Deck – Typeovi današnjice

Deck – Typeovi današnjice – format April07

Monarch Control
Jedan najtipičniji i najčešći deck – type kod nas, vrlo je jednostavan. Igra se na nešto veći broj monarch monstera, stoga koristi mnogo karata koje supportaju tributanje. Najčešće će se u njima naći Gravekeeper’s Spyevi, Threeborn Frog, Dekoichi the Battlechanted Locomotive, Mystic Tomato, Brain Control, Soul Exchange… Te u nekim određenim buildovima će se također naći Hydrogeddoni i mnogi ostali dodaci.

Perfect Circle
Jedan vrlo skup deck danas, te ga se zbog toga kod nas i ne igra previše. Deck je vrlo agresivan i brz, a  dobivanje card advantage je nezamislivo! Njegov build se vrti oko monarch monstera te Destiny Heroa poput Maliciusa, Fear Mongera, Disc Commander. Te kartama koji supportaju Monarche i Destiny Heroe, a to su: Elemental Hero Stratos, Threeborn Frog, Card Trooper, Destiny Draw, Reinforcement of the Army i Brain Control. Za razliku od Monarch Control deckova, ovaj deck se pretežno oslanja na Malicius engine za summonanje Raize The Storm Monarcha, Thestalost the Firestorm monarcha i druge.

T – Hero
Još zvan Destiny Hero Beatdown deck, deck je čista agresiva koja koristi iste  Destiny Heroe kod Perfect Circle decka, no uz njih se ugurao i Destiny Hero Daher. Također se koristi Jinzo, te Dark Magician of Chaos, Cyber Dragoni, Morphing Jar, Elemental Hero Stratos, Snipe Hunteri i Card Trooperi. Od spell karti nezaobilazna je karta Destiny Draw i Metamorphosis s kojom se priziva Ryu Senshi i ostala fusion ekipa. Strategija deck je da se s Jinzom, Dark Magician of Chaos i fusion monsterima jednostavno „tuče“ protivnik, te se usput ostvaruje i advantage.

Machine
Ovaj čisti build koristi isključivo machine monstere poput Jinza, Cyber Phoenixa, Cyber Dragona, Dekoichi the Battlechanted Locomotive i Card Troopere + support za njih kao što su Limiter Removal i Machine Duplication. Ovaj deck vrlo lako countra Monarch deckove zbog Cyber Phoenixa koji onemogućuje Brain Controlove i ostale karte koje mogu targetirati machine monstere. Također dolazi u hybridu s pokojim monarchem.

Gadgets Rush
Tipičan gadget rush deck koristi od monstera 9 gadgeta (3 od svake boje), Cyber Dragona, Snipe Huntera, Drillroida i Banisher of the Radiance. Od spell karata korisi mnogo removala poput Smashing Groundova i Fissura, te Enemy Controlere i Shrinkove za obranu i removal jer se od trap karti koristi samo Royal Decree. Naravno, koristi i ostali support poput Limiter Removala, Future Fusiona, Overload Fusiona… Deck je vrlo kompleksan, a zbog Banishera vrlo lako poremeti strategiju ostalih deckova.

Burn
Jedan star, ali dobro stojeći deck i danas je naravno Burn. Današnji burn deckovi moraju biti brzi, što brži to bolje. To je vrsta decka koja koristi stall i karte koje „burnaju“ iliti rade effect damage protivniku, a to su karte poput Stealth Bird, Lava Golem, Wave – Motion Cannon, Ceasefire i drugih.

Rogue Deckovi
Deckovi koji ne spadaju u gorenavedene deckove. To bi bili deckovi koje nitko ne očekuje, a vrlo dobro countra ostale deckove, dok protivnik nema što sidedeckati protiv njega jer nije bio spreman. Ima mnogo takvih deckova, npr. Six Samurais, Dark World, Skill Drain, Crystal Beasts, Vannilla, Big City(khmzombiekhm)… itd. No, o njima neki drugi put. 😉

wd

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.