 tako da sam sjeo tamo i promatraju potencijalne suparnike u finalu. Uskoro se izbog sveo na 2 Slovenca, Jakoba i Kovačića. Moram priznati da bi rađe da je Jakob dobio jer sam stvarno htio igrati ponovno protiv njega, a i DW mi baš nije ugodan deck za igrati protiv. Međutim što je tu je.

Finals Wind-Up vs Dark World (Kovačić)

Izgubio sam na kocki i unatoč dosta dobrom handu, Kovačić je u svom prvom potezu izbio mog sharka sa dragged down i time si osigurao jednosmjernu ulicu budući da sam se dalje mogao samo braniti setanjem monstera te nisam imao nikakav play.

Usideao sam još 2 Dimensional Fissurea i 2 Shadow Imprisoning Mirrora

Drugu rundu isto nisam povukao dobar hand tako da nisam niti napravio neki veći play, Kovačić je počeo sa dragged down, a uslijedio je i DWD. Međutim, sa svim tim drawovima povukao sam i Heavy Storm kojim sam uništio sve karte koje je Kovačić trenutno imao i time osigurao pobjedu u game 2 napadajući sa Hunterom za game.

Treću rundu sam povukao totalno sranje, Factory, Magician, 2x Hunter i još su bile 2 spellice koje mi nisu nešto puno pomogle. Ova partija je bila gotova unutar 3 minute.

Čestitao sam Kovačiću i proslijedili smo prema slikanju koje je bilo prekinuto tučom između Golca, Sekića i Križnika. Nakon kraće rasprave stvari su dovedene pod kontrolu. 

Evo još neki plusevi i minusevi sa ovog eventa

Pros:

 • 6:0 nakon swissa i dolazak do finala (you don’t say)
 • nagrade
 • Kosta je osvojio side event
 • zadovoljan svojom igrom znajući da ništa nisam mogao bolje odigrati nego što jesam

Cons:

 • relativno loš pull iz boostera na početku i na kraju
 • kosta nije toppao
 • izgubio u finalu bez prilike da bude makar zanimljivo

Eto to bi bilo to od mene, nadam se da vam je bilo zabavno čitati moj prvi report, Deck listu nisam pisao jer ju imate na coveru od eventa 😉

Pozz.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.