The Boogyman Report: Europsko prvenstvo 2012 Milano

Bilo je to dana 6.7. godine 2012.  Momak savrsene građe, pozlacene kose boje ljesnjaka, lica obasjana jutarnjim suncem i opcenito, ljepote u usporedbi s kojom je i Snjeguljica gabor (mogu tako cijeli dan) krece prema Glavnom kolodvoru sastat se sa skupinom ljudi odabranu od samoga Boga (i jednim dinosaurom: Kabazagyjem) koja ima samo jedan cilj; Pohodit europsko ygo-a u Milanu i usput zapalit sve sta nije sveto.

Sastajemo se na Glavnom u 6:30 po dogovorenom. Naravno, ne svi. Costa je zaspao i mora se ga cekat. Frajer se ne javlja na mob. Zovemo neku babu koja bi trebala biti njegova baka, ali ona nam kaze da je prestanemo zajebavat jer je petak ujutro. Zovemo njegove roditelje, koji nam uredno izjavljuju da oni nemaju nikakvog sina. Super. Cisto da vidimo reakciju saljemo mu poruku da smo krenuli bez njega. I naravno, kao u Star Treku, lik se je teleportira na Glavni u sekundi. Krecemo za Milano. Klima radi dobro. Ubiti predobro. Pola nas se smrzava, dok je drugoj polovici taman. Zvonko se pretvorio u kocku leda. Sastajemo se u Ljubljani na Glavnom (di su neki od nas u proslosti znali i prespavat) s ostatkom slovenske ekipe. Muka mi je. Exam neku tabletu koju mi je dao Matej (vozac), nije mi reka sta je, ali me uvjerija (sa smjeskom na licu) da ce mi nakon toga bit bolje. Krece se dalje. Ljubljana…granica…Italija…i 200km prije Milana zgrada u kojoj se svi vasi snovi ostvaruju. Ne, nije bordel, nego Lidl. Oci Kabazagyja sparklaju di god da pogleda. Ko djeca u vrticu najeli smo se slatkisa do granice povracanja. Opet u pokret. 50km od Milana Matej pocinje zderat banane i bacat ih sa prozora ko u Mario Kartu. Nazalost gljive nismo imali, ali smo svejedno napravili dobar score. Nakon sat vremena sta smo se gubili po Milanu konacno pronalazimo hotel. Stvarno postoji. Zvonko nije lagao. Iskrcavamo si stvari i krecemo na mjesto eventa. Usput psujemo na talijane jer voze ko muhe bez glave.

Dolazimo u halu di ce se odrzat event. Kupujemo/prodajemo/trejdamo se. Nalazimo se sa drugom grupom hrvata koji su dosli autima. Odemo se ubit u Burger King. Prevadzam sve nase narudzbe jer sam hodajuci rijecnik. Nakon toga malo testanja u lobbyju hotela, pa u krevet.

Day 1:

7:15. Idem na dorucak. Pola nas je vec dolje. Zderemo kao da smo se tek vratili iz Survivora. Cak se je i Zagy uspija iskotrljat do dolje, bez obzira na rane sate. Nedugo nakon toga krecemo prema hali.

Prijavljujemo se. Opet buy/sell/trejd, te konacno prva runda.

Round 1 (Zec vs. Zec (portugalac)):
-lik je kasnio na rundu zbog neke greske u prijavi, pa su judgevi raspravljali sta ciniti. Uglavnom dali su nam extra time (ako udjemo u time).
-dobivam na kocki. Otvaram sa zecom, guide, lance i jos nesto…gazim ga ko kukca. Dobivam.
-drugu lik otvara sa slicnim handom. No ima je malo problema sa mojim setanim reaperom koji mi je kupovao vrijeme. Na kraju smo oba pali ispod 1000LP. Ona ima punu Laggiu na fieldu sa setanim s/t. Ja imam setan Mst i neku vanillu. On seta jos 1 s/t i okrene storm. Okrenem u response Mst na njegovu novu setanu, on negira sa Laggiom i pokusa opalit Road nakon toga. Zovem judga da mu opali flisku jer je jebeni nub. Judge prihvaca moju ponudu. Na kraju mi zgazi vanillu sa praznom Laggiom i bez s/t enda. Ja imam Guaibu u handu i trebam topdeck. Lancevi, reborn, guidevi su mi svi otisli. Neznam sta me jos moze izvuci iz govana. Topam Dark hole. Aha. Jasno mi je sad. Saljem Laggiu u cistiliste i zakucam ga za game.
(1-0)

Round 2 (Zec vs. Zec (talijan)):
-Vucem 5 i pogledam hand u nevjerici. 3 vanille i 2 reapera. Gore ne moze bit. Za 6. vucem cetvrtu vanillu! Pas m…Tu san bas mislija da se mogu pocet pakirati i da odmah krenemo na drugi duel. Ali ipak sam odigrao taj ocajan hand…I DOBIO! Lik je vuka same Veilere, Lance, Mst-ove…Tu sam po prvi puta bio uvjeren da Bog postoji i da je velik.
-u drugoj je on spustija zeca, ali je dobija veilera. Dark holea si je zeca i reborna ga. Pa je pokupija jos jednog veilera. Nakon toga se je Guaiba posluzila uz pomoc Lancea.
(2-0)

Round 3 (Zec vs Zec (slijepi bosanac)):
-slijepi covjek vozi 2-0 kao ja. To samo dokazuje da ima mnogo mrznje u sebi. Cak i vise od mene. Kaze mi da je iz Bosne. Pa di si brate! Jos samo srbin fali i onda smo nepobjedivi! Lik ima Brailleovo pismo na unutrasnjosti karata da ih moze raspoznati. Judge je bio cijelo vrijeme uz njega da mu kaze koliko je karata opponent seta, koliko ih ima u handu…u biti svaki njegov play. No u ovoj nam nije treba. Sve 3 partije smo oba govorili hrvatski da trollamo judga, koji se je samo kiselo smijesio. Napeto je bilo do samog kraja.
 (3-0)

Round 4 (Zec vs Inzektor (njemac)):
-dobivam na kocki. Sve 3 partije su bile napete. On se nalazio pod Sim-om, ja pod Gorzen machom i medjusobno smo Bottomlessali/tt-ali/warningali sve sta je sletilo na teren. No izgleda da se on istrosio prije mene.
(4-0)

Round 5 (Zec vs Wind-up (talijan (Memoli)):
-lik dobi na kocki. I to nije dobar pocetak. Cim sam vidio Factory pao mi je mrak pred oci. Lik mi naswarma field (ne izvrti loop) i seta par backrowa. Zec mi je pokupija Veilera. Uspija san prezivit potez, no nista vise od toga.
-u drugoj vucem 2 vanille skupa sa Reaperom, lanceom i jos necime. Lik mi pocisti backrow i izvrti Magician-Shark combo. Izbije mi sve osim 1. Reaper mi je kupio par poteza zajedno sa par topdeckova, tako da sam ja na kraju bio na nekih 900LP a on na 400LP. Field (on je ima Factory i 1 set s/t i shark, dok ja set warning) i bili smo na topdecku. Topdeckam jedinu vanillu koja mi je ostala (kabazagy) i ubijem sharka. On vuce i topa mi Poa. Vrati prakticki sve korisno i povuce Rata + jos nesto. To je bilo to. Zen + Briliant me ubiju.
(4-1)

Round 6 (Zec vs Inzektor (talijan)):
-on otvori sa svime. Ima mac, vrti Dragonflya sa ostalima, te jos ima Veilera. U drugoj i trecoj sam zavrtio 2 Dolkke, ali ni to nije bilo dovoljno za negirat svu njegovu malu gamad (uz snjeskove).
(4-2)

Round 7 (Zec vs Hero (spanjolac (Togores)):
-sjedam za stol i Togores mi se smjesi preko puta. Dignem se da idem vidit ponovno pairinge. Stvarno pise Togores. Hmm…ok. Za dobrobit covjecanstva lik mora umrit.
-otvaram sa Zecom koji kupi Veilera. Setam Fiendish i Warning. Lik mi mst-a warning i summona stratosa koji kupi Fiendish. Sljedeci turn Zec koji je prezivija opali svoj eff. Rijesi se Laggie sa Rupom i preko Reborna stvorija Utopiu, pa turn kasnije jos Ninju. Pokusa je ici za game ali je Gorz pao s neba. Nakon toga san ja isa za game.
-sideamo. Lik otvara sa Aliusom i GB playom (set 5). Ja setam monstera i 2 iza. On se je nakon toga odlucija zabit sa Aliusom u setanog Kinetica. Nema nista za ga rijesit. Tek je kasnije stvorija Shininga dovoljno velikog da ga uspije pregazit. Pri ulazak u battle fazu Mst-am mu setan Judgment kojega je 2 turna prije bija uza sa PoD-om. Lik ide ubit Kinetica. Ja mu okrenem troll Cylindre. Mjesavina emocija na njegovom licu je bila neprocijenjiva.
(5-2)

Round 8 (Zec vs Zec (francuz)):
-lik dobije na kocki i pocinej vrtit sve ono sta bi ja treba vrtit. Ovu se ne mogu izvuc ni da hocu.
-u drugoj on ima  Zeca i Tgu u groblju i nekih 5 u handu i flippa Reapera. Ja imam 2 s/t (chain diss. + lance) te gorza u handu i na 1100LP sam. Moram Chain. Dissat Reapera kako god se pogleda, jer ako ga Lanceam mi je Chain diss mrtav i bilo koji dinosaur mi ide za game, te ne mogu spustit mrtvog Gorza. Pa tako i napravim. Lik mi nakon toga spusti Zeca i zove 2 Sabersaurusa. Great. Napadne za game. Nakon sta san smota pokaze mi jos jednog Zeca u handu.
(5-3)

Zatvara se hala. Vidim da nas je par upalo u day 2. Ljut sam. Umoran. Frustriran. Na kisi cekamo Zagya koji se jos unutra trejda. Brijem da je lik izasa zadnji van. Krenuli smo na kebab, pa nakon toga u hotel. Umra san na krevetu gotovo odmah.

Day 2:

Cujem budilicu koja ukazuje da je 7:30. Neda mi se dici. Ostajem jos malo spavati…ok, dovoljno. Gledam na sat. 8:15 je. Bemu. U 9:00 nam pocinje runda. Zagy i Hraste jos spavaju ko bebice od 100kg. Ne odgovaraju mi. Trcim u predvorije di nas svi vec cekaju. Nakon kratke rasprave odlucili smo krenut bez Zagya i Hrastea. Novosel i Mrvica voze se u gepeku posto svi ne stanemu u kombi. Uz to voznja se pretvorila u vlak smrti sa naglim okretima, ubrzanjem, kocenjem…nice. Ako smo pregazili nekoga, nismo mi krivi, to je bilo sudjeno.

Round 9 (Zec vs Zec (norvezanin)):
-lik je diga norveske natse. Otvara sa Zecom + tgu. Krumpam se sa Reaperom, ali ne predugo. On dobiva prvu.
-u drugoj otvaram sa Tgu po Sangana i setam nesto. Ne sjecam se tocno svega. U zadnjim trenucima znam da smo oba imali Utopiu Ray na fieldu. On je uspija stvorit Pearla sa kojim je pregazija moju Utopiu. Uglavnom treba mi Gorz da se izvucem ih govana, te zato necu setat 3 bleffa. Nema gorza. On ponovno napadne sa svime. Ostaje mi nekih 1300LP. Sad mi treba Rupa, no na topdecku je Gorz. Zivotinjski ga bacim na field i pruzim ruku.
(5-4)

Dropam. Nema smisla igrati zadnju rundu. Idem na side event Attack of the giant card. Na prijavama otvaram Shark Drakea i Queen Dragun Djinn. Odigram 2 runde, izgubim u trecoj. Rekoh, dosta. Krenem se trejdat i usput gledat top 64. Odjednom buka. Cijela dvorana urla. Troll je spustija Dark Magiciana. Moj heroj. Nakon sta je Memoli dignuo event otisli smo malo razgledat grad usput trazeci neki otvoreni fast food. Na kraju ipak moramo u Burger King, opet. Jevrosimov i Costa odlucili su otici u kineski na pecenu chiwawu. Vracamo se u hotel oko 2. Malo testamo Goat controlu do 4 ujutro, igramo Uno i sl.
Ponedjeljak. Budimo se, doruckujemo, pakiramo se. Ja dobivam trece oko na celu (tj. rupu) jer je netko bio slijep. Neki bi rekli ogledalo duse, no vise licim na Sangana nego na indijca. Nema veze. Ako me neki zgodninji pripadnik zenskog spola pita reci cu joj da sam zaustavio metak celom. Sta je najbolje, imam i dokaz. Krecemo prema Balkanu. Opet se zaustavljamo u Lidlu. Zagy vristi ko neka curica od uzbudjenja. Punimo kombi namirnicama. Dolazimo u Zg oko 10 navecer.

Kad se sve zbroji bilo je ok. Razocaran sam rezultatom, a ponajvise kockom koja nije bila dovoljno pecena.
Tnx. Mateju koji nas je vozio, te pozdrav ostataku ekipe koja je uspjela otici na event.

Token, out.

2 misli o “The Boogyman Report: Europsko prvenstvo 2012 Milano

  1. Genijalan članak. Humor je tu, sve je dovoljno detaljno, kudos!

    A onaj slijepac – svaka mu čast!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.