Warrior Toolbox, Evergreen

Warrior toolbox, deck koji se igra jos od vremena kada je izasao PGD, LOD i DCR sa mnogo supporta za ovaj deck type. Don Zaloog, D.D. Warrior Lady, Reinforcement of the Army i Exiled Force su samo neki od primjera.

Toolbox je jedan od rijetkih deck typeova koji su se odrzali od tih ranih dana, do danas, pogledajte zasto i kako treba izgledati okosnica svakog Warrior Toolbox decka. Snalažljivost, mogućnost da odgovori na bilo koju situaciju u igri, prilagodljivost na Metagame i razarajući techovi i comboi samo su neki opisi ovoga decka. Pošto je ovaj članak tu da vama pomogne u slaganju Warrior toolboxa i da ga prilagodimo na naš Metagame, najbolje da damo primjere kako je Warrior Toolbox slagan do sada kod nas i koji su deckovi koje bi mogli susretati na vašem putu do zavidne pozicije Pharaoh Tour Champa. Početi ćemo od decka sa ovogodišnjih Natsa kojim je pilotirao Ante Didović i s njime došao do zavidnoga drugoga mjesta.

Tomato Toolbox
Monsters: 19
3 Mobius the Frost Monarch
2 Cyber Dragon
2 Don Zaloog
3 Mystic Tomato
1 Treeborn Frog
1 Exiled Force
1 Sangan
1 Sasuke Samurai
1 Asura Priest
1 Spirit Reaper
1 Injection Fairy Lily

Spells: 13
1 Confiscation
3 Smashing Ground
1 Heavy Storm
1 Mystical Space Typhoon
1 Pot of Avarice
1 Snatch Steal
2 Reinforcement of the Army
1 Premature Burial
1 Scapegoat
1 Nobleman of Crossout

Traps: 8
3 Sakuretsu Armor
1 Mirror Force
1 Call of the Haunted
1 Torrential Tribute
2 Bottomless Trap Hole

Side deck: 15
3 Cursed Seal of the Forbidden Spell
1 Waboku
3 Des Wombat 2
Dust Tornado 1
Kuriboh 1
Creature Swap
1 Mystic Swordsman LV2
1 Fissure

Pomnim analiziranjem decka možemo ustvrditi da je u ovome decku gotovo sve od samoga početka dobro napravljeno. Spell i Trap lineupom potpuno zadovoljan osim što sam mišljenja da su trebale biti uključene 2 ili čak 3 kopije Brain Control karata koje bi olakšavale Summon Mobiusa the Frost Monarcha koje je Ante odlučio igrati 3 kopije. Također, ne vidim razlog zašto nije uključio barem jednu kopiju Creature Swapa iako su i dvije sasvim logične. Uz 3 Mystic Tomatoa, Sangana, Treeborn Frog, Asura Priest i Scapegoat. Što mi se sviđa kod ovoga decka, je lineup 3 Sakuretsu Armora i 2 Bottomless Trap Holea koji potpuno neutraliziraju opponentov Battle Phase. Krenuti ćemo sa Monster lineupom, 3 Mobius the Frost Monarcha čiste put našim malim Warriorima poput Don Zalooga da neometano napadaju i čiste opponentu hand od karata. Sasuke Samurai je dobra karta, zamjena je za drugi Nobleman of Crossout, ali moje je mišljenje da bi u deck bolje pristajao još jedan Exiled Force, ali iz ove odluke zaključujem da je Sasuke Anti vjerojatno prirastao srcu pa ćemo taj tech zaboraviti. No što jednostavno ne mogu razumjeti su samo 2 kopije Cyber Dragona. Moje mišljenje je da je Dragon must kao 3 kopije u Toolboxu, no vjerujem da je Ante za ovu odluku imao dobar razlog, testanje je možda pokazalo da 2 bolje funkcioniraju. Injection Fairy Lily je tu da napravi nered svojom pojavom i završi stvari, no meni se u ovom lineupu čini višak. D.D. Warrior Lady bi bila korisnija po mome mišljenju. Side deck se sastoji od countera za Demise OTK, Kuriboh, 3 Cursed Seal of the Forbidden Spella i Wabokua i protiv Burna, 3 Des Wombata i 2 Dust Tornadoa, a ostatak su MSLV2 protiv flip kontrole, Fissure kao dodatni removal i Creature Swap kao tech koji će iznenaditi opponenta.

Sada, krenimo sa slaganjem ovakvoga decka za ovogodišnji Pharaoh Tour. Nakon razmišljanja o sadašnjem Metagameu i prilagođavanja ovoga decka mome ukusu došao sam do ovoga Monster lineupa.

3 Raiza the Storm Monarch
3 Cyber Dragon
2 Don Zaloog
3 Mystic Tomato
1 Sangan
1 Treeborn Frog
1 Spirit Reaper
2 Exiled Force
1 Asura Priest
1 Breaker the Magical Warrior

3 Cyber Dragona su obavezni. Combo sa Creature Swapom i Mystic Tomatoa ne bi bilo moguće izvesti u jednom turnu bez Dragona, a odlicni su i kao tribute support za Raizu. Raiza je zamijenjena Mobiusima, a mišljenja sam da bi i Ante isto učinio da ih je imao, jer sjećam se da je Raiza tada bila neprocjenjiva, mislim da je Powerslave za nju tražio 300 kuna. Ostatak lineupa je manje-više isti osim što sam Lily zamijenio sa Breakerom i Sasuke Samuraia sa Exiledom.

Krenimo sa Spell lineupom.

1 Heavy Storm
1 Mystical Space Typhoon
1 Premature Burial
1 Smashing Ground
1 Pot of Avarice
1 Fissure
2 Nobleman of Crossout
2 Creature Swap
1 Scapegoat
2 Reinforcement of the Army
1 Brain Control

Spell lineup je ostao isti osim što smo bili prisiljeni napraviti promjene zbog nove ban liste. 2 Smashing Grounda su zamijenjena Fissuroem i Creature Swapom, Snatch Steal Brain Controlom, a Confiscation sa drugim Creature Swapom. I na kraju, trap lineup izgleda ovako:

2 Dust Tornado
2 Sakuretsu Armor
1 Bottomless Trap Hole
1 Mirror Force
1 Torrential Tribute
1 Call of the Haunted

Jedine promjene ovdje su to što sam žrtvovao 1 Bottomless i Sakuretsu za 2 Dust Tornadoa, koji su u ovom formatu zlata vrijedi, ne samo da čisti put Donu i društvu nego i uspješno countera Card of Safe Return, time i Zombie i imate 2 s/t removala više protiv Overdose Burna.

I na kraju, Side deck izgleda ovako:

3 Pulling the Rug
2 D.D. Survivor
1 Asura Priest
2 Mei-Kou, Master of Barriers
3 Banisher of the Radiance
1 Trap Dustshoot
3 Cursed Seal of the Forbidden Spell

Demise OTK i dalje smatram prijetnjom pa ćemo protiv njega u Side ubaciti čak 3 Pulling the Ruga, 3 Cursed Seal of the Forbidden Spella i Trap Dustshoot. Ovo bi trebalo uništiti i Crystal Beast ako se netko odluči pojaviti s njime. 2 D.D. Survivora su protiv Macro Cosmosa, a Banisher of the Radiancei su protiv Zombiea i Tomato controla i Ratboxa. Mei-Koui uništavaju Overdose Burn.

Hvala vam na pozornosti Hrvoje Matiji Horvatu, javi mi se na Lminfo na PM i napiši broj moba, izgubio sam mob i tvoj broj u njemu, hitno te trebam

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.