Wind-Up Power-Up Deck

Wind-Up Archtype

Wind-up je arhytype nalik igrackama.Prvi put pojavili u Generation Force,a daljni support dobili su u Photon Shocowave i Orden Of Chaos boosters.Razlicitog su atributa,najcesce su Earth i naravno Wind,dok Type je isto tako razlicit,najcesce Machine,Warior,Beast…Imaju veoma low atk pa se rijetko koriste za napad,najcesce se koriste za svoje xyz monstere cime najcesce unistavaju sve protivnikove karte(Wind-Up Carier Zeinmaity),a onda idu u direktni napad i tada ih najcesce nema sta zaustaviti.Glavne karte za Loop(discardovanje svih karti iz ruke protivnika) su Wind-Up Hunter,Rat i Zenamity.

Play style

Stil igre Wind-up se ponajvise oslanja na Wind-up Factory,u proslosti se oslanjao i na Tour Guid dok je bila 2 ili 3 kopije za xyz priziv Wind-Up Carier Zeinmaity,tu se jos koristio i Cyber Dragon sa Wind-Up Warriorom,njegovim eff lv se potize na 5, ili pak Instant Fusion ali to su svi move koji neprolaze protiv danasnje mete ili pak su glavne karte su otisle na banlistu i usporile ove comboe.Wind-Up Kitten je i dalje dosta igriva u Raccoon deck uz combo sa Junk Synchronom,Sinchro summon lv5.

Wind-Up je odlican deck za xyz pleyere,preuzimanje prednosti pomocu eff Soldiera cime se mjenja lv kao i Shark,Dog itd,cine ovaj deck dosta igriv.Wind-Up Shark nam omoguce razne xyz playeve,Lv5 za unistavanje set cards(Wind-Up Zeinmaioh),ali i monstera(Volcasaurus,Armaggedon itd…),lv4 za unistavanje svih card na fieldu koristimo Exctiona,Honora za preuzimanje protivnikovog monstera pod overlay itd,lv3 za pop set cards(Ghostrick Alucard)-Mirror Force itd,ili pak za jednostavni defense(Wind-Up Zeinmaines),prije se koristio i Number 16. Shock Master koja je bili jedna od najbroke karti koja je isla savrseno u Wind-Up i jedna od reasona zasto je ovaj deck bio dosta igriv,nazalost za Wind-Up i na srecu meta dekova Shock ja na banlisti.

imgres

Wind-Up su poznati po tome sto su pravili Loop(protivnik discarduje karte,od 2-6)uz karte  Wind-Up Hunter,Rat i Zenamity,cime prakticno uniste protivnika(jos jedan razlog zasto je Zenmaity na banlisti).Poslije stavljanje Zenmaity na banlistu deck je postao prilicno slow,dok stavljanje i Magiciana kao i Shock Master deck je prilicno unisten,a sanse za OTK-FTK su postale veoma male(Magician-Shark POwer is destroyes!!!).

Weaknesses

Za Wind-Up playere koje koriste mnogo speciala dolazi i mnogo problema,od raznih trapova(Vanity Emptiness,Torential Tribute,Bootomles,Gozen Match,Battle Of Elements)mnogo uniste ovaj deck,a tu su jos i “HAND TRAP’S”(Effect Veiler,Maxx C,Snow Rabbit and Ogre)znaju efektivno unistiti ovaj deck.Skill Drain koju koriste svi igraci Qliphorta unistava ovaj deck lako posto negiranjem svih monster effecta,sa ovom trap kartom ovaj deck se nemoze nositi,tu je i Mind Crush i Psy-Blocker koje znaju naskoditi ovom decku a nekad i pomoci dosta ako imamo Wind-Up Rat u ruci.

Main Monster’s

Wind-Up Magician

WindUpMagician-GENF-EN-R-1E

Eff:If the effect of a “Wind-Up” monster is activated, except “Wind-Up Magician”: You can Special Summon 1 Level 4 or lower “Wind-Up” monster from your Deck in face-up Defense Position. This effect can only be used once while this card is face-up on the field.

Effect Magiciana je veoma COOL,kada se aktivira eff bilo kojeg Wind-Up mogu special summon bilo kojeg Wind-Up sa lv4 ili manje sto je prosto sjajno.Ovaj monster je veoma bitan ovom decku i dosta ubrzava igru,prizivanjem npr Sharka idem eff sa njim i onda mogu napraviti veoma dobar combo,tako da je Magician jedna od najvazniji karti u ovom decku.Koristi se jedna posto vise ih nije dozvoljeno,nazalost.

Wind-Up Shark

51f56580efea7_246668n

Eff:When a “Wind-Up” monster is Normal or Special Summoned to your side of the field: You can Special Summon this card from your hand. Once per turn: You can activate 1 of these effects.
● Increase this card’s Level by 1, until the End Phase.
● Reduce this card’s Level by 1, until the End Phase.

Ova riba ne grize nego ujeda xD Poznati Shark je n PODIJUMU.Shark kao jedan od Shark karti odlicno se snalazi u Wind-Up decku.Prvi eff dozvoljava mi special summon Sharka(veoma slican eff kao i kod Kagetokagea) mozemo lagani xyz opalit,ali drugi eff je isto tako strava ako imamo lv5 monstera mozemo iskoristiti drugi eff i povisiti mu level,a ako imam lv3 mozemo smanjiti level,zbog cega je Shark veoma prilagodjiv u ovom decku,zbog cega je sjajna karte.Koriste se naravno 3.

Wind-Up Rat

images

Eff:During your Main Phase: You can target 1 “Wind-Up” monster in your Graveyard; change this face-up Attack Position card you control to face-up Defense Position, and Special Summon that target in face-up Defense Position. This effect can only be used once while this card is face-up on the field.

Wtf?Wind-Up imaju svoj Monster Reborn???

To je istina Rat je jos jedna karta koja je zasluzna za odlicne igre sa ovim deckom.Sjajan eff koji prekticno ubijaa sa kojim idemo veoma velike komboe.Nema smisla da pricam zasto je ova karta dobra,ipak svi znate citati engleski(bar mislim xD).3kopije.

 Wind-Up Rabbit

CT09-EN010

Eff:During either player’s turn: You can target 1 “Wind-Up” monster you control; banish it until your next Standby Phase. This effect can be used only once while this card is face-up on the field.

Gledajuci na eff zeca sigurno ste pomislili zasto bih da ga ban bez razloga?ali i tu ima kvaka koja se zove Wind-Up Factory i Wind-Up Magiciana.Sigurno ste shvatili poentu,eff rabbita bi aktivirao eff Magiciana koji bi vam donjeo novom Wind-Up na polje,a ako je tu Wind-Up Factory dobijate search,sto je sjajno,a ako i nemate ove 2 karte nego nekog lv3 u ruci i u sledecem potezu dobijate Rabbita natrag i mozete xyz a mozda vam se posreci i dobijete Shark i onda dolazi do Comboa.Ponajbolje 3 kopije.

Main Spell/Trap

Wind-Up Factory

16

Eff:Once per turn, if an effect of a “Wind-Up” monster is activated (except during the Damage Step): You can add 1 Level 4 or lower “Wind-Up” monster from your Deck to your hand.

Najbolja karta za search u ovom decku.Toliko ima Wind-Up monstera sa dobrim eff u ovom decku tako da nije ni cudno zasto je najbolja za search.Uz ovu kartu dolaze veliki komboi poput onog sa Sharkom i Magicianom(bar su dolazili),ali i lagani xyz koji su stvarno sjajni.Pomalo smjesan art,3 kopije apsolutno.

Fire Formation-Tenki

imgres

Eff:When this card is activated: You can add 1 Level 4 or lower Beast-Warrior-Type monster from your Deck to your hand. All Beast-Warrior-Type monsters you control gain 100 ATK. You can only activate 1 “Fire Formation – Tenki” per turn.

Ovaj deck nema toliko speed zbog ban nekolicine vaznih karata pa je tenki za search(Hunter)veoma potrebna.Neki koriste u ovom decku i Bear pa je jos vise znacajnija,ali po mom misljenju mislim Bear i nije bas dobar za deck.3 kopije.

Upstart Goblin

imgres

Eff:Draw 1 card, then your opponent gains 1000 Life Points.

Ovaj deck nema draw power pa svaka moguca karta za draw je veoma potrebna.Razmisljao sam izmedju nje i Duality,ali Duality nije dobra za deck posto se deck osniva na special summonu.

 

Main Extra:

Ovo su 3 glavna xyz monstera,nazalost zenamity je na banlisti pa ga nemozemo koristiti ali tu Zenarmor za Otk power ali i Zenmaines za defense.

GiantRobotShow

Tu su jos i xyz rank 4(najkorisniji xyz rank 4):

evilswarm imgres imgres

To je sve za danas u komentar napisite primjedbe,pohvale i sve sto vas bi zanimalo da pisem.Pozzz do sledeceg bloga 😀