Parcijalni uvid u Regionalse – ožujak 2012. –

Lijep pozdrav svima!

Evo s malim kašnjenjem, htio bih vam pokušati prenijeti dio atmosfere s Regionalsa koji su se nedavno održali u Carti Magici. Unaprijed ću vas upozoriti da me život nažalost odvukao dalje, tako da nisam uspio do samoga kraja pratiti naše šampione, no eto, bolje išta nego ništa, zar ne?

Kakva prekrasna, sunčana subota!

Namjerno sam na event stigao mrvicu ranije, ne bih li dogovorio detalje oko coverege-a s našim vrlim adminom WD-om, koji je odlučio malo pokasniti.

Vrijeme ubijam scoutanjem naokolo, preliminarnim pogledom po prostoriji uočavam obilje Dark World i Six Samurai deckova, što me niti najmanje ne iznenađuje, prekomorski rezultati tih deckova ostavili su dojam i na naše igrače. Tada do mene dolazi naš aktualni državni prvak, Krešimir Ledenko, koji iako turnir počinje kroz 15 minuta i dalje nije siguran što da igra. Nakon još 5 minuta, odlučuje se za High Tribute Monarche te muze iz mog albuma Tragoedie, Battle Fadere i slična veselja.

I tako nas još nekoliko minuta dijeli od početka ovog turnira, a WD-a još uvijek nigdje. Osvrćem se oko sebe i primjećujem doista velik broj jačih igrača. Između ostalih, tu su: Ivan Modesto, Fabijan Pavlović, Davor Jevrosimov, Nikola Šimičić, Dean Novosel i Krešimir Ledenko.

Očekuje nas dan ispunjen velikim bitkama i maestralnim (miss)playevima, osjećam to.

Ono što me najviše oduševilo jest sljedeće: na turniru su se pojavili i igrači iz Slovenije i Srbije. Stvarno sam sretan što turniri u nas poprimaju međunarodni karakter, uvjeren sam da iz povezivanja zajednica igrača iz regije mogu proizaći samo točne stvari, poput novih prijateljstava i suradnja.

Pošto sam bio pretpostavio da ću vjerojatno featureati nekoliko duela, smjestio sam se uz utičnicu i uštekao laptop. I eto, u taj čas u CM ulazi i Marko. Dogovaramo se da odrađujem video coverage interesantnih match upova.

I turnir započinje! Prve 3 runde moći ćete pogledati na Yugioh! Planetu. Za drugu i treću smo čak snimili i side deck izbore featureanih igrača.

U međuvremenu, Novosel sa svojim minionima ripa i internacionalno. Njegovo umiljato lice i slak jezik pljuju cijene u evrima, dolarima i jenovima. Maksimalno je upućen, a naivniji bi slušajući ga pomislili da je jedino što radi selfrippanje. Mi stariji ipak sa zdravom dozom skepticizma gledamo na njegov altruizam.

Nažalost,
obveze privatnog tipa tjeraju me da u 17:00 napustim ovaj prekrasan event, tako da ostajem uskraćen za Top8 okršaje i post-analizu istih.

Pozdravljam okupljene igrače, WDa i ostatak ekipe te odlazim.

Ono što mi se najviše dopalo na cijelom turniru (odnosno iz matcheva koje sam snimao) jest Lava Golem kojeg je Ledenko techao iz sidea protiv Six Samurai decka, i kojim je pojeo 2 Synchroa, ne bi li mu kasnije potencijalno poslužio i kao Soul Exchange fodder. Classy.

Također, moram napomenuti da sam ugodno iznenađen brojem novih igrača koji prisustvuju turnirima. Uvijek je lijepo vidjeti kakvu blistavu perspektivu ima igra koju svi toliko volimo.

Prošlo je stvarno previše od mog zadnjeg eventa,
nekako odlučujem da bih na sljedećem stvarno mogao i sam zaigrati. Vrijeme je i da uskoro padne neka prekooceanska narudžba, pa da se opremim kako spada.  

Eto,
toliko za danas, žao mi je što nisam bio u mogućnosti ostati duže i ispratiti naše igrače do kraja,
no nadam se da ću sljedeći put to odraditi kako spada. I to ne samo iz stolice kraj feature matcha, nego direktno iz prespektive igrača.

Svima lijep pozdrav do sljedećeg puta,

Hals.:.:.:.slaH

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.