Report pobjednika sa turnira Zmaja

Lijep pozdrav dragi čitatelji! Ovo je report sa „Turnira Zmaja“ na kojemu sam pomoću kockice bio prvi. Dan prije je prošao najobičnije…

Ustao sam se u 13 sati, ručao, bio na računalu i gledao „Nedaj se Nina“. Bio sam i u kafiću sa prijeteljima, ali sam morao otići na šišanje. Nakon šišanja sam krenuo kući ali me kiša spriječila pa sam morao čekati pred bolnicom 15 minuta zajedno sa nekim „curicama“ koje idu u šesti razred. Bile su srašno naporne. Prvo su se smijale onako iritantno, dobacivale mi neke komentare i mislile da su smješne, a onda su išle nabijati loptu u zid što bi bilo još okej da mi nije lopta doletjela u glavu. Naravno loptu sam napucao daleko na što su one odgvorile:“Glupan!“. Ja više nisam mogao trpjeti te „curice“ pa sam otišao prema kući. Na sreću kiša je skoro pa prestala. Da ne zaboravim napomenuti kako sam se skoro zatreskao u stup na kojem je pisalo „STOP“. Žao mi je bilo jedino što je tek prestala kiša pa nije bilo previše cura i mama, ali ajde nema veze. Kada sam došao doma odmah sam se bacio na trosjed i počeo gledati televiziju.

 

Pošto nije bilo ničeg zanimljivog na televiziji otišao sam na računalo pogledati ima li novosti u vezi „Turnira Zmaja“. Nije bilo nikakvih novosti pa sam krenuo sa slaganjem decka. Odlučio sam napraviti Gladiator Beast deck u koji sam potaknut prijašnjim iskustvima ubacio Dimensional Fissure. Kada sam završio deck još sam malo „surfao“ po netu. Dobro nije bilo malo, bilo je do 2 sata kada sam otišao spavati. Nisam mogao spavati jer kada je kiša prestala kapljice vode su neprestano padale na lim koji ni sam ne znam zašto služi pred mojim prozorom. Zatvorio sam prozor ali i dalje se čuo taj iritantan zvuk. Nekoliko puta sam išao piti vodu i obaviti nuždu(malu naravno). Nakon nekog vremena uspijevam zaspati. Ujutro me budi moj dragi tata koji mi kaže da je 11 sati, a mi smo trebali krenuti u 12. Otišao sam pod tuš i razmišljao. Iz nekog razloga odlučio sam napraviti Gravekeepere i kartati ih na turniru. Brzo sam osušio kosu, oprao zube i otišao u svoju sobu. Izvadio sam sve kutije te tražio potrebebne karte za napraviti deck. Deck je bio spreman, a pošto je već bilo 15minuta do 12 sati otišao sam spremiti u torbu potrebne namirnice. Otiđem u dućan ispred moje zgrade kupiti još nešto za put. Ubrzo dolazi Toni kojem odmah po ulasku u auto uvaljujem 5 playmeta koji mi zauzimaju mjesta u ruksaku. Za vrijeme vožnje slagali smo kolekciju i razgovarali o raznim stvarima. Dolazimo u Zagreb, Tonijevi roditelji nas ostavljaju pred kazalištem, a mi se uputimo prema Carti Magici. Putem vidimo Jerosimova u daljini, on je bio brži od nas pa se nismo pozdravili prije ulaska u dućan. Ulazimo u Cartu Magicu, vidimo u donjem dijelu Šimu i jednog lika kako igraju neku čudnu igru, a prodavač „surfa“ po netu. Odlazimo u igraonicu i vidmo Zvonka koji se „čoha“ po bradi te mnoga poznata lica kao što su Jerosimov, Raviel, Sven, Dominik, Smrt, itd, itd. Odlazim do Leškovića kako bi se pozdravio sa njim i posudio mu Stardusta. Još nagovaram jednog dečka da mi posudi/trejda Brionaca, ali on nikako ne želi. Prijavljujem se i dobivam 2 boostera u kojima, naravno, ne otvaram ništa korisno. Vidim da Hraste slaže Plantove i Jerosimov u međuvremenu otvara Trishulu koju poslije posuđuje Zvonku. Zvonko je nekim čudom odlučio ne igrati Spark već Lightsworn Plant deck. Razmišljam o ubacivanju LiM-a u sajd ali mi je Jerosimov rekao da se neisplati stavljati. Dolazi jedna mama sa svoja dva sina prijaviti ih i pitati Zvonka koliko će turnir trajati. Radić, Jerosimov, Lešković i ja komentiramo zgodnu mamu. Lešković se smije i kaže neka mi gledamo mlađe. Polako počinje prva runda. 

Prva runda: Ja(Gravekeepers) vs Filip Golac(Agents)
Divno, krasno pomislih. Mrzim kada mi spusti glupog Hyperiona zajedno sa Kristyom i setanom trepkom koja negira effekte. Ali ajde pobjedio sam ga prošli puta pa mi je bilo lakše. Prvi duel krećem prvi. Vučem jako dobro. Setam Spya, 2 s/t, aktiviram Necrovalley i opalim Royal Tribute. Iz handa je morao diskarati oko 4 monstera. Na njegovom turnu mu još opalim Mind Crush što je bilo jako gadno za njega. Ubrzo je smotao. Sajdam nekoliko karata kao i on te krećemo sa drugim duelom. Kreće sa setanjem monstera i nekoliko s/t. Na svom turnu summonam sajdanog Thunder Kinga, summon prođe i ubija setanu lopticu. Aktiviram Necrovalley setam 3-4 s/t i endam. On vuče kartu i samo enda. Ja na svom turnu napadam direktno i setam još jedan s/t. On seta monstera i enda. Ja napadam sa Thunder Kingom, on flipa Honesta a ja samo endam. On na svom turnu vrati Honesta u ruku seta ga i enda. Ja napadam ponovo u Honesta i setam Spy-a. On aktivra Sanctuary in the Sky, ubije moj Necrovalley i summona lopticu u napad. Ja na svom turnu flipam Spya, prizovem Descendanta i napravim ogroman missplay. Iz nekog mutavog razloga ne idem tributati Spya već napdam u lopticu. Dobivam Honesta a onda još veći missplay, napadam sa Descendantom. Naime mislio sam da mi je Necrovalley na fildu, a on je bio đubre i nije dao da zaustavim napad. Uglavnom nije imao ništa i ubrzo ga dobivam. Čudim se svojim missplayevima te izgovor nađem u tome da je bila velika buka u dućanu i bio sam umoran. Odem gledati duel između Zvonka i Raviela. Uspijemo dešifrirati Zvonkovo „čohanje“ po bradi.  Zvonko je malo bio đubre u drugom duelu sa Trishulom. Ali treći duel je Raviel pokazao svu snagu Dragona i samljeo Zvonkove Plantove. Još se malo deremo na Zvonka zbog njegovog missplaya i dugog razmišljanja te ubrzo kreće druga runda. 

Druga runda: Ja(Gravekeepers) vs Raviel(Dragons)
Jooooj, MRZIM FUTURE FUSION. Jakoooooo. Pošto imam traume od Korparovog Future Fusiona i topdeckova jako sam se bojao ovog duela. Ali šta ćemo moramo igrati. Bacamo kocku, on dobiva 1, a ja 6. Ovog duela se ne sjećam gotovo ništa. Znam da smo u prvom duelu obojca ostali na vrlo malo životnih, potrošili smo gotovo sve monstera i većinu s/t remuvala a ja sam Topdeckao Steel na što je on smotao. Drugi duel mi je objasnio kako se to radi sa Future Fusionom i 3 Dragona na polju. Treći duel sam povukao jako dobro i ubio ga brzo.
Mislim da smo zadnji od svih završili sa machem pa smo odmah išli igrat treću rundu. 

Treća runda: Ja(Gravekeepers) vs Klinac sa zgodnom mamom (Agents)
Ne sjećam se dobro duela, ali znam da sam ga u obje runde opalio Royal Tribut na velik broj monstera u ruci.  Poslije još gledam duel između Hraste i Leškovića. Vidim da Zvonko snima sa mobitelom. Smijem se Zvonku i čujem da je Hraste pobjedio Leškovića. Malo prićam sa Radićem i kreće četvrta runda.

Četvrta runda: Ja(Gravekeepers) vs Zvonko(Lightsworn Plant sa Tenguima)
Nisam imao nikakvo mišljenje prije matcha već sam imao osjećaj da ću izgubiti. Prvi duel bi ga samljeo da nije ima setana 2 MST-a. Nakon ta 2 MST-a mi je zavozio. Prvi duel je dobio pa ja ubacujem 7 karti iz side decka. Drugu rundu je imao opet sve ali ne može on portiv Gozen Matcha, Rivalrya, Solemna, Necrovalleya. Treću je ponovo imao MST, Dust Tornado, Lylu. Opet me pobjedio sa MST-om. Mrzim kad me netko pobjedi sa jednom kartom. Ali dobro imam velike šanse da uđem u Top4. 
Radić mi kaže da je i on izgubio. Ja malo otiđem razgovarati sa Leškovićem te mi se Radić ubrzo zadere da sam ušao u top 4 kao 2nd. Vidim da igram sa Ravielom opet. Da, divno, što drugo reći.

Top 4: Ja(Gravekeepers) vs Raviel(Dragons)
Obojca neko vrijeme vodimo monolog. Moj je bio:“MRZIM FUTURE FUSION“, a njegov :“SPALIT ĆU SVE NECROVALLEYE“ . Mješamo si deckove te ja ponovo krećem prvi. Ponovo se ne sjećam dobro matcha. Znam samo da su ga u oba duela opet Necrovalley zeznuli. Došao je do nas njegov prijatelj i pitao me dali imam neku kartu na što je Raviel pitao da li treba Necrovalley, a on je rekao da ne treba. Raviel je rekao:“ I bolje, nedo ti Bog da trebaš ta smeća, išto bi pješke doma!“

 

Njegov frend i ja smo se smijali. Još malo gledam duel između Radića i Vjeke. Radić dobiva i odlučujemo ne igrat finale iz razloga što zajedno skupljamo i svejedno je tko će dobiti koju nagradu. Zvonko nam daje nagrade, a to su bile GLD4 i Legendary Collection. Otvaramo od zanimljivog DCK-a, Pot of Averice i Gravekeeper’s Spy. U Legendary Collection otvaramo gluposti. Zvonko je pitao koga da zapiše kao pobjednika, a mi se nismo mogli dogovoriti. Zvonko predlaže bacanje kocke, složimo se i ja pobjeđujem. Još se svi malo ripamo kod Zvonka i ispitjuemo ga o Europskom, ripovima u Madridu i doživljajima. Pozdravljamo se sa svima i odlazimo doma. Po putu razgovaramo i prepričavamo doživljaje. Malo spavamo u autu i dolazimo kući. Eto to je to od mene dragi moji nadam se da vam se  svidio report i da mi nećete zamjeriti na gramatičkim greškama jer sa gramatikom sam na vi.

Deck lista:

Monsters:
3 Gravekeeper’s Commandant
3 Gravekeeper’s Descedant
3 Gravekeeper’s Recruiter
3 Gravekeeper’s Spy
1 Gravekeeper’s Assaliant
1 Blackwing – Gale the Whirlwind

Spell:
3 Necrovalley
3 Gravekeepr’s Stele
2 Royal Tribute
2 Pot of Duality
1 Dark Hole 
1 Book of Moon

Trap:
2 Bottomless Trap Hole
2 Solemn Warning
2 Dimensional Prison
2 Seven Tools of Bandit
1 Mirror Force
1 Torrential Tribute
1 Royal Oppression
1 Compulsory Evacuatioan Device
1 Solemn Judgment
1 Mind Crush

Do drugog puta, Lovro:)

4 misli o “Report pobjednika sa turnira Zmaja

  1. Čestitke opet. Ali i dalje bacam na lomaču Nekrodoline 😛 Nadam se ponovnom susretu na idučem većem natijecanju .

  2. lukavečki,imamo 1 zajedničku stvar:spavanje. Ja isto idem spavati oko 2 a budim se oko podneva 😛

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.