The Tale of the Burning Abyss

Abandon all hope, Ye who enter here“, napisao je Dante Alighieri. “Burning Abyss” je arhetip koji je prvi puta predstavljen u ediciji Duelist Alliance. Bazira se na Inferno, prvio dio knjige Božanstvena komedija, pisca 14. stoljeća – Dantea Alighieria.

Main deck monsteri ovog arhetipa su Malebranchi,koji u knjizi predstavljaju demone koji čuvaju osmi krug Pakla. Poznati su po svojoj okrutnosti,nemilosrdnosti, te su odgovorni za kažnjavanje korumpiranih političara i izdajnika domovine tako da ih drže pod kipućim jezerom ništavila (Hah!).    Ajmo ih odmah predstaviti:

Scarm,Malebranche of the Burning Abyss

 ScarmMalebrancheoftheBurningAbyss-DUEA-EN-R-1E   

Scarm predstavlja demona Scarmiglionea (uzročnik nevolja u prijevodu).

Scarm i ostali Malebranchi imaju 3 effekta. Automatski su uništeni ako na fieldu imate monstera koji u imenu nema “Burning Abyss”.  Imaju još 2 effekta, od kojih možete koristiti jednog po potezu i samo jednom taj potez.Mogu se specijalno prizvati ako na polju nemate Spell i Trap karti, a treći effekt varira među Malebranchima i aktivira se kada su poslani u groblje.  Scarm je searcher.U end fazi poteza u kojoj je poslan na groblje, možete iz decka u hand dodati jednog 1 Level 3 DARK Fienda. To će najčešće biti drugi Malebranchi i Tour Guide.

Graff, Malebranche of the Burning Abyss

GraffMalebrancheoftheBurningAbyss-DUEA-EN-R-1E

Graff predstaflja demona Graffiacanea (u prijevodu pas koji grebe). U Božanstvenoj komediji je predstavljen zajedno s demonom Ciriatom.

Prva 2 effekta dijeli sa ostalim Malebranchima. No kada je on poslan na groblje, daje vam mogućnost da special summonate jednog Burning Abyss monstera iz Decka. Ovaj effekt uparen s mogućnošću Scarma da dodaje Tour Guidove u ruku omogućava da iz decka izbacite monstere brzinom svjetlosti, bilo to u ruku, na field ili u groblje.

Cir, Malebranche of the Burning Abyss 

 CirMalebrancheoftheBurningAbyss-DUEA-EN-R-1E

Cir predstavlja demona  Ciriato-a,koji dolazi uz Graffiacane-a. I baš me nekako podsjeća na Ganona iz Legend of Zelda…

Kao i Scarm i Graff,  Cir dijeli 2 effekta s ostalim Malebranch-ima. Dakle  biti će uništen ako na fieldu imate non – Burning Abyss monstera i može biti special summonan iz ruke ako nemate backrow. Kada je poslan u groblje, možete targetat jednog Burning Abyss monstera u groblju, i prizvati ga. Ovim effektom možete prizvati bilo kojeg monstera čije ime sadrži “Burning Abyss”, što znači da uz Malebranche možete prizvati još nekog…  (:P)

Svi Malebranchi su DARK Lvl 3. Postoji ih troje, i svaki ima tri efekta.  Zanimljivo, Danteov „Inferno“ je jedan od 3 dijela knjige,i sadrži 33 pjevanja.Čak su i strofe podijeljene u 3 reda. Wow.

Njihovi “sent to Graveyard effekti“ kažu da ne moraju biti uništeni, tako da više-manje svaka discard, mill i send to Graveyard karta triggera njihove effekte. Vrlo korisne karte za ovaj trigger: Armageddon Knight, Kuribandit, Lightsworni, Foolish Burial, Raigeki Break, Divine Wrath, Needlebug Nest, Hand Destruction, Dark World Dealings(odličan draw potencijal za ovaj deck), Monster Reincanation, Phoenix Wing Wind Blast, itd.

And now…

 Dante, Traveler of the Burning AbyssDanteTraveleroftheBurningAbyss-DUEA-EN-ScR-1E

U mračnoj mu se šumi noga stvori,jer s ravne staze skrenuvši zaluta… Danteov LIGHT atribut je vjerojatno poveznica o njegovoj krajnjoj sudbini u Paradisu (raju).

Evo ga. Naš junak. Ovaj Rank 3 Light Warrior je Xyz monster Burning Abyss arhetipa. And it’s freaking amazing. Dante vam omogućuje da jednom po potezu detachate jednog Xyz Materiala (po mogućnosti nekog Malebrancha,koji će u groblju dobiti svoj efekt) da biste s vrha decka poslali do 3 karte na groblje,nakon čega će on dobiti 500 Atk za svaku kartu koju ste odlučili millati (obično 3). Tada  je 2500/2500 Rank 3 Xyz! On je Burning Abyss monster, što znači da Malebranchi neće biti uništeni ako su prizvani uz Dantea. Nakon što napada prebacuje se u defense, i postaje 2500 Def obrambeni zid. Kao i ostali Burning Abyss monsteri, dobiva efekt i kada je poslan na groblje: možete u hand dodati jednu Burning Abyss kartu iz grave-a. To ne mora biti monster, bitno je samo da u imenu ima Burning Abyss. Može čak vratiti drugog Dantea, ako je jedan bio u grave-u kad je ovaj poslan tamo. Zbog njega se u deck može uklopiti i Rank-Up Magic Astral Force, koji može Dantea pretvoriti  u Constellar Pleiadesa! Sve u svemu odlična karta koja se može dobro uklopiti u više deckova.

The Traveler and the Burning Abyss

 TheTravelerandtheBurningAbyss-DUEA-EN-SR-1E

“Kroz nas se ide u grad sviju muka, Kroz nas se ide gdje se vječno plače, Kroz nas se ide do propala puka.“ 

Trenutno jedina Burning Abyss trap karta. Ova karta se doima prilično moćno već na prvi pogled. Imajući na pameti kojom brzinom Burning Abyss-i mogu profiltrirati monstere iz decka u groblje,ova karta je stvarno eksplozivna. Možete iz grave-a  u defense prizavati bilo koliko Burning Abyss monstera koji su na grave poslani ovaj potez. Xyz overload! Nisam siguran koliko kopija je poželjno spucati u deck,ali svakako se treba ondje nalaziti.

Toliko o postojećim kartama teme Burning Abyss, prodiskutirajmo malo kako bi deck trebao izgledati:

Monsters: 17
3x Scarm, Malebranche of the Burning Abyss
3x Graff, Malebranche of the Burning Abyss
3x Cir,  Malebranche of the Burning Abyss
3x Tour Guide From the Underworld
2x Kuribandit
1x Mathematician
2x Majesty
s Fiend

Spells: 10
1x Allure of Darkness
1x Book of Moon
1x Dark Hole
1x Foolish Burial
2x Forbidden Lance
2x Mystical Space Typhoon
1x Monster Reincarnation
1x The Beginning of the End

Traps:  13
3x Breakthrough Skill
3x Dimensional Prison
2x Wiretap
1x Solemn Warning
1x Bottomless Trap Hole
1x Compulsory Evacuation Device
1x Torrential Tribute
1x The Traveler and the Burning Abyss

Extra Deck: 15
1x Leviair the Sea Dragon
1x Mechquipped Angineer
1x Muzurythm the String Djinn
1x Number 17: Leviathan Dragon
1x Number 20: Giga-Brilliant
1x Number 30: Acid Golem of Destruction
1x Number 48: Shadow Lich
1x Number 49: Fortune Tune
1x Temtempo the Percussion Djinn
1x Wind-Up Zenmaines
3x Dante, Traveler of the Burning Abyss
2x Ghostrick Alucard

U deck svakako treba ubaciti Tour Guide From The Underworld (Čak i ime pristaje :D). Omogućava izbacivanje Rank 3 Xyz-a na field, i može prizvati Malebranche koji zbog negiranog effekta neće sami  sebe uništiti.  Najčesći play oko ove karte izgleda otprilike ovako:                        Summon  Tour Guide ->  Summon Scarm ->  R3 Xyz -> Detach Scarm -> End Phase Scarm effect, dodajemo drugi Tour Guide iz decka u hand.    

Kuribandit je tu za dodatno millanje i dobivanje spellova/trapova koji nam trebaju,a Mathemagician služi za šamaranje Malebrancha u grave. Ako igrate 2 ili 3 Mathematiciana, ili kako ga ja volim zvati, Mathemagiciana, ne zaboravite u Extra Deck ubaciti Downered Magician. I kao šlag na kraju,tu je Majesty’s Fiend za lockdown protivnika kojeg ste zapanjili brojem Xyza kojih imate na polju.

Potencijalni monsteri za deck: Ryko, BLS, Caius, DAD, Chaos Sorcerer, Crane Crane, Vanitys Fiend, Vanitys Ruler, Darknes Neosphere… Ako igrte Chaos Monstere ne zaboravite dodati Light monstere, npr Ryko, Veiler.

Uz staple spellove tu je Monster Reincarnation, koji vam omogućuje da si u hand vratite monstere koje ste millali, te The Beginning of the End. U početku sam bio prilično skeptičan što se ove karte tiče,ali ispostavilo se da funkcionira ok u ovom decku. Imati 5 Dark monstera u grave-u je mačji kašalj, ionako nam trebaju samo 3 različita Malebrancha ondje.  + 3 karte je odlično, jer ćete vjerojatno povući tri spell/trap karte (većina monstera je već vani).

Possible spells: Supply Unit, Soul Charge, Rank-Up Magics, Creature Swap(neprocijenjivi trenutak kad enemy dobije negiranog Scarma na svoj field :D) ,Gates of the Underworld, Hand Destruction, Pot of Dichotomy,Dark World Dealings. Lots of draw powaaaah.

Pomoću trap karti možemo prilagoditi playstyle decka. Ako ih je desetak, vjerojatno ste se odlučili za control – based ili Stun playstyle, što ja preferiram, a ako ih je manje i njihovo mijesto popunjavaju spellovi i monsteri, deck će naravno biti agresivniji. Mill Breakthrough Skill FTW. 

Possible traps:  Hate Buster, Vanitys Emptiness,još par Traveler and the Burning Abyss.

Što se Extra decka tiče, tu su Dante i Alucard, a ostatak je po osobnoj prilagodi.

Ako se odlučite umjesto Astral Force igrati Rank-Up Magic Barians Force, evo vaših mogućnosti:

Battlecruiser Dianthus -> CXyz Battleship Cherry Blossom
Mechquipped Enineer -> Cxz Mechquiped General
Tri Edge Levia-> Number C32: Shark Drake Veiss
Dante,Traveler of the Burning Abyss -> Number C39: Utopia Ray

Possible Extra Deck monsters: Tiras, Keeper of Genesis, Black Rose Dragon 

Kao support u  ovom se decku mogu koristiti razni engini , npr Lightsworn, Shaddoll, Artifact…., što vidim da ljudi često i rade, jer smatraju da ovom arhetipu nedostaje još supporta.

Međutim… 

*drumroll* *intensity intensifies*

Virgil, Rockstar of the Burning Abyss

VirgilRockstaroftheBurningAbyss-NECH-DE-ScR-UE

1 Tuner + 1 or more non-Tuner monsters
You can only control 1 “Virgil, Rockstar of the Burning Abyss”. Once per turn: You can discard 1 “Burning Abyss” card, then target 1 card your opponent controls or in their Graveyard; shuffle it into the Deck. If this card on the field is destroyed by battle or card effect and sent to the Graveyard: You can draw 1 card. You can only use this effect of “Virgil, Rockstar of the Burning Abyss” once per turn.

*heavy metal shredding on guitar in background*  ”  AW YIIIIIS  “-  Virgil, Rockstar of the Burning Abyss – 2014.

U nadolezećoj edicije Next Challengers dolazi Burning Abyss support! I to u obliku Synchro monstera!!! Virgil, iliti Vergilije u knjizi talijanskog pisca Dantea obilježava vodiča koji je glavnog lika vodio kroz Pakao i dio Čistilišta. Ima odličan efekt i zasigurno će pojaćati ovaj arhetip. A tko zna, Malebranchea u knjizi ima 12. Možemo li ih očekivati još?  Možda koji Tuner?  😀

Do idućeg bloga, vidimo se!

 

6 misli o “The Tale of the Burning Abyss

 1. Svaka čast na trudu, jedan od bolji blogova.
  Sviđa mi se što si stavio deck listu i još neke karte koje je moguće igrati u decku. Like i samo tako nastavi 🙂

 2. Hvala na toj povratnoj informaciji,stvarno mi dosta znači. 😀 Inače ovo mi je prvi blog ovdje ^_^
  I evo još jedne informacije, Burning Abyss će, kako sam i predvidio izgleda dobiti Tuner monstera:If you control a monster that is not a “Burning Abyss” monster, destroy this card. This card cannot be used as a Synchro Material Monster, except for the Synchro Summon of a “Burning Abyss” monster. If this card is sent to the Graveyard for a Synchro Summon: Draw 1 card. You can only use 1 of the following effects of “(name), Malebranche of the Burning Abyss” per turn, and only once that turn.
  ● If you control no Spell/Trap Cards: You can Special Summon this card from your hand.
  ● If this card is sent to the Graveyard: You can Special Summon it. Mislim da će ih ovo lansirati na Tier 1.

 3. nakon diamond dire warwolfa ovaj dante ima art na nesto lici monster zbilja. ove karte su sasvim normalne snage iako imaju po 3 effekta ne pretjeruju sa snagom sto se njih licno tice mislim najveca snaga im lezi u tom fazonu sto ih lahko mozes imat na polju i svida mi se sto su ujedinjeni i ne vole da se druze sdrugim monsterima heehhe.

 4. Znaci haveru respect za ovaj blog, nesto najbolje sto sam ovdje procitao u zadnja 3-4 mjeseca, keep up good work:3

 5. Woow, puno hvala! ^_^ Stvarno se čovjek dobro osjeća kad dobije ovakve kritike za svoj prvi blog.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.