Trick or Tribute [Ghostrick Monarchs]

 

Bok, nisam dugo pisao, pa evo malo deck profil jer mi je užasno dosadno, a priča mi se o decku, a nitko me neće slušat jer sam sam u stanu (nekakva oluja se nadvija nagovještajući trenutak kada neću više igrat Madolche nego ovo)

Cigarete…check.

 

Kava…check.

 

Ajmo, kreće deck profil!

 

Radi se o Ghostrick Monarch decku, a odmah je prvo pitanje : „Pa zašto Ghostrick Monarch kad su već bezveze i sa Žabama?“, ALI nisu bezveze ovako (dobro malo jesu), deck je jako trollastičan, ima puno stalla, poprilično je konzistentan jer ima strašni draw engine (dva draw engina zapravo hehe), a Monarchsi su dobili novi support i dobivat će ga, a nakon što sam se malo igrao s tim skužio sam da je fakat dobro, a što je najvažnije jako je zabavan.

Cijela ideja decka je sljedeća : hand advantage i stall preko Ghostricka i Pipera i onda spemanje Monarcha uz pomoć March of the Monarchs i Molding the Monarchs, a kad zaškripi Chaos Sorc., BLS i DAD spašavaju stvar. Super je i što se sa deckom jako lako može sajdat, nema više ubi bože rasprave u glavi šta ide van, a šta unutra jer se izmjenjuju samo lvl 6 monsteri (Vanity’s Fiend i Jinzo) i eventualno Imperial Iron Wall i Soul Drain.

MONSTERIIII!!!!!!!!!

Ghostrick Specter DARK\Fiend\Level 1\600\0

Cannot be Normal Summoned, unless you control a “Ghostrick” monster.

Once per turn: You can change this card to face-down Defense Position.

When a “Ghostrick” monster in your possession is destroyed by an opponent’s card (either by an opponent’s attack or a card effect) and sent to your Graveyard: You can Special Summon this card from your hand in face-down Defense Position, and if you do, draw 1 card.

 

Čim sam vidio art znao sam da ću igrat neku varijantu Ghostricka, šta nije presladak? Kad mi unište Ghostricka, dođe on i vučem kartu. On mi je i draw engine i stall engine, a gotovo uvijek je tribute fodder za Monarche. Također pošto je level 1 target mi je za Pipera, a mogu ga dizat sa Kinkom pa u Slacker Magiciana (ako je neka očajna situacija)

Ghostrick Kyonshee DARK\Zombie\Level 3\400\1800

Cannot be Normal Summoned, unless you control a “Ghostrick” monster.

Once per turn: You can change this card to face-down Defense Position.

When this card is flipped face-up: You can add 1 “Ghostrick” monster from your Deck to your hand, whose Level is less than or equal to the number of “Ghostrick” monsters you control. You can only use this effect of “Ghostrick Kyonshee” once per turn.

 

Volim ga ko majku svoju, ako ga otvorim vrtim do sudnjeg dana, a i malo dulje. Ako ga unište searcham Spectera, SS-am ga i vučem kartu, a ako ga ne pređe, flipam ga, searcham, moj potez, vratim ga dolje, opet flip, opet search i onda ako je sreće ga žrtvujem za Monarcha.

Ghostrick Lantern DARK\Fiend\Level 1\800\0

Cannot be Normal Summoned, unless you control a “Ghostrick” monster.

Once per turn: You can change this card to face-down Defense Position.

When your opponent’s monster either declares a direct attack or targets a “Ghostrick” monster you control for an attack: You can negate that attack, and if you do, Special Summon this card from your hand in face-down Defense Position.

 

Privatni Battle Fader za Ghostricke, iako ne završava Battle Phase u potpunosti ispunjava dužnost. Target je za Pipera što je super, a isto ga mogu dizat sa Kinkom.

Mystic Piper LIGHT\Spellcaster\Level 1\0\0

You can Tribute this card to draw and reveal 1 card. If that card is a Level 1 Monster Card, draw 1 more card. The effect of “Mystic Piper” can only be activated once per turn.

 

PAAAAJPEEEEEER!!!! Drugi dio draw enginea, u kombinaciji sa Kinkom ubitačno iritantan, a pošto je Light imam i Chaos spiku u decku. Ukupno imam 12 targeta (u svom decku) za jednog Pipera što je skroz ok.

Kinka-Byo DARK\Beast\Spirit\Level 1\400\200

This card cannot be Special Summoned. This card returns to its owner’s hand during the End Phase of the turn it is Normal Summoned or flipped face-up. When this card is Normal Summoned or flipped face-up, you can Special Summon 1 Level 1 monster from your Graveyard. When this card is removed from the field, remove from play that monster.

 

KINKAAAAA!!! Premoćan je u ovom decku jer dižem sve moguće i imam masu varijanti što mogu radit s njim ovisno što dignem iz gravea.

 

MONARCHS!!! (and other level 6 friends)

 

Caius, Raiza & Mobius best friendz 4 evah <3.

 

Stvarno sad, Monarchsi su uvijek bili dobri, maknu nešto i imaju 2400 načina da izmlate nekog. Jadni Mobius je konačno dobio priliku da se iskaže jer su mu braća krali spotlight nekoliko formata, a pošto više nema Heavy Storma dečko je opet dobar i spreman da pljuje na backrow (koji je masTan ovaj format, a free backrow removal je baš -ćan). Caius i Raiza su standardno dobri i rješavaju se većine problematičnih stvari, a pošto smo dobili i ćemo dobiti support ima načina da ih se i zaštiti i da njihovi efekti cijelo vrijeme cirkuliraju.

 

March of the Monarchs

Continuous Spell

Tribute Summoned monsters you control cannot be targeted by, or destroyed by, card effects. You cannot Special Summon monsters from your Extra Deck.

 

Prekokrasan support za Monarche, a čak nije tako strašno što se nemože ni sinkat ni eksvajzijat jer cirkuliramo Monarche koji konstantno miču prijetnje koje su na polju, a ti isti su cijelo vrijeme zaštičeni, pa ako se tu u igri nađe koji Vanity’s Fiend u većini slučajeva će protivnik smotat iste sekunde.

 

Molding the Monarchs

Continuous Spell

     

You cannot Special Summon monsters from your Extra Deck.

When you Tribute Summon a monster: You can activate 1 of these effects. You can only activate 1 of these “Molding the Monarchs” effects per turn, and only once that turn.

● Add 1 monster with 2400 ATK and 1000 DEF from your Deck to your hand, except a monster of the same name as that Tribute Summoned monster.

● Add 1 monster with 2800 ATK and 1000 DEF from your Deck to your hand, except a monster of the same name as that Tribute Summoned monster.

 

Još prekokrasniji support, u potpunosti ubija problem sa prošlim Monarch deckovima jer ako ih cijelo vrijeme zovemo uz pomoć ove karte ćemo imati još jednog ruci spremnog za sljedeći potez. Opet, nemožemo ništa zvat iz Extre, ali to u konačnici ne predstavlja ništa posebno, a možemo iz decka izvadit i DAD-a ako nam treba. (u budućnosti će izaći još i više supporta za Monarche, jedan od Big Daddy Monarcha je izašao, a to je Granmargova Level 8 verzija, koja je onako ok, ali još uvijek čekam Big Daddy Caiusa)

 

Monarchsima će u pomoć doći još dva level 6 monstera, a to su Vanity’s Fiend i Jinzo u kombinaciji sa Psychic Shockwaveom.

 

Vanity’s Fiend DARK\Fiend\Level 6\2400\1200

   

This card cannot be Special Summoned. While this card is on the field, neither player can Special Summon monsters.

 

Ej bok, ja sam Vanity’s Emptiness sa 2400 napada i nećeš me se tako lako riješiti, a nećeš pogotovo ako mi je gazda na polje stavio March of the Monarchs. To je to.

 

Jinzo + Psychic Shockwave

 

Jinzo netreba nikakav uvod, a držimo ga u sajdu sa Shockwaveom za heavy backrow deckove.

 

Psychic Shockwave

Trap

Activate only when your opponent activates a Trap Card. Discard 1 Spell/Trap Card to Special Summon 1 Level 6 DARK Machine-Type monster from your Deck.

Caius napada > Mirror Force > P. Shockwave > Jinzo + Caius = 4800 štete…mislim ono. Kombinacija je odgovor na heavy backrow deckove, a mi ih u decku nemamo puno tako da nas ništa ne oštećuje taj Jinzo na polju.

 

Posljednje što bih htio spomenuti u ovom reportu je jedna mala trapica.

 

Grisaille Gaol

Trap

If you control a face-up monster that was Tribute, Ritual, or Fusion Summoned: Neither player can Synchro or Xyz Summon, also the effects of face-up Synchro and Xyz Monsters on the field are negated, also Synchro and Xyz Monsters cannot attack. These effects last until the end of your opponent’s next turn.

 

Ako imamo Monarcha na polju bjeli i crni nemogu ništa. Jako jednostavna karta koja se može koristit i u Heraldu i u Giškijima i u Herojima (haha stratos je benan nemože xD). Karta je zadnji dah stare škole da se bori sa tim nekim crnim i nekim bjelim kartama…nije to yugioh više, bolje je bilo kad smo imali koze.

Šalim se, ali u principu to je to, karta koči gotovo sve meta deckove i daje nam prostora da se još malo postavimo i da nekako dobijemo advantage i u konačnici dobijemo game.

 

DECK LISTA (ja zasad koristim ovo, navesti ću još karte koje se mogu u deck ubaciti) :

 

MONSTERS:

 

3 Caius (removal)

2 Raiza (removal)

1 Mobius (backrow removal)

1 BLS (win condition, manje-više :P)

1 Chaos Sorc. (ponekad win condition)

1 DAD (drži gaće stiže deda)

1 Cyber Dragon (kad treba odmah spustit monarcha)

2 Mystic Piper (draw)

1 Kinka-Byo (dizač)

2 Effect Veiler (sorry bro, no effect i tuner je)

2 Battle Fader (no no, you no attack me, fodder za monarche)

3 Ghostrick Kyonshee (search)

3 Ghostrick Specter (stall, draw)

3 Ghostrick Lantern (stall)

 

SPELLS:

 

2 Molding the Monarchs (search)

1 March of the Monarchs (protection)

2 Duality

2 Recurring Nightmare (must u ovom decku)

1 MST

1 Dark Hole

1 Allure

 

TRAPS:

 

2 COTH (vratit pipera ili nešto za foder za monarcha ili vratit monarcha pa u rank 6)

1 Warning

1 Grisaille Gaol

 

SIDE DECK:

 

3 Vanity’s Fiend

2 Jinzo

2 Psychic Shockwave

3 Imperial Iron Wall

1 Soul Drain

 

…dalje stvarno neznam, onako po ukusu ostatak

 

EXTRA DECK:

 

1 Formula Synchron (kinka+veiler, kad je situacija čudna pa dobro dođe)

1 Black Rose Dragon (reset field…yes please)

1 Gaia Knight

1 Balmung

3 Slacker Magician (ljubav mog života, najbolji rank 1 monster)

1 Number 54: Lion Heart (dušu dalo za samuraje)

1 Leviathan

1 Zenmaines

2 Gauntlet Launcher

2 Bounzer

1 Ptolemy (po meni najbolji rank 6 monster)

 

OSTATAK ŠTA JOŠ MOŽE : svi živi trapovi umjesto ovih 4, Destiny Hero Engine sa Malijem, Cyber Valley, Spirit Reaper, Anti-Meta build sa main Vanity’s Fiendom, Thestalos(ok je), Tour Guide i sve random Light\Dark fore za Chaos engine, Ghostrick Stein u kombinaciji sa Ghostrick Panic, Delg i Kuraz (ok su, ali jako situacijski, rekao bih da je Delg puno korisniji jer grave poremeti), Maxx C, Flying C (you should really play this) i naravno nekakve osobne preinake, ali nebi nikad igrao tipa 3 MST-a u ovom, rađe bi sajdao još jednog Mobiusa. Super se lako sa deckom može eksperimentirati
.

 

I to je to, hvala na čitanju, nadam se da ćete barem na DN-u isprobat deck jer je stvarno zabavan, a i super je gledat protivnika kako se muči sa silnim stallom kojeg ima ovaj deck.

 

Komentari su dobro došli, a pogotovo ideje za deck.

 

I ako ima pitanja oko decka samo dajte, na internetu sam od ponedjeljka do nedjelje.

 

Pusa Ćao Bok.

2 komentara

  1. Ok je deck ,ima jak search,ali ako si več stavio gaol,pa ako možda imaš darkness destroyera, moj je prijedlog upravo on,jer onda svi deckovi sa nižim levelima i tunerima kad nema ništa od extra decka zbog gaola su sjedeča meta.

  2. Ako već posežem za Gaol sumnjam da imam prostora za lvl 7 monstera, a removala imam, samo ga trebam stunat.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.