Junk Doppel Quasar Deck

Ovo je jedan od onih deckova koji, kada je dobro napravljen, ima dugačke comboe i mogućnost završetka dvoboja u prvom potezu. Ne u smislu oduzimanja svih protivnikovih životnih bodova, nego u summonanju praktički nepobjedive karte Shooting Quasar Dragon.

Quasar

1 Tuner Synchro Monster + 2 or more non-Tuner Synchro Monsters
Must be Synchro Summoned, and cannot be Special Summoned by other ways. This card’s maximum number of attacks per Battle Phase equals the number of non-Tuner monsters used as its Synchro Material. Once per turn, during either player’s turn, when a card or effect is activated: You can negate the activation, and if you do, destroy it. When this card leaves the field: You can Special Summon 1 “Shooting Star Dragon” from your Extra Deck.

Efekt na karti je pisan za mrave, ali kad ga pročitate, shvatite zašto je ova karta toliko jaka. Besplatna negacija i uništenje jednom po potezu. Kako se boriti protiv toga? Očito protivnikov deck mora biti pretrpan opcijama da nešto napravi. Recimo da ga se i riješi. Zadnji dio Quasarovog efekta summona Quasarovog ne tako malog brata: Shooting Star Dragona. Nije bitno kako Quasar napusti polje, summona Shooting Stara čak i ako je vraćen u extra deck efektom karte poput Compulsory Evacuation Device ili Castel, the Skyblaster Musketeer. Ipak, razlog za slavlje Quasar igračima je to da je Super Polymerization bannan do 1. siječnja, jer je to bio najbolji counter za Quasara. Quasar je može negirati efekt Super Polya i onda još Shooting Star Dragon summon missa timing zbog Super Polymerizationa.

Star

1 Tuner Synchro Monster + “Stardust Dragon”
Once per turn: You can excavate the top 5 cards of your Deck, shuffle them back in, also this card’s maximum number of attacks per Battle Phase this turn equals the number of Tuner monsters excavated. Once per turn, during either player’s turn, when a card or effect is activated that would destroy a card(s) on the field: You can negate the effect, and if you do, destroy it. Once per turn, when an opponent’s monster declares an attack: You can target the attacking monster; banish this card, and if you do, negate that attack. During the next End Phase: Special Summon this card banished by this effect.

Kao da se Quasara nije bilo dovoljno teško riješiti, Shooting Star Dragon ima 3300 ATK-a s mogućnošću da napadne više puta po potezu, a onda još i može jednom po potezu negirati bilo koji efekt koji uništava kartu/e na polju. Također može negirati napade, ali ako to napravi tijekom protivnikovog poteza proći će nešto vremena prije nego što ga dobijete nazad.

I to su bossovi decka, karte oko kojih je deck napravljen. Ali, pogrešno je reći deck, jer oko ove karte postoje napravljeni deckovi. Da, postoji više načina na koji se Shooting Quasar Dragon, sa svojim zahtijevnim uvjetima, ipak može dovesti na polje. Neke varijante su slične jedne drugima dok su neke u krajnosti različite. Predstaviti ću vam Quickdraw/Junk Doppel varijantu Quasar decka, ali imajte na umu da postoje Plant, Machine Duplication/Tuningware, T.G., Laval, Psychic, Chaos, čak i Shaddolls i Yang Zing varijante ovog decka.

Core karte

Junk Synchron

Mislim da je prikladno početi vjerojatno najpoznatijim Synchronom koji postoji. Junk Synchron ima jednostavan efekt koji može na polje dovesti bilo kojeg level 4 ili 5 synchroa. Lako se traži (Reinforcement of the Army i Tuning), tuner je kao i svi Synchroni i reprintan je dovoljno puta da je common jeftin. Neizmjerno važna karta za deck, ali ju je stvarno teško takvom predočiti dok ne odigrate match ili dva sa deckom i shvatite koliko comboa pokreće ili nastavlja.

Quickdraw Synchron

Drugi važan Synchron je ovaj. Kombinacija levela 5 i tih statistika bi bila grozna da nije tuner koji može samog sebe special summonati. Još jedan bonus je to što može (ali i mora) biti korišten umjesto nekog Synchrona. To ipak nije teško prihvatiti kao dobar efekt, te se oko njega vrti jako puno playeva. Ali, da ne bi bilo zabune, Quickdraw Synchron na polju nema efekt, nego uvjet (condition) i to ne može biti negirano Skill Drainom, Veilerom itd.

Level Eater

Ova karta se obično koristi u kombinaciji sa Quickdraw Synchronom za lakog level 5 synchroa, a nakon toga je jako bitan za stvaranje Quasara jer iz gravea služi za reguliranje levela na polju i dobivanje točnog broja. Discardate Level Eatera da special summonate Quickdraw Synchrona, smanjite mu level na 4 i special summonate Level Eatera. Junk Warrior bez problema i još uvijek niste potrošili normal summon. Target je za One For One. Ako na polje dovedete nekog level 1 tunera, Formula Synchron je također opcija. Level Eater je izašao kao common i isto je super jeftin. 

Doppelwarrior

Sad već vidite neki uzorak, zar ne? Svi monsteri u main decku imaju loše ATK i DEF statove, ali zato su Synchro monsteri opaki. Doppelwarrior može lako biti special summonan uz gore navedenog Junk Syncrona i Level Eatera. Kad je iskorišten za synchro summon, daje tokene. Oni se mogu koristiti za synchro summon (ne mogu za xyz summon), a kako su level 1, oni sa bilo kojim level 1 tunerom tvore ključnog synchro monstera u decku – Formula Synchrona.

Unknown Synchron

Još special summona, yay! Efekt mu nećete često koristiti, pa ‘once per Duel’ dio ne smeta, ali kada ga iskoristite, jako je dobar. Inače je target za One For One i Road Warriora. Kao level 1 tuner može se comboati sa Level Eaterom ili sa Doppel tokenima i stvoriti level 2 synchroa, a sad već pogađate o komu se radi:

Formula Synchron

Formula je zakon, prvo, jer daje draw power i, drugo, jer je synchro tuner, a ako scrollate gore vidjet ćete da je jedan od uvjeta za summonanje Quasara imati synchro tunera. I to je ova karta. Kako je level 2, može je reciklirati Junk Synchron za nove synchro summone.

Synchron Explorer

Sličan efekt Junk Synchronu, ali Explorer nije niti tuner, niti level 3. Ipak je još jedan efekt na koji se može nadovezati Doppelwarrior i može reciklirati Quickdraw Synchrona, Junk Synchrona, Formula Synchrona ili Unknown Synchrona. Synchron Explorer je neizostavan u Quasar combou koji traži samo 3 karte u ruci, ali više o tome pod comboima.

Quillbolt Hedgehog

Pitam se jeste li sada već umorni od svih special summona efekata. Žao mi je, ali stvari ne prestaju tu. Hedgehog se može bez problema nadovezati na bilo koji synchro play dok god imate tunera na polju. Discardate ga za Quickdraw Synchrona i možete ga special summonati i napraviti nekog level 7 synchroa. Također je target za Junk Synchrona, pa ne morate odmah trošiti njegov efekt. Može ga tražiti i Road Warrior.

Tuning

Archetype tražilica koja može u ruku dodati ono što situacija zahtijeva. Nažalost, to isključuje Synchron Explorera, jer on nije tuner. Maksimalan broj komada obavezan, tražilice decku daju konzistentnost.

Reinforcement of the Army

Svima poznata, u beskraj i onkraj reprintana tražilica je ovdje! Traži Junk Synchrona, Doppelwarriora i warrior techove koje možda igrate (npr. Spell Striker). Nema ničeg lošeg u konzistentosti i još jednom Doppelu u ruci.

Techovi

Prve četiri karte su plant engine. Neki ljudi ga vole, neki, uključujući i mene, baš i ne, ali ako ga igrate imajte na umu da vam trebaju ili karte koje millaju, ili karte koje bacaju te plantove u grave, jer se oni jako oslanjaju na grave kako bi započeli comboe.

Dandylion

Kako god završi u groblju, stvara dva level 1 tokena koja mogu poslužiti za daljnje synchro summonanje. Daljnje objašnjavanje nije potrebno, karta je limitana s razlogom. Preporučam vam da ga koristite, iako nije target za bilo što u decku, efekt mu je odličan u sinergiji sa Quickdraw Synchronom, One For One itd.

Glow-Up Bulb

Ova karta nije bitna samo za Plant Quasar deckove. 😀 Radi u svakom decku koji želi synchro summonati, a nije na odmet i u ovom decku. Još je jedan level 1 tuner, pa zašto ne? Ako je igrate, poželjno je ubaciti nešto što je može baciti u grave (Foolish Burial i Mathematician).

Spore

Može se lako summonati i pretvoriti u level 4 tunera u combou s Lonefire Blossom. Isto kao i za Glow-Up Bulb, poželjno je imati više načina da se Spore baci u grave. Quickdraw Synchron radi većinu vremena, ali da, Mathematician i Foolish ne bi škodili. 

Lonefire Blossom

Još plant supporta za ovaj deck. Lako na polje dovodi Glow-Up Bulb. Nažalost, nije target za Junk Synchrona, ali može poslužiti Sporeu i Glow-Up Bulbu. Puno je bolji u plant decku jer može birati između puno većeg broja monstera. Nema ni ograničen level na svom efektu, pa može prizvati i plant bossove. 

Tuningware

Omogućava synchroe u rangeu od levela 4 do levela 9, ovisno o tome koliko ih imate na polju, a on i Darksea Rescue su puno popularniji u varijanti koja koristi Machine Duplication jer generiraju ludi draw power, pogotovo s kartom De-Synchro. Ipak ga vrijedi spomenuti i ovdje, jer ga možete koristiti ako želite. Junk Synchron ga može summonati, a efekt mu se ionako aktivira u groblju, pa i dalje dobijete jednu kartu u ruku. Target je za One For One i za Road Warriora.

Genex Ally Birdman

Ima free special summon i može zamijeniti i osigurati Junk Synchrona za sljedeći potez ili vratiti Quickdraw Synchrona, da discardate još karata koje vam trebaju u graveu. Tuner je pa i dalje može ići u lv 5 synchroe (npr. T.G. Hyper Librariana ili nešto drugo što ne zahtijeva Synchrone).

Effect Veiler

Često pregledana činjenica jest do da je Effect Veiler, vjerojatno najbolji hand trap u igri, level 1 tuner. To mu u ovom decku daje dvije svrhe – zaustavljanje comboa i stvaranje Formula Synchrona sa Doppel/Dandy tokenima ili Level Eaterom.

Gorz the Emissary of DarknessBattle Fader

Zaštita od napada u potezima u kojima ne povučete ništa dobro. Možete igrate obje ove karte, jer su sljedeći potez dobri synchro materijali. Fader može biti target za One For One i Junk Synchrona, ali samo ako završi u graveu prije nego što iskoristi svoj efekt, jer će onda biti banishan. I dalje je bolji of Swift Scarecrowa.

One For One

Služi za summonanje level 1 tunera ili level 1 materijala u ključnim trenucima, nema razloga da se ova karta ne koristi. Nažalost, limited je, pa samo 1 primjerak. I dalje otvara prilike za jake synchroe ili barem Formulu s kojom onda vučete jednu kartu.

Soul Charge

Može prizvati sve monstere potrebne da se combo nastavi, ili ponovi. Nema tu puno toga za objasniti, jednostavno je karta predobra i žrtvovati jedan battle phase za Quasara nije loš trade.

Synchroi

 Osim već navedenih Formule, Shooting Quasar Dragona i Shooting Star Dragona. Prostor u extra decku je jako malen za ovaj tip decka, pa o svakoj karti treba nekoliko puta razmisliti.

Star Eater

Nešto sa 11 zvjezdica. Jak beater kojeg nije čak niti teško prizvati, jer deck ionako ima zaštitu u obliku Tragoedie i/ili Gorza koji su visoki leveli, pa ne treba niti trošiti synchroe na summon ovog monstera. Ukratko, Star Eater je Armades na steroidima. Obvezan je i postoje situacije u kojima će vam biti žao ako ga niste stavili u extra deck, jer taj level 11 je katkad najbolje po što možete ići, a ova karta je vrijedna truda.

Junk Destroyer

Destruction efekti nisu toliko dobri u zadnje vrijeme i Road Warrior je skoro uvijek bolja opcija za summon, ali ima cool art, pa sam ga stavio ovdje. Ipak karta ima neki potencijal. Quickdraw Synchron sa Hedgehogom i dva Doppel tokena ili nešto slično tomu i protivnikovo polje je dobro očišćeno. Još i Level Eater može održati level na polju istim, ali povećati broj non-tuner materijala za uništavanje više karata.

 Road Warrior

Sinergija s Doppelwarriorom, Unknown Synchrom, ovo je glavni synchro za comboe koji dovode Quasara na polje i potreban je u skoro svakom Quasar combou. Mislim, nije ni 3000 ATK loše, može komotno pregaziti većinu bossova, a efekt je ‘once per turn’, pa nije problem ako se combo oduži dok ga možete štititi od efekata karata na polju. Najveća mana mu je to što zahtijeva 2 ili više non-tunera. To nije problem ako imate Level Eatera, ali u nekim situacijama je jako nezgodno.

Stardust Dragon

Yuseijev svima poznati synchro koji je došao, ali i bio na omotu, boostera The Duelist Genesis, prve edicije u kojoj su se pojavili synchroi. Osim svog efekta zaštite, može poslužiti i kao alternativni način summonanja Shooting Star Dragona – sa Formula Synchronom.

Junk Archer

Level 7 target za Quickdraw Synchrona, a još ga može prizvati i Junk Warrior. Unatoč niskom ATK-u, efekt mu može biti koristan i, zna se dogoditi, pobjedonosan. Tu je samo zato što je level 7 u kojeg može ići Quickdraw Synchron, ali možete odabrati Junk Berserkera ili Nitro Warriora kao alternative.

Drill Warrior

U nekim situacijama decku je potreban level 6 synchro, a vjerojatno će ga najlakše biti prizvati uz pomoć Quickdraw Synchrona. Efekt omogućava vraćanje potrošenog synchroa u extra deck (Formula ili Quasar) ili nekog prijeko potrebnog monstera u ruku. Nema limit na level, pa to može biti Quickdraw Synchron i razne druge stvari.

Junk Warrior

Većini ljudi vjerojatno prvi synchro kojeg su dobili, Junk Warrior je sada reprintan bilijun puta, pa ga je lako nabaviti. Koristan je jer je level 5 za lakše dovođenje Quasara, a i može lako postići visok ATK u decku krcatom monsterima niskog levela. Junk Syncron summona nekog lv 2 iz gravea, ss Doppelwarrior iz ruke, Hedgehog iz gravea, Junk Synchron + Doppelwarrior = Junk Warrior i on ima 3900 ATK (800 Hedgehog, 400 x2 tokeni).

T.G. Hyper Librarian

Lako ga je summonati jer je level 5, a u comboima koji vode do Quasara bez problema napuni hand skupa s Formulom i must je u extra decku. Limited je jer je vjerojatno najbolji synchro monster u igri.

Ally of Justice Catastor

Rješava se bilo kojeg monstera koji nije DARK. Iako su trenutno dvije trećine tier 1 deckova dark, nije bitno jer ih u Hrvatskoj sigurno nema toliko koliko na velikim turnirima u inozemstvu, pa je dobar protiv puno rogue deckova i Qliphorta.

Armades, Keeper of Boundaries

Level 5 je i ima dobar efekt za battle phase, ali u zadnje vrijeme mi se sve manje i manje sviđa u extra decku. Ima nizak ATK i njegov efekt jednostavno nije dovoljan razlog da ga se koristi. Kad razmislimo o levelima koji nam trebaju u extra decku (2, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12) i koliko monstera svakog levela moramo ili možemo staviti, Armades postaje višak.

Armory Arm

Sjećam se kad je ova karta izašla u Yusei Duelist Packu. Opća fascinacija level 4 synchroom. U najgorem slučaju boosta nekog monstera za 1000 ATK, jako dobro, u najboljem sudjeluje u combou za stvaranje Quasara. Najbolja stvar je to što se može maknuti s polja ako smeta Doppel/Dandy tokenima i svemu onome što će preplaviti polje. Da je još Union karta i tipom, a ne samo efektom… Onda bi mogao štititi i monstera na kojeg je equipan od uništenja. Oh, pa ne možemo baš sve dobiti. Iako mu Level Eater ne može manipulirati levelom, kao level 4 synchro je važan u nekim Quasar comboima, pa vam preporučam da ga koristite.

Mist Bird Clausolas

Jedan od samo dva level 3 synchroa. Ima dobru obranu i jako dobar efekt. Može jednostavno učiniti jednog protivnikovog monstera non-faktorom na jedan potez. Nema nikakav poseban uvjet za summonanje i jeftin je, sve sami plusevi. Ipak, prostor u extra decku je skučen i Level Eater ne može manipulirati levelom ove karte, pa je to jedan jako veliki minus za Mist Bird i vjerojatno razlog da je se ne koristi. Također, prema njemu je napravljen nadolazeći The Nekroz Armor of Clausolas.

 

Istaknuo sam samo dio syncroa koji se mogu koristiti u decku, jer ih stvarno ima puno u decku kojem je cilj summonati synchroe. Možete uključiti bilo kojeg Junk [nešto] synchro monstera, bilo kojeg monstera koji traži specifičnog Synchrona (Quickdraw može zamijeniti tog specifičnog), a onda možete ubaciti i neke super poznate synchroe poput Black Rose Dragona, Scrap Dragona, Leo the Keeper of the Sacred Tree itd. Kao, ima stvarno jako puno opcija, slobodno pitajte i predlažite u komentarima što mislite da bi radilo u decku itd.

 

Comboi

Sad kad imate generalnu ideju o tome kako deck radi i kakve su karte potrebne, evo onog najboljeg dijela: comboi za summonanje bossa decka, Shooting gg no re Quasar ez game Quasara, odnosno: kako pobijediti game.

1. Level Eater, Synchron Explorer, Quickdraw Synchron/Tuning u ruci
SS Quickdraw Synchron (discardate Level Eatera), Level Eater efekt na Quickdrawa (lv 4) i SS Junk Warrior (Quickdraw Synchron + Level Eater). NS Synchron Explorer, SS Quickdraw Synchron njegovim efektom, Level Eater efekt na Junk Warriora (lv 4) i SS Road Warrior (Quickdraw Synchron + Synchron Explorer + Level Eater). Road Warrior efekt za SS Unknown Synchron, Level Eater efekt na Road Warriora (lv 7), SS Formula Synchron (Unknown Synchron + Level Eater). Level Eater efekt na Road Warriora (lv 6). SS Shooting Quasar Dragon (Formula Synchron + Road Warrior+ Junk Warrior). Završavate s Level Eaterom i Shooting Quasar Dragonom na polju.
 
2. Level Eater, Quillbolt Hedgehog, 2x Quickdraw Synchron/Tuning u ruci
SS Quickdraw Synchron (discardate Level Eatera), Level Eater efekt na Quickdrawa (lv 4) i SS Junk Warrior (Quickdraw Synchron + Level Eater). SS Quickdraw Synchron (discardate Quillbolt Hedgehoga), Level Eater efekt na Junk Warriora (lv 4), SS Quillbolt Hedgehog s efektom, SS Road Warrior (Quickdraw Synchron + Quillbolt Hedgehog + Level Eater). Road Warrior efekt za SS Unknown Synchron, Level Eater efekt na Road Warriora (lv 7), SS Formula Synchron (Unknown Synchron + Level Eater). Level Eater efekt na Road Warriora (lv 6), SS Shooting Quasar Dragon (Formula Synchron + Road Warrior + Junk Warrior).
Ovaj efekt možete izvesti i ako imate Doppelwarriora u ruci i nekog drugog monstera za discardati za drugog Quickdraw Synchrona. Doppelwarriora summonate kad summonate Level Eatera.
 
3. Level Eater, Doppelwarrior/RotA, Junk Synchron/Tuning/RotA, Quickdraw Synchron/Tuning u ruci
SS Quickdraw Synchron (discardate Level Eatera), NS Junk Synchron, SS Level Eater Junkovim efektom, SS Doppel svojim efektom. SS Road Warrior (Quickdraw Synchron + Doppelwarrior + Level Eater). Road Warrior efekt za SS Unknown Synchron, Level Eater efekt na Road Warriora (lv 7), SS Formula Synchron (Unknown Synchron + Level Eater). Level Eater efekt na Road Warriora (lv 6). SS Armory Arm (Junk Synchron + Level Eater). SS Shooting Quasar Dragon (Formula Synchron + Road Warrior + Armory Arm).
U ovom combou Doppelwarriora može zamijeniti Quillbolt Hedgehog u graveu ili Foolish Burial koji baca Hedgehoga u ruci.
 
4. Level Eater, Junk Synchron/Tuning/RotA, Quickdraw Synchron/Tuning u ruci | Quillbolt Hedgehog u graveu
NS Junk Synchron, efekt za SS Quillbolt Hedgehog, SS T.G. Hyper Librarian (Junk Warrior + Quillbolt Hedgehog). SS Quickdraw Synchron (discardate Level Eatera), Level Eater efekt na T.G. Hyper Librariana (lv 4), SS Quillbolt Hedgehog svojim efektom, SS Road Warrior (Quickdraw Synchron + Quillbolt Hedgehog + Level Eater). Vuci 1 kartu. Road Warrior efekt za SS Unknown Synchron, Level Eater efekt na Road Warriora (lv 7), SS Formula Synchron (Unknown Synchron + Level Eater). Vuci 2 karte. Level Eater efekt na Road Warriora (lv 6), SS Shooting Quasar Dragon (Formula Synchron + Road Warrior + T.G. Hyper Librarian).
Isti se combo može izvesti i ako je Level Eater u graveu, a Quillbolt Hedgehog u ruci. SS Quickdraw Synchron (discardate Quillbolt Hedgehoga), NS Junk Synchron, efekt za SS Quillbolt Hedgehog, SS T.G. Hyper Librarian (Junk Synchron + Quillbolt Hedgehog). Level Eater efekt na T.G. Hyper Librariana (lv 4), SS Quillbolt Hedgehog svojim efektom, SS Road Warrior (Quickdraw Synchron + Quillbolt Hedgehog + Level Eater). Vuci 1 kartu. I dalje je sve isto.
 
5. Level Eater, Doppelwarrior/RotA, Quickdraw Synchron/Tuning, Soul Charge u ruci
SS Quickdraw Synchron (discardate Level Eatera), Level Eater efekt na Quickdrawa (lv 4) i SS Junk Warrior (Quickdraw Synchron + Level Eater). Soul Charge -1000 LP, SS Quickdraw Synchron, Level Eater efekt na Junk Warriora (lv 4), SS Doppelwarrior, SS Road Warrior (Quickdraw Synchron + Doppelwarrior + Level Eater). Road Warrior efekt za SS Unknown Synchron, Level Eater efekt na Road Warriora (lv 7), SS Formula Synchron (Unknown Synchron + Level Eater). Level Eater efekt na Road Warriora (lv 6), SS Shooting Quasar Dragon (Formula Synchron + Road Warrior + Junk Warrior).
Gubite Battle Phase, ali u prvom potezu ne bi bilo bitno. Ne summonajte Doppel tokene inače nećete imati mjesta. Doppelwarriora može zamijeniti Quillbolt Hedgehog u graveu.
 
6. Level Eater, Dandylion, 2x Quickdraw Synchron/Tuning u ruci
SS Quickdraw Synchron (discardate Level Eatera), Level Eater efekt na Quickdrawa (lv 4) i SS Junk Warrior (Quickdraw Synchron + Level Eater). SS Quickdraw Synchron (discardate Dandyliona), SS Fluff Token x2. Level Eater efekt na Junk Warriora (lv 4). SS Road Warrior (Quickdraw Synchron + Fluff Token + Fluff Token + Level Eater). Road Warrior efekt za SS Unknown Synchron, Level Eater efekt na Road Warriora (lv 7), SS Formula Synchron (Unknown Synchron + Level Eater). Level Eater efekt na Road Warriora (lv 6), SS Shooting Quasar Dragon (Formula Synchron + Road Warrior + Junk Warrior).
 
7. Level Eater, Junk Synchron/Tuning/RotA, Quickdraw Synchron/Tuning u ruci | Doppelwarrior u graveu
 NS Junk Synchron, efekt za SS Doppelwarrior, SS T.G. Hyper Librarian (Junk Synchron + Doppelwarrior), SS Doppel Token x2. SS Quickdraw Synchron (discardate Level Eatera), Level Eater efekt na T.G. Hyper Librariana (lv 4), SS Road Warrior (Quickdraw Synchron + Doppel Token + Doppel Token + Level Eater). Vuci 1 kartu. Road Warrior efekt za SS Unknown Synchron, Level Eater efekt na Road Warriora (lv 7), SS Formula Synchron (Unknown Synchron + Level Eater). Vuci 2 karte. Level Eater efekt na Road Warriora (lv 6), SS Shooting Quasar Dragon (Formula Synchron + Road Warrior + T.G. Hyper Librarian).
 

Ovo nisu svi Quasar comboi koje možete izvesti s ovim kartama, ali su neki od najčešćih. Naravno da onda tu postoje još i comboi za specifične levele synchro monstera, ali ne bi bilo zabavno, niti previše didaktično, kad bih vam samo dao šalabahter za njih. Također, nadam se da ste shvatili koliko je Level Eater bitan za sve te comboe. Ono oko čega ću rado pomoći jest, drumroll please…

Deck lista

Monsters: 24
3x Junk Synchron
3x Doppelwarrior
3x Synchron Explorer
2x Quickdraw Synchron
2x Level Eater
2x Effect Veiler
2x Unknown Synchron
2x Gorz the Emissary of Darkness
1x Spell Striker
1x Quillbolt Hedgehog
1x Dandylion
1x Genex Ally Birdman
1x Battle Fader
 
Spells: 16
3x Tuning
3x Reinforcement of the Army
3x Upstart Goblin
2x Mystical Space Typhoon
1x One For One
1x Soul Charge
1x Foolish Burial
1x Snatch Steal
1x Raigeki
 
Extra deck: (0|15)
2x Formula Synchron
2x Junk Warrior
1x Shooting Quasar Dragon
1x Star Eater
1x Shooting Star Dragon
1x Stardust Dragon
1x Road Warrior
1x Junk Archer
1x Black Rose Dragon
1x Drill Warrior
1x Ally of Justice Catastor
1x T.G. Hyper Librarian
1x Armory Arm
 

Kao što vidite, deck ne igra trapove. Razlog tomu je to što su trapovi spori i treba čekati potez da ih se može aktivirati, a cilj decka je dovesti Quasara na polje što prije. Mogu se igrati Royal Decree ili Breakthrough Skill koji služe za lockdown protivnika, ali cilj decka ja da bude brz u onome što on radi, nije toliko bitno što protivnik ima. Broj monstera je visok, može biti i veći, ovisno i varijanti. Najvažnija stvar kod slaganja decka je dobro složiti extra deck. 15 karata je je jednostavno premalo za sve ono što može biti korisno. Trebaju vam Quasar, Shooting Star i barem dvije Formule. Onda vam trebaju i lv 5, 6, 7 i 8 synchroi koje može summonati Quickdraw Synchron (i samo on, izuzev nekih Junk synchroa). Onda jednostavno dobri synchroi raznih levela koje ćete summonati kad nemate Quickdrawa. Decku je dostupan velik raspon levela za synchroe i nemoguće je napraviti savršen extra deck za Quasar deck, ali možete probati i vidjeti.

Pros

 • Jedan od najboljih boss monstera u igri, a nije ga toliko teško prizvati.
 • Velik arsenal synchro monstera s dobrim efektima.
 • Teško je dobiti dead hand.
 • Deck je brz jer izostavlja trapove, flip monstere i sve čemu je potrebno više od jednog poteza da se aktivira.

Cons

 • Oslanjanje na special summon i efekte monstera znači da Skill Drain i Vanity’s Emptiness ubijaju deck.
 • Deck se ne može tek tako “pokupiti”, ima puno opcija koje mogu biti zbunjujuće i lako se zaletiti u loš potez.
 • Monsteri u decku su sami po sebi jako slabi i praktički sve ih može pregaziti.
 • U extra decku nema ni mrvice mjesta za xyz monstere, što decku isključuje puno opcija.

 

 


Za kraj, nadam se da vam se članak sviđa, slobodno ostavite palac gore i preporučam vam da probate igrati deck, iskustvo otkrivanja comboa koje prije niste vidjeli je stvarno lijepo. Mene je deck očarao, ovaj članak je u pripremi skoro 3 tjedna i nikad prije toga nisam igrao Quasar deckove, ali kad sam ga napokon probao ispao je daleko zabavniji nego što sam očekivao. Uživajte do sljedećeg guidea! 😀

 

 

 

P.S. Novi structure deck Synchron Extreme, trenutno dostupan samo u OCG-u, je jedna od najboljih stvari koja se mogla dogoditi decku. Osim što je pun novog dobrog supporta, također sadrži sve karte potrebne za main deck. Ako ne dođe do ogromnih izmjena kad/ako izađe u TCG-u, sa 3 primjerka ćete imati riješen cijeli main deck. Jedina mana je to što će, sa svim novim supportovima, biti još teže organizirati extra deck, jer dolazi toliko novih, dobrih synchroa. Očekujte članak o tom decku za koji tjedan. 😉

railz0

Monarchsi moraju umrijet.

2 misli o “Junk Doppel Quasar Deck

 1. Mislim da je ukupna cijena decka nekih $60 u najnižim raritetima itd. Najskuplje stvari u main decku su Upstart Goblini ($4.5), Effect Veileri ($4) i neke staple s/t karte (Snatch Steal, Soul Charge, Raigeki). U extra decku Formule su $6, Star Eater isto tu negdje, Goyo je skočio na $10 u zadnje vrijeme, Shooting Star Dragon je $4, sve ostalo postoji u niskim raritetima i ispod $2 je (uključujući i Quasara). Ako želiš uključiti plant engine, Glow-Up Bulb je minimalno $15, a ostale plant stvari su jeftine. Sve te cijene gore su za najjeftinije varijante ako želiš kupovati online. Za pojedinačne cijene ostalih karata pogledaj sam: http://shop.strikezoneonline.com/
  http://shop.tcgplayer.com/yugioh

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.