I don’t think you know who you’re dealing with. Well allow me to fill you in.

U ovo vruče ljetno veče kada većina ljudi već spava ili ide na počinak dok ja gledam RTL na kojem jse vrte reprize CSI: New Yorka dolazim na ideju da napravim jedan mali ali donekle zanimljivi interviju. Sigurno se pitate tko je taosoba. Kao što vidite iz naslova se neda zaključiti tko je to, a sigurno nečete ni kroz razgovor to spoznat. Možda samo nekolicina usera sa foruma ili netko tko je dovoljno pažljiv I primječuje detalje jer su pročitali ovaj skromni blog. Ne znam tko će to biti. Čak ne znam ni tko sve ima profile na siteu osim nekih usera koje poznajema sa foruma (Kira,Chaos D.A.D. , CCV, Monarch Controler, …), ali jedno je sigurno!

Osoba sa kojom sam radio interviju je jedan jako inovativan momak, ako ga tako uopće mogu nazvati, voditi razgovore sa njim je uvijek sve osim dosadno, pun ideja za razne deckove ili neke druge stvari, duhovit ali ne vulgaran. Spreman pomoći prilikom slaganja decka, srdačan, prije svega jedna jako dobra osoba o kojoj mogu reći sve najbolje. Stoga vam dajem jedan mali izazov, a on glasi ‘’Tko je taj Pokemon’’ ili s kim ja ovo razgovaram.

Kako to saznati? Pazite na detalje I pažljivo čitajte te ćete kroz tekst doći do identiteta tj. nicka te osobe, a onaj tko pogodi. E pa njega očekuje jedan jako mali, ali slatki poklon. Cookie!

Pa krenimo!

Jedan od kreativnih umova foruma se nakon moga velikog dosađivanja kako preko osobnih poruka I Windows Live Messangera odlučio se dati odgovore na sljedeća pitanja. I upamtite onoga tko otkrije identitet čekaga mala ali slatka nagrada.

 

I don’t think you know who you’re dealing with. Well allow me to fill you in.

  1. 1.Kada si počeo igrati Yu-Gi-Oh! TCG? Što te je privuklo? Dali je to bila anime, nekakva reklama ili nešto sasvim drugo?

 

YGO me počeo zanimati kada ga je RTL2 počeo emitirati negdje oko 2004.
U to vrijeme sam igrao MTG no kada je “Land of Magic” najavio da ćeu RH napokon doći YGO, prvom prilikom sa prodao svoje karte da si kupim svoj prvi deck: Starter Deck: Kaiba.

 

  1. 2.Što ti se sviđa u ovome TCG-u?

Dvije stvari, Art karata, koji je vizualno i više nego privlačan te drugo, jednostavnost igre;
istina, igra se stalno nadopunjava novim mehanikama no sama srž je jako jednostavna što omogučava lagan i brz početak iliti uvod u igru.

 

  1. 3.Što misliš o hijerarhiji u Yu-Gi-Oh-u?

YGO ima hijerarhiju o.O ?

  1. 4.Koliko si godina imao kada si počeo ozbiljno kartati?

To bi bilo kada sam pretrpio prvi veći poraz sa 15; do tada sam igrao samo sa kartama koje su mi se sviđale i mario sam samo za napad monstera no od tada sam počeo paziti na ravnotežu decka jer sam saznao kako su neke karte bolje od drugih te si pri srcu uzeo izreku koje manje više glasi ovako:
“znati što karta radi nije isto kao znati kako ju odigrati” ~Zane Truesdale.

  1. 5.Siječaš li se još uvijek svoga prvog decka?

O da, to je bio Kaiba Starter Deck koji sam s vremenom nadopunjivao raznim kartama, bio je to Beatdown; u to doba, nije bilo puno removal karata tako da je uglavnom pobjeđivao onaj tko je imao
najjačeg monstera tako da sam igrao deck natrpan equip kartama poput “Sword of Dark Destruction”.

  1. 6.‘’High Budget’’ ili ’’ Low Budget deckovi’’

Ovo mogu bez razmišljanja reći “Low Budget”, razlog? Ja volim igrati zabavne deckove te ujedno one koje često ne vidite a oni su u večini slučajeva složeni od karata niže vrijednosti a budući da su te karte također i relativno slabe, potreban je veći trud kako bi deck “provozio” a kada uspijete, osječate vezu sa deckom kojim ste složili dok sa skupljim deckovaima, koji su uglavom složeni po šabloni, toga nema. Također, jako sam, da ne kažem škrta, štedljiva osoba pa ne volim davati previše novaca za “sliku na papiru”.

  1. 7.Uglavnom te znamo kao tvorca zabavnih ali igrivih deckova. Gdje crpiš inspiraciju?

Inspiraciju uglavnom dobivam spontano no relativno često; razlog tome je želja da napravim nešto originalno i igrivo koja je nekada veča, nekada manja. Dakle ukratko, inspiracija dolazi iz mog ponosa koji mi ne dozvoljava da igram nešto što je drugi složio što me tjera da stalno radim na nečem novim i boljim.

  1. 8.Kako je reagirala tvoja okolina I kako trenutno reagira ista ta okolina?

Ovo je teško odgovoriti, meni je YGO glavni izvor đeparca tako da većina to gleda kao neobičan ali zanimljiv način zarade dok ostali uopće ni ne znaju da imam ovaj hobi (nažalost, postoje noobovi i sa preko 20 godina pa treba pažljivo birati okolinu).

  1. 9.Ako nije tajna koliko godina imaš? Molim te nemoj reći one sa profila!

Hi-mi-tsu da no, prijašnji odgovor krije hint.

  1. 10. Kako biraš karte tj. deckove? Nasumice ili imaš poseban sisitem za to?

Kada radim deck, jako mi je bitno da postoji synergy, ondosno, sve mora teći glatko što znači da moraju što više međusobno povezane; npr. karta A daje kombo sa kartom B i C dok karta C daje kombo sa kartom B što vodi do raznih mogućnosti sa istim kartama. Osim toga, nastojim da karte imaju nešto što ih veže; npr. da su monsteri neki atribut ili tip ili kombinacija toga ili pak da su svi vezani uz neku određenu kartu/a. Glavno da se korisnik decka (uglavnom ja) osječa ugodno kada igra s tim deckom, bilo to iz vizualnih razloga ili pak radi kombinacija karata.

Misao za kraj (Something Random)

Cookies? No, I want your money =).Nah, just kiddin 😉

Samo želim pozdraviti sve Otaku-e koji djele moju strast te ako žele biti poput mene da moraju fino sve popapati što im se stavi na tanjur =)

Da baš se pitam tko bi to mogao biti, hmm da nije možda… . Ne, to ipak ostavljam vama da se malo mučite I pokušate pogoditi tko bi mogao biti, ali jedno je sigurno, on je Otaku, pa ako vam to nešto znači onda ste na dobrome putu da otkrijete pravi identitet osobe. I ne zaboravite odgovor se krije u samim odgovorima intervijuniranog. Stoga vam postavljam I vremenski limit. Imate vremena do nedjelje navečer što bi značilo do osam sati da ogdonetnete identitet. Nakon toga ću vam reći jeste li pogodili I otkriti tko je to. A sada vam želim laku noć ili dan jer će neki ovo čitati po danu vjerojatno.

Pozdrav od ne tako čestog blogera, Infernal. Nadam se da vam je bilo zanimljivo I da ste se barem na čas zabavili čitajući ovaj skromniji blog. Još jednom doviđenja (nadam se uskoro)

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.