Gift Card FTK/OTK by Filip

Pozdrav svima! Ovo je moj prvi blog (na ovim web stranicama), nadam se da će vam se svidjeti. Pa krenimo…

Pisat ću o jednom neobičnom i zanimljivom burn decku. Glavna karta nije Gift Card koja je u naslovu, već sljedeće dvije karte: Bad Reaction to Simochi i Nurse Reficule the Fallen One.

Ovaj deck funkcionira tako da na fieldu imamo jednu od gore već navedenih karata i pomoću karata koji daju life pointsove našem protivniku, tj. uz ove karte oduzima životne bodove.

Gift Card daje 3000 životnih bodova protivniku, pa eto od kuda ime decka, radi najveću štetu. 

 

U ovom decku je zanimljivo to što neću koristiti obrambene karte poput: Gravity BindMessenger of PeaceLevel Limit – Area BSwords of Revealing Light… Pustit ću svoje protivnike da me napadnu izravno, ali to im će neće isplatiti. Ako želite znati više nastavite čitati i uživati.

Što je to FTK i OTK? Većina ljudi to zna (oni koji igraju Yu-gi-oh naravno), ali za one koji ne znaju: FTK- first turn kill; OTK- one turn kill

  Bad Reaction to Simochi

As long as this card remains face-up on the field, the effect of increasing your opponent’s Life Points is negated and changed to inflict the same amount of points in Direct Damage to your opponent’s Life Points.

Ova karta za sve životne bodove koje tvoj protivnik dobije, “obrne” pa umjesto da ih dobije, izgubi jednaku vrijednost. Najpotrebnija karta u decku. Nažalošt, lako se uništava Mystical Space Typhoon-om i Dust Tornado-ima. Gotovo svi comboi su vezani uz ovu kartu i Nurse Reficule the Fallen One. Koristi se naravno tri primjerka u decku.

Nurse Reficule the Fallen One

NurseReficuletheFallenOneGX05-EN-SR.jpg

Any effects that would cause your opponent to gain Life Pointsinstead inflicts the same amount of damage to your opponent.

Efekt ove karte je jednak efektu Bad Reaction to Simochi. Karta je brža jer je monster. U ovoj karti je dobro to što ima “samo” 1400ATK, pa ne može biti žrtva Bottomless Trap Hole-a. Priziva se uz Mystic Tomato-a i pronalazi se iz decka u ruku uz Sangan-a. Dark monster je, pa je dobar za Allure of Darkness ako vam ne treba u handu.

Upstart Goblin

UpstartGoblinDB1-EN-C.jpg

Draw 1 card from your Deck. Increase your opponent’s Life Pointsby 1000 Life Points.

Poznat karta za Exodia deckove i deckove koji čine beskonačni damage nekim “kompliciranim” combom. U ovom decku je najprikladnija, daje 1000 damage štete uz Bad Reaction to Simochi ili Nurse Reficule the Fallen One, te vam pomaže u draw-u. Jednostavno odlična karta.

Gift Card

GiftCardTAEV-EN-C-UE.png

Your opponent gains 3000 Life Points.

Evo i te čuvene karte-Gift Card. Ova karta uz Bad Reaction to Simochi ili Nurse Reficule the Fallen One daje 3000 štete. Nažalost ovo je trap karta, pa je spora, a MST i drugo trap/spell destroy društvo ja uništava.

Soul Taker

SoulTakerSDZW-EN-C-1E.jpg

Destroy 1 face-up monster your opponent controls. Then, your opponent gains 1000 Life Points.

Još jedna odlična karta za ovaj deck. Uništava jednog face-up monstera tvog protivnika, a tvoj protivnik dobiva, zapravo gubi 1000 životnih bodova, ako je Nurse ili Bad Reaction na polju. Evo jedan primjer duela: tvoj protivnik igra prvi, summona npr. Gladiator Beast Bestiari-a u napad. Vi u handu imate Soul Taker-a i Nurse. Prizovete Nurse, slijedi Soul Taker (1000 damage protivniku) i Nurse napada izravno- ukupno 2400 damaga.

RainofMercyPSV-EN-C.jpg

Increases the Life Points of both players by 1000 points.

Još jedna karta onaj combo s Nurse ili Bad reaction. Ako je kriza sa životnim bodovim, ova karta daje 1000 tebi, a oduzima 1000 protivnikovih.

ThePathsofDestinyPOTD-EN-C.jpg

Both players toss a coin once. If a player’s result is Heads, they gain 2000 Life Points, and if their result is Tails, they take 2000damage.

Ova karta automatski daje 2000 damaga uz Nurse ili Bad Reaction. Ode ima jedna velika mana, ali i prednost. Mana- zbog moje loše sreće (ne znam vaše), ova karta će mi vjerojatno nanijeti 2000 damaga.

Prednost – ako na fieldu nemamo Nurse ili Bad Reaction to Simochi, a oba igrača imamo 2000 life pointsova, ako sam u neugodnoj situaciji, odigrat ću ovu kartu i možda izboriti remi ili čak pobjedu. Zakon!

The controller of a monster that attacks this face-down card takes 1000 damage after damage calculation. This card cannot bedestroyed by battle. (Damage calculation is applied normally.)

Tu je naš mali branič decka- Marshmallon. Kada je napadnut face-down čini 1000 damaga protivniku. Nažalost, Nobleman i Shield Crush su sve češće u igri pa mu se efekt uopče ne ispuni.

MysticTomato5DS1-EN-C-1E.png

When this card is destroyed by battle and sent to the Graveyard, you can Special Summon 1 DARK monster with 1500 or less ATKfrom your Deck in face-up Attack Position.

Dobra naša rajčica, služi nam za traženje Nurse Reficule the Fallen One , Spirit Reapera ili za drugog sebe.  Zbog gore navedenih razloga , lako se uništava bez borbe.

MagicCylinderSDSC-EN-C-1E.jpg

Negate the attack of 1 monster your opponent controls and inflictdamage to your opponent equal to its ATK.

Zbog brzog burna koji radi mala medicinska sestra i Bad Reaction to Simochi, protivnik će samo misliti na napade napade. Upast će ravno u zamku i dobit solidan damge. Ova karta je limitirana na dva primjerka. Poznata za burn deckove.

DimensionWallCP06-EN-C-UE.png

Activate only when an opponent’s monster declares an attack. Instead of you, your opponent takes the Battle Damage you would have taken from this battle.

Idealn karta za direktne attackove kad vam protivnik uništi Marshmallona i Reapera ili kad u handu dobijete same spell i trapove. Spašava igru i katkad donosi pobjedu.

Najčešći damage je u iznosu od 1500-2500 life pointsova. Sviđa mi se art.

 

[video:http://www.youtube.com/watch?v=Y-Jy9PbEUs0&feature=related 600×500]


Sada slabosti i prednosti decka:

Slabosti:                                                                                            

 • Trap Stun ga usporava
 • Royal Decree ga uništava
 • Jinzo ga uništava
 • Solemn Judgment ga spriječava

PREDNOSTI:

 • može učiniti FTK
 • Heavy Storm nije u igri
 • iznenađuje protivnika
 • iznervira protivnika
 • dobar na malim turnirima
 • dobar protiv svih vrsta deckova
 • ako protivnik nema karte koje uništavaju spell/trap u handu, pobjeda je najčešće vrlo blizu

Evo jedan primjer FTK-a:

 Igrate prvi, dobivate: Bad Reaction to Simochi, 2-Gift Card-a i The Paths of Destiny. Setate sve te karte i u draw phasi počnete igrati: Gift Card-Gift Card-The Paths of Destiny i na kraju chainate Bad Reaction to Simochi. FTK!

Karte koje služe u ovom decku:

A Cat of Ill Omen– traži bilo koji trap u decku ako je flip summon izvršen

Pot of Duality– za draw power, u decku nema niti Monster Reborna

Morphing Jar– za draw novih 5 karata, sve ostale spell/trap setamo (često ne ostane niti jedna karta u handu zbog velikog broja s/t karata u decku)

Allure of Darkness– za draw 2 karte i removane 1 dark monstera (Nurse, Tomato, Spirit Reaper…)

Gold Sarcophagus– za traženje bilo koje karte iz decka

Reckless Greed. za draw 2 karte, preporuča se igranje uzastopce

Just Desserts– za burn, često će iznositi 1500-2000 damaga jer ne koristimo karte za uništavanje protivničkih monstera osim: Mirror i Soul Taker

 

MAIN DECK
Monsters:
Nurse Reficule the Fallen One
Nurse Reficule the Fallen One
Nurse Reficule the Fallen One
Marshmallon
Spirit Reaper
Mystic Tomato
Mystic Tomato
Sangan
Morphing Jar

Spells:
Pot of Duality
Pot of Duality
Pot of Duality
Upstart Goblin
Upstart Goblin
Upstart Goblin
Soul Taker
Soul Taker
Soul Taker
Rain of Mercy
Allure of Darkness
Gold Sarcophagus

Traps:
Gift Card
Gift Card
Gift Card
Bad Reaction to Simochi
Bad Reaction to Simochi
Bad Reaction to Simochi
Magic Cylinder
Magic Cylinder
The Paths of Destiny
The Paths of Destiny
Dimension Wall
Dimension Wall
Dimension Wall
Just Desserts
Just Desserts
Reckless Greed
Reckless Greed
Reckless Greed
Mirror Force

Nadam se da vam se svidio moj report, slobodno komentirajte i hvala vam na čitanju.

7 misli o “Gift Card FTK/OTK by Filip

 1. radi se o yugioh online a najveca mana joj je sto nije freetoplay. uvijek se zato nadu nesto siromasnije ali ne i losije besplatne inacice kao kcvds ili dueling network.

 2. odlican post.burn deckovi su zabavni a k tome i ubojiti. jedina mana je njihova sporost, steta , i to jako velika.

 3. Super blog ali malo deck lista ne stima.9 monstera? sansa da izvuces cudoviste je 9 prema 40 ? zapitao bih se malo

 4. Sviđa mi se način na koji iskorištavaš karte. meni bi trebao savjet. koristim earth-machine cudovista…. deck mi je prepun ancient gear cudovistima.. i spell kartama… deck mi ima 59 karata… koje bi trap karte bile dobre za taj deck

 5. EVO ja igram s ovim dekom na dueling networku inace sam los al imam 5 pobjeda u nizu , premocan je iako ja sam dodao jos neke karte kao sto je mask of darkness o nezaustavljiv sam i obavezno staviti light ffairy kuriboha eff mu je da kad je napadnut obje karte se vracaju u ruku i protivnik dobija koliko je napadalo njegovo cudoviste u jednu od one 2 karte sto izvrcu dobijanje u gubljenje, predobar je vracaju se u ruku i protivink gubi zivotne uglavnom : DECK JE NEUNISTIV !! na duelingu se zovem >>>>PLAY WITH ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.