YuGiOh u virtualnoj stvarnosti?

Koliko ste puta pomislili kako bi ovaj TCG izgledalo da je YuGiOh onakav kakav je prikazan u animeu?
Pa, YuGiOh bi izgledao mnogo uzbudljivije, i privlačio bi mnogo više pažnje nego sadašnji način igre, no koliko je to stvarno, i da li je ikako moguće? Originalni YuGiOh ima jednu poprilično zanimljivu ideju postavljanja monstera na polje, a to su hologrami. Hologrami su u animeu radili tako da (u većini slučajeva) se oko igrača zamisli pravokutnik, te da se u svakom njegovom kutu postavi jedan “projektor”, te ta četiri “projektora” prikazuju holograme. No dolaskom YuGiOh Zexala dobili smo zanimljivu ideju duel gazer, koji bi predstavljao proširenu stvarnost, koja se čini mnogo realnijom nego projektori.

Povezana slika

Virtualn Stvarnost (virtual reality – VR) je dobila mnogo na popularnosti zadnjih godina, te tim koji stoji iza Oculus Rifta (VR uređaja) imaju neke jako ozbiljne planove za TCG igre, pogotovo za YuGiOh, više o tome možete pronaći OVDJE.

Za razliku od virtualne stvarnosti, proširena stvarnost (augmented reality – AR) koristi stvarni život u koji su “ugrađeni” modeli, efekti itd.. Najbolji primjer AR je, dobro poznata mobilna igra koja dolazi iz Ninantica, Pokemon GO. Igra koja koristi mobilnu kameru, te u nju “ubacuje” modele pokemona.  Ovaj koncept je zaludio svijet, te se sam koncept AR-a svidio mnogim ljudima, te se čini kao odlično mjesto za ulaganje, bar tako misli Microsoft, koji je krenuo u AR vode, te svijetu predstavio Microsoft HoloLens (not sponsored!).

 

OK, već imamo takvu tehnologiju, ali je li Konami spreman uložiti u AR/VR u svrhu YuGiOh-a… Pa donekle da, jer ako niste znali, Konami je jako veliki igrač u svijetu video igara te ima neke jako poznate naslove kao PES, Metal Gear Solid, Silent Hill itd… te ako tu dodamo eksploziju VR popularnosti (HTC vive, Oculus Rift, PS VR…)  jako je vjerojatno da i AR ima svijetlu budućnost.

Ali dok AR/VR ne postanu dostupniji, možemo uživati u kreativnim videima kao što je ovaj.

 

 

Što mislite ima li AG/VR budućnosti? Hoće li na taj način privući pažnju kao Pokemon GO? Napišite u komentarima.

Jedna misao o “YuGiOh u virtualnoj stvarnosti?

  1. Pa naravno.Ja sam samo sanjao o tome,ali kada smo vidili šta je Ninantic uradio,sigurno će to uraditi i mnogo popularniji Konami koji se nije samo proslavio na YuGiOh-u već i na mnogim drugim stvarima.
    YuGiOh ZEXAL je vjerovatno primjer toga kako bi to izgledalo,tako da vjerujem da će Konami početi raditi na tome.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.