Starliege Paladynamo – CotW

Dobar dan i dobrodošli u moj prvi Card of the Week blog. Nakon nekoliko godina pauze od Yu-Gi-Oh!-a ponovno sam mu se vratio prije pola godine te sam nedavno postao članom Yu-Gi-Oh! Planeta. Kako sam dugo bio odsutan, poprilično sam se iznenadio Syncho i XYZ monsterima. Lagano sam počeo igrati na Dueling Networku i ubrzo shvatio da je Extra Deck postao vrlo važan dio igre, a ubrzo sam izdvojio i nekolicinu najdražih XYZ-ova u tom silnom XYZ moru. Danas ćemo upoznati jednog momka iz 2013 Zexal Collection Tina koji je meni osobno veoma zanimljiv i drag te ga obožavam prizivati, a vidjet ćete zašto.

Upoznajte Starliege Paladynamoa!

starliege card

2 Level 4 LIGHTmonsters

Once per turn: You can detach 2 Xyz Materials from this card to target 1 face-up monster your opponent controls; its ATK becomes 0, and if it does, its effects are negated. When this card you control is destroyed by your opponent’s card (either by battle or by card effect) and sent to your Graveyard: Draw 1 card.

Dakle naš Starliege može odbaciti svoje materijale i smanjiti protivnikov napad na 0. Super, ali to nije sve. Efekti tog monstera su još i negirani. Ali ni to nije sve. U slučaju Torrential Tributea, Mirror Forca, Dark Holea ili bilo čega što će ga uništiti i poslati u grolje, mi dobivamo draw. Ova karta u pravoj situaciji čini čuda.Protivnik ima Utopiu? Red Eyes Metalac divlja na protivničkom fieldu? Gachi Gachi, Spirit Reaper i Marshmallon bezobrazno kupuju vrijeme protivniku? Catastor, Shi En, Naturia Beast, Ophion? Starliege učinkovito rješava takve probleme po kratkom postupku. Ako protivnik ima dva monstera, možemo onog s jačim napadom spustiti na nulu i poništiti mu efekte,a napadom se rješiti drugog. I nakon što obavi svoje i završi u groblju mi vućemo jednu kartu.

Osim što ima precool ime i odlične efekte, ova karta ima i par nedostataka. Prvi nedostatak je 2000 ATK. S njegovim efektom može bez problema pobjediti skoro svakog monstera u 1v1 borbi ali nakon što ispuca svoj efekt Starliege je samo beater s 2000 ATK. Naravno da je bolji od beatera s 1900 ATK (logično :p) ali mnogo drugih monstera ga mogu pregaziti s lakoćom, iako tada dobivamo draw. Nadalje, Bottomless Trap Hole, Dimensional Prison, Dimensional Fissure i Marko Cosmos nam ne dozvoljavaju da vućemo jednu kartu. Zadnji nedostatak, koji možda i nije pravi nedostatak ali je svakako ograničenje, je taj da nam trebaju LIGHT monsteri. Ova će karta tako funkcionirati u samo par (povlaštenih) deckova, dok nas DNA Transplant spriječava da uopće pozovemo našem Starliegea.

HEROJI

Alius

U LIGHT varijanti Heroja Starliega uopće nije teško prizvati. Imamo Aliusa, Photon Thrashera, Thunder King Rai-Oha, Noble Knight Gawayna, Cruseder of Endymiona te čak i Honesta ako je baš potrebno. Kad smo već kod Honesta, ako je vaš Starliege u opasnosti, Honest može preokrenuti borbu samo tako. I nakon korištenja efekta Starliegea možemo igrati Miracle Fusion na materijale u groblju.

LIGHTSWORNI

rykocard

Iako se Lightswornovi sami po sebi ne orijentiraju toliko na XYZ Summonanje, kad zagusti i zatreba i oni mogu izvući nekog XYZ-a na polje, a jedan od njih može biti i Starliege jer su svi Lightswornovi LIGHT monsteri. I ako ga summonate te idući potez povučete Judgment Dragona ili ga već imate u ruci, Starliege može pokupiti Solemn Warning ili Judgment te osigurati put za Judgmenta :Đ

HUNDER OBITELJ

PanHunder

Hunderima je Starliege uvelike pomogao. Kao deck kojem su XYZ-evi prirodni kao nama disanje Starliege Paladynamo sjaji koliko sjajiti može. Spirit Converter može biti korisan zajedno sa Starliegom ali imajte na umu da vam trebaju dva poteza da napunite baterije Starliegu, a do tada već možete novog XYZ-a spojiti.

CONSTELLAR

stellar

Poput Hundera, i ovom archetypeu je prizivanje XYZ-ova lagano, a budući da je ovaj archeype (poput Hundera) LIGHT Starliege je i ovdje dobrodošao.

NOBLE KNIGHTS

noble arms

Noble Knights je zanimljivi deck pun vitezova ovakvih i onakvih i krasnih mačeva, ali je još zanimljiv po tome što su uglavnom LIGHT monsteri. LIGHT = Starliege

Ovi su samo neki od deckova u kojima Starliege najviše paše, naravno da ih vjerojatno ima još. Meni se sviđala od kad sam ju prvi put vidio u meču protiv Hunder decka. Čak i ako nemate cijeli LIGHT deck, eventualno bi se Starliege mogao pronaći i u vašem decku (ali imajte na umu da samo 15 karata stane u Extra Deck, ako imate bolji izbor, a ograničene LIGHT monstere u decku možda bolje ne srljati). Ja svakako preporučam ovu kartu u dedicated LIGHT deckovima jer mi se čini prekorisnom u dosta situacija,a da ne spominjem taj draw na kraju, svi vole povlačiti free karte ^^ Nadam se da ste uživali i da ćete ovoj kartu dati priliku, a meni ostaviti komentar dolje.

 

Pozdrav :Đ

5 Komentara

  1. Odlična karta ali,moji Fire Fistovi ju rušaju iz prve!
    Vidimo se na regionalnom?

  2. wdjvnčrovnjčfčbgwnvčwulrebgvrčonhvbbjtrgotfrbčdfnvfrbvurfbvrnfčjburčgnbjunbjbsnjrnbčjrnbjnčdnbjrsngbjrgnbjrngfbjnfvjnjfvnjnbvčbnčjnbjutrbuhrtbhtjguhsrtbjtrjhbjuogfrbodrubgourtgbnohšrogjtrgoubnowrbgrtčbgvrošbćnćtbgounbbnotrnbtnrbnorjbntnbćontrbntnštibnorinbijdfnbdfnbougfrnbgfnbrčučgnbngrbngčonb ogdfnbnrtiobngnnšgfšbgfnbjognbogbngfobinćkimćnjgnbikbgnbiogtnbnoirttnšršgtbnrbusbkndfodbndfbggfgfobngfonbgfobnfćobnfčćbngfoubnšotunugbruobguobg

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: