1st CROteams Event by wd

Nakon toliko ideja, muka, realizacije i sveg ostalog, napokon je došao dan kada projekt CROteams nije samo bio puka slova na papiru.

Bilo je to moje prvo iskustvo u 2vs2 formatu. Kako je ispalo, Saša i ja bili smo nažalost jedini par iz Team Cronosa. Originalna ideja bila jest igrat s fokusom na ojama trio i just deserts jer je just desert mogao ići do čudesnih 5000 štete. Ali dolaskom ban liste bili smo premoreni da složimo nešto drugo, te jsmo tako složili dva decka s temom simochi i chain burn.

Propatili smo mnogo da se domognemo 6 komada svih tih commonica zapravo, ali eto spjeli smo donekle. Na putu za Zagreb testamo početne handove nisu bili nešto bajni, ali i dalje dobri.

Dolazimo do Land of Magica i to poprilično ranije nego što smo trebali, but hey 🙂
Susrećemo vječne „LoM ovisnike“, te uvijek ljubaznu prodavačicu =P

Posuđujem neke karte od Mrvičina, te uz zabavu, žaljenje, zabilježavanje pečata, moje paničarenje, nešto trejdanja i sl… dolazi vrijeme da sve to dignemo na noge. Počinju prijave, he-he.

Napokon smo „upoznali“ neke novo pečene igrače s foruma, ali i one stare kuće. Prijavljujemo timove, skuplja se lova, naravno, na licu mjesta se osnuju i novi timovi. Na kraju je ispalo 10 parova, što je 2 para više od prijavljenog. Svaka čast onima koji su se najavili i pojavili 🙂

Počinjemo, Saša i ja dolazimo u situaciju da napokon pokažemo što naši buildovi mogu.

Round 1

TeamCronos vs. Elite Force
Ispalo je kako igraju gadgete i d-raidu, neznam koliko je to bilo kompatibilno, ali radilo je manje više; no offence guys 😉
Nakon kratkog pojašnjavanja pravila, počinje igra, naši suparnici počinju prvi.
Iskreno neznam kako je teklo, čak smo brzo odigrali sve to. Saša se je brinuo oko brojeva i štete, dok sam ja pronalazio načine kako da se riješimo nekih sitnica poput Snipe Huntera ili Light and Darkness Dragona. Na kraju, za završnicu, napravili smo chain link 8 za win od 2:0 He-he, bili smo tako ponosni na taj chain, iako nam početni handovi nisu bili najbolji.

Round 2
TeamCronos vs. Darkness Within
Hertz i Marduk, he-he, oba su igrali Zombie deck, jedan od najzabavnijih duela taj dan 😀
Opet nas handovi nisu služili najbolje, ali prvu smo dobili opet uz duži chain, ali zato su nas drugu ubili u pojam s Decreeom i grand molom, iako smo se čak uspjeli riješiti jednog decreea, dobra igra. Treća, presudna, ona koja je trebala biti napeta, zapravo je postala najkraća xD U prvom turnu bacili smo chain dug 5600 dmga, a zatim se je Giant rat isti turn zakucao u des koalu za još 2400 dmg. Gotovo, 2:1

Round 3

TeamCronos vs. The Judges
Najduži dueli, tijekom cijelog eventa, igrali su Gravekeeper’s Light and Darkness Dragon, koji je tako reć bio teško uništiv. Opet nismo bili sretni s handovima, no prvu smo se uspjeli izvući s Gift Cardom s Simochiem.yay.
Ide druga, i najveći missplay kojeg sam ikada napravio ili mogao napraviti… imali smo pobjedu na pladnju, čistu pobjedu, suci su bili na cca 3100 lp-a, a Saša i ja smo imali sve da ih spržimo. No naravno, tu ja dolazim u igru, koji nezna misliti u takvim situacijama (sad znam zašto sam uvijek hladan kada je u pitanju neki opakiji duel)… imali smo setani simochi i 2 gift carda, no umjesto da ih tako dobijemo, nekim čudom suci su odjednom skočili na cca 9000 lp-a. Sry Saša, preuzimam krivnju na sebe… još uvijek se držimo i pržimo, ali nedovoljno, ubrzo ostajemo bez handova i gubimo 🙁
Treći duel… Saša je bio gnjevan na mene, a moral je pao, a početni hand je bio katastrofalan. Držimo se, ali Deck Devastation Virus, čisti nam field i otvara se put k lp-ima. Imamo zadnju šansu za win, opet s giftovima, ali setani mst i dust tornado poništio bi sav trud.

Gubimo 1:2

Eto, bio je to kraj nažalost, bila je moguća i 4. runda, ali ispalo je da nema potrebe za njome jer smo imali team s 3 pobjede. Otvaraju se Darknight Parshath, ult Slime Token, Escape from different dimension i masa promica i rerica.

Eto, završio je i prvi CROteams event, nadamo se da su svi uživali i da će nas podržati u budućim eventima. Nakon podjele rulja se polako razilazi, a mi još ostajemo, trejdamo se i polako dolazi vrijeme za odlazak… bio je to nezaboravljiv dan.

Što sam naučio tijekom svega ovog, u 2vs2 formatu:
– High Level monsteri poput LaDD-a se prelako mogu summonati, no LaDD-a se prelako countra s tolikim brojem resurasa.
– Crystal Beastovi također imaju ogromnu prednost
– Burnom se prelako pobjeđuje, naravno, ono što je presudno je zasigurno build
– flip efekt monsteri su jako spori
– Nobleman of Crossout je ubitačan
– Threeborn Frog i Cyber Dragon su gotovo beskorisni =P
– jedan od najboljih načina zabave s odličnim supportom

wd

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.