OCG Erratas

Danas ću prokomentirati jednu ludost Konamija u OCG-u. Žele “pročistiti banlistu” pa sad errataju stare karte. Inače je Errata je promjena teksta radi lakšeg razumijevanja, ali u ovom slučaju je to promjena effekta. I tako su oni lijepo promijenili 6 effekata. Neki su bili razumljivi, a neki nisu. Sad ću napisat stari/novi effekt i prokomentirat sve to.


 

CED

Stari effekt : Cannot be Normal Summoned/Set. Must first be Special Summoned (from your hand) by banishing 1 LIGHT and 1 DARK monster from your Graveyard. You can pay 1000 Life Points; send all cards in both players’ hands and on the field to the Graveyard, then inflict 300 damage to your opponent for each card sent to the Graveyard by this effect.

Novi effekt : Cannot be Normal Summoned/Set. Must be Special Summoned (from your hand) by banishing 1 LIGHT and 1 DARK monster from your Graveyard, and cannot be Special Summoned by other ways. During the turn you activate this card’s effect, you cannot activate other effects. Once per turn: You can pay 1000 LP; send all cards on the field and in both players’ hands to the Graveyard, then inflict 300 damage to your opponent for each of your opponent’s cards sent by this effect.

Svi znate ko je CED. Jedna od najvećih noćnih mora u povijesti Yugioha. Uz BLS-a ponajbolji Chaos monster. Errata nije nešto velika jer je njegov effekt tako destruktivan da može preokrenut igru. Da budem iskren Errata je oke, ali mi nije drago što su ga vratili. Korišten je u Shaddoll deckovima u OCG-u.


300px-SinisterSerpent-BP02-EN-C-1E

Stari effekt: During your Standby Phase, if this card is in your Graveyard: You can return it to your hand.

Novi effekt: You can only use the effect of “Sinister Serpent” once per turn. During your Standby Phase, if this card is in your Graveyard: You can add this card to your hand. During your opponent’s next End Phase, banish 1 “Sinister Serpent” from your Graveyard.

Ovu kartu su uništili. Nama je svima poznat Sinister Serpent. On sam nije ni bio pre-unbalanced, ali je bio spammovan sa discard trapovima kao što su Divine Wrath, Phoenix Wing Wind Blast i Karma Cut. Dodan je tekst koji kaže da banishamo jednog Sinister Serpenta tijekom protivnikove sljedeće end phase. To znači da se ne može spammati, tj. napravili su nešto kao da moramo “pauzirati”. Jer ako nema Serpenta u grave-u ne može ga se banishati. Ne znam jesu li mijenjali taj ruling. Uglavnom karta je gotova bez razloga i nitko je ne koristi tamo u OCG-u.


 TEMPLE OF THE KINGS

300px-TempleoftheKingsSDMA-EN-UR-1E

Stari effekt: The controller of this card can activate Trap Cards the same turn they are Set. If you control “Mystical Beast of Serket” and this card, you can send both to the Graveyard to Special Summon 1 monster from your hand, Deck or Extra Deck.

Novi effekt: You can only use each effect of “Temple of the Kings” once per turn. You can activate 1 Trap Card you control during the turn it is Set. You can send both this card and 1 face-up “Mystical Beast Serket” to the Graveyard; Special Summon 1 monster from your hand or Deck, or 1 Fusion Monster from your Extra Deck.

Temple of Kings je jedna jako ne poštena karta. Daje igraču da aktivira trapove isti potez u kojem su setane. Sad je errated na jednu trap po potezu. Totalno ne bitno jer se karta ne igra, i šanse za izvuči tu jednu kartu su stvarno niske.


300px-RingofDestruction-BP01-EN-R-1E

Stari effekt: Target 1 face-up monster on the field; destroy that target, and if you do, inflict damage to both players equal to that target’s ATK.

Novi effekt: You can only activate 1 “Ring of Destruction” per turn. During your opponent’s turn: Target 1 face-up monster your opponent controls whose ATK is lower than or equal to your opponent’s LP; destroy that face-up monster, and if you do, you take damage equal to that monster’s original ATK, then, inflict damage to your opponent equal to the damage you took.

Meni jedna od dražih karti iz GX ere Ring of Destruction je vraćen nazad. To mi se svidjelo jer karta nije uništena, niti oslabljena. U ovom slučaju je to bio samo text fix. Prije je postojao problem, jer bi oba igrača primila štetu u isto vrijeme pa bio duel mogao završiti DRAW Tj. Izjednačeno. Sad je tekst promijenjen i prvo igrač koji odigra kartu prima štetu, a zatim protivnik. Također karta se ne može aktivirati ako protivnikov monster ima više ATK-a od njegovih life points. Karta je postala stample kao Snatch Steal kod nas. Jedan veliki plus za ovo. 


Stari effekt: Tribute 1 DARK monster with 1000 or less ATK; check your opponent’s hand, all monsters they control, and all cards they draw until the end of your opponent’s 3rd turn after this card’s activation, and destroy all monsters with 1500 or more ATK.

Novi effekt: Tribute 1 DARK monster you control with 1000 or less ATK; check your opponent’s hand and all monsters they control, and destroy all monsters with 1500 or more ATK, then, your opponent can destroy up to 3 monsters with 1500 or more ATK from their Deck. After you activated this card, all damage your opponent takes until the end of the next turn becomes 0.

Ovo je jedna od najglupljih karti ikad izmišljenih, a Errata je još gluplja. Promijenjeno je to da se više 3 sljedeća poteza ne uništavaju monsteri, već da protivnik može uništiti do 3 monstera sa 1500 ili više napada iz njihovog decka. To je glupo jer je effekt optimal, al ono šta reći koju posluku podati. Stvarno ne znam što reći o ovome.


 

14 komentara

  1. CCV i dalje može stvarati probleme protivniku s tim da mu sad u jednu ruku može i pomoći. Može, a i ne mora, namjestit si grave za idući potez. Uništi si velikog monstera kojeg vrati iz gravea idući potez pomoću Soul Chargea ili nečem sličnim. Još bolje ako igra Fire King deck, baci Garunixa i Sacred Phoenixa i na grave, čisti protivniku cijelo polje. Meni je efekt karte i dalje dobar samo što ti se sada aktivacija te karte može obiti o glavu.

  2. Kada sam bio manj prije jedno 13 godina kupio sam kod kineza po prvi put karte jer sam uvjek skupljao slicice i samo to i bio mi je hobi to vreme je bilo sjajno igrali sa 2000 lp sve kao u crtanom a ovo dasad nisam znao da moze ovo je vise unistavanje karata ja se pitam zasto su ove karte uopste na ban listi one meni uopste nisu opasne jarane moj. e sad serpent sinister kako mi kroz vrjeme ova karta bila draga sada ocjenjujem je po snazi yugioh svjeta ali po skolskim ocjenam dakle njemu ide 1+ apsolutno bezopasna karta u svjetu katastrofe i nepravde shadolsi ovakve efekte prave usput na sto je spao yugioh cak i jedan ring of destruction karta koju sam sanjo da cu je nekad imat sad sovim efektom mi se ne svida jer prvo jee limitirana na licno protivnikov potez stoje po meni poluunistena a necu nigovoriti o tome sto je ovisna o protivnikovim lp jer posle u igri moze biti beskorisna moze se igrat samo u onim burningima tam nekim sada se zna ovi bls chaos sorrcereri ne mogu vracati zgroblja jer nema vise opcije first sto je znacilo da se nakon toga mogu vracati iz groblja sta reci koju poruku porati KOME
    meni ovo cini se da konami oce ponovo da bere pare sa nekim novim kartama koju preuzeti njihove eff al dok ima budala koji se ne bune na ovo sve oni nece ni slusati zelje igraca

  3. Wait wait!!
    Sta sad ovo znaci?!?!
    Da li cu sad na turnirima moc igrat CED na turnirima sa novim efektom i da nece biti na ban listi?
    Neka mi netko odgovori stvarno mi je vazno.

  4. Wait wait!!
    Sta sad ovo znaci?!?!
    Da li cu sad na turnirima moc igrat CED na turnirima sa novim efektom i da nece biti na ban listi?
    Neka mi netko odgovori stvarno mi je vazno.

  5. Wait wait!!
    Sta sad ovo znaci?!?!
    Da li cu sad na turnirima moc igrat CED na turnirima sa novim efektom i da nece biti na ban listi?
    Neka mi netko odgovori stvarno mi je vazno.

  6. molim vas ako mozete da mi kazete sta znaci u yugioh rijec tribute.evo nprimer ako mozte da miprevedete ovu recenicu You can Tribute 1 other monster.hvala unaprijed.

  7. žrtva (tribute) je način slanja karte u groblje. obično se šalje s terena, ali nekad se može poslati i iz ruke, ako tako piše na karti. drugi način slanja karte s terena u groblje je uništavanje (destroy), a iz ruke u groblje je odbacivanje (discard). postoji još i izraz “slanje” (send) koji je zajednički naziv za sve ovo šta sam naveo.

  8. Postoji li neka aplikacija za mobitele da preko njih mogu pisati blogove , ako netko može napisati blog na mobitelu neka mi kaže jer možda sa mohim nesto nevalja

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.