Skill Drain Beatdown

Svake sedmice predstaviti po jedan deck. To nece biti klasicni deckovi, nego ce se raditi o deckovima koji dosada nisu bili opisivani – o zaboravljenim deckovima, deckovima buducnosti ili nekim novim buildovima deckova. U danasnjoj prvoj deck analizi sam izabrao deck koji se bazira na Skill Drainu. Vrijeme je za analizu decka!

O decku:

Deck kao deck se bazira na skill drainu de negiranju efekata monstera. Znamo da je jedini problem skill draina, da negira i vase efekte sto ovaj deck okrece za 360* stepeni, te nam pomaze da iskoristimo Skill Drain u potpunosti. Dakle nama odgovara negacija efekata nasih monstera, te uz to negiramo jos protivnicke monstere. Zar to nije sjajno? Uz vec spomenuti Skill Drain u decku igramo velike grdosije – beatstick monstere koji nam pomazu da svojim prizivanjem uniste protivnika do temelja. To su Fusilier Dragon the Dual Mode Beast, i naravno Beast King Barbaros! No to nije samo to, kada oni umru. Na field cemo moci da spustimo apsolutnog bossa naseg deck-a Beast Machine King Barbaros Ur.

Karte decka:

Deck se bazira na jako malo karti, te ga je zato jako lako igrati. Kako bi smo mi rekli deck je autopilot – promjesas, povuces, igras, pobijedis. Kratko i jasno ‘Veni, vidi, vici’. Prva karta za danas je Skill Drain, – karta po kojoj je ovaj deck dobio i ime.

SkillDrainDCR-EN-R.jpg

Na prvi pogled, karta vas nece privuci. Ako se pitate zasto, pogledajte art karte i sve ce vam biti jasno. Na slici je prikazan Dark Ruler Ha Des, u trenutku kao da je pojao nesto grozno (Pokvareni Kiseli Kupus) ili tako nesto. Pa protivnicima ce se stvoriti takva faca na licu kada kazete da placate 1000 life-a i stavljate protivnika u neugodnu situaciju. Naravno da je karta trap karta – sto je cini uzasno sporom. Takodjer jer problem u tome da je ovaj format prepun bacrow hate-a tipa MST, Heavy Storm i slicno, no najveci problem ove karte je da svi monsteri na fieldu – tj. njihovi efekti su negirani. Mozda se nekome vec nakon ovoga smucila ova karta, te bi svi pomislili da je smece no karta zna svoj posao. Radi u odredjenim deckovima poput DW-a, Anti-Mete, no najkorisnija je za ovaj deck. Karta ne stvara probleme samo vama, vec i vasim protivnicima. Zamislite protivnika dok broji ls-ve u grobu i zovne vam JD-a i drekne se platiiiiiim. A vi mu flipate skill drain i vi platite, a JD propadne. Karta je odlicna, te je deck bez ove karte nista. Glavna karta, DEFINITVNO TRI KOMADA ILI NE IGRAJTE OVAJ DECK.

BeastKingBarbaros-JUMP-EN-UR-LE.png

Kao sto se da procitati efekat ovog monstera – to je dovoljno da vam sve kaze. UBISTVOOOOO! E sada bi neki pomislili, sta on radi u ovom decku? E pa vidite Skill Drain negira samo efekte na polju, a ne one koji dolaze iz ruke – sto znaci da mozete ovog momka pozvati iz ruke bez zrtve, a njegov efekat da gubi napad ce biti negiran te cemo imati monstera od 3000 ATK na fieldu bez ikakve zrtve. Naprosto zadiviljujuce. No i u nekim trenutcima on moze posluziti i kada nema skill draina. Primjer – imate Tri monstera na fieldu, a protivnik vam opali Heavy Storm. I nemate vise skill draina. Protivnik vam napuni field monsterima, i enda. Tada mozete da zrtvujete svoja tri monstera i prizovete Beast King Barbarosa koji ce roknuti sve karte koje protivnik kontrolira a vama omoguciti da ga direktno napadate – i oduzimate mu jako mnogo LP-a. Sta reci osim tri komada u decku.

FusilierDragon,theDualModeBeastRDS-EN-UtR-1E.jpg

Nemam sta reci za ovu kartu. Mladji brat od Barbarosa koji kad umre pomaze za prizivanje njihovog oca. A njihov otac je….

BeastMachineKingBarbarosÜr-ANPR-EN-SR-1E.png

Babo, tata, otac, sin, Bog i Batina ovog decka je pred vama. Ovaj lik, velikog ogromnog naziva je monster kojeg cete se truditi pozvati kada imate skill drain na fieldu, ili kada vam protivnik poploca field sa raznim monsterima. On moze jako mnogo monstera zgaziti tipa, REDMD, Darkflare, Lightpulasar, JD, Grapha….A i kada ode skill drain sa fielda on moze i dalje ubijati, ali tiho. Bez krika, bez da protivnik ista gubi osim svojih monstera. Poziva se jako lagano, a targeti za njegovo prizivanje osim njegovih dvojice sinova su sam on, Card Car D i Reborn Tengu. 3 Komada obavezno.

Ostale Karte u decku:

Karte koje su u decku a nisu spomenute gore su:

Reborn Tengu 2x – Zato sto je predobra karta. Semi-limitarana je, te je zbog toga sada manje igraju no nama sluzi. Ode, vrati se, dobijemo foddera za Oca decka, i ima dobar napad.

Card Car D 3x – Odlican za pocetak duel-a, dobar draw power. Mjesto njega mozete igrati Gilasaurse ukoliko zelite (i onda idete da pravite Xyz-ve),a protivnik nece moci ss-ati iz groba.

Trade-in 3x : Jako mnogo je lvl 8 monstera, te moze dati odlican draw power

Forbidden Challice 3x – Dodatna zastita

Call of the haunted 3x – Za vracanje krkana, i kada se vrate sa groba imat ce svoj originalni napad bez skill draina. 

Decklista

3 Beast King Barbaros
3 Beast Machine King Barbaros Ur
3 Cardcar D
3 Fusilier Dragon the Dual Mode Beast
2 Reborn Tengu

1 Book of Moon
1 Dark Hole
1 Monster Reborn
1 Heavy Storm
2 MST
3 Pot of duality
3 Forbidden Chalice
3 Trade-in

3 Skill Drain
1 Solemn Judgment
1 Starlight Road
3 Dark Bribe
3 Call of the Haunted

Cestitke

Hvala useru foruma Pwnage jer je slozio odlicnu decklistu! TE naravno cestitam vama koji ste procitali ovaj blog do kraja, te vam se ujedno i zahvaljujem na tome. Ocekujem iskrene komentare. Vidimo se iduce sedmice u novom DOTW-u!

2 komentara

  1. Dobro je…Neam nista vise za rec nego dobra ideja i nastavi samo tako 🙂

  2. testo sam na dueling networku preee jak deck. ovo mi je jedan od najboljih blogova te kakva decklista preee dobro. sve pohvale,sigurno dobivas ovaj mjesec paketice.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.