System Shutdown

Ono što mi je zapelo za oko je, mogućnost male grupe monstera koje mogu vratiti monstera kojega unište u borbi na vrh protivničkog decka.

Sa tom mogućnošću nećete samo stvarati prednost, nego ćete tjerati protivnika da vuče istog monstera non stop, što znači da nemože dobiti nove resurse kako bi se riješio vašeg monstera.

U igri ne postoji puno takvih monstera. Actually, Zapravo tu su samo takva tri koje je moguće igrati: Mystical Knight of Jackal, Winged Sage Falcos i Mystic Swordsman LV6. The Mystical Knight može vratiti bilo kojeg monstera na vrh decka kojega uništi. Odličan efekt. Winged Sage Falcos može napraviti to isto ali na face-up monstere. Zbog toga Sage Flacon može imati problema. Onda je još tu Mystic Swordsman LV6, koji traži da uništeni monster mora biti face-down.

Kao što već vidite zadnja dva monstera baš ne funkcioniraju dobro skupa. Dok prvi mora uništiti face-up monstera drugi mora uništiti face-down monstera. Zato moramo odnjeti odluku: Hoćemo li koristiti Falcosa ili the Mystic Swordsmana u svom decku?

Ja ću napraviti ovaj deck koristeći Mystical Knight of Jackal i Winged Sage Falcos, dakle bez Mystic Swordsmana. Razlog tome je što the Mystic Swordsman treba poseban deck da funkcionira. Mora biti prizvan efektom Mystic Swordsman LV4 kako bi mogao napadati u turnu u kojem je summonan, jer ako nije onda se mora summont u face-down. Drawback kojega Falcos ima se da lako riješiti. Final Attack Orders je pravi lijek za to. Čak I kad napadate face-down monstera on će biti flipan u face-up attack.

System Shutdown (40)

Monsters: 18
3 Mystical Knight of Jackal
3 Mirage Dragon
3 Spirit Reaper
2 Winged Sage Falcos
2 Gravekeeper’s Spy
2 Magician of Faith
1 Kaiser Seahorse
1 Breaker the Magical Warrior
1 Sangan
Spells: 12
1 Confiscation
1 Heavy Storm
1 Mystical Space Typhoon
1 Graceful Charity
1 Premature Burial
2 Rush Recklessly
1 Snatch Steal
1 Scapegoat
1 Swords of Revealing Light
2 The Shallow Grave
Traps: 10
3 Blast with Chain
1 Mirror Force
1 Call of the Haunted
1 Solemn Judgment
2 Dust Tornado
2 Final Attack Orders
Pregled decka

Znači ovaj deck funkcionira tako da vraća monstere na vrh protivničkog decka sa efektima Mystical Knight of Jackal ili Winged Sage Falcos. Iako Mystical Knight treba dvije žrtve, ipak smo ga dodali 3 puta. To je zato jer je on apsolutno potreban u ovom decku. Dvije kopije Jackala su jednostavno premalo da ovaj deck dobro funkcionira. Kako bi se olakšalo prizivanje Jackala tu su dva Gravekeeper’s Spy i jedan Kaiser Seahorse. Oni omogućavaju da se Mystical Knighta prizove što lakše. Također je dodan Premature Burial, Call of the Haunted i dvije kopije The Shallow Grave. To možda zvuči kao loša ideja, ali kad malo razmislite to ipak ima smisla. Sve te karte vraćaju monstere iz grave-a što vam omogućuje da imate dovoljno žrtva za Mystical Knighta, ili da vratite Mystical Knighta. The Shallow Grave omogućuje da i protivnik vrati monstera što u ovom decku lako može izvući korist. Ako ste u mogućnosti vratiti Mystical Knighta tokom istog turna isto to možete i sa protivničkim monsterom, i u slučaju da se sa njim možete nositi neko vrijeme, onda možete dok monstera vraćati na vrh decka i napraviti lock.

E sada nešto o strategiji ovog decka.
Cilj ovog decka je na field staviti Mystical Knight of Jackal i Winged Sage Falcos. Čim ih dobijete na field, trebate support za njih kao Final Attack Orders, Blast with Chain i Rush Recklessly. Sve te karte rade odlično sa Winged Sage Falcos. Njegov attack se može povečati i tako lako uništiti jače monstere a uz to ako su monsteri face-down tu je Final Attack Orders. Mystical Knight of Jackal je glavni as za staviti na field i za njega netreba takav support ko za Winged Sage Falcos. On već ima lijepi 2700 ATK, tako da može uništiti gotovo sve. Uz to može i face-down monstera vraiti na vrh decka. Očito ostaju sam spell i trap karte koje vas mogu spriječiti, ali čim uspijete lock protivnik vas mora svladati sa spell i trap kartama koje ima u handu jer će do kraja duela vući jednog te istog monstera. Zato su tu tri kopije Mirage Dragon u ovom decku. On može spriječiti često igrane karte kao Mirror Force i Sakuretsu Armor. Kao counter za Bottomless Trap Hole, tu su dvije kopije Dust Tornado, ali se može i korisiti Solemn Judgment. Ali ipak bih preporučio čuvati Solemn Judgmen za conuter karte koje bi mogle biti veći problem.

Zato jer nema dovoljno obrane od Spell karti, odlučio sam koristiti 3 kopije Spirit Reapera. On može korisiti za tribute za Mystical Knighta, ali kada je on već na fieldu, možete koristiti Spirti Reapera da mu ograničite broj karti u ruci.

Ono što ste mogli primjetiti je to da nema Torrential Tribute. I za to je dobar razlog, a to je da bi sa tom kartom ne samo uništli protivničke monstere već i svoje što ne želite zato jet u dobar i Mirror Force.

Jačine ‘System Shutdown’ decka
U ovom je decku jedna stvar odlična a to je mogučnost locka vašeg protivnika. Ta mogućnost nije samo protivniku naporna već može biti i razorajuća za igru ako se koristi kako treba. Činjenica je da će se protivnik morati snositi stalno sa istim monsterom i kartama koje ima u ruci. Ako protivnik nema monstera tu je opet Spirit Reaper za izbacivanje karti a opet možete i prisilti protivnika da stavi monstera sa The Shallow Grave kako bi lock mogao ići dalje. Također tu može i pomoć Blast with Chain. Često tu kartu nitko ne gleda ali onda može biti jako korisna. U ovom decku je moguće Winged Sage Falcos boost-ati na 2200 ATK, što znači da može uništiti Cyber Dragona koji ga napada. U tom slučaju cyber dragona možete vratiti na vrh decka i time ostvariti lock.

Dali vidite kako je lako napraviti lock? Potrebnih karti za to je puno u decku što povećava mogućnost da ih vučete. Ovaj deck ima također dosta kombinacija koje mogu jako naštetit vašem protivniku ako se koriste kako treba.

Slabosti ‘System Shutdown’ decka
Ovaj deck ima veliki potencijal ali samo ako dobijete potrebne karte. Kao što sam rekao ranije, ovaj deck je orijentirani na combo-e, osobito Winged Sage Falcos koji treba jako puno supporta. Ako nežete kombinirati Winged Sage Falcos sa nekim ATK-boosting kartama, zapeli ste sa 1700 ATK monsterom koji neće trajati dugo. Ista stvar je i s Mirage Dragon. To je dobra karta za ovaj deck kako bi zaštitila jače monstere, ali kada ste u teškoj situaciji ta vam karta neće ništa pomoći jer ona služi za to kada je protivnik u teškoj situaciji. To je razlog zašto taj deck može pasti ako se ne dobe potrebne karte. Neke stvari su učinjene kako bi se to spriječilo. Spirit Reaper čiji je efekt jako koristan. Ima mogućnost ostati jako dugo na fieldu dok si vi ne nabavite potrebne karte za dalje. Gravekeeper’s Spy je monster sa 2000 DEF. Ona će se isto neko vrijem držati. Također je tu Scapegoat, zajedno sa Swords of Revealing Light. Oboje mogu spriječiti vašeg protivnika u napadanju što vam opet daje vremena za nabavljanje karti za support.

Kao što vidite radilo se na tome da se taj problem riješi ali kolko god vi to pokušavali u nekim situacijam neće te moći dobiti niti te karte. Takve situacije su se ograničile ali se ipak događaju.

Završni govor
Ovaj deck vam daje zadovoljstvo u igranju Yu-Gi-Oh a to je najvažnije. Pobjeđivanje je isto zabavano a to ovaj deck isto može. Uživajte sa tim deckom i nadam se da ste uživali u ovom članku.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.