YuGiOh(5DS)TOP 5 Cards 3#

 

Pozz svima dobro dosli u jos jedan blog Top 5 karti iz YuGiOh.Poslije Prve sezone,i Gx koji nam je donio Cyber Dragona za predstavnika,odlazimo u Sinchro eru tacnije u YuGiOh 5DS.

              Sta se tamo nalazi???


Top 5#

Stardust Dragon:1 Tuner + 1 or more non-Tuner monsters

During either player’s turn, when a card or effect is activated that would destroy a card(s) on the field: You can Tribute this card; negate the activation, and f this effect was activated this turn (and was not negated): You can Special Summon this card from your Graveyard.

Na petom mjestu nalazi se Yuseiovo najbolje (Boss) cudoviste,naravno govorim vam o Stardust Dragonu.Stardust Draagon je prestavljeno kao jako cudoviste u anime seriji ali i u real se pokazao isto kao okej cudoviste sa prilicnim efektom i predivnim artom.U novije vrijeme izlazi sve vise Stardust karata(Stardust Warrior,Stardust Spark Dragon itd…),tako da se u buducnosti mozemo nadati snaznim Stardust archyttypom.

Top 4#

Brionic,Dragon Of The Ice Barrier:

1 Tuner + 1 or more non-Tuner monsters
You can discard any number of cards to the Graveyard to target the same number of cards on the field; return those targets to the hand.
 

Na 4 mjestu nalazi se Ice Monster,govorim vam o Brionic,Dragon Of The Ice Barrier.Nazalost je banovana i odavno se ne pomjera sa ban listi,no Konami je sigurno doveo pravu odluku tako da Brio ban,inace Shaddoli i Lightsworni bi bili suvise Broken sa Brionicom.

Top3#

DarkStrikeFighterCRMS-EN-SR-1E

Dark Strike Fighter(Before eratta) :1 Tuner + 1 or more non-Tuner monsters
You can Tribute 1 monster to inflict damage to your opponent equal to its Level x 200.

Dark Strike Fighter(After errata):1 Tuner + 1 or more non-Tuner monsters                                                                                             During your Main Phase 1: You can Tribute 1 monster; inflict damage to your opponent equal to the Tributed monster’s Level on the field x 200. You can only use this efect once per turn.

Na 3 mjestu kao sto vidite nalazi se DSF,karta koja je bila toliko broken i koja je rijesavale duele u potezu zbog koje je Konami odlucio da banuje DST  a nakon nekog vremena ucini jos jednu gresku i oslabi DSF tako sto ucini erratu(promeni efekt),i napravi ga potpuno bezvrijednog,no DST uvijek ce se poznavati kao dobar neprijatelj meta dekova.

Top 2#

Goyo Guardian:1 Tuner + 1 or more non-Tuner monsters

When this card destroys an opponent’s monster by battle and sends it to the Graveyard: You can Special Summon that monster to your side of the field in Defense Position.

Na 3 mjestu nalazi se Goyo Guardian.Poslije duzeg banovanja Goyo nam se prosle godine vratio na scenu,u punom sjaju.Sjajan efekt moglo bi se reci i BROKEN cini Goyu jedinstvenim cudovistem,zbog koga se nalazi u svakom Sinkro deku.Njegovo mjesto zauzima Naturia Barkion u nekim dekovima,ali ipak to je rijetkost posto je Goyo zasigutno najbolje LV6 sinkro cudoviste.

Top 1#

Koje je cudoviste zasjalo na prvom mjestu u 5ds poslije Jinza u prvoj sezoni,i Cyber Dragona u GX,dali je i sledeci broj jedan Machina ili nesto potpuno suprotno?

Trishula,Dragon Of The Ice Barrier:

1 Tuner + 2 or more non-Tuner monsters
When this card is Synchro Summoned, you can activate this effect to remove from play up to one card each from your opponent’s hand, field and Graveyard. (The card in the hand is chosen at random.)
 
Na 1 mjestu u 5DS nalazi se Trishula,sa jedinstvenim efektom koji se samo jos nalazi kod Nekroz Trishula,ali ipak nije tako dobar kao kod ovog nevjerovatnog monstera,sa predivnim artom.Trishula,Dragon Of The Ice Barrier ce po meni uvjek biti Top 1# karta iz 5DS anime serijala.


To je sve za danas,u komentaru napisite kako vam se svidio blog,naravno svojih top 5 iz 5ds.Sledeci blog dolazi od Zexalu zato se pripremite 😀
Profil na dueling networku:mrkva365
http://prntscr.com/820a3k Rekord U Singlu!!!

4 misli o “YuGiOh(5DS)TOP 5 Cards 3#

  1. Dobar blog, samo jedna greskica…Shaddollsi ne bi dobijali efekte preko Brionaca zato sto je discard karti iz ruke cost, ali i dalje je broken.

  2. 5. Tune Warrior
    4. Magna Drago
    3. Kreebons
    2. Debris Dragon
    1. Stardust Dragon

  3. Necrofear hvala,za te sam potpuno zaboravio posto za vrijeme 5ds nisam ipratio ygo tako da pola karti nisam znao xD

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

YuGiOh(5DS)TOP 5 Cards 3#

Pozz svima dobro dosli u jos jedan blog Top 5 karti iz YuGiOh.Poslije Prve sezone,i Gx koji nam je donio Cyber Dragona za predstavnika,odlazimo u Sinchro eru tacnije u YuGiOh 5DS.

              Sta se tamo nalazi???


Top 5#

 

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.