Evolution is a solution ( Evols by Neo)

U svom prvom blogspotu htio bih vam predstaviti grupu karata koja se pojavila u već poznatom PHSW setu. Izašla je manja količina no dovoljno zanimljiva da se zapitamo o mogućnostima koje donosi u daljnjoj igri. Deck sastavljen od tih karata se bazira na jednostavnom toolbox-u i laganom Xyz prizivanju. Upoznajte Evol-e.

Za početak

Evol grupa karata se sastoji od FIRE-Attribute Retptile ( Evoltile), Dinosaur ( Evolsaur) i Dragon ( Evolzar ) monstera te karata evolucije. Sama srž grupe i jest evolucija ( od kud i dolazi naziv, Evolution / Evol ) i to ona iz reptila preko dinosaura do zmajeva.Iako je svaka grupa u YGO-u posebna mogli bismo reći kako ova ima dosta sličnosti sa uvijekigrivim Gladiator Beastovima, a najjači monsteri nisu Fusion već Xyz monsteri i to zmajevi.

Evol Monster Cards
Monsteri su nositelji tematike, a znamo da svaka evolucija prolazi kroz određene stupnjeve dok ne dostigne vrhunac. U ovom djelu opisati ću, kako ih volim nazivati, monstere 1. stupnja, Evoltile-e.

Evoltile Gephyro
EvoltileGrephyro-PHSW-EN-C-1E

Reptile/Effect LEVEL 1 FIRE ATK/DEF 200/400
When this card is destroyed by battle and sent to the Graveyard: You can target 1 “Evolsaur” monster in your Graveyard; Special Summon that target.

Odmah vidimo priliku koju daje ova karta jer unatoč mnogih načina koje danas imamo na raspolaganju za uništavanje monstera, uništavanje u borbi će uvijek biti prisutno.Gephyro-a je nabolje set-a i pričekati da protivnik napravi potez jer sa svojim borbenim vrijednostima neće biti nikome prijetnja.

Evoltile Odonto
300px-EvoltileOdonto-PHSW-EN-C-1E

Reptile/Effect LEVEL 2 FIRE ATK/DEF 500/1200
When this card is Normal Summoned: You can Special Summon 1 “Evolsaur” monster from your hand.

Odonto je malo jednostavniji za korištenje jer u jednom potezu možete imati 2 monstera na polju od kojih je jedan Evolsaur sa svojim efektom o ćemu će biti riječi malo kasnije. U konačnici on je sličan Marauding Captain-u osim što djeluje unutar svoje grupe.

Evoltile Westlo
300px-EvoltileWestlo-PHSW-EN-SR-1E

Reptile/Effect LEVEL 3 FIRE ATK/DEF 700/1900
FLIP: Special Summon 1 “Evolsaur” monster from your Deck.

E ovaj reptil je nešto zaista posebno jer nam omogućuje da dobijemo Evolsaura na polju preko FLIP-a, efekta koji se može aktivirati na mnoštvo načina, a uz to ima i sasvim solidnih 1900 DEF za svoj level. Karta je Secret Rare upravo zbog lakoće korištenja koju pruža, a time je i njezina uporaba traženija u igri. Postoji nekoliko combo-a s ovom kartom koje ću navesti kasnije.

To su bili Evoltile-i, maleni monsteri koji su zapravo temelj evolucije jer i ona kao takva kreće od sitnoga i seže ka velikom i snažnom. Bez Evoltile-a ne bismo mogli dobiti efekte Evolsaura (2. stupanj) jer ih oni dobivaju na principu GB tehnike. I sada ćemo vidjeti koji su to monsteri i kakve nam efekte donose.

Evolsaur Vulcano
300px-EvolsarVulcano-PHSW-EN-R-1E

Dinosaur/Effect LEVEL 4 FIRE ATK/DEF 1200/1000
When this card is Special Summoned by the effect of an “Evoltile” monster: You can target 1 “Evolsaur” monster in your Graveyard; Special Summon that target. It cannot declare an attack.

Prvi Evolsaur koji nam donosi sličnosti s GB-ovima i to s Gladiator Beast Darius-om i sada možete vidjeti zašto je veza Evoltile-Evolsaur bitna. Prizovete Vulcana, u groblju imate 2. Evolsaura kojeg ste tamo poslati Foolish Burial-om, prizovete njega i na polju imate 2 Dinosaura koji će vjerovatno odmah poslužiti kao Xyz materijali. Treba biti pažljiv kod prizivanja jer ako nije došao na polje preko Evoltile-a imati ćete monstera s 1200 ATK što i nije puno.

Evolsaur Diplo
300px-EvolsaurDiplo-PHSW-EN-R-1E

Reptile/Effect LEVEL 4 FIRE ATK/DEF 1600/800
When this card is Special Summoned by the effect of an “Evoltile” monster: Target 1 Spell/Trap Card your opponent controls; destroy that target.

Diplo je svojevrsni Gladiator Beast Bestiari grupe sa finih 1600 ATK. Nedavnom listom zabranjenih i ograničenih karata dobilo smo 3 MST-a i Heavy Storm pa se efekt ove karte možda neće činiti potrebnim no to ne možemo znati dok ga ne iskoristimo u igri, a i uostalom još uvijek vidimo Bestiari-a u današnjim GB deckovima. Kao i Vulcano Diplo je level 4 što je opet potencijal za Xyz materijal budućih rank 4 Xyz monstera.

Evolsaur Pelta
300px-EvolsaurPelta-PHSW-EN-R-1E

Dinosaur/Effect LEVEL 4 FIRE ATK/DEF 1100/2000
When this card is Special Summoned by the effect of an “Evoltile” monster: It gains 500 DEF. If this card was Special Summoned by the effect of an “Evoltile” monster, then is destroyed by battle: You can add 1 “Evoltile” monster from your Deck to your hand.

Ova karta je obrambeni zid, tj. Gladiator Beast Hoplomus grupe s kojom možete postaviti malu „branu“ za vašeg protivnika dok ne dođete do potrebnih karata ili još jednog Xyz materijala. Isto tako ako protivnik probije „branu“ i uništi ovog monstera vi si u ruku dodate Evoltile-a i krenete s evolucijom ispočetka.

Evolsaur Cerato
300px-EvolsaurCerato-PHSW-EN-UR-1E

Dinosaur/Effect LEVEL 4 FIRE ATK/DEF 1900/1400
When this card is Special Summoned by the effect of an “Evoltile” monster: It gains 200 ATK. If this card was Special Summoned by the effect of an “Evoltile” monster, each time this card destroys an opponent’s monster by battle: You can add 1 “Evoltile” monster from your Deck to your hand.

Među svim Evolsaurima ovaj se najviše ističe pa nije ni čudo da je izašao kao Ultra Rare. Ima vrlo dobrih 1900 ATK koji si mogu popeti na 2100 ( vidimo sličnost s Gladiator Beast Laquari-em ), a kada uništi protivnikovog monstera djeluje kao Blackwing- Shura the Blue Flame samo što monstere svoje grupe dodaje u ruku igrača. Naravno, sve to je omogućeno samo ako je prizvan efektom Evoltile-a no čak i bez toga i dalje je level 4, visokih borbenih bodova i dinosaur koji lako postane Xyz materijal. Artwork me podsjeća na T-rexa s malim krilcima, a to je itekako plus.

Kao što ste mogli vidjeti Evolsauri zaista imaju sličnosti s GB-ovima, barem što se tiče prvog djela njihovog efekta. Jednom kada imate ove monstere na polju možete ih koristiti kao oružje i pomalo uništavati protitvnika ili ih možete, što je u biti poanta ovog evolucijskog toka,  dovesti do sljedećeg stupnja. Na redu su monsteri 3. Stupnja, Evolzar-i.

Evolzar Laggia
300px-EvolzarLaggiaPHSW-EN-UR-1E

 Dragon/Xyz/Effect RANK 4 FIRE ATK/DEF 2400/2000
2 Level 4 Dinosaur-Type monsters
When a monster(s) would be Normal or Special Summoned, OR a Spell/Trap Card is activated: You can detach 2 Xyz Materials from this card; negate the Summon or activation, and destroy that card.

WOW. Ovo je monster kojeg se isplati čekati na prizivanje. Uz Evol grupu prisustvo Laggie na polju nije uopće problem,a onda kada jednom dođe protivniku može itekako pomutiti planove. Imate Solemn Judment u obliku monstera od 2400 ATK za koji ne treba ogroman cost i lako se prizove. Zanimljivo je da je ovo prvi Xyz monster koji za svoju aktivaciju traži oba Xyz materijala. Stoga je efekt, recimo jednokratan, ali zaista vrijedan posjedovanja. Zbog svoje jačine i mogućnosti koju pruža karta je izašla kao Ultimate Rare no na sreću i kao Ultra Rare pa će se uz malo sreće lako pojaviti u vašoj kolekciji. Artwork je predobar jer na prvi pogled znate kako ovaj zmaj ima ono nešto vrijedno posjedovanja. Definitivno karta koju trebate imate ako igrate Evole ili bilo koji drugi deck baziran na dinosaurima.

Evolzar Dolkka
300px-EvolzarDolkka-PHSW-EN-ScR-1E

Dragon/Xyz/Effect RANK 4 FIRE ATK/DEF 2300/1700
2 Level 4 Dinosaur-Type monsters
When an Effect Monster’s effect activates: You can detach 1 Xyz Material from this card; negate the activation and destroy it.

Još jedan izvrstan Evolzar koji nudi efekt Divine Wrath-a po cijeni jednog Xyz materijala. S ovom kartom možete spriječiti JD-a, DAD-a, Effect Veiler-a te  mnoge druge i to do 2 puta. Kada imate ovu i prethodno navedenu kartu na polju protivniku ne ostavljate puno izbora. Artwork je također odličan i ako mogu dodati da na jedan pomalo zastrašujuć način govori o jačini karte.

Evol Spell/Traps
Sada ću vam predstaviti karte Evol grupe namjenjene da pridonesu cjelokupnoj evoluciji. Iako su izašle samo 2 spellice i 1 trap karta to nas ne treba obeshrabriti jer to je tek početak koji ću objasniti malo kasnije.

Evo-Karma
300px-EvoKarma-PHSW-EN-C-1E

Continuous Spell Card
When a monster(s) is Special Summoned by the effect of an “Evoltile” monster you control, your opponent cannot activate cards or effects.

Znači, ova karta daje jednu dozu sigurnosti vama da će vaši Evolsauri sigurno doći na polje i dobiti efekte bez straha od Bottomless Trap Hola, Solemn Judment/Warninga ili sličnoga. Možda je u formatu s 3 MST-a uporaba ove karte rizična no dovoljno je da izdrži par krugova dok ne posložite igru/Evolsaure i krenete u Xyz prizive.

Evo-Miracle
300px-EvoMiracle-PHSW-EN-C-1E

Quick Spell Card
Target 1 monster that was Special Summoned by the effect of an “Evoltile” monster; this turn, it cannot be destroyed by battle or by card effects.

Na artworku je prikazan Evolsaur Cerato pa ako je moguće bilo bi dobro iskoristiti ovu kartu za njega. Sačuvat ćete 2100 ATK monstera i možda u slj. krugu prizvati Evolzar-a. Karta je quick spell što znaći da ju možete aktivirati u gotovo svakom trenutku no ne i u Damage Stepu. Važno je naglasiti da Evolsaur mora biti prizvan efektom Evoltile-a kako bi ju aktivirali. Ovakvu kartu odigrate kada ju protivnik najmanje očekuje, a to je u pravilu kada protivnik ima 100-njak životnih bodova i set-an Mirror Force.

Evolutionary Bridge
300px-EvolutionaryBridge-PHSW-EN-C-1E

Normal Trap Card
When a monster you control is targeted for an attack: Target 1 “Evoltile” monster in your Graveyard; Special Summon that target, then switch the attack target to that monster and conduct damage calculation.

Imamo jedan oslabljeni Shift za Evole koji nam omogućuje da zaštitimo životne bodove, a možda čak i dobijemo Evolsaura na polju. Pitate se kako? Najbolji odabir za ovu kartu bi bio Evoltile Gephyro jer tada protivnik njegovim uništenjem riskira da prizovete nekog Evolsaura iz groblja.

Posible Support Cards
Ovdje ću navesti i opisati karte koje zaslužuju određeno mjesto u Evol decku jer mogu pomoći da lakše dođete do Evolzar-a, uništite protivnikove snažne karte i sl.

Offering to the Snake Deity
300px-OfferingtotheSnakeDeityLCGX-EN-C-1E

Normal Trap Card
Target 1 face-up Reptile-Type monster you control and 2 cards your opponent controls; destroy all three targets.

Ovo je bez sumnje Icarus Attack za reptile koji se pojavljuju u Evol-ima. No ono po ćemu je ova karta bolja jest ne postojanje cost-a. Ako protivnik nekako negira ovu kartu vi ćete i dalje zadržati svog monstera jer ga ne trebate žrtvovati, barem ne kao dio cost-a. Odlična karta koja zajedno s recimo Evoltile Westlo-om kojeg ste flipali uništava velike monstere današnje mete. Svakako je preporučljivo za Evol deck jer se lako možete riješiti iritantnih karata koje protivnik kontrolira.Mana joj je što ne možete odabrati face-down reptila kao što BW igrač odabere set-anog BW Vayu-a no unatoć tome karta je stvarno dobra.

Fossil Dig
300px-FossilDigANPR-EN-C-1E

Normal Spell Card
Add 1 Level 6 or lower Dinosaur-Type monster from your Deck to your hand.

Fossil Dig je glavna tražilica mnogih dinosaur deckova pa će se tako i ovdje dobro uklopiti. Nema discardanja i plačanja životnih bodova nego jednostavno uzmete monstera iz decka u ruku i to je to. Uvijek je dobro imati nekog Evolsaura u ruci kako bi ga mogli prizvati Evoltile Odonto-om u igru i biti jedan korak bliže Xyz prizivanju.

Snake Whistle
300px-SnakeWhistleTAEV-EN-C-1E

Normal Trap Card
Activate only when a Reptile-Type monster you control is destroyed. Special Summon 1 Level 4 or lower Reptile-Type monster from your Deck.

Osim očitog načina korištenja dobro se slaže s navedenom Offering to the Snake Deity kartom. Protivniku uništite 2 vrijedne karte,a vi i dalje imate nekog Evoltile-a na polju. Može biti pogođena s MST-om, ali može i dovući „zamjenu“ za uništenog monstera. Primjer kojeg se mogu sjetiti jest uporaba Enemy Controller-a da uzmete protivnikovog monstera uništenjem svojeg što će zadovoljiti uvjet za aktivaciju ove karte.

Ultra Evolution Pill
300px-UltraEvolutionPillDR2-EN-C-UE

Normal Spell Card
Tribute 1 Reptile-Type monster on your side of the field. Special Summon 1 Dinosaur-Type monster from your hand.

Ovo karta omogućuje visokolevelnim dinosaurima da lakše dođu u igru. Artwork karte je prikaz evolucije jednog monstera u drugog te na kraju u trećeg, a to je ono po ćemu je bliska cjelini Evol grupe. Možete npr. Normal Summon prizvati Evoltile Odonto-a, zatim S.S. prizvati Evolsaura iz ruke i na kraju aktivirati ovu kartu i dobiti dodatnog Evolsaura. Na ovaj način imate 2 dinosaura koji će postati Xyz materijali te ste tako dobili Evolzar-a u jednom potezu. Naravno, cilj je da Evolsaure prizovete efektom Evoltile-a jer je to „prirodan“ tok evolucije no sa ovom kartom to možete zaobići kako bi dobili ono najbolje iz svega, Xyz monstere.

Other Cards
Ovdje ću samo navesti karte koje bi se mogle naći uz Evole ovisno o tome kako ih netko koristi te karte koje se gotovo uvijek nalaze u deckovima današnje mete.

Backfire – continuos trap karta koja može protivniku nanijeti nešto štete jer su svi Evoli FIRE,  a također ide dobro u kombinaciji s kartom Offering to the Snake Deity

Damage = Reptile – Kada vam protivnik nanese štetu uništenjem vašeg slabog Evoltile-a iz decka pozevete drugog kojeg ćete kasnije iskoristi

Element Saurus – Gotovo pa uvijek možete imati ovog dinosaura s 2000 ATK na polju,a uz to je i level 4 te je i potencijalno Xyz materijal za Evolzar-a.

Flamvell Baby – Ovaj mali tuner može biti dobar booster nekom od vaših Evol-a, a ako želite možete ga iskoristiti za Synchro prizivanje level 2,3,4,5,7 monstera.

Laval Magma Cannoneer– Dobar za Burn verziju Evol decka jer lako možete svaki krug nanijeti 500 ili čak 1000 štete, a Evol-i u groblju će se kanije vratiti kroz karte koje su prije opisane.

Molten Destruction – Aktivirajte onda kada ste sigurni da ćete biti u ofenzivi sa vašim monsterima jer 500 dodatnih ATK nije loše.

Jurrac Velo– Dinosaur koji je level 4 i  FIRE i preko kojeg možete jednim napadom imati 2 materijala za Evolzar-e, a 1700 ATK je uz dodatak Molten Destruction-a prilično dobro.

Monster Reborn- staple koji nam bez cost-vraća monstera u igri, jako dobro

MST – staple, sada ga imamo na 3 i treba samo procijeni jeli i manje dovoljno u decku

Heavy Storm- staple, Giant Trunade otišao, došao HS, karta koja vas može izvući iz teških spell/trap lockdown-a i mnogo toga sl.

Dark Hole – staple, HS za monstere, mnogi govore kako je treba zabraniti, ja kažem: igrajte ju dok možete jer možda već sljedeći format nećete moći.

Book of Moon – staple, u pravim trenucima spriječava protivnika da Xyz/Synchro prizove monstera, obrani vas od jednog napada, vratite flipanu kartu face-down i još puno, postoji razlog zašto su je smanjili na listi zabranjenih i ograničenih karata.

Comboi
Dolje niže su navedeni combo-i koji se mogu napraviti u jednom Evol decku, a vrlo su jednostavni. Za one zahtjevnije jednostavno morate testirati deck u igri, ponovo i ponovo dok ih ne savladate.

•Imate set-anog Evoltile Westlo-a i setanu Offerring to the Snake Deity kartu iz prošlog kruga te Evolsaur Vulcana ruci i Evolsaur Cerata u groblju. Protivnik ima BW Armor Mastera i set-an Mirror Force. FLIP-ate Westlo-a, prizovete Vulcana koji prizove Cerata iz groblja. Aktivirate Offering to the Snake Deity te uništavate Westloa, Mastera i Mirror. Napadate sa 3100 ATK i u main phase 2 Xyz prizovete Evolzar Laggiu.

•Imate Fossil Dig, Evoltile Odonto-a  i Monster Reborn u ruci te Evolsaur Cerata u groblju. Protivnik ima Level Limit-Area B i set-anog Stealth Bird monstera za kojeg znate no protivnik ima i 500 životnih bodova. Fossil Dig-om dodate Evolsaur Dilpo-a u ruku. Normal Summon prizovete Odonto-a, S.S. prizovete Diplo-a koji ide u Defense no njegovim efektom uništavate Level Limit. Monster Reborn-om vratite Cerata u igru. Ceratom uništavete Stealth Bird-a i Odontom oduzimate zadnjih 500 životnih bodova.

•U ruci imate Evoltile Odonto-a, Evolsaur Vulcana i Molten Destruction kartu te Evolsaur Cerata u groblju. Protivnik igra Final Countdown verziju decka, ima Soul Tiger-a na polju od prije, 2500 životnih bodova i upravo je prošlo 19 poteza od aktivacije spellice. Normal Summon prizovete Odonto-a, S.S. prizovete Vulcana, on vrati Cerata u igru. Aktivirate Molten Destruction. Ceratom uništite Soul Tigera, a Odontom i Vulcanom napadate s 2700 ATK za win.

•Protivnik ima Cyber End Dragona i Toriental Tribute na polju. Vi imate set-anog Evoltile Westlo-a od prije i Evolsaur Cerato-a, Flamvell Baby-a, Molten Destruction te MST u ruci. MST-om maknete protivnikov T.T. FLIP-ate Westlo-a, S.S. prizovete Cerata i Normal Summon prizovete Flamvell Baby-a. Aktivirate Molten D. Synchro prizovete Scrap Dragon-a koristeći sva 3 monstera na polju. Efektom Scrapa uništite Molten i Cyber End Dragon-a. Napadate direkt sa 2800 ATK.

Simple Decklist

 Monsters
3 Evolsaur Cerato
3 Evolsaur Diplo
3 Evolsaur Vulcano
3 Evoltile Odonto
3 Evoltile Westlo
3 Evoltile Gephyro
2 Thunder King Rai-Oh

 Spells
2 Fossil Dig
2 MST
1 Ultra Evolution Pill
2 POD
1 Dark Hole
1 Monster Reborn
1 Heavy Storm
1 Book of Moon

 Traps
2 Evolutionary Bridge
2 Dimensional Prison
2 Bottomless Trap Hole
2 Ofering to the Snake Deity
1 Solemn Judment

 Extra
3 Evolzar Lagia
3 Evolzar Dolkke
1 Nimber 39 :Utopia
2 Kachi Kochi Dragon
1 Black Rose Dragon
1 Stardust Dragon
1 Steelswarm Roach

Decklista je kao što vidimo jednostavna i naravno promjenjiva. Deck je više ofenzivno orijentiran dok je extra deck sastavljen od najvažnijih Evolzar-a i uobičajnih Xyz/Synchro monster. U YGO-u svatko može imati jedistven deck čak i ako je nalik na drugi,a jedino kroz igru možete uvidjeti koje vam karte više odgovaraju, a koje ne. Takav je slučaj i ovdje. Evole treba prvo dobro istestirati da bi se otkrila ona najbolja formula.

Za kraj

Evol grupa karata je tek došla kod nas i samo će vrijeme pokazati hoće li se pokazati ozbiljnijom prijetnjom u budućnosti. Ljudi širom svijeta su već spoznali veliku moć Evolzar-a, a ova grupa je upravo napravljena zbog njih i zato možemo jednostavno i brzo iskoristiti ove monstere u igri. Sama tematika evolucije mi se zaista sviđa jer ne mora sve uvijek biti naglo i veliko, možemo ponekad dopustiti da stvari „teku“ polako i sustavno promišljati svaki sljedeći korak. To što su svi Evol-i FIRE može ići u vašu korist jer bi s kartom Gozen Match lako kontrolirali igru vašeg protivnika, a i postoji dovoljan broj monstera iz Jurrac grupe koji bi se uklopili s njima (Jurrac Velo ili Jurrac Guaiba). No, s druge strane njihov isti atribut može biti ranjiv na određene karte koje su orijentirane upravo uništenju takvih grupa. Jedan od deckova protiv kojeg bi Evol-i teško izborili pobjedu jest Water Dragon deck. Water Dragon je karta koja će dovoljno oslabiti jedan Evol deck i u dobru mjeru nadjačati ga. Isto tako ako protivnik uništi vaše Evoltile prije nego oni aktiviraju svoje efekte treba će vam neko vrijeme da se vratite u igru, tj. da prizovete više Evolsaura. Royal Oppresion više nije prijetnja pa Evoli imaju siguran prolaz no opet tu je karta Fossil Dyna Pachycephalo koja može spriječiti mnoga Special Summon prizivanja koja su im potrebna. Iako ne swarm-aju brzo kao BW-i ili Six Samurai omogućuju nam dovoljno dobar field control, a uz dovoljno tražilica i hand control je prisutan. Napomenuo sam kako je izašla manja količina karata za ovu grupu no činjenica je da za mjesec-dva dolaze nove karte. Tako je, u već najavljenom Order of Chaos setu Evoli će dobiti neka nova pojačanja i tada ću pokušati nadopuniti ovaj članak. Nadam se da vas malo zainteresirao za izradu ovog novog decka i da ćete uskoro među svojim PHSW kartama potražiti vatrena Evol stvorenja.

NOTE: Unaprijed se ispričavam svima ako članak nije estetski privlačan ili ako koji od linkova ne radi. Kao što sam naveo na početku ovo je moj prvi članak pa još uvijek učim koristiti bloger.

Pozdrav svima. Neo

Neo

7 misli o “Evolution is a solution ( Evols by Neo)

 1. blog je dobar

  a dinosauri su dobri nije im los dizajn imaju izgled dobar a nije lose da se ukljuci i Black Tyrano u ovu ekipu heeheh

 2. Za početak lijep pozdrav i dobrodošao na site.

  Lijepo je vidjeti da na siteu ponovno imamo nekog novog ko je sposoban napisti nešto dobro i normalno, a ne neke gluposti.

  Što se tiče samog bloga, vidi se da si se potrudio jer ima dosta teksta i vidi se da više-manje znaš o čemu pričaš. Isto tako primjetio sam da si malo koristio Wikiu za ovaj prvi dio di pričaš o sličnosti s GB-ima, ali to je sasvim u redu jer i ja ju koristim, samo je bitno da nije tekst preveden i prepisan nego je bitno da si ti to napisao svojim riječima.

  Nije loše što pričaš o nekom novom archtypeu koji još nije toliko poznat široj publici, ali opet možda si rađe trebao nešto drugo uzeti što ima više potencijala, tipa Wind-Up, Steelswarm… jer Evoli će vjerojatno ostati samo fun deck iz razloga što nisu dosta konzistentni, tj. ako povučeš nekog Evolsaura bez Evoltida od njega nemaš skoro pa nikakve koristi.

  Znači samo opisivanje karata nije loše, o svakoj si rekao koju rečenicu i to je dosta.

  Blog sam pročitao cijeli i koliko sam vidio imaš jednu veču grešku; kod karte Snake Whistle si napisao da se može koristiti kad tributamo svojeg monstera za E-Con, ali to nije točno jer taj monster je sendan u grave, ali nije i destroyan.
  Na ovakve stavri moraš paziti jer najgore što možeš napraviti u blogu je napisati nešto tako krivo i onda oni koji pročitaju to tako zapamte i imaju krivu informaciju, zbog koje će se možda osramotiti negdje na turniru, tako da na to moraš uvijek paziti.

  Još jedna zamjerka su ti Comboi jer to što si ti napisao nisu baš comboi nego neke situacije koje su se pretopstavljam tebi desile i vjerojatno nikom drugom neće biti ista takva situacija, tako da kad pišeš comboe piši samo kombinacije karata, a ne cijelu situaciju koja se neće desiti nikome.

  Još nešto što moram reći je u vezi estetike. Sad ovaj blog već bolje izgleda, ali prije nego ga je WD editao je bio dosta nečitljiv, a mislim da ti nije problem tu i tamo stisnuti enter tek toliko radi preglednosti. Uglavnom pazi na to jer to ti isto zna odbiti čitatelje od daljnjeg čitanja.

  Za decklistu iskreno ne znam kakva je, jer nisam nikad testirao Evole, ali vidim da ne valja jer su stavljena po tri prikjerka od savkog Evola što automatski nije dobro, jer se uzimaju samo oni najbolji tako da mislim da se na tome još može poraditi.

  Sve u svemu, dosta uspješan blog, ali još je to daleko od savršenoga, moraš još malo vježbati i paziti da ti se ne potkradaju neke greške koje imaš.

  U svakom slučaju radujem se tvojem novom blogu 🙂

 3. Chaos D.A.D.
  Za početak hvala na pozitivnim, ali i lošim kritikama. I jedne i druge me potiču da svoje buduće članke radim temeljitije, preciznije i razumljivije. Što se tiče Wikie, tu si u pravu, koristio sam je kao izvor no nisam koristio staru copy-paste metodu već sam pokušao svojim riječima približiti ovu grupu čitateljima.

  Razmišljao sam dugo o kojem decku ću pisati i svjestan da Evoli možda neće biti među top deckovima uzeo sam ih kao startnu poziciju prvenstveno jer mi se sviđa ta ideja evolucije, stvaranje nečeg jačeg iz slabijeg. U pravu si, a to sam čini mi se i napisao da je vrlo važno Evolsaure prizvati pomoću Evol-a jer u protivnom nećemu imati veću koristi od njih, možda eventualno od Cerata koji ima dovoljno ATK-a da prijeđe preko uobičajnih lv 4 beatera. Izlaskom Order of Chaos-a nadopisat ću članak i tako ga zaokružiti u cjelini, a za slj. veći članak sam razmišljao o Wind-up grupi koja se pokazala već sada učinkovitom.

  Ispričavam se svima zbog dijela vezanog uz Snake Whistle jer istina je da se monster žrtvovan E-con ne smatra uništenim, eto tu sam pogriješio pa ako netko odluči igrati ove dvije karte znajte da ta kobinacija ne vrijedi( nažalost).
  Combo-i jesu pomalo idealizirani to priznajem no moj cilj je bio prikazati Evol karte u trenucima gdje igrač dođe do AJOJ trenutka, a zatim i AHA trenutka pa u gotovo neizbježnoj situaciji izvuće pobjedu. Volim takve preokrete u igri, da nije sve jednolično. Za drugi put ću pokušati napraviti drugačiji pristup comboima.

  Decklista je “obična” jer nije izašlo puno karata za grupu, a i hto sam deck koji se bazira samo na Evolima ( Thunder King se tu malo ističe). Naravno da u njega mogu ići neki Jurraci, 2 Hydrogeedona,Flamvelli i sl. Vjerovatno ću izlaskom novih Evola listu malo promjeniti.

  I ja se radujem stvaranju novog bloga i upoznavanju igrača s novim ili već otkrivenim kartama 🙂

 4. Nisu to “loše kritike”, to su konstruktivne kritike koje napišem skoro pa svima, jer moj cilj je da ovaj site procvijeta, tj. da svi writeri usavrše tehniku pisanja iz razloga da imamo čim kvalitetnije članke na siteu.

  Što se tiče sljedečeg bloga, preporučam ti definitivno Wind-Up deck jer ima jako puno potencijala i mislim da bi taj deck mogao konkurirati nekom sljedećom metom.

  Znači kada ćeš pisati sljedeći blog pazi na neke greške kao što je bila ova sa Snake Whistile čisto iz razloga da ljudi ne nauče nešto krivo.

  Onda potrudi se malo oko estetskog izgleda jer mislim da stvarno nije problem povremeno stisnuti enter radi preglednosti.

  I još što se tiče comboa; to su znači neke kombinacije karata koje ti trebaš navesti, a onda ako baš hoćeš možeš pojasniti na nekom primjeru kako bi mogla dobro funkcionirati, ali opčenito combo je samo neka kombinacija karata, a ne cijel situacija koja se tebi dogodila 😉

  Nadam se da ćemo od tebe vidjeti još kvalitetnih blogova i deck analiza 🙂

 5. Someone necessarily assist to make seriously posts I might state.

  That is the very first time I frequented your web page and to this point?
  I surprised with the analysis you made to make this actual submit amazing.
  Great task!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.