Deck archive: Red-Eyes Darkness Metal Dragon Beatdown

Hhhh, bilo bi vrijeme da se složi neki deck, osobito sada kada su pred nama natsi, jedni od najboljih i najgorih do sada :)Vjerojatno ste vidjeli nove inkarnacije starog Red – Eyes Dark Dragona, tj. Novog Red – Eyes Darkness Metal Dragon (skraćeno REDMD).

DARK/Dragon – Effect/10/2800/2400
This card can be Special Summoned  by removing from play 1 Dragon-Type monster you control. Once per turn, during your Main Phase, you can Special Summon 1 Dragon-Type monster except “Red Eyes Darkness Metal Dragon” from your hand or your Graveyard to your field.

Karta je očigledno moćna i ima potencijala. No, kako od toga napraviti konkurentni tier jedan? Lako.
Proanalizirajmo metu. Koliko god bila atipična meta kod nas nešto uvijek prolazi – brzi beatdown.

Usput, ne zaboravimo na support kojeg je Red-Eyes Dark Dragon dobio – Red-Eyes Wyvern
WIND/Dragon – Effect/4/1800/1600
During your End Phase, if you did not Normal Summon or Set a monster this turn, you can remove from play this card from your Graveyard to Special Summon 1 “Red-Eyes” monster from your Graveyard, except “Red-Eyes B. Chick”.

Razmislimo malo, što nam treba da na polje dovedemo REDM-a i još dragona, sa povećim napadom, koji će brzinski dotući opponenta. Jedan savršen dragon za ovu priliku je Dark Horus – lv8, dark, 3000 atk.

Zatim, za swarmanje će nam dakako pomoći The Dark Creator, spashat ćemo jednog Dark Armed Dragona, te kako nam trebaju dragoni u graveu dodat ćemo dva Dark Grepehera.
Imamo nekakav kostur donekle, no još ćemo tu uklopiti Phantom of Chaosa, Plaguespreader Zombia i Sangana koji će to fetchati – što dovodi do mainanja Crush Card Virusa 😛

No, trebat ćemo nekako zaštiti te dragone jer neće sami sebe držat na fieldu uglavnom. Uklopit ćemo Solemn Judgmente i Dark Bribove, a dodatna motivacija biti će nam Van’Dalgyon the Dark Dragon Lord, koji je high level i atacker, dark, dragon – savšeno će se uklopiti u deck.

Zatim, kako su gotovo svi monsteri dark, moramo dodati 2 Allure of Darkness i isto tako 3 Trade-Ina (koji uz draw power zapravo daju materijal za revivanje). Od ostalih spellica tu su Giant Trunade i Heavy Storm za čistiti s/t, Foolish Buriali i Burial From Different Dimension, Monster Reborn i Future Fusion.
Zašto Future Fusion? Targetamo Five Headed Dragona i u grave možemo poslati Dark Horusa, REDMD-a, Wyverna i ostale dragone što bi nam u grave dostavilo mnogo materijala s kojim možemo raditi i još s potencialnom Fuziom. A u mnogo slučajeva nećemo ništa setati, ni summonati tako da možemo iskoristiti efekt Wyverna i donijeti na polje REDMD-a koji će napraviti pritisak opponentu, a ako preživi donijet će i Dark Horusa, ako ne, opponent će izgubiti kartu na njega kojeg ste dobili praktički free.

Od trapica, moramo uklopiti Return from Different Dimmension.

Eto kako bi izgledala deck lista:
Monsters: 18
1 Dark Armed Dragon
1 Dark Grepher
2 Dark Horus
2 Phantom of Chaos
1 Plaguespreader Zombie
3 Red-Eyes Darkness Metal Dragon
3 Red-Eyes Wyvern
1 Sangan
1 The Dark Creator
3 Van’Dalgyon the Dark Dragon Lord

Spells: 14
2 Allure of Darkness
3 Trade-In
1 Brain Control
1 Burial from a Different Dimension
1 Card Destruction
2 Foolish Burial
1 Future Fusion
1 Giant Trunade
1 Heavy Storm
1 Monster Reborn

Traps: 8
1 Crush Card Virus
3 Dark Bribe
1 Return from the Different Dimension
3 Solemn Judgment

Karte koje još možemo uzeti u obzir su DDR, Twin-Headed Behemoth…
Kako bi to trebalo funkcionirati. Što brže i bolje na field donijeti masu za napad. Za to se služimo najčešće REDMD-em, te ostalima. Poželjno je prije većeg napada očistiti s/t zonu, ili pak imati setan Bribe/Solemn kojim biste spriječili prepreku između vaših monstera i opponentovoh lp-a.

Bacimo oko na tri random početna handa:
Sangan
Crush Card Virus
Red – Eyes Wyvern
Red – Eyes Darkness Metal Dragon
Future Fusion
Foolish Burial
Next turn: Allure of Darkness

Dark Grapher
Red – Eyes Wyvern
Allure of Darkness
Heavy Storm
Giant Trunade
Phantom of Chaos
Next Turn: Allure of Darkness

Solemn Judgment
Allure of Darkness
Trade-In
Trade-In
Red – Eyes Wyvern
Van’Dalgyon the Dark Dragon Lord
Next Turn: Foolish Burial

Eto, vrlo brz deck s kojim nije problem dovuć masu za napad. Van’Dalgyon je zapravo vrlo koristan, food je za trade-in, allure, REDMD-a, potencialni swarmer i removal. Phantom of Chaos može biti glavni malo pokretač u decku nakon što se u graveu skupilo nešto više monstera. The Dark Creator je pre dobar u nekakvom middle gameu ako dođe do toga. Uopće nije problem iz jednog monstera napraviti njih dva sa 2800atk na više. DDR može biti vrlo koristan, no nije se našlo mjesta za njega 🙁

Ako ne za beatdown, REDMD može itekako poslužiti za kontrolu, sa Destiny Enginom i ostalim supportom, nebi bio tako explozivan, već stabilniji.

Until the next time,
wd

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.