Awakening of The Dragons

Evo da se i ja malo osvrnem na nadolazeće karte koje nam je naš WD već najavio. Svakako svi znate za novi Structure

Deck koji se bavi Gemini monsterima i njihovim supportom. Svi znamo da čim neki Structure deck izađe, svi polude za nekom commonicom iz njega, te nastane nešto poput Kitty Synchro-a. Sada dolaze 2 commonice koje ne bi trebali zanemariti… U Spellcasterima nam je došao Summoner Monk, ali i novi Field Spell za Castere koji je trebao otvoriti horizonte, no svi Spellcaster playeri su radije ostali pri svojim Secret Village-ima. Sada dolazi Hidden Armory (nama poznat kao Arms Hole iz OCG-a) i Supervis kao odličan support Gemini monsterima. Da li će se neki Gemini deck složiti, koji će biti kompetitivan kao Mačkica, trenutno je nepoznato jer osim proxy testanjem deck igre vidio nije, a sigurni smo da bi Japanci već nešto do sada izmislili 😉

 

Hidden Armory

S druge strane Hidden Armory otvara vrata techanju istoga u mnogim deckoima, ali primarno konačno jedan deck kod nas može zaživiti… Hopeless Dragons!!!

Da! Da! To je to! Deck koji mnogima izaziva zazubice čim se spomene (ja nisam iznimka). Čim je izašao REDMD (čitaj Red-Eyes Darkness Metal Dragon), svi upoznati s OCG varijantom počeli su slagati svoje liste i pokušali istoga nabaviti. Naravno počeli su pokušaji da se ovaj deck učini kompetitivnim, no nikako da se progura… zbog čega? Zbog nedostatka Hidden Armory-a.

Nakon dolaska Gold Gold Sarcophagusa na Semi-Limited listu on je svakako našao mjesto u ovome decku kao veoma explozivna karta, pogotovo, ako rano odigrana.

Idem proći jednu klasičnu listu Hopeless Dragon Decka (kako bi mogao izgledati nakon dolaska nama cijenjenog Arms… oops!! Hidder Armory-a)

Monsters 18
3x Red-Eyes Darkness Metal Dragon
3x Dark Horus
3x Red-Eyes Wyvern
2x Armageddon Knight
2x Phantom of Chaos
2x The Dark Creator
1x Darklord Zerato
1x Dark Armed Dragon
1x Dark Grepher

Spells 20
3x Arms Hole
2x Trade-In
2x D.D.R.- Different Dimension Reincarnation
2x Allure of Darkness
2x Gold Sarchophagus
2x Monster Reincarnation
1x Lightning Vortex
1x Foolish Burial
1x Future Fusion
1x Heavy Storm
1x Mystical Space Typhoon
1x Reinforcement of The Army
1x Card Destruction

Traps 3
2x Eradicator Epidemic Virus
1x Call of The Haunted

Xtra
1x Five Headed Dragon

Dakle klasičan HD deck sa par techeva. Svi manje-više znate kako deck funkcionira, no idemo malo više u poznate machanikse ovog deck-a da prodornije objasnimo zašto bi baš ovaj deck trebao postati ozbiljna kompetitivna prijetnja na nadolazećim turnirima.

Red-Eyes Drakness Metal Dragon

3 REDMD, 3 Dark Horus i 3 Red-eyes Wyverna čine klasičan Dragon line-up (isključivši ovdje DaD-a) Hopeless Dragon deck-a, iako su mnogi igrači pokazali afiniteta prema Infernal ili Blizzard Dragonima, te su čak pale neke Synchro varijante, no ovako svakako izvlačite maksimum iz osnovne ideje deck-a, bez dodatnog techanja. Red-Eyes Wyvern služi dvjema svrhama… prvo je prizivanje REDMD iz ruke removanjem ga iz igre, a druga je prizivanje REDMD iz groblja u end-Phase-u, što, iako se doima sporo, daje vam early start vaš slijedeći potez, ako REDMD preživi, a tko ne bi htio 2800ATK obranu 😉

2 The Drak Creator te onaj žalosni jedan Dark Armed Dragon su support koji ovaj deck čini eksplozivnim. 3-5 Darkova u Grave-u nije problem, a zato techamo karte poput Future Fusiona, te 2 GS da izvuku Future Fusion i Creatora, no imajmo na umu, da je Dark Armed najčešći win condition, te GS može lako otići po njega, ili REDMD kojeg ćemo iskoristiti odmah preko D.D.R. Uz navedene, tu je i klasični dump engine od 2 Armageddon Knighta, Dark Grephera, Foolish Buriala, te Card Destructiona (ponovno isklučivši Future Fusion). Imamo također neke utility karte poput Lightning Vortexa i 2 Monster Recincarnation, te personalni tech Darklord Zerato koji mogu poslužiti kao semi-dump engine sa svojim unikatnim efektima koji mogu preokrenuti igru.

Navedeni Reincarnation služi nam za recikliranje REDMD-a, Creatora, DaD-a (o koliko ćemo puta htjeti reciklirati DaD-a) iako bi potonji već trebao donjeti pobjedu 😉

Osim Reincarnationa, imamo drugi način iskorištavanja Grave-a u Phantom of Chaosu.

Personalni tech u deck-u je također EEV… Eradicator Epidemic Virus, osim killer naziva, ovak karta zanemarena je u Hopeless Dragonu. Zamislite si… imate 8 DARK Monstera koji imaju preko 2500ATK , te brdo načina da ih reciklirate. Što su Lightswornovi bez Charge-a i Recharge-a, i što su GB bez svojih kolica i Waboku-a?

Samo male karte koje čekaju da ih pregaze ovi ogromni zmajevi 😉

Sada na red dolazi „star“ reporta… sada kada smo analizirali kako TCG deck funkcionira, vrijeme je da vidimo kako poboljšati konzistenciju OCG style… Dark Armed Dragon, The Dark Creator, REDMD, Phantom of Chaos, Red-Eyes Wyvern, Allure of Darkness.. sve navedene karte izbacuju nam karte Out of Play  gdje ih prividno ne možemo više koristiti. 2 do 3 D.D.R. u TCG varijanti deck-a bili bi ok, ali nikako dovoljno, jer moramo čekati, da ih poućemo, a sa Hidden Armory, ne samo da ćemo ubrzati povlačenje „key“ karti, već ćemo i nešto baciti na Grave uz cijenu Normal Summona taj potez. Sada svi REDMD i čak The Dark Creator mogu natrag u igru, te nakon toga, ponovno u grave.

Nakon analize, zaključujemo Hidden Armory u TCG-u, te Gold Sarcophagus semi-limitiran, te dostupan učinili su dolaženje do ključnih karata jednostavnijim, te time deck konzistentnijim i fluidnijim.Svakako s ovim navedenim, možemo očekivati više Hopless Dragona na nadolazećim turnirima.

Da ne bi zanemarili loše strane, ovaj deck kao i drugi ima svoje slabosti…

Machro Cosmos doslovno uvije ovaj deck, no nakon oporavka preko Storma i D.D.R.-a može lako izvući pobjedu. S druge strane, ovo je deck ovisan o Battle Phase-u kao win condition, a tu leži i njegova velika slabost… Roar, Gardne i ostali konvencionalni načini blokiranja borbe, kao i iritantni Gladijatori sa svojim Waboku, čine deck, odnosno njegov Field Pressence iznimno ranjivim. Vortex, Gyzarus ili Judgement Dragon lako očiste sve prijetnje. Druga ili treća, loša strana je to, što ne možete puno sa lvl 8-10 Monsterima u ruci zar ne? Naravno deck ima puno načina rješavanja navedenog problema, no ovaj problem često HD igrače košta matcheve.

Uzevši sve u obzir deck svakako ima potencijala biti „bomba“ u našoj meti sa svojom „ups and downs“.

Znam da je ovaj deck obrađen u prijašnjem reportu, ali ne toliko prodorno, te ne sa sada dostupnim ključnim kartama poput Hidden Armory-a i Gold Sarcophagusa.

Well till next time

Srdačno

Tipka izneđu Entera i Enda

na klasičnoj tastaturi

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.