Next Generation Cards part 1 by Jinzo

Dobro došli. Smjestite se u svoje stolice i pripremite se za analizu karata koje bi mogle predstavljati metu kada dođu kod nas u TCG. Karte koje su odlične i karte koje bi se uklopile u neke deckove. Njihove vrline i mane. Karte koje su tu već dugo, a za njih niste čuli ili ih niste primjećivali. Tih karata ima mnogo, no vrijeme je da ih neko recenzira. Da neko objasni, te karte. Neko ko će to uraditi bit ću ja, a to će biti vrlo brzo zato se pripremite i čitajte. Svake sedmice po jedan blogg od Jinze. Dobro došli u Next Generation Cards.

Prva karta koju ću da recenziram je karta koju će svi igrati koju je budu imali, odličan Synchro monster lako se summona, a i jako lako se riješava bilo kojeg čudovišta manjeg od 4000 ATK-a  ( a ovih od 4000 ima jako malo ), pa je vrijeme da vam predstavim kartu koja nosi naziv Heavenly Wolf Blue Sirius:

Heavenly Wolf King Blue Seirios
Level 6
Beast Warrior / Synchro / Effect
2400 ATK / 1500 DEF
1 Tuner + 1 or more non-Tuner monsters
When this card is destroyed and sent from the field to the Graveyard: You can target 1 face-up monster your opponent controls; that target loses 2400 ATK.

Dakle to je on. Synchron koji će se najverovatnije igrati u svim extra deckovima, ko ga bude imao na DN-u i sličnim igrama će se isto igrati. Lvl 6 , što znači da se lagano synchruje, i ima odličan efekt, koji može da se iskoristi na skoro svim današnjim meta monsterima, zato što ih skoro svaki vaš monster može uništiti nakon što on bude uništen i poslan na grave. Jer onda možete targetovati jednog monstera sa protivničkog fielda te on gubi 2400 ATK-a što je i više dovoljno većini monstera da uništi D.A.D-a, Judgmenta i slične običnim ATK-om. Najbolji bi bilo da se igra u Fabled varijantama ili Zombiema u kojima može da ide na PSZ + neki lvl 4 zombie te dolazi on. A kasnije se on može ponovo synchronvati sa effom PSZ-a. Karta je ok. Najbolji lvl 6 synchron. Ima dobar ATK, znači beatstick je, može zadati mnogo problema, no može i vama zadati problema ukoliko igrati protiv Macro deckova jer se njegov eff ispunjava u Graveu što je jedna od njegovih mana. U OCG je već došao , trebao bi valjda brzo doći i u TCG.

VRLINE:

 • * Lak Synchro Summon
 • * Odličan Efekat
 • * Dobar Beatstick
 • * Dobar protiv većine deckova

MANE

 • * Macro ga uništava
 • * Efekat se ispunjava na graveu

Moja ocjena za njega je : Star.svgStar.svgStar.svgStar.svg

OK, prelazimo na iduću kartu , a to je karta koja je vjerovatno anti-meta, i može da zezne većinu današnjih deckova riječ je o ovoj karti:

Tribe-Shocking Virus

Thunder/ Effect
1700 ATK / 1000 DEF

Once per turn: You can banish 1 monster from your hand; destroy all face-up monsters with the same Type as the banished monster.

Za ovu kartu jednostavno nemam riječi, em ima odličan ATK, odličan effect, lako se summonuje, uklape se u water deckove te gishkije, sve u semu odlična karta koja može da nađe mjesto u svakom današnjem decku. Jer ukoliko igrate Lightswornove protiv DW-a, bacite npr. PSZ-a očistite monster zonu protivnika. Ova naprosto perfektna karta,  ima dvije mane. A to je da uništava i vaše monstere ukoliko su istog levela kao i monster kojeg ste bannishali i da je effekt one per turn. Dobra je u early game-u kada imate prazan field, a protivnik ga je već nasmarwao. Jednostavno summonate njega, bannishate monstera istog nivoa kao i protivnikova čudovišta i onda idete ATK na prazno polje. Kada dođe u TCG svakako ću je kupiti i igrati.

VRLINE:

 • * Lak Summon
 • * Odličan effect
 • * Dobar ATK
 • * Ima Prioritet

MANE:

 • *Effect je once per turn
 • * Uništava i vaše monstere

Moja ocjena je: Star.svgStar.svgStar.svgStar.svgStar.svg

Sljedeća karta na redu je spellica koja daje support lightovima, pa tako velik anti support dobijaju Swornovi, Agenti, Heraldi i slično :

Select 1 face-up LIGHT monster your opponent controls. All face-up Attack Position monsters you control gain ATK equal to the ATK of the selected monster, until the End Phase.

Riječ je ovoj savršenoj spell karti koja daje brdo anti supporta Lightswornovima, Agentima, Heraldima, i sličnima koji se baziraju na Light Monsterima. Efekt je tako zapanjujući da je to jednostavno čudno. Izaberete jednog Light Monstera kojeg vaš protivnik kontrolira ( a vjerovatno će imati barem jednog lighta ), te svi vaši monsteri postaju jači za baš ATK snagu tog monstera kojeg ste ciljali,veoma je dobro protiv Judgmenta i sličnih lightova. Sigurno će brzo dopuniti listu, barem na semi-limited.

VRLINE:

 • * Vaš bilo koji monster je moguć da uništi monstera kojeg ste ciljali

MANE:

 • * Efekt je until the phase

Ocjena: Star.svgStar.svgStar.svgStar.svgStar.svg

Sa ovime završavamo recenziju današnjih karata, jeste da je bilo kratko ali ovo je prvi put da radim nešto ovakvo. Nemojte biti prestrogi 😀 Vidimo se iduće sedmice u još jednom bloggu.

9 misli o “Next Generation Cards part 1 by Jinzo

 1. ova spell karta je smece jer ces tesko nac protivnika koji danas koristi jake light monstere bas kad ti to imas u ruci

 2. Blacking, idiotises se. Leeching the Light je jedna od najboljih karata za sajd protiv Agenata.
  Tribe-Shocking Virus je odlična karta za sajd, a mainati je mogu samo Parralel Hero varijacije.
  Ovaj LV6 Synchro definitivno nije najbolji LV6 Synchro, u onima koji nemaju nikakve restrikcije za Synchro materijale je tek treći (Brionac i Orient Dragon), a od specifičnih ima gomilu boljih od njega.

  I Leeching the Light nije karta nove generacije, izašla je davno.

 3. Report je dobar, nije odličan nije loš.
  Ovaj lv6 synchro definitivno nije tako dobar, jer svi će rađe igrati Brionaca ili Orienta, on je ajmo reć solidan ali ja ga osobno nebi igrao jer ionako sad sa dolaskom Xyz-a skoro svakome fali mjesta u extra decku, a ova karta ne zaslužuje mjesto po meni niti u jednom extra decku.
  Tribe-Shocking Virus je odlična karta, mnogi ju uspoređuju sa bannanom kartom Tribe-Infectin Virus, zato jer je poprilično slična njoj i to je definitvno odličan side deck materijal.
  Leeching the Light je isto odlična karta za side deck, jer ona doslovno uništava Agente i Lightsworn deckove, tako da si ovdje poprilično promašio-Blacking.
  Sve u svemu nije loše 🙂

 4. da ali sami deckovi su rjetki ili ce postat rjetki agenti su tek novi pa se jos drze ali poslije ih vise nece biti

 5. Sry ali opet si u krivu, Agenti su sada jedan od najigranijih deckova jer su oni osvojili Worldse, a kod nas SC i Juniorsku ligu, tako da njihovo vrijeme tek dolazi, a bome sa dolaskom nove liste ima sve više ls deckova, a uostalom mi govorimo o trenutnoj meti, a ne o nekoj u sljedećem formatu;)

 6. upišite vaš komentar….cek malo cak i da ova karta da pointsove sto je moze spasit od agenata nas master HIPI samo sredi te zivotne

 7. Samo me interesuje ko je ovo rejtao s 5? OK, hvala vam na komentarima i što ste se potrudili pročitati ovaj članak – napisan je za pola sata. Iduće sedmice će sigurno biti barem 6 karata od kojih će po dvije biti spellovi, trapovi i monsteri. Inače ovo za Leeching the light, sam rekao gore da pišem i stare karte koje neko nije primjećivao tako da ovo dođe kao nekoliko COTW-a u jednom blogu od ovih nepoznatih ili novih karata.

 8. Ne moras 6 karata, za ovakvu vrstu članka je maksimum 4. Stavi isto 3 da ne bude predugo. I budi malo uredniji u pisanju.

  @blacking: Hyperion nije toliki problem, Leeching the Light uglavnom štediš za Kristyu jer je nemaš kako drugačije maknuti osim s Dark Hole.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.