Kratak report sa Spring Challenge-a 2012.

Lijep pozdrav svima!

Jučer sam imao zadovoljstvo nakon dugo vremena napokon sudjelovati u jednome od većih eventa koje Hrvatska nudi svojim igračima tijekom godine: Spring Challengeu 2012. Atmosfera je bila odlična, i iako je broj igrača bio mrvu niži od onoga što se očekivalo, bilo smo svjedocima jednom veoma interesantnom i energičnom turniru. Već tradicionalno posjetili su nas i Slovenci, a sudbina je htjela da upravo jedan od njih, Urh Kovačić, bude pobjednik eventa.

Početak prijava bio je zakazan za 9:00, a sam početak turnir je najavljen za 10:30 i s odobravanjem mogu reći da sam se (za razliku od nekih prijašnjih organizacijskih iskustava) ugodno iznenadio. Zakazani rokovi su odrađeni uz minimalna vremenska odstupanja i turnir se odvijao prema zamišljenom vremenskom rasporedu.

Pojavivši se oko 10:20 (dakle pomalo u zadnji čas), pozdravljam šefa (WDa), Xicera i ostatak ‘ygh-planet’ tima te imam priliku na kratko upoznati i nekoliko naših writera. Sjedam za stol s Krešimirom Ledenkom, Fabijanom Pavlovićem i Nikolom Šimićićem, razmjenjujemo ponešto riječi, karata i sirovog seks appeala.

Šime je na eventu odlučio igrati rogue home made deck koji izgleda kao nešto što je izašlo iz dalmatinske kuhinje TCG igrača 2007. Daje mi deck na uvid i jasno se sjećam da uz ‘osmjeh koji ne daje naslutiti ništa’ u sebi mislim sljedeće:“Šime ukoliko s ovim g***** uspiješ nešto napraviti, imaš moj bezvremenski rispekt“.

Deck je između ostalog igrao klasike poput Nimble Momonga, Giant Ratova, IFL-ova, Gigantes-ova(!) i još mnogih drugih već (skoro) zaboravljenih toolbox slatkiša. Ukupnu vrijednost decka odokativno sam smjestio u price range koji se kretao između 200 i 300 kn, i to ne računajući Pot of Duality-e. No pošto svi znamo da Šime ima općenito najveću guzicu viđenu u Hrvata (s radošću i suzama u očima se prisjećamo slovenskih krivova: ‘je smilal v 3 Wolfa en enega PSZa s Celestiom!’), imamo vjere da će na kraju nekako isplivati. Deck je kasnije okrstio imenom ‘Jazbina’, i osobno mi se do ime jako dopalo (pošto je na kraju dana šimina ‘Jazbina’ uspjela upasti u Top8, uvjeren sam da će se mnoge mlade nade ugledati u Šimu i krenuti ‘jazbinskim’ stopama).

Osim Šimeta, još me je jedan igrač zainteresirao inovativnošću. Radi se o Someone-u, koji se odlučio pojaviti u zadnji trenutak i zaigrati nešto što ćemo opisati kao ‘Beatstick Malefic’-e, deck koji se bazira na veoma brzom prizivanju kolosalnih beštija integrirajući u to field spellove i hand control ( Geartown, Necrovalley, Royal Tribute, Deck virusi).

Playevi poput Geartown – preko kojeg ide Necrovalley – ss Gadjiltron D. – pa zatim Royal Tribute su zaštitni znak te Someone-ove veoma kreativne, iako ne i toliko uspješne ygh! pustolovine i moram reći da mi se ideja uistinu svidjela.

I eto, pošto sam posudio nešto karata, bacio oko na par ideja i popričao s dečkima, odlazim do WDa da vidim na koji ću način izravno doprinijeti pokrivanju eventa.

Kao zadaću dobivam video coverage feature stola, koji ću ponosito obavljati cijeli swiss i sve do semifinalnog okršaja u TOP8, nakon čega me cjelodnevno gladovanje slama te se odlučujem na ‘trbuhom za kruhom’ odlazak. WD se pobrinuo da vas sve držimo ‘up to date’, uploadajući sav sadržaj odmah po kraju snimanja, što je meni davalo vremena da opustim zglobove i kralježnicu.

Između runda nalazim vremena za nekoliko kratkih intervjua i deck feature-ova, koje također možete pronaći na ygh!-planetu.

Sve u svemu, zadovoljan sam količinom inovacije na koju sam naišao na turniru, unatoč ogromnoj brojčanoj prednosti koju su DW i SixS deckovi odnijeli, što je dakako i bilo za očekivati, kad stavimo u kontekst omjer cijena i snage tih deckova te rezultate koje su polučili na turnirima diljem svijeta u zadnje vrijeme.

Po završetku swissa čulo se dosta uobičajenih uzvika boli i agonije od strane igrača koji nisu upali u Top8 – proklinjanje predaka, potomaka i kućnih ljubimaca tie breakera i svih ostalih igrača koji su droppali, propali ili na bilo koji mogući način utjecali na nečiji score.

I eto, Top8 okršaji su se stali odvijati, a ja sam se nakon prve snimljene Top8 runde (Wind Up VS SixS) morao pokupiti u smjeru ugostiteljsko prehrambenog objekta da spasim živu glavu. Zadovoljan sveukupnim dojmom, zajedno s Krešimirom davim se u pizzi i mesu, kontemplirajući o raznim plejevima, top deckanju i ostalim egzistencijalnim problemima tcg igrača.

Iskrene čestitke cijelom Top8 i našem novom pobjedniku!
Nadam se da ćete se sljedeći put odazvati u još većem broju i da su oni među vama koji nisu uspjeli doći ipak stekli kvalitetan uvid u događanja kroz coverage za koji stvarno mislim da je bio na zavidnoj razini.

Do sljedećeg puta,

lijepi pozdravi svima!

Hals

4 misli o “Kratak report sa Spring Challenge-a 2012.

  1. je Č a ne Ć. Nije puno razlike ali svejedno je bio Tito, ne Tita 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.